AMD Phenom II X8 u pripremi?

poruka: 41
|
čitano: 8.466
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD Phenom II X8 u pripremi?".
17 godina
odjavljen

Kao veliki obožavatelj AMD procesora mislim da nisam spreman za božićno razočaranje...

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
16 godina

AMD je vec puno prije Bozica razočarao, ovo bi mogao biti još jedan fail

, čitajuci naslov baš sam se ponadao da su se vratili na Thuban arhitekturu i malo je unaprijedili (možda smanjili proizvodni proces) kad ono... loše se piše AMDu za nekih godinu dana pošto ce polako nestati starih PhenomaII iz trgovina a nove zambezi nitko nece kupovat.

Ex.AMD Fanboy
Moj PC  
14 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: AMD Phenom II X8 u pripremi?
bik kaže...

, čitajuci naslov baš sam se ponadao da su se vratili na Thuban arhitekturu i malo je unaprijedili (možda smanjili proizvodni proces) kad ono... loše se piše AMDu za nekih godinu dana pošto ce polako nestati starih PhenomaII iz trgovina a nove zambezi nitko nece kupovat.

Potpisujem. Nikako da ulovim nekog phenoma II, ali mislim da će to bit sad i to podhitno prije nego se sve rasproda i doleti ovaj zambezi...

17 godina

Imat ce manje kesa, nece imati ovo, nece imati ono...pa sto ce imati? *ebote, te jezgre u AMD-a postale marketinski trik - ko nekada snaga zvucnika, 16000 Watta PMPO. Ono, imam osmerojezgreni proc, ti imas 4...moj je bolji.

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja kupio FenomX2 i otključao na X4, sredinom oktobra, tamam pred ovaj zajeb s novom arhitekturom. Crknite! :D

这是我的个性签名
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Hahaha već se ponadao da će u staru arhitekturu nagurat još 2 jezgre, ali onda logički gledano takav procesor bi bio jači od bilokojeg FX-a što im ruši cijeli marketing.

Starting to not give a fuck anymore
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina

kao što sam već jednom rekao: Phenom III X6 1500T BE (thuban), 4GHz, Turbo 4.5GHz, 32nm, L1 64KB, L2 512KB per core, L3 6MB, TDP 125W, ... SSE4.1, 4.2, AVX, FM4, AES, XOP - way to go in 2011. :)

maaah AMD više ne zna gdje udara

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 16:00 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bik kaže...

nemaš pojma koliko si u krivu, prodajni rezultati su bolji nego što bi realno trebali biti.

Incredibly, they are selling out as soon as shops get them in stock - and they are not even priced very competitively against Intel's offerings, so perhaps the "It's an 8 core CPU!!" marketing is working well on the uninformed "enthusiast" after all?

15 godina
neaktivan

Momci, ispao sam iz toka zadnjih pola godine, godinu kako imam hrpu posla na faksu pa ne stignem pošteno pratiti IT. Može li mi netko objasniti ukratko što toliko ne valja s novim AMD procesorima, ili dati neki link?

Ja se baš ponadao da bih mogao svog Phenoma nekom prilikom zamijeniti s ovim 8-jezgrenim, ako će ići na AM3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...

Momci, ispao sam iz toka zadnjih pola godine, godinu kako imam hrpu posla na faksu pa ne stignem pošteno pratiti IT. Može li mi netko objasniti ukratko što toliko ne valja s novim AMD procesorima, ili dati neki link?

Ja se baš ponadao da bih mogao svog Phenoma nekom prilikom zamijeniti s ovim 8-jezgrenim, ako će ići na AM3.

Pa u biti sve je sa njim u redu,za igre i običan rad sve 5

M4X @ 3.14zda GHz
15 godina
neaktivan

Ispod slike piše: "Navedni čipovi Phenom II X8 nemaju nikakve veze (osim naziva) s Phenomima II X6, zasnovanima na jezgri Thuban i često većim performansama od nove FX serije."

A onda u nastavku članka: " Unatoč nazivu, najvjerojatnije je riječ o procesorima Zambezi arhitekture Bulldozer, koji imaju sve jezgre ispravne ali ne uspijevaju postići dovoljno visoke radne taktove za svrstavanje u AMD FX Series liniju proizvoda."

I što sad da čovjek misli!?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan1902 kaže...

Ispod slike piše: "Navedni čipovi Phenom II X8 nemaju nikakve veze (osim naziva) s Phenomima II X6, zasnovanima na jezgri Thuban i često većim performansama od nove FX serije."

A onda u nastavku članka: " Unatoč nazivu, najvjerojatnije je riječ o procesorima Zambezi arhitekture Bulldozer, koji imaju sve jezgre ispravne ali ne uspijevaju postići dovoljno visoke radne taktove za svrstavanje u AMD FX Series liniju proizvoda."

Pa niš krivo ne piše, oboje ima smisla.

14 godina
Ivan1902 kaže...

Buldozer losijih OC mogucnosti,u pocetku dolazi sa tvornicki dosta nizim taktom od normalni FX procesora.Eto sto misliti.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

amd se zakopo sa ovim 'radnim strojevima' iliti buldozerima i nastavlja sipat zemlju.Sve ove neke softwareske zakrpe eventualne revizije i slicno samo trosi resurse u nista, jer sad  u stvari vise nije ni bitno dal se da to nekaj popraviti ili ne.Dojam u konzumenata je stvoren i tu je prici kraj (nesto poput windows viste iako je tesko tako banalizirat).Znam da je skupo sam stat s onim sto te trebalo gurat neko vreme ali ovom pomoci nema i bolje sam stat te gurat stare procesore za low end i igrace te uhvatiti se ozbiljno posla.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Treba pričekati Piledriver i novi win 8 da bi točno znali kak stoji AMD 

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nije buli uopste los cpu, samo kad bi mu i cijenu jos malo korigirali (na dole).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Ivan1902 kaže...

Pa niš krivo ne piše, oboje ima smisla.

Ma ima smisla...

Znači, Phenom II x6 imaju veće performase od nove FX serije, a onda su ovi Phenom II x8 lošiji i od FX serije i od Phenoma II x6...

Gdje je logika?

16 godina
roseman kaže...

Prijatelju vrijeme je novac a Intel ne ceka nikoga {#}

Ex.AMD Fanboy
17 godina
Ivan1902 kaže...

Ma ima smisla...

Znači, Phenom II x6 imaju veće performase od nove FX serije, a onda su ovi Phenom II x8 lošiji i od FX serije i od Phenoma II x6...

Gdje je logika?

Logika je da ima 8 jezgri pa se zove Phenom II x8 i zbog toga ce ga manje upuceni ljudi kupovat jer 8>6>4>2. Upuceniji ce ga zaobilazit u sirokom luku. Marketing ftw! :)

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
14 godina
bik kaže...
roseman kaže...

Otkad si na Intelu neka je druga prica vidim.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Amd je s Phenom II serijom napravio odlican posao i procesori su bili stvarno visokih performansi. Pravi dokaz je bio X6 1055T koji je bio blizu Intelovog i5 2500k, ali ipak slabiji, no nudio je visoke performanse za manje novce.

Kada je Amd najavio Bulldozere(Bagere), obecao je performanse dosta vislje od tada aktualnih Phenoma II. Kada su napokon izisli prije 2 mjeseca, ispalo je da Phenomi II pometu pod s Bagerima. Jos je dodatno cudo bilo to sto su Bageri bili u 28nm proizvodnom procesu, za razliku od Phenoma koji su u 45nm. Glavni problem je to sto je Amd izmisljao toplu vodu s novom arhitekturom, sto je mozda cak i zbunilo neke ljude. Bilo je smanjenje cachea, nekakve raspodjele zadaca pojedinim jezgrama, izbacivanje necega korisnog i ubacijanje necega potpuno beskrisnog... Uglavnom, veliki fail. Puno bi im pametnije bilo da samo unaprijede Phenom II arhitekturu i puknu ih na trziste pod manjom cijenom(kao Phenom II) i na konju su...

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
zoharbizo kaže...
bik kaže...
roseman kaže...

Otkad si na Intelu neka je druga prica vidim.

Godinu dana sam imao skoro najaceg AMDa (1055t) i najjacu ploču (890FX), kad sam vidio usporedbu sa Intelom SB skoro sam suzu pustio i čekao buldožera kao ozeblo sunce i dočekao Fail.

Intel je bila jedina opcija nadogradnje i mislim a ce tako biti ubuduce, AMD era je završila, bio sam na amdu 10god, RIP {#}

Ex.AMD Fanboy
15 godina

Tko ima para ima intel tko nema tu je amd....

My way
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Tcherot kaže...

amd se zakopo sa ovim 'radnim strojevima' iliti buldozerima i nastavlja sipat zemlju.Sve ove neke softwareske zakrpe eventualne revizije i slicno samo trosi resurse u nista, jer sad  u stvari vise nije ni bitno dal se da to nekaj popraviti ili ne.Dojam u konzumenata je stvoren i tu je prici kraj (nesto poput windows viste iako je tesko tako banalizirat).Znam da je skupo sam stat s onim sto te trebalo gurat neko vreme ali ovom pomoci nema i bolje sam stat te gurat stare procesore za low end i igrace te uhvatiti se ozbiljno posla.

Trošenje love na Update za Bager CPU je potrebno, itekak to se ne radi bezveze ak si zaboravil imal je i Intel svojih zakrpa za dost stvari to sigurno.Zapravo tu se ne radi o nikakvim zakrpama,{#} Windows 7 jednostavno ne zna radit s ovakvim procesorima i takvom arhitekturom na najbolji način pa je onda nadogradna Windowsa 7 obavezna a to nije uzalud potrošena lova fučkaj ga.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
stvarno je AMD pao na niske grane ako želi prodavat bulldozer pod phenom II. a rekli su da neće više biti phenoma. nadam se da je ovo samo trač
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Aj molim te dokaži mi kako si ti to tako puno dobio upgradeom sa 1055 na 2500k, u igrama jako malo, u nekim stvarima je slabiji u nekima jaci, tako da je to bilo neisplativo ...

Moj PC  
7 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan1902 kaže...

Ma ima smisla...

Gdje je logika?

Gdje piše da su PhenomII X8 lošiji?

jbg, smetnuo s uma da se radi o zambeziju {#}

Suddenly Psychotic kaže...

Amd je s Phenom II serijom napravio odlican posao i procesori su bili stvarno visokih performansi. Pravi dokaz je bio X6 1055T koji je bio blizu Intelovog i5 2500k, ali ipak slabiji, no nudio je visoke performanse za manje novce.

Kada je Amd najavio Bulldozere(Bagere), obecao je performanse dosta vislje od tada aktualnih Phenoma II. Kada su napokon izisli prije 2 mjeseca, ispalo je da Phenomi II pometu pod s Bagerima. Jos je dodatno cudo bilo to sto su Bageri bili u 28nm proizvodnom procesu, za razliku od Phenoma koji su u 45nm. Glavni problem je to sto je Amd izmisljao toplu vodu s novom arhitekturom, sto je mozda cak i zbunilo neke ljude. Bilo je smanjenje cachea, nekakve raspodjele zadaca pojedinim jezgrama, izbacivanje necega korisnog i ubacijanje necega potpuno beskrisnog... Uglavnom, veliki fail. Puno bi im pametnije bilo da samo unaprijede Phenom II arhitekturu i puknu ih na trziste pod manjom cijenom(kao Phenom II) i na konju su...

32nm, ne 28

Nema tu govora ni o kakvom metenju, FX8150 je brži proc od 1100 BE, single thread testovi me uopće ne zanimaju jer smo još malo pa u 2012. godini. Ono što je pokopalo bulldozer je premali rast performansi što je bilo veliko razočaranje nakon sveg onog hypea, jako loš performance per watt i relativno visoka cijena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 17:45 (ATiGamer).
15 godina

Meni je u ovoj cijeloj vijesti najviše upala u oko činjenica da oni dobivaju toliku količinu nedovoljno dobrih BD-a da sa njima pokreću "novu" liniju proceva. Ovo mi je prestrašno. Ali i najvjerojatnije jedini način da AMD ne završi u problemima. Jer im je yield očito katastrofalan.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvi kompovi koje sam imao bili su bzirani na Intel processorima, Pentium MMX,I,II,III,IV, a onda sam "skocio" na AMD Athlon 64 (single core) i preporodio se, zavolio sam AMD i postao veliki fan, a sada me svaka nova linija razocarava {#}, Intel gazi AMD u svakom pogledu, al kao vjerni obozavatelj nemam u planu prijeci na Intel, al mi je zao vidjeti kako Intel gazi AMD...

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati t
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 17:57 (xZero).
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ma davno sam odustal od AMD-a. Ovi njihovi osamjezgreni procesori koštaju skuplje nego 4 jezgreni od intela, a u masu aplikacija su sporiji i slabiji. Potpuno neisplativi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 17:57 (formula1live).

0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice