Dostupan Windows 10 za mobitele

poruka: 88
|
čitano: 15.191
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupan Windows 10 za mobitele".
15 godina
neaktivan
Re: Dostupan Windows 10 za mobitele
BlueMax kaže...

Sad imam priliku dobiti Lumiu 535 ili 635 pa mislim da bi joj to moglo pasati ali ako 635 nema bljeskalicu otpada jer njoj mobitel osim za razgovore i poruke uglavnom sluzi za fotografiranje djece. Da kupujem, kupio bi joj nekakvog kinez androida ali uvjeren sam da je Lumia za 0kn bolja od Kineza za 1500kn. Bolja je za cijelo peceno janje.

L535 ima blic.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 20:02 (kizo2703).
9 godina
neaktivan
5MP kamera na lumijama je jedna od najboljih u tom cijenovnom rangu,al istini za volju,senzor na njima nije ni priblizno dovoljno velik da bi radio upotrebljive slikeu slabijim uvijetima osvijetljenja,sa LED bljeskalicom i bez nje... Ista stvar je i za slike u pokretu(ako se recimo slikaju nemirni klinci), jer ni L535,a ni 630(35) nemaju nikakvu vrstu stabilizacije... Tako da BlueMax, ako je tvojoj zeni bitna kamera, bojim se da se nece usrecit ni sa onom koja ima bljeskalicu(L535), ni sa onom koja nema(L635)... Ista je situacija sa svim senzorima u tom cijenovnom rangu...

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skyhawk10 kaže...
...  Tako da BlueMax, ako je tvojoj zeni bitna kamera, bojim se da se nece usrecit ni sa onom koja ima bljeskalicu(L535), ni sa onom koja nema(L635)... Ista je situacija sa svim senzorima u tom cijenovnom rangu...

Optičku stabilizaciju imaju tek Lumie iz gornjeg segmenta, od L830 nadalje. Tak da ako je nekom kamera jedina bitna, ne može računati da će dobiti ''nešto specijalno'' za 1000 kn.

U bilo kojem ''taboru''.

Za te novce je bolje kupiti fotoaparat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 20:43 (kizo2703).
9 godina
neaktivan
A dobro, postoji i digitalna stabilizacija, koja je opet bolja od nikakve...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
BlueMax kaže...

Sad imam priliku dobiti Lumiu 535 ili 635 pa mislim da bi joj to moglo pasati ali ako 635 nema bljeskalicu otpada jer njoj mobitel osim za razgovore i poruke uglavnom sluzi za fotografiranje djece. Da kupujem, kupio bi joj nekakvog kinez androida ali uvjeren sam da je Lumia za 0kn bolja od Kineza za 1500kn. Bolja je za cijelo peceno janje.

L535 ima blic.

ima 535 ali 635 nema a obe dobivam besplatno pa mi je inace skuplja 635 zvucala ko bolji izbor dok mi tu ljudi nisu objasnili da je to vrlo slican mobitel samo nema blic a ima 4g. Malo nespretno numeriranje od strane microsofta jer sam mislio da je 6xx za klasu jaci od 5xx.

13 godina
neaktivan
skyhawk10 kaže...
5MP kamera na lumijama je jedna od najboljih u tom cijenovnom rangu,al istini za volju,senzor na njima nije ni priblizno dovoljno velik da bi radio upotrebljive slikeu slabijim uvijetima osvijetljenja,sa LED bljeskalicom i bez nje... Ista stvar je i za slike u pokretu(ako se recimo slikaju nemirni klinci), jer ni L535,a ni 630(35) nemaju nikakvu vrstu stabilizacije... Tako da BlueMax, ako je tvojoj zeni bitna kamera, bojim se da se nece usrecit ni sa onom koja ima bljeskalicu(L535), ni sa onom koja nema(L635)... Ista je situacija sa svim senzorima u tom cijenovnom rangu...

kao amaterski fotograf moram ti reci da stabilizacija nimalo ne pomaze kod fotografiranja pokretnih objekata. 

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

ima 535 ali 635 nema a obe dobivam besplatno pa mi je inace skuplja 635 zvucala ko bolji izbor dok mi tu ljudi nisu objasnili da je to vrlo slican mobitel samo nema blic a ima 4g. Malo nespretno numeriranje od strane microsofta jer sam mislio da je 6xx za klasu jaci od 5xx.

630 i 635 su za klasu lošije i od stare 620 - one u biti nasljeđuju 520.

Zato treba dobro proučiti specifikacije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 11:45 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Nama na sinoćnjoj zabavi od 30 mobitela svih vrsta i ni jedna slika koja vrijedi zbog slabog osvijetljenja. Bilo bi bolje da sam ponio stari olympus, 10 puta više vrijedi nego ijedan kramp od kamere na tim mobitelima.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
BlueMax kaže...

Od sinoc do jutros Lumia je otpala. Prvo sto me zena pitala, kad sam joj rekao da cu joj uzet Lumiu, bilo je ima li na tom mobitelu Viber i kako radi. Odma su mi pali na pamet komentari iz ove teme.

13 godina

neka ti to ne bude mjerilo za kupovinu mobitela, ne samo lumia i WP-a nego općenito.

viber ne radi pošteno ni bratovom lg g2, 1 od 5 poruka dođe na vrijeme, a razgovore više ni ne koristimo. fali joj pouzdanosti. kaj prije propadnu, prije će doći u 1. plan 15x bolje alternative.

Layla, you've got me on my knees.

2 2 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ne kažem da vam ne vjerujem ali... Meni viber uredno radi bez ijednog problema. Koristim ga tek od božića ali nikad mi niti jedan notifikacija nije zakasnila ili išta slično.. l930 u PfD programu. Eto, tek toliko...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Meni se čini da su popravili taj problem s notifikacijama.

Even though we are miles apart, a computer screen connects our hearts.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
kizo2703 kaže...
BlueMax kaže...

Od sinoc do jutros Lumia je otpala. Prvo sto me zena pitala, kad sam joj rekao da cu joj uzet Lumiu, bilo je ima li na tom mobitelu Viber i kako radi. Odma su mi pali na pamet komentari iz ove teme.

Eto Blu, kolege kažu da nema problema s Viberom. Kupi ženi nek testira i javi nam utiske.  Ja sam isto bio povučen tim hvalenjem i kupio svojoj pa sad stoji u ladici.

16 godina
kizo2703 kaže...

odakle si ovo izvuko?

Imao sam oba, ti?  630 je za klasu bolji od 620.

14 godina
neaktivan
crozoki kaže...

To si viberom mi ide na K.

Danas uzmem mob sa stola a ono 35 poruka na viberu, a mobitel nije pisnuo.

Tko ima problema takve sa viberom samo neka reinstalira app. Problem je u samom viberu ne i u OS. Takodjer ga omogucite u postavkama OS-a da vam moze raditi u pozadini. Meni jos od update-a 8.1 Sve radi odlicno i na 920 i na 930.

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
14 godina
neaktivan

Off: Meni osobno WP jako lijepo radi i sve je "glatko(Lumia 630). Jedini problem su i dalje aplikacije,odnosno dev-ovi koji ne popravljaju probleme sa njima te dosta njih nije ni dostupno.Ali sve u svemu ljudima koji ne pate od raznoraznih igrica WP će bolje raditi nego android.

On: Instalirao sam W10 Preview i mogu reći da radi pristojno na moj 630-tici.Sve je fluidno i lijepo te su nove opcije odlične,ali naravno ima dosta crashava i raznih bugova koji mogu zadati glavobolju u svakodnevnom korištenju.Meni zasad nije bilo nekih problema koje nebi ponovo pokretanje aplikacije popravilo,ako ne iz prvog onda iz drugog puta. Sve u svemu isplati se instalirati ukoliko vam nije primarni uređaj ili vam nesmetaju stalne sitne smetnje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Borna41 kaže...

Off: Meni osobno WP jako lijepo radi i sve je "glatko(Lumia 630). Jedini problem su i dalje aplikacije,odnosno dev-ovi koji ne popravljaju probleme sa njima te dosta njih nije ni dostupno.Ali sve u svemu ljudima koji ne pate od raznoraznih igrica WP će bolje raditi nego android.

On: Instalirao sam W10 Preview i mogu reći da radi pristojno na moj 630-tici.Sve je fluidno i lijepo te su nove opcije odlične,ali naravno ima dosta crashava i raznih bugova koji mogu zadati glavobolju u svakodnevnom korištenju.Meni zasad nije bilo nekih problema koje nebi ponovo pokretanje aplikacije popravilo,ako ne iz prvog onda iz drugog puta. Sve u svemu isplati se instalirati ukoliko vam nije primarni uređaj ili vam nesmetaju stalne sitne smetnje.

S obzirom da je Technical Preview a ne stabilna verzija onda to je u redu, jer taj OS je još u toku. Ja isto imam 630 i nisam toliko zahtjevan korisnik, i imam sve što mi treba . Šteta što nema baš veći izbor aplikcija kao i na android, ali ipak zadovoljan sam mobitelom.

14 godina
neaktivan

Da, podrazumjeva se to.
Ja sam isto jako zadovoljan mobitelom ovih pola godine što ga imam.
Win10 ima potancijala ,jedva čekam da vidim koje će novitete još uvest.

11 godina
odjavljen
Borna41 kaže...

Da, podrazumjeva se to.
Ja sam isto jako zadovoljan mobitelom ovih pola godine što ga imam.
Win10 ima potancijala ,jedva čekam da vidim koje će novitete još uvest.

Evo nekih detalja od Microsofta ako nisi pogledao :

13 godina
neaktivan
limitedition kaže...

Eto Blu, kolege kažu da nema problema s Viberom. Kupi ženi nek testira i javi nam utiske.  Ja sam isto bio povučen tim hvalenjem i kupio svojoj pa sad stoji u ladici.

Ne znam, na koji god forum pogledam svugdje se spominje taj Viber problem. Zena ima neku grupicu prijateljica i stalno se dopisuju preko Vibera. nije zahtjevan korisnik, dapace. Sve sto zeli je solidna kamera sa blicom, Facebook i Viber. Do ponedjeljka bi trebao odluciti. A i ja bi opet volio imati sva tri OS-a doma.

I jos jedno pitanje, prije je sa Lumiama dolazila dosta dobra navigacija. Jel to jos uvijek tako?

11 godina
odjavljen

Jeste,uz svaku dođe HERE maps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bik kaže...

odakle si ovo izvuko?

Imao sam oba, ti?  630 je za klasu bolji od 620.

Iz toga što obadva imam u kući: klincu smo uzeli 630, jel prije 6 mjeseci još nije bilo 535.

Osim boljeg ekrana i Gorilla glassa, ja ne vidim nikakvih poboljšanja.

Ali, to je samo moje mišljenje.

16 godina
kizo2703 kaže...

Osim boljeg ekrana i Gorilla glassa, ja ne vidim nikakvih poboljšanja.

Ali, to je samo moje mišljenje.

+quad core +DUPLO bolja baterija

15 godina
neaktivan
bik kaže...

Kakve veze ima jeli unutra dual, quad ili okta core? Ne pričamo o Androidu. Ja ne vidim nikakvu razliku u radu.

Pošto je sam telefon veći, bilo bi čudno da baterija nije bolja.

Ali, ponavljam, to je samo moje mišljenje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 19:22 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

neka ti to ne bude mjerilo za kupovinu mobitela, ne samo lumia i WP-a nego općenito.

viber ne radi pošteno ni bratovom lg g2, 1 od 5 poruka dođe na vrijeme, a razgovore više ni ne koristimo. fali joj pouzdanosti. kaj prije propadnu, prije će doći u 1. plan 15x bolje alternative.

Ja stvarno ne znam šta vi radite sa tim viberom, Ja imam LG G2 i nikad mi jedna poruka na viber nije zakasnila a prije toga sam imao 3 android telefona i nikada niti 1 problem sa viberom a koristio sam ga na gingerbreadu, ics-u jb i kk... A da ne kažem koliko mi ga žena koristi, barem 100 poruka dnevno i nikada niti jedan problem, sa time da viber koristim i na desktopu.

13 godina
neaktivan
bubimir5 kaže...

Ja stvarno ne znam šta vi radite sa tim viberom, Ja imam LG G2 i nikad mi jedna poruka na viber nije zakasnila a prije toga sam imao 3 android telefona i nikada niti 1 problem sa viberom a koristio sam ga na gingerbreadu, ics-u jb i kk... A da ne kažem koliko mi ga žena koristi, barem 100 poruka dnevno i nikada niti jedan problem, sa time da viber koristim i na desktopu.

Takodjer, na 5-6 Androida i na 2-3 iPhonea nikad (osim s jednim updateom koji je ispravljen nakon 2 dana) problema s Viberom.

16 godina
kizo2703 kaže...
bik kaže...

Kakve veze ima jeli unutra dual, quad ili okta core? Ne pričamo o Androidu. Ja ne vidim nikakvu razliku u radu.

Pošto je sam telefon veći, bilo bi čudno da baterija nije bolja.

Ali, ponavljam, to je samo moje mišljenje.

Nema potrebe se ograđivanjem na kraju posta s tim "to je moje mišljenje". Svi imaju svoje mišljenje ali mi raspravljamo o činjenicama koje mogu biti samo točne ili netočne.

Trebam li ulazit u raspravu kad osjetim prezir prema androidu u windows temi?! :)

Pošto android zna iskorištavat 4 jezgre pa se osjeti razlika ne znaci da to ne dolazi na windows phone ili je vec došlo.

Misliš da će windows uređaji ostati na dual coru? Po tvom bi trebali biti na single coru? Jesi imao lumiu 710 koja ima single core? Ja jesam i windows phone UI radi jednako kao i na tvom dual coru ili 4-coru.

Razlika se osjeti kad neka aplikacija zatreba više jezgri da brži obradi zadatke a to polako dolazi na mobilne uređaje, na andoridu ih ima hrpa, na wp nekolicina, i dolaze sve više. 

Evo rijeci jednog developera, možda ti bude jasnije razila izmeđi 2 i 4 jezgre (to komotno moše s pc-a zaključit);

"As a software developer, I believe I can help you with this question. For most Windows Phone activities, a dual-core CPU will be sufficient. The system has background tasks running all of the time and the currently running app usually uses only a single thread. Since apps are basically put to sleep when you switch away from them, you shouldn't be slowed down by much background activity. The rare case when you need more CPU cores is when you are doing "actual work" inside an app. An app I'm working on captures/decompresses/recompresses image files. I use the Win task management to distribute the work to all available threads. At the instant the work needs to get done, having 4 cores will get it done faster."

Napominjem, raspravu smo zapoceli tvojom tvrdnjom da je Lumia630 klasu lošija od Lumie620.

Baterija: L630 par mm veci, ima 0.7 inca veci ekran, tanji i ima duplo bolje trajanje baterije, hvala doviđenja, BUSTED :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 20:59 (bik).
16 godina
BlueMax kaže...
Bass kaže...

stvarno mi je zao windowsa za mobitele. stvari koje uvode su na androidu vec nekoliko godina dostupne.

Jel to znaci da ih ne bi trebali uvesti? Kad ce na Androidu uvesti da mobitel od 1000kn radi?

Imam android HTC Explorer koji sam platio 500 Kn u T-comu prije godinu i pol. Radi ko urica i koristim ga za sve i svašta, da ne kažem da je preživio nekoliko betoniranja, pad sa dva metra na beton i da mi na njemu radi apsolutno sve što mi treba. Ali.. kupila žena sony xperia za 1600Kn... čim sam ga uzeo u ruke na par minuta rekao sam da je smeće i naravno vratila ga je nakon tjedan dana jer se blesirao svako malo. I sad ti znaj što i kako. Proizvođači su krivi ne Android.

ps. da nisam offtopic, uzela je onda umjesto xperie Nokiu za 1800kn, njoj je super, meni je muka kad moram išta raditi na tom mobu, kao da si mi ruke odrezao :D

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 21:53 (zbuzanic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice