DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6

poruka: 989
|
čitano: 84.502
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6".
11 godina
protjeran
Re: DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6
bus kaže...
hrvooje kaže...
bus kaže...
power_user kaže...

iPhone 6 Plus je točno ono čemu sam se nadao. Mislim da se nakon više od godine na Androidu(HTC One m7) opet vraćam na iOS, Android možda je moćniji OS, ali iOS je puno ugodniji OS za koristiti i aplikacije su puno bolje.

android puno močniji?? nemoj me hebat, šta je u njemu močno? to sto mozes prebacit fotke i pjesme iz explorera??????

Meni osobno je 'moćniji' jer mogu koristiti dvije SIM kartice, privatnu i poslovnu , što mogu mikrousb punjač naći na svakom koraku. Dvije bitne stavke za posao na terenu. 

bilo bi jos bolje da mozes stavit 3-4 kartice, da imas prikljucak koji je puno kvalitetniji i izdržljiviji od USBa :),, iako to sta si nabrojao nema veze sa androidom, nego hardverom

ima indirektno veze sa androidom jer je android otvoreniji sustav, a sami telefoni nisu "specifični" kao appleovi pa je zaista moguće vrlo jeftino doći do zamjenskih dijelova, a da ne govorim o dijelovima hardvera, koliko košta ekran za ajfon 5 primjerice, nek mi netko kaže?. Mom kinezu primjerice odgovara i HTCov USB kabel i punjač, to je s Appleom naravno nemoguće, samim time i znatno skuplje. Osim toga, gledajući generalno i hardver je dio nekog uređaja, kao što su kamere tid.

Čovjek je naveo zaista bitne stavke. Meni je također bitan dual SIM utor, pošto intenzivno koristim oba broja, i poslovni i privatni. Obzirom da se bavim maloprodajom, na taj način odvajam tko me zove radi privatnih razloga, a tu ne mislim samo na prijatelje i rodbinu, već i radi prodaje nekih stvari koje prodajem kao fizička osoba) i gnjavatore koji ispituju u detalje sve oko proizvoda, kojima se u žurbi odmah i ne javljam. Ranije mi to nije bilo bitno, sada je jako bitno.

također mogućnost proširivosti micro SD karticama, meni vrlo bitno obzirom da imam više navigacijskih mapa u telefonu, a one kao što znamo uzimaju gigabajte prostora. To je Appleov trik da te navuče na kupnju ajfona sa većim kapacitetom memorijskog prostora.

btw, što znači ugodniji za koristiti? objasni to na primjerima, uvijek sam cijenio kada netko argumentira nešto, a tu ubrajam i sebe. aplikacije bolje? ne bih rekao, možda i ako pokoja, ali vrijedi i obrnuto. android ima zrele aplikacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 9:06 (ftrim).
13 godina
neaktivan
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Smart watch me ni malo ne zanima ni Applov ni Motorolin niti Samsungov...., na moj zglob ništa sem klasičnog sata.

Što se tiče novih iPhona, konačno su napravili mobitel da i korisnici iOS mogu uživati u većim ekranima,onima kojima su ovi modeli preglomazni ostaje iPhone 5S kojem ništa puno ne fali u usporedbi s ovim modelima, iOS8 sleduje i njih kao i korisnike 5ice i vjerovatno 4S.

Sviđa kod ovog "plusa" je prilagođenost aplikacija u landscape modu. Što se tiče cjena očekivane (kada sam vidio Note4 800€ tu negdje u 50€ sam očekivao i ovaj veći iPhone ukoliko dođe na tržište), uvijek je iPhone imao malo veće cijene od konkurencije ali je i zadržavao cijenu što je dobro kod prodaje polovnog aparata.

Apple je napravio najveći skok od svih proizvođača u odnosu na prethodne generacije (imali su kartu u rukavu - povećanje ekrana) ali se definitivno vidi da smo došli do vrhunca mobitela u ovom obliku kakav je danas, hardwareski najviše. Ostalo je još ubacivanje solarnog punjenja i skeniranje rožnice oka.

Ono što ostaje je pojeftinjavanje. Ja iz principa nikad više neću dati preko 200€ za mobitel a do sad sam imao 10 flagshipova. Nek maglu prodaju svojoj mami kad za 1000kn mogu kupiti kineza koji je po specifikacijama dvostruko jači od mojih potreba.

Valjda mi je došlo iz guzice u glavu da je mobitel - mobitel i da nakon početnnog oduševljenja i istraživanja mogućnosti sve se svede na pozive i poruke i eventualno desocijalizaciju na kavi. E pa ja više ne dam!

16 godina
odjavljen

Ono što ostaje je pojeftinjavanje. Ja iz principa nikad više neću dati preko 200€ za mobitel a do sad sam imao 10 flagshipova. Nek maglu prodaju svojoj mami kad za 1000kn mogu kupiti kineza koji je po specifikacijama dvostruko jači od mojih potreba.

Valjda mi je došlo iz guzice u glavu da je mobitel - mobitel i da nakon početnnog oduševljenja i istraživanja mogućnosti sve se svede na pozive i poruke i eventualno desocijalizaciju na kavi. E pa ja više ne dam!

BlueMax kaže...

Apple opstaje na maloumnosti svojih kupaca dok mu se s druge strane ruga grupa maloumnika koji nisu svjesni da su jednako glupi. I jednima i drugima za utjehu ostaju tek WP korisnici.

vidim, potvrđuješ svojim primjerom...

edit; ovo je savršeni primjer rugala se sova sjenici... masu komentara je na raćun "ovaca koje moraju imati novi gejfonić ćim izađe" i onda se pojavi ovakav biser (post ne ti) kao što je ovo gore (lol). mjenjaju mobitele ko čarape (i to flagshipove da se zna da je ozbiljan igrać) a smiju se ekipi koja eventualno jednom godišnje mijenja mob

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 9:53 (skank666).
13 godina
neaktivan
OT. Ne može Andrioid L biti nešto bitnije fluidnije od Kitkata na Nexusu 5, kada je Kitkat na njem već potpuno fluidan. Može donijeti samo neke nove mogućnosti i bolju bateriju.
13 godina
Svima koji pljuju na nove iteracije iPhone-a, mogu kazati samo ovo; volio bih vidjeti, tko bi se samnom kladio, koliko će Apple u slijedjećih dvije tri godine izbaciti novih modela iPhone-a u odnosu na "Android" grupaciju, posebice SONY i LG, u svezi glede flagship-ova pod jedan, i pod dva, kolika će biti trajnost iPhone 6, po dostupnosti redovitih i sigurnih update-a i koliko će ukupno gledajući na sve, kupac biti podmiren mogućnostima koji ima njihov gadget?!?! Ja stavljam novac na tvrdnju da će iPhone 6, bilo mali ili veliki uredno trajati najmanje četri godine bez pola muke, uz eventualno nakon dvije godine izdavanje linije 6S, dok će android konkurencija će u to vrijeme izbaciti jedno dvije tisuće novih modela, svih fela, dimenzija, boja, ...
ATJ Lučko
Moj PC  
3 6 hvala 0
14 godina
ATJLučko kaže...
Svima koji pljuju na nove iteracije iPhone-a, mogu kazati samo ovo; volio bih vidjeti, tko bi se samnom kladio, koliko će Apple u slijedjećih dvije tri godine izbaciti novih modela iPhone-a u odnosu na "Android" grupaciju, posebice SONY i LG, u svezi glede flagship-ova pod jedan, i pod dva, kolika će biti trajnost iPhone 6, po dostupnosti redovitih i sigurnih update-a i koliko će ukupno gledajući na sve, kupac biti podmiren mogućnostima koji ima njihov gadget?!?! Ja stavljam novac na tvrdnju da će iPhone 6, bilo mali ili veliki uredno trajati najmanje četri godine bez pola muke, uz eventualno nakon dvije godine izdavanje linije 6S, dok će android konkurencija će u to vrijeme izbaciti jedno dvije tisuće novih modela, svih fela, dimenzija, boja, ...

Tesko ti je to radit kad imas sve skupa 5 modela. Android ima 20k modela.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
11 godina
protjeran
mithrandir.online kaže...
OT. Ne može Andrioid L biti nešto bitnije fluidnije od Kitkata na Nexusu 5, kada je Kitkat na njem već potpuno fluidan. Može donijeti samo neke nove mogućnosti i bolju bateriju.

uvijek može bolje, no kitkat je i na kinezima fluidan. Razliku zna onaj koji koristi smartfon u velikoj mjeri, ali u principu na jačem hardveru fluidan je bio i 4.2. jelly bean.  Ono što mnogi ne znaju i brkaju je to da fluidnost ovisi i o aplikacijama, npr. novi Chrome za Android je bitno fluidniji od starog dok je facebook s druge strane relativno nefluidan, u zadnjim verzijama nešto fluidniji, prije katastrofa od trzavosti kod skrolanja news feeda.

Dosta testiram raznorazne mobitele (što mi je i posao) i neki puta (često) su kinezi fluidniji od razvikanih brand nameova, Samsunga, HTC i slično jer ovi trpaju custom UI-je i još na to pridodaju hardverske home tipke sa raznoraznim funkcijama (fingerprint) koje samo uspore kretanje UI-jem.

Dalje, Kitkat je donio i bolji skor performansi u benchmarcima i to za par tisuća, moguće i bolji vijek trajanja baterije, ali te testove bi se trebalo još opširnije raditi da bi bili zaista vjerodostojni.

Činjenica je jedna, a to je da kinezi u posljednje vrijeme zadovoljavaju sve bitno na smartfonima - ekrani odlični, baterije vrlo dobre (često bolje od razvikanih brand name uređaja), procesore i RAM ne treba više ni spominjati (više nego dovoljni) kamere doživjele skok u kvaliteti, prostora ima, dizajn je možda i bolji no od bilo koje konkurencije, kvaltieta izrade sve bolja i ono najslađe cijena. Jedina "mana" je duži rok servisa (iako najčešće ne dolazi do potrebe za istim, tj. mijenja se smartfon za ispravan ili je u pitanju neki bezazleni kvar, tipa punjača ili kabla) a, no s tim se u realnosti suočavaju i korisnici Samsunga, HTC-a, Applea itd.

Još mi se nije dogodio veći kvar na kineskom smartfonu (dakle NIKAD mi nije otišao ekran, touch kontrola, procesor, riknuli utori, kućište se raspadalo, kamera riknula i sl.) dok je na brand name (iako ne toliko razvikanom) smartfonu najveći kvar bio kvar AC porta. Na starijim brand name uređajima imao sam gro problema (uključujući i rani LG smartfon), ali da budem iskren i nije me sram priznat, posjedovao na duži rok nisam nikad niti Samsung niti HTC niti Apple smartfone, pa za njih ne bi znao, ali čitam da ljudi imaju podosta problema s njima. Većinu problema kod smartfona korisnici imaju sa softverom, a da to ne razumiju, primjerice slab zvuk u slušalici kod razgovora itd. Sve se to u pravilu lako rješava nadogradnjama softvera.

BlueMax, nešto se ne sjećam da si volio Androide prije...hehehh

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 10:24 (ftrim).
13 godina

Kako neki više nisu sami sebi  dosadni s argumentom ima samo 1GB RAMa!{#}

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Apropos RAM memorije u iPhone-u 6 Plus, na GSM Areni su ispravili na 2GB, što ipak popravlja još više viđeno i uskoro doživljeno!!!!

LINK; http://www.gsmarena.com/apple_iphone_6_plus-6665.php

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 16:40 (ATJLučko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...

čuj, da je to nebitno, pa iskreno na Androidima i nije nebitno, barem ne do Kitkata koji reklamira optimizirano korištenje RAM-a na slabijim uređajima (s Kitkatom ćemo vidjeti, ali mogu to testirati jer imam takav jedan uređaj s 1gb ram-a i kitkatom).

dakle s 1gb ram-a i nekim zahtjevnijim korištenjem smartfona (što je kod mene slučaj) memorija se brzo napuni do samog kraja ili blizu njega. Prema tome, za mene je to RAZLIKA.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 10:27 (ftrim).
16 godina
neaktivan

Ova "obična" šestica mi je baš po mjeri ali cijena će bit (pre)paprena. "Pametni" satovi su notorna glupost, nepraktični i beskorisni.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
13 godina
ftrim kaže...

uvijek može bolje, no kitkat je i na kinezima fluidan. Razliku zna onaj koji koristi smartfon u velikoj mjeri, ali u principu na jačem hardveru fluidan je bio i 4.2. jelly bean.  Ono što mnogi ne znaju i brkaju je to da fluidnost ovisi i o aplikacijama, npr. novi Chrome za Android je bitno fluidniji od starog dok je facebook s druge strane relativno nefluidan, u zadnjim verzijama nešto fluidniji, prije katastrofa od trzavosti kod skrolanja news feeda.

Dosta testiram raznorazne mobitele (što mi je i posao) i neki puta (često) su kinezi fluidniji od razvikanih brand nameova, Samsunga, HTC i slično jer ovi trpaju custom UI-je i još na to pridodaju hardverske home tipke sa raznoraznim funkcijama (fingerprint) koje samo uspore kretanje UI-jem.

Dalje, Kitkat je donio i bolji skor performansi u benchmarcima i to za par tisuća, moguće i bolji vijek trajanja baterije, ali te testove bi se trebalo još opširnije raditi da bi bili zaista vjerodostojni.

Činjenica je jedna, a to je da kinezi u posljednje vrijeme zadovoljavaju sve bitno na smartfonima - ekrani odlični, baterije vrlo dobre (često bolje od razvikanih brand name uređaja), procesore i RAM ne treba više ni spominjati (više nego dovoljni) kamere doživjele skok u kvaliteti, prostora ima, dizajn je možda i bolji no od bilo koje konkurencije, kvaltieta izrade sve bolja i ono najslađe cijena. Jedina "mana" je duži rok servisa (iako najčešće ne dolazi do potrebe za istim, tj. mijenja se smartfon za ispravan ili je u pitanju neki bezazleni kvar, tipa punjača ili kabla) a, no s tim se u realnosti suočavaju i korisnici Samsunga, HTC-a, Applea itd.

Još mi se nije dogodio veći kvar na kineskom smartfonu (dakle NIKAD mi nije otišao ekran, touch kontrola, procesor, riknuli utori, kućište se raspadalo, kamera riknula i sl.) dok je na brand name (iako ne toliko razvikanom) smartfonu najveći kvar bio kvar AC porta. Na starijim brand name uređajima imao sam gro problema (uključujući i rani LG smartfon), ali da budem iskren i nije me sram priznat, posjedovao na duži rok nisam nikad niti Samsung niti HTC niti Apple smartfone, pa za njih ne bi znao, ali čitam da ljudi imaju podosta problema s njima. Većinu problema kod smartfona korisnici imaju sa softverom, a da to ne razumiju, primjerice slab zvuk u slušalici kod razgovora itd. Sve se to u pravilu lako rješava nadogradnjama softvera.

Sve to stoji, kinezi su više nego ok ali im fali jedno, barem većini u koju ne ubrajam Xiaomi, custom podrška.

To je nešto što brandovi imaju, a meni puno znači.

Za 1100 kuna sam bocnuo SIII 16GB i imam custom Kit Kat 4.4.4 koji leti, bilo Dalvik bilo ART.

Očekujem i L, ne odmah nakon izlaska ali očekujem.

iclock2much
11 godina
protjeran
PROTECTOR kaže...

Ova "obična" šestica mi je baš po mjeri ali cijena će bit (pre)paprena. "Pametni" satovi su notorna glupost, nepraktični i beskorisni.

nisu glupost. Nepraktični definitivno nisu, to prije vrijedi za smartfone u usporedbi (satovi su uvijek na ruci, smartfon sve češće niti u džepu zbog veličine) i odlični su za poslovne ljude ili ljude koji nemaju vremena za petljanje po ekranima mobitela nego traže jednostavnost i instantan pristup informacijama, mailovima itd. Za neko surfanje webom naravno nisu, ali meni osobno su vrlo zanimljivi i imaju svojih primjena, koje sežu i do multimedijalnih i sigurnosnih.

16 godina
BlueMax kaže...

bolje ikad nego nikad ;) za 1500 kn imaš moto g, 90% flagshipa za 25% cijene. i još bez touchwiza 

Life is too short to remove USB safely
14 godina

od svega šta su jučer predstavili, najinteresantnije mi je NFC plaćanje,,(iako kod nas to neće zaživiti još koju generaciju smartphona :) ),,,,,   sad će ekipa reć, da imaju to i drugi :)  

ali sve mi se čini da tek kad apple to implementira i napravi, tek tada to postane standard,  glede kvalitete, jednostavnosti, sigurnosti,

kinezi jesu dobra zamjena i jeftina za ove skupeeee flagshipove, to nitko ne dvoji (ja imam smartphone star preko 4 godine koji je i dana danas odličan i ne mislim ga mjenjat dok radi dobro),,   isto kao šta je KIA, Fiat.....  dobar auto i isto će te dovesti iz ZG do Madrida, Amsterdama kao i BMW, Audi, WW... e sad koliko ćeš uzivati u vožnji i dali ti je bitan faktor guštanja ili je bitno da stigneš, ovisi o ukusu, potrebi i mogućnostima,,

2 1 hvala 0
11 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
ftrim kaže...

Sve to stoji, kinezi su više nego ok ali im fali jedno, barem većini u koju ne ubrajam Xiaomi, custom podrška.

To je nešto što brandovi imaju, a meni puno znači.

Za 1100 kuna sam bocnuo SIII 16GB i imam custom Kit Kat 4.4.4 koji leti, bilo Dalvik bilo ART.

Očekujem i L, ne odmah nakon izlaska ali očekujem.

što je to za tebe "custom podrška" ?

S3 za 1100kn? Novi je najmanje 1850, dakle uzeo si pretpostavljam polovan, to naravno zna bit macak u vreći, ne samo zbog loše baterije. Ali ok, prošao si dobro s time da bih se ja i dalje odlučio za kineza u usporedbi jer za te novce dobijaš kineza sa 10 000 bodova boljim scoreom u primjerice Antutu benchmarku - a to znači u praksi 8 jezgri koje kucaju na 1.7 Ghz i 2GB RAM-a. Kamere su također tu negdje, čak i bolje kod kineza jer ipak je to dve generacije star Samsung. U svemu ostalom, uključujuć i kvalitetu izrade, ali i fluidnost OS-a, novi kinezi su bolji, Samsung S serija je do S5 bila jako plastična, a sada je uglavnom plastična {#}. Čak mi je samo ta kvaltieta izrade već dovoljan razlog da ne kupim S3 nauštrb kineza s kvalitetnom izradom kućišta.

Kitkat je dobar OS, da, nekako mi djeluje još dorađenije po pitanju fluidnosti, s time da je ART još uvijek custom opcija u postavkama, nije očito još defaultni izbor iako ima dosta aplikacija koje ga podržavaju. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 10:55 (ftrim).
13 godina
ftrim kaže...
volegradele kaže...

čuj, da je to nebitno, pa iskreno na Androidima i nije nebitno, barem ne do Kitkata koji reklamira optimizirano korištenje RAM-a na slabijim uređajima (s Kitkatom ćemo vidjeti, ali mogu to testirati jer imam takav jedan uređaj s 1gb ram-a i kitkatom).

dakle s 1gb ram-a i nekim zahtjevnijim korištenjem smartfona (što je kod mene slučaj) memorija se brzo napuni do samog kraja ili blizu njega. Prema tome, za mene je to RAZLIKA.

Čekaj malo,jel mi ovdje pričamo o iPhone ili o Androidu koji bez 4 jezgre i 2GB RAMa nesmiš ni pogledat!
AUDIOFIL
13 godina

Evo da se i ja osvrnem na tehničke specifikacije jer znam da će iOS8 raditi sigurno bez lagga i problema, ako i bude koji problem to će se brzo srediti.

Okej, CPU dual core i dalje ali osjetno jači, IPC na razini, to je više nego uredu.

1GB radne, hmmm, bilo bi lijepo da su to podigli na 2GB, kupac bi se bolje osjećao, barem ja koji sam tech freak.

Iako znam da će sa 1GB sve raditi bez ijednog lagga ikad, ali kad već dajem te nemale novce za novu generaciju onda daj 2GB radne.

Hexa core grafika pa stave tu rezu, daj ljudima FHD na 4.7 incha i sve 5 onda.

iclock2much

2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
skank666 kaže...

BlueMax kaže...

Apple opstaje na maloumnosti svojih kupaca dok mu se s druge strane ruga grupa maloumnika koji nisu svjesni da su jednako glupi. I jednima i drugima za utjehu ostaju tek WP korisnici.

vidim, potvrđuješ svojim primjerom...

edit; ovo je savršeni primjer rugala se sova sjenici... masu komentara je na raćun "ovaca koje moraju imati novi gejfonić ćim izađe" i onda se pojavi ovakav biser (post ne ti) kao što je ovo gore (lol). mjenjaju mobitele ko čarape (i to flagshipove da se zna da je ozbiljan igrać) a smiju se ekipi koja eventualno jednom godišnje mijenja mob

Tocno, savrsen primjer samo nisi shvatio da sam svjesno u ranijem postu u glupane uvrstio i samog sebe. Ali necu vise!

10 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
BlueMax kaže...

bolje ikad nego nikad ;) za 1500 kn imaš moto g, 90% flagshipa za 25% cijene. i još bez touchwiza 

Ja sam kupio za 1300 kuna  8GB verziju i jos uvijek ne vjerujem kako sve fluidno radi i nakon 9 mjeseci rada.

BEST BUY....

16 godina
odjavljen
ftrim kaže...
volegradele kaže...

Može KitKat reklamirati što hoće, ali niti jednom Androidu to nije nebitno. iPhoneu je nebitno.

To ne mijenja činjenicu da iOS uređaji s time nemaju problema. Android je gladan memorije, procesora, iPhone nije. Za tebe može biti razlika jer ti je broj drugačiji, ali za tebe to zapravo ništa ne znači niti bi primijetio razliku na iPhoneu.

PROTECTOR kaže...

Cijena obične je ista kao i svakog do sada... :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
11 godina
protjeran
bus kaže...

od svega šta su jučer predstavili, najinteresantnije mi je NFC plaćanje,,(iako kod nas to neće zaživiti još koju generaciju smartphona :) ),,,,,   sad će ekipa reć, da imaju to i drugi :)  

ali sve mi se čini da tek kad apple to implementira i napravi, tek tada to postane standard,  glede kvalitete, jednostavnosti, sigurnosti,

kinezi jesu dobra zamjena i jeftina za ove skupeeee flagshipove, to nitko ne dvoji (ja imam smartphone star preko 4 godine koji je i dana danas odličan i ne mislim ga mjenjat dok radi dobro),,   isto kao šta je KIA, Fiat.....  dobar auto i isto će te dovesti iz ZG do Madrida, Amsterdama kao i BMW, Audi, WW... e sad koliko ćeš uzivati u vožnji i dali ti je bitan faktor guštanja ili je bitno da stigneš, ovisi o ukusu, potrebi i mogućnostima,,

zaživljuje polako nešto vrlo slično NFC plaćanju, wireless plaćanje putem čipova, kod Vise je to paywave i uredno radi. prije da će to zaživjet iz razloga što samo manji broj smartfona ti ima to (NFC) ugrađeno. Apple u prošloj generaciji čak nije ni imao, ne znam ima li u ovoj, nisam gledao jer me poprilično ne zanima ne samo što nudi Apple, niti što nudi Samsung, to su varijacije na već viđenu temu.

kad si skoknuo na temu KIA, malo OT-a, ali da, u pravu si, barem za Kiu, za Fiat ne. Slučajno vozim obe marke automobila i Kie su nekvarljivi auti, gaze kilometre bez nekog traga, Fiati se već dosta kvare jednom kad se počnu kvarit ali recimo nova Mazda je dizajn MX5 razvila u suradnji s Fiatom, pa ajde barem imaju dizajn i neki spirit, a i motore. Zapravo sam na autima shvatio koliko marketing igra ulogu, skupo se prodaju auti koji kasnije zahtijevaju i skup servis a netko zivi od svega toga. Isto vrijedi i za mobitele. Ali, boze moj, svakom svoje :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 11:09 (ftrim).
13 godina
bus kaže...

Neću reć samo da to imaju drugi, nego da je opet tu Apple pokazao svoju licemjernost.

http://www.pocket-lint.com/news/117228-iphone-5-why-no-nfc

Prošle godine "im nije trebao" jer su toliko vizionarska kompanija a ove godine - voila, jedna od najbitniji "novotarija".

Sve što je Apple rekao je pregazio, od toga da je 3,5 incha taman, pa onda da je 4 common sense (

)

ali eto sad više ni to nije nego ide do 5,5 incha.

Eto, ljudi mrze Apple ne zbog proizvoda koji su dobri (ali debelo precijenjeni), nego zbog politike i filozofije koja je snobistička s jedne strane a licemjerna s druge (prvo se prave da su iznad nekog trenda jer su oni ipak vizionari a onda kad se predomisle su si najbolji s tim). Svodi se upravo na onu usporedbu starog nexusa i novog iphonea. Od vizionarske kompanije (što je je, promijenili su svijet s itunesima i iphoneom) su postali kompanija koja kaska 2-3 godine za ostatkom konkurencije, ali im još to prolazi za rukom jer su zatočili ljude u svoj mali svijet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 11:05 (Chronosus).
11 godina
protjeran
Tonči kaže...
ftrim kaže...
volegradele kaže...

Može KitKat reklamirati što hoće, ali niti jednom Androidu to nije nebitno. iPhoneu je nebitno.

To ne mijenja činjenicu da iOS uređaji s time nemaju problema. Android je gladan memorije, procesora, iPhone nije. Za tebe može biti razlika jer ti je broj drugačiji, ali za tebe to zapravo ništa ne znači niti bi primijetio razliku na iPhoneu.

PROTECTOR kaže...

iz iskustva pises, ili mislis da kitkat ne barata RAM-om bolje od prethodnika? ja bi ipak vjerovao testovima . no, kako god, 2GB rama je uvijek bolje i to NE SAMO na Androidima. RAM je Ram i zna se čemu on služi. Appovima koji su u RAM-u se brže pristupa no onima koji nisu.

Isto vrijedi i za ovo drugo, procesora su jednako gladni i drugi smartfoni. Meni na ANdroidu nikad procesor nije previše zauzet, ovisno jasno što radiš na smartfonu, igraš li procesorski zahtjevnu igru ili surfaš nije isto. A tu je ukupno 8 jezgri pa procesor sigurno nije uzrok nekog sporog rada, ako ga i ima, a nema ga. Lol, nije razlika zbog broja, već zbog brzne rada, nisi shvatio {#}

Cijena je ista kao i do sada, znači astronomska.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 11:07 (ftrim).
16 godina
neaktivan
ftrim kaže...
PROTECTOR kaže...

nisu glupost. Nepraktični definitivno nisu, to prije vrijedi za smartfone u usporedbi (satovi su uvijek na ruci, smartfon sve češće niti u džepu zbog veličine) i odlični su za poslovne ljude ili ljude koji nemaju vremena za petljanje po ekranima mobitela nego traže jednostavnost i instantan pristup informacijama, mailovima itd. Za neko surfanje webom naravno nisu, ali meni osobno su vrlo zanimljivi i imaju svojih primjena, koje sežu i do multimedijalnih i sigurnosnih.

Ok, nekome možda odgovaraju, meni aposlutno ne. Barem kod smartphone-a imaš širok izbor veličina ekrana, od 4" pa do 5.5" i zbilja ne vjerujem da si netko ne može naći nešto što mu odgovara odnosno stane u džep. Također mi nije jasno zašto je odjednom problem napravit 3 klika prstom i provjerit mail,poruku,facebook ili nešto na web-u ?

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
12 godina
neaktivan

Za božić ću se počastit sa 5s :) vjerojatno će cjena ić masu dolje tako da će to bit vrlo vrlo povoljno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
PROTECTOR kaže...

Koliko vidim, oko 800 eura za 16 GB model. Ouch :)

11 godina
protjeran
PROTECTOR kaže...
ftrim kaže...
PROTECTOR kaže...

Ok, nekome možda odgovaraju, meni aposlutno ne. Barem kod smartphone-a imaš širok izbor veličina ekrana, od 4" pa do 5.5" i zbilja ne vjerujem da si netko ne može naći nešto što mu odgovara odnosno stane u džep. Također mi nije jasno zašto je odjednom problem napravit 3 klika prstom i provjerit mail,poruku,facebook ili nešto na web-u ?

5'' smartfon (kinez, za druge ne znam) stane u džep i praktički se ne osjeti zbog tankoće, no kod penjanja uz stepenice ga osjetim i već smeta lagano. Dalje, izbjegavam trpat smartfon u džep jer tamo obično držim ključeve, a drugi razlog je jer to nije dobro za kvalitetu sperme (smiješno, ali prilično ozbiljna stvar :-)) Držim ih dakle u torbici oko pojasa, pa dok izvadim mob iz torbice, dok ga upalim i i počnem tražit mailove, poruke, pozive itd...često mi treba instant informacija o mailu, pozivu, poruci itd. u principu, smartfon se najviše koristi za pozive, poruke, čitanje mailova, sve ono što taj watch može lako odradit. Onda mi je sad palo na pamet i izdavanje računa i koliko bi bilo lakše da ne moram petljat po mobitelu a ruke mi moraju bit slobodne jer moram petljat još i po POS uređaju itd.

13 godina
zoharbizo kaže...

Evo da se i ja osvrnem na tehničke specifikacije jer znam da će iOS8 raditi sigurno bez lagga i problema, ako i bude koji problem to će se brzo srediti.

Okej, CPU dual core i dalje ali osjetno jači, IPC na razini, to je više nego uredu.

1GB radne, hmmm, bilo bi lijepo da su to podigli na 2GB, kupac bi se bolje osjećao, barem ja koji sam tech freak.

Iako znam da će sa 1GB sve raditi bez ijednog lagga ikad, ali kad već dajem te nemale novce za novu generaciju onda daj 2GB radne.

Hexa core grafika pa stave tu rezu, daj ljudima FHD na 4.7 incha i sve 5 onda.

Znaci znaš da ti ne treba više RAMa i znaš da će sve radit kako treba i opet želiš da kad pročitaš specifikacije mobitela piše 2GB RAMa,sto imaš fetiš na RAMe?? :D Eee i da mogli su stavit fullHD rezu i na manji iPhone!!
AUDIOFIL
16 godina
odjavljen

Ovisi koji dućan gledaš, ja govorim o Apple Storeu - $650, 650 eura, funti, čega god, uvijek 650. E sad, ako će neki treći dućan to naplatiti 9000, sasvim je druga priča.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice