Šteta što upravo ne završavam nego sam 2 godina stručnog studija...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Engleska riječ "intelligence" u ovom kontekstu ne znači inteligenciju nego obavještavanje. FBI ne znači federalni ured za inteligenciju, nego federalni obavještajni ured, slično hrvatskim obavještajnim agencijama.
Tako Business Intelligence ne znači poslovnu inteligenciju, nego poslovno obavještavanje.
Ustanova za školovanje, a ne znaju prevesti niti osnovne pojmove - vlastiti naziv!
Ako su svoj naziv posve krivo preveli, mogu misliti kakva je kvaliteta ostalog obrazovanja koje nude.
Krešo, pomiješao si FBI i CIA-u. "I" u CIA-i je intelligence. I da, prijevod je katastrofa, ali svi ga koriste več jako dugo. Ne samo ova firma nego i na sveučilištu.
traze nove zaposlenike i malo se reklamiraju,
nebi bilo zgorega da su objasnili sta nude, cime se bave i kakve ima veze računarstvo sa pticama
Ovo je zapravo malo bolje razrađeno testiranje za posao.
Keso,
hvala na kvalitetnoj poduci što znači riječ "Intelligence". Dozvoli mi da i ja tebe podučim nekoliko sitnica.
Prvo, Poslovna inteligencija d.o.o. nije ustanova za školovanje, nego jedna od vodećih tvrtki za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi, koja pruža usluge implementacije skladišta podataka, integracije podataka, poslovne inteligencije, rudarenja podataka, planiranja i budžetiranja, financijske konsolidacije, upravljanja rezultatima poslovanja, upravljanja rizikom i upravljanja matičnim podacima. Tvrtka postoji preko 11 godina, imamo podružnice u regijii Londonu i preko 80 zaposlenih.
Drugo, da si pažljivo pročitao tekst koji si komentirao, mogao bi vidjeti da ćemo uzeti deset apsolvenata na stažiranje, plaćati ih ta tri mjeseca, osigurati im besplatno stručno školovanje koje će im držati naši eksperti za pojedina područja u tom roku, te na kraju zaposliti kao pripravnike sve koji zadovolje u tom programu. Kvaliteta te edukacije je vrhunska.
Više detalja o nama si mogao naći na našem webu www.inteligencija.com
Ovakve paušalne ocjene kojima se razbacuješ po webu nikako ti ne služe na čast, pa bih ti toplo preporučio da ubuduće kad nešto pišeš obratiš pažnju na pripremu i kvalitetu toga što pišeš.
Lijepi pozdrav!
Dragi forumaši,
više o PI možete saznati na http://www.inteligencija.com
BIRD Consulting je brend PI koji koristi u Europi, http://www.birdconsulting.eu/ BIRD je skraćenica od Business Intelligence Research & Development.
Ovo je kratki sadržaj programa koji će stažisti proći, koji je dijelom baziran na edukacijskim materijalima naših partnera, a dijelom su poslovna i metodološka znanja potrebna za rad:
1 Što mi to radimo? DWH, ETL, BI, Planning, MDM, BSC, DM itd.
2 Organizacija, akti i procedure
3 PI metodologija i rad na projektima
4 Dizajn DWH i teorija skladištenja podataka
5 SQL jezik
6 ETL Informatica Level I, DataStage Developer, Microsoft SSIS
7 BI i OLAP - Cognos FM, Cognos BI arhitektura i reporting, Microsoft SSAS (OLAP & Tabular), Microsoft SSRS
8 Planiranje Cognos TM 1
9 Poslovna znanja - Finacije za nefinancijaše, Telco model i procesi u telekomu, Banking model i procesi u bankarstvu, Retail, distribucija i proizvodnja
Da li ste primijetili što se desi kada npr. Adris objavi da će uzeti na stažiranje 20 pripravnika i onda eventualno nekoga odabrati? Plati deset oglasa u novinama, pa svi lajkaju po FB-u i dive se kako je taj Adris velika i dobra firma... Ajde onda malo pls. mućnite glavom i shvatite da će i PI investirati u ljude, obučiti i zaposliti deset mladih diplomiranih stručnjaka, informirajte se i proslijedite dobrim apsolventima ili se i sami prijavite.
Zvuči skroz u redu. Bojao sam se da se radi o mrcvarenju kandidata za posao na način da im se zadaju zadaci za doma, da moraju ispunjavati hrpe raznih testova da bi na kraju od desetorice uzeli jednog i onda još to zovu "Akademija".
Dragi forumaši,
više o PI možete saznati na http://www.inteligencija.com
BIRD Consulting je brend PI koji koristi u Europi, http://www.birdconsulting.eu/ BIRD je skraćenica od Business Intelligence Research & Development.
Ovo je kratki sadržaj programa koji će stažisti proći, koji je dijelom baziran na edukacijskim materijalima naših partnera, a dijelom su poslovna i metodološka znanja potrebna za rad:
1 Što mi to radimo? DWH, ETL, BI, Planning, MDM, BSC, DM itd.
2 Organizacija, akti i procedure
3 PI metodologija i rad na projektima
4 Dizajn DWH i teorija skladištenja podataka
5 SQL jezik
6 ETL Informatica Level I, DataStage Developer, Microsoft SSIS
7 BI i OLAP - Cognos FM, Cognos BI arhitektura i reporting, Microsoft SSAS (OLAP & Tabular), Microsoft SSRS
8 Planiranje Cognos TM 1
9 Poslovna znanja - Finacije za nefinancijaše, Telco model i procesi u telekomu, Banking model i procesi u bankarstvu, Retail, distribucija i proizvodnja
Da li ste primijetili što se desi kada npr. Adris objavi da će uzeti na stažiranje 20 pripravnika i onda eventualno nekoga odabrati? Plati deset oglasa u novinama, pa svi lajkaju po FB-u i dive se kako je taj Adris velika i dobra firma... Ajde onda malo pls. mućnite glavom i shvatite da će i PI investirati u ljude, obučiti i zaposliti deset mladih diplomiranih stručnjaka, informirajte se i proslijedite dobrim apsolventima ili se i sami prijavite.
Odličan program, ja bih bio presretan kad bi barem naučio nešto više o balanced scorecard-u, Data mining-u i Basel II i III accordu.