Zašto Gen Z odjednom 'brije' na Kinu?

poruka: 93
|
čitano: 15.138
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto Gen Z odjednom 'brije' na Kinu?".
4 godine
Re: Zašto Gen Z odjednom 'brije' na Kinu?
konjRR kaže...

Jos jedna tema zauzmi stranu i pljucaj/pucaj. Zasto? Zasto toliko dogme? Toliko zatupljenosti? Zasto vas je tako lako navuci na ideoloski rat? Ali sto se cudim kad ljudi glasaju za dp, slusaju tonsona itd...

Iz svake kulture ima korisnih i lijepih stvari kao i losih i ruznih. Zasto se morate odmah stavljati na strane USA ili kine? Koji k nemozete normalno raspravljati od prednostim i manama jedne i druge strane i sto to znaci globalno? 

Ti si prvi koji uvijek pokakiš U.S.A. HDZ, DP, Thompsona.

Da, ti si prvi mrzitelj, nemoj sad okolišati.

Po tebi, svi koji slušaju Thompsona, koji su glasali za DP su retardi ?

Nakon toga napišeš da iza svake kulture ima korisnih stvari kao i loših i ružnih ?!

Ne razumijem te, izjasni se.

Ima li među glasačima DP-a i slušatelja Thompsona dobrih, plemenitih ljudi ?

Ne mrzim Kinu, ne mrzim Rusiju, ne divim se Američanima, iznio sam samo činjenice o tome koja država je udarila temelje svoj znanosti.

Što kaže Pici, možda bi Tesla danas otišao u Kinu na usavršavanje, u Teslino vrijeme ne bi.

Moja reakcija je uvijek ta da u raspravi koja krene pogrešnim putem postavim činjenične temelje, ne da nekoga omalovažim.

合気道 五段 Me, myself and I
16 godina
Zaporožac kaže...
konjRR kaže...

Jos jedna tema zauzmi stranu i pljucaj/pucaj. Zasto? Zasto toliko dogme? Toliko zatupljenosti? Zasto vas je tako lako navuci na ideoloski rat? Ali sto se cudim kad ljudi glasaju za dp, slusaju tonsona itd...

Iz svake kulture ima korisnih i lijepih stvari kao i losih i ruznih. Zasto se morate odmah stavljati na strane USA ili kine? Koji k nemozete normalno raspravljati od prednostim i manama jedne i druge strane i sto to znaci globalno? 

Ti si prvi koji uvijek pokakiš U.S.A. HDZ, DP, Thompsona.

Da, ti si prvi mrzitelj, nemoj sad okolišati.

Po tebi, svi koji slušaju Thompsona, koji su glasali za DP su retardi ?

Nakon toga napišeš da iza svake kulture ima korisnih stvari kao i loših i ružnih ?!

Ne razumijem te, izjasni se.

Ima li među glasačima DP-a i slušatelja Thompsona dobrih, plemenitih ljudi ?

Ne mrzim Kinu, ne mrzim Rusiju, ne divim se Američanima, iznio sam samo činjenice o tome koja država je udarila temelje svoj znanosti.

Što kaže Pici, možda bi Tesla danas otišao u Kinu na usavršavanje, u Teslino vrijeme ne bi.

Moja reakcija je uvijek ta da u raspravi koja krene pogrešnim putem postavim činjenične temelje, ne da nekoga omalovažim.

Isprike, ali jedno pitanje prvo. Tvrdis da je USA udarila temelje svoj znanosti?

18 godina
Zaporožac kaže...

1. koji su glasali za DP su retardi ?

2. Ima li među glasačima DP-a / dobrih, plemenitih ljudi ?

1. Da.

2. Ne.

16 mjeseci
A nemoj tako , ima dobrih i plemenitih ljudi u DP ali šteta što su zadojeni.
Isto i za obožavanje Thrumpsona većinom je zadojenost u pitanju uz jako malo znanja.

Da me se krivo ne shvati , jedna od dražih pjesama po svatovima mi je Lijepa li si, prava domoljubna pjesma i svaka mu čast na njoj. Dok s druge strane oni mačevi kralja Tomislava , Jure i Boban, čobanizam žešći i zaglupljivanje naroda u rangu zavadi pa vladaj. Mislim to je poželjno u ratu za nabrijavanje ali u mirno vrijeme užas!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
10 godina
Al Crane kaže...
just_dont kaže...
ivic55 kaže...

Možda jer napokon vide da od nerada i nediscipline nema ništa.
Kinesko obrazovanje je "miljama" od američkog. 

samo je stvar da debili briju na romantiziranu viziju kine, jedu noodle, oblače se ko kinezi, šminkaju... iiii to je to, radna etika, obrazovanje, društveni kredit, ograničen internet... ništa to, to ih ne zanima samo klasične debilane

Kad si već spomenuo obrazovanje, ono je u Kini na svim nivoima besplatno, ako se u prvom redu kvalificiraš elementarnim predznanjem koje ti je pruženo, naravno - nije ono kao kad imaš bogatog taticu Trumpa koji ti kupi univerzitetsku titulu premda si najteži retard, a ako nemaš moraš godinama otplaćivati studij koji si svojim znanjem i beskrajnim trudom mukotrpno savladao, da bi jednom u nekoj budućnosti otvorio neku privatnu praksu ako te opet netko financijski dobro podmazuje... a besplatne su i sve zdravstvene usluge praktično (čemu se zapadni putopisci kroz Kinu ne mogu načuditi). Šta ćeš, socijalizam u praksi, nekad davno je i kod nas tako bilo, vjerojatno se ne sjećaš toga jer si zadojen propagandom kroz neko bliže, "demokrackije" vrijeme.

A rekao bih da isto tako šišaju Zapad i po radnoj etici, jer eto djeca koja od mraka do mraka rade u rudnicima nisu izum niti alat KP Kine, i očigledno tamo nema šatora i kartonskih kutija krcatih beskućnicima iz bivše srednje klase koji kopaju po smeću.

"Over the past 40 years, the number of people in China with incomes below $1.90 per day – the International Poverty Line as defined by the World Bank to track global extreme poverty– has fallen by close to 800 million. With this, China has contributed close to three-quarters of the global reduction in the number of people living in extreme poverty. At China’s current national poverty line, the number of poor fell by 770 million over the same period."
https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2022/04/01/lifting-800-million-people-out-of-poverty-new-report-looks-at-lessons-from-china-s-experience

Pa sad pametnom nije teško zaključiti niti tko je tu debil koji brije jedino na trendovske simbole.

U svojoj fascinaciji kinom i socijalizmom vidim da uopće nisi shvatio što sam htio reći, jer teško je nekome tko gleda sve crno bijelo shvatiti da ima i sivo a ja sam u svom komentaru upravo to naveo, kina ima pozitivnih stvari kao što su radna etika, obrazovanje... ali ima i negativnih kao što je društveni kredit, ograničavanje izvora informacija, totalna kontrola života stanovnika... želio sam reći da ovi glupani koji se trenutno furaju na kineze ništa od toga ne kuže, oni jedu nudle, nose kinom inspiriranu odjeću i šminkaju se, to je to, znači totalna ispraznost i plitkost. Ja ne mislim da je kineski sistem superiorniji zapadnom, imaju oni i svojih problema, to što ti misliš da je tamo komunizam, to komunizma i socijalizma vidjelo nije. Što misliš kako iz ničeg nastaju kineske firme i milijarderi koji ih vode, a kako nastaju tako i nestaju kad dođu u nemilost. Opet je tu nečija volja koji dijeli kako on želi društveni novac za privatne firme. Smanji doživljaj.

16 godina
just_dont kaže...
... Opet je tu nečija volja koji dijeli kako on želi društveni novac za privatne firme. Smanji doživljaj.

Problem je sto je i na zapadu tako, a kod nas pogotovo. A sto se tice cenzure, kontrole itd. na zalost krecemo se u smjeru kine... 

p.s. ipak mozda znacajna razlika sto u kini drzava upravlja firmama dok na zapadu firme upravljaju drzavom 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2026 8:00 (konjRR).
16 godina

mda....

'ko da su one silne kamere po VBu radi "sigurnosti"....

jedino ako je definicija sigurnosti "poslušne ovčice u toru"...

Ju je je? Je ju je!
10 godina
konjRR kaže...
just_dont kaže...
... Opet je tu nečija volja koji dijeli kako on želi društveni novac za privatne firme. Smanji doživljaj.

Problem je sto je i na zapadu tako, a kod nas pogotovo. A sto se tice cenzure, kontrole itd. na zalost krecemo se u smjeru kine... 

p.s. ipak mozda znacajna razlika sto u kini drzava upravlja firmama dok na zapadu firme upravljaju drzavom 

gdje smo mi od zapada... a što se zapada tiče, naravno da posatoji nečija volja kome će se dati novci ali opet postoji i opcija raznih fodova, VC, hedge... gdje ako imaš dobar proizvod možeš pokrenuti posao i dignuti milijune u financiranju

tko kime upraclja i što je bolje je pitanje pogleda, meni je razumnija ova zapadna opcija, iako i to ovisi od države do države, ne možemo uspoređivati SAD i Njemačku, Švedsku, Francusku... ali država je tu radi ljudi a ne ljudi radi države, ljudi moraju upravljati a ne da imaš birokrate koji upravljaju, EU birokracija je čisti primjer toga gdje masa birokrata izmišlja gluposti samo zato jer mogu

16 godina
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...

gdje smo mi od zapada... a što se zapada tiče, naravno da posatoji nečija volja kome će se dati novci ali opet postoji i opcija raznih fodova, VC, hedge... gdje ako imaš dobar proizvod možeš pokrenuti posao i dignuti milijune u financiranju

tko kime upraclja i što je bolje je pitanje pogleda, meni je razumnija ova zapadna opcija, iako i to ovisi od države do države, ne možemo uspoređivati SAD i Njemačku, Švedsku, Francusku... ali država je tu radi ljudi a ne ljudi radi države, ljudi moraju upravljati a ne da imaš birokrate koji upravljaju, EU birokracija je čisti primjer toga gdje masa birokrata izmišlja gluposti samo zato jer mogu

Mi smo na zapadu.

I u kini postoje opcije.

Sto je bolje neznam, samo znam da je bolje da upravlja netko moralniji i posteniji a tek onda je sistem vazan. Svaki se da korumpirati, izrabljivati itd. Googlati prosvijetljena diktatura.

Sve mozemo usporedivat, pogotovo istovrsne objekte kao sto su drzave. Ista kategorija itd.

Birokrati su ljudi, iako ih nekada dozivljavamo drugacije. Takoder birokrati ne upravljaju nego izvrsavaju itd. Pogledati yes minister.

A americka birokracija? DOGE? Nesto tako glupo eu tek treba izmisliti. Fali im jos mnooogo prakse za takve umotvorine 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2026 19:43 (konjRR).
10 godina
konjRR kaže...
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...

Mi smo na zapadu.

I u kini postoje opcije.

Sto je bolje neznam, samo znam da je bolje da upravlja netko moralniji i posteniji a tek onda je sistem vazan. Svaki se da korumpirati, izrabljivati itd. Googlati prosvijetljena diktatura.

Sve mozemo usporedivat, pogotovo istovrsne objekte kao sto su drzave. Ista kategorija itd.

Birokrati su ljudi, iako ih nekada dozivljavamo drugacije. Takoder birokrati ne upravljaju nego izvrsavaju itd. Pogledati yes minister.

A americka birokracija? DOGE? Nesto tako glupo eu tek treba izmisliti. Fali im jos mnooogo prakse za takve umotvorine 

Sve ima svojh prednosti i mana, mozda sam subjektivan ali ipak bi radije zapadni sustav nego kineski, s druge strane možda je stvar u pogledu na život, mi europljani/ameri nismo isti mentalitetom kao kinezi, njima je njihov sistem vjerojatno razumniji i lakše podnošljiv nego zapadni. Za upravljanje, najbolje bi bilo kad bi u birokraciji bili ljudi koji imaju iskustva u poduzetništvu pa da su tek onda političari, ovo što imamo sad su profesionalni političari/birokrati koji nemaju dana radnog staža u privatnom sektoru, totalno su otkačeni od stvarnosti i onda takvi nabadaju za život i poslovanje ljudima koji ih plaćaju. Dovoljno je popričati sa par ljudi koji rade cijeli život u državnim firmama da skužiš da ništa ne razumiju, misle da država proizvodi novac, da je rad relativan i da dan na poslu treba samo progurati. A to su čak ljudi koji nešto moraju stvarno raditi, zamisli sad kako ide tijek misli nekog birokrata... prođe me jeza od same pomisli.

16 godina
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...

Mi smo na zapadu.

I u kini postoje opcije.

Sve ima svojh prednosti i mana, mozda sam subjektivan ali ipak bi radije zapadni sustav nego kineski, s druge strane možda je stvar u pogledu na život, mi europljani/ameri nismo isti mentalitetom kao kinezi, njima je njihov sistem vjerojatno razumniji i lakše podnošljiv nego zapadni. Za upravljanje, najbolje bi bilo kad bi u birokraciji bili ljudi koji imaju iskustva u poduzetništvu pa da su tek onda političari, ovo što imamo sad su profesionalni političari/birokrati koji nemaju dana radnog staža u privatnom sektoru, totalno su otkačeni od stvarnosti i onda takvi nabadaju za život i poslovanje ljudima koji ih plaćaju. Dovoljno je popričati sa par ljudi koji rade cijeli život u državnim firmama da skužiš da ništa ne razumiju, misle da država proizvodi novac, da je rad relativan i da dan na poslu treba samo progurati. A to su čak ljudi koji nešto moraju stvarno raditi, zamisli sad kako ide tijek misli nekog birokrata... prođe me jeza od same pomisli.

Pa anravno da si subjektivan.

I opet grijesis. Birokracija na upravlja, izvrsava volju, kod nas na zapadu najcesce politicara koje je narod izabrao.

Moras razlikovati birokrata od politicara iako se po "politickoj liniji" birokrate postavlja.

A to koliko su "otkaceni od stvarnosti" je veoma upitno post u "realnom sektoru" takoder imas hrpu ljudi koji misle "da je rad relativan i da dan na poslu treba samo progurati". Na zapadu je takoder tesko odvojiti javno od privatnog pogotovo u zadnje vrijeme. 

Da je sustav jezovit slazem se. Da znas vise jos bi se vise jezio. 

10 godina
konjRR kaže...
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...

Mi smo na zapadu.

I u kini postoje opcije.

I opet grijesis. Birokracija na upravlja, izvrsava volju, kod nas na zapadu najcesce politicara koje je narod izabrao.

Moras razlikovati birokrata od politicara iako se po "politickoj liniji" birokrate postavlja.

A to koliko su "otkaceni od stvarnosti" je veoma upitno post u "realnom sektoru" takoder imas hrpu ljudi koji misle "da je rad relativan i da dan na poslu treba samo progurati". Na zapadu je takoder tesko odvojiti javno od privatnog pogotovo u zadnje vrijeme. 

ok pod birokraciju sam mislio na sve političare općenito, nije bitno jesu stvarno birokracija ili političari, generalno je sve ista stvar jer imaš plenkija koji nikad nije radio i imaš milanovića koji nikad nije radio... takvi ljudi kroje okvire u kojima poduzetnici posluju, kad se samo sjetim onih Linićevih predstečajnih nagodbi, kaos

znam da ima i u realnom sektoru takvih otkačenih od stvarnosti, takvi su najčešće u velikim firmama, u malim firmama ljudi znaju da ako ne dođu na posao nema nikog drugog tko će napraviti njihov posao, a malih firmi/obrta je ipak najviše i zapošljavaju najviše ljudi

16 godina
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...
konjRR kaže...
just_dont kaže...

Mi smo na zapadu.

I u kini postoje opcije.

ok pod birokraciju sam mislio na sve političare općenito, nije bitno jesu stvarno birokracija ili političari, generalno je sve ista stvar jer imaš plenkija koji nikad nije radio i imaš milanovića koji nikad nije radio... takvi ljudi kroje okvire u kojima poduzetnici posluju, kad se samo sjetim onih Linićevih predstečajnih nagodbi, kaos

znam da ima i u realnom sektoru takvih otkačenih od stvarnosti, takvi su najčešće u velikim firmama, u malim firmama ljudi znaju da ako ne dođu na posao nema nikog drugog tko će napraviti njihov posao, a malih firmi/obrta je ipak najviše i zapošljavaju najviše ljudi

Znas li koliko ima poduzetnika koji nisu nikada "radili"? Mnogo.

Predstecajne nagodbe nisu bile kaos nego planska pljacka.

Sto su to male firme? Gdje povlacis crtu i na koji nacin izmedu malih i velikih?

Imas veoma naivno poimanje sustava.

7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

A što bi ti vlast trebala dozvoliti... dvopartijski sistem (partija koje su dvije strane istog novčića), naoružanje do zuba i da krepaš ako se ozbiljno razboliš?
Što se tiče jednoumlja, jesi čuo kad za Operaciju Northwoods i američkog generala Lymana Louisa Lemnitzera?

naravno da vlast u kini to neće dozvoliti, trump bi isto volio biti doživotni predsjednik kao xi

a xi pak ne bi volio da ga 'rulje' smjeni na izborima

Isto pitanje i za tebe: jesi čuo kad za Operaciju Northwoods i američkog generala Lymana Louisa Lemnitzera?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
12 godina
Al Crane kaže...

Isto pitanje i za tebe: jesi čuo kad za Operaciju Northwoods i američkog generala Lymana Louisa Lemnitzera?

a jesi li ti kad čuo za demokraciju?

običnim amerima neće trebat operacija northwoods da smijene trumpa nakon ovoga, samo će većina odlučiti da im je dosta i izabrati nekog drugog

kod kubanaca, kineza, rusa i sjevernokoreanaca toga nema, tamo je jedan te isti diktator dok je god živ, a onda naslijedi sinčić pa opet jovo nanovo

7 godina
just_dont kaže...
Al Crane kaže...
just_dont kaže...
ivic55 kaže...

Možda jer napokon vide da od nerada i nediscipline nema ništa.
Kinesko obrazovanje je "miljama" od američkog. 

samo je stvar da debili briju na romantiziranu viziju kine, jedu noodle, oblače se ko kinezi, šminkaju... iiii to je to, radna etika, obrazovanje, društveni kredit, ograničen internet... ništa to, to ih ne zanima samo klasične debilane

Kad si već spomenuo obrazovanje, ono je u Kini na svim nivoima besplatno, ako se u prvom redu kvalificiraš elementarnim predznanjem koje ti je pruženo, naravno - nije ono kao kad imaš bogatog taticu Trumpa koji ti kupi univerzitetsku titulu premda si najteži retard, a ako nemaš moraš godinama otplaćivati studij koji si svojim znanjem i beskrajnim trudom mukotrpno savladao, da bi jednom u nekoj budućnosti otvorio neku privatnu praksu ako te opet netko financijski dobro podmazuje... a besplatne su i sve zdravstvene usluge praktično (čemu se zapadni putopisci kroz Kinu ne mogu načuditi). Šta ćeš, socijalizam u praksi, nekad davno je i kod nas tako bilo, vjerojatno se ne sjećaš toga jer si zadojen propagandom kroz neko bliže, "demokrackije" vrijeme.

A rekao bih da isto tako šišaju Zapad i po radnoj etici, jer eto djeca koja od mraka do mraka rade u rudnicima nisu izum niti alat KP Kine, i očigledno tamo nema šatora i kartonskih kutija krcatih beskućnicima iz bivše srednje klase koji kopaju po smeću.

"Over the past 40 years, the number of people in China with incomes below $1.90 per day – the International Poverty Line as defined by the World Bank to track global extreme poverty– has fallen by close to 800 million. With this, China has contributed close to three-quarters of the global reduction in the number of people living in extreme poverty. At China’s current national poverty line, the number of poor fell by 770 million over the same period."
https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2022/04/01/lifting-800-million-people-out-of-poverty-new-report-looks-at-lessons-from-china-s-experience

Pa sad pametnom nije teško zaključiti niti tko je tu debil koji brije jedino na trendovske simbole.

U svojoj fascinaciji kinom i socijalizmom vidim da uopće nisi shvatio što sam htio reći, jer teško je nekome tko gleda sve crno bijelo shvatiti da ima i sivo a ja sam u svom komentaru upravo to naveo, kina ima pozitivnih stvari kao što su radna etika, obrazovanje... ali ima i negativnih kao što je društveni kredit, ograničavanje izvora informacija, totalna kontrola života stanovnika... želio sam reći da ovi glupani koji se trenutno furaju na kineze ništa od toga ne kuže, oni jedu nudle, nose kinom inspiriranu odjeću i šminkaju se, to je to, znači totalna ispraznost i plitkost. Ja ne mislim da je kineski sistem superiorniji zapadnom, imaju oni i svojih problema, to što ti misliš da je tamo komunizam, to komunizma i socijalizma vidjelo nije. Što misliš kako iz ničeg nastaju kineske firme i milijarderi koji ih vode, a kako nastaju tako i nestaju kad dođu u nemilost. Opet je tu nečija volja koji dijeli kako on želi društveni novac za privatne firme. Smanji doživljaj.

Vidiš, ja mislim, i to iz prostog razloga ili bolje reći činjenice da su iskopali 800 000 000 (osam stotina milijuna) svojih ljudi iz siromaštva, pri čemu nisu zapalili i porobili ostatak svijeta (baš naprotiv), i unatoč tome što se taj štrumfastični Zapad svojski trudio da ih još više i dublje zakopa, i što na tom istom štrumfastičnom Zapadu sve više ljudi tone u siromaštvo unatoč proklamiranim ciljevima o blagostanju i ravnopravnosti.

Ne mislim da je tamo na vlasti komunizam, nego komunistička partija, jer komunizam je, znajući ljudsku prirodu, utopistički sistem koji vjerojatno nitko ne može ostvariti, a je li to u Kini vidjelo socijalizma, ovisi kako socijalizam definiraš, osim kao bauka kojim na Zapadu straše malu djecu da će ih pojesti ako marljivo ne trpaju use, nase i podase makar čitav ostali svijet izgorio i pokrepao zbog toga.

Za mene je socijalizam kad država/društvo podmiruje elementarne civilizacijske potrebe i onih svojih pripadnika koji su iz subjektivnih ili objektivnih razloga nesposobni da to sami čine... znaš, civilizacija, to ti je ono što je jednom davno započelo kad je u nekoj pećini čopor neandertalaca ili kromanjonaca odlučio da njeguje i hrani svog člana sa slomljenim kostima, umjesto da ga pusti da crkne i pojede, ili ga istjera iz pećine tj. svog društva. Ljudi koji tako rado mašu tom riječi (civilizacija) su zaboravili što ona zapravo znači.

Da, ljudi u Kini nestaju, ili u modernije doba "odlaze na preodgoj", čim pokažu kako su pomislili da su nešto izvan ili iznad tog društva kojem zapravo trebaju zahvaliti svoje postojanje, i počinju se ponašati kao peti kotač ili francuski ključ u mehanizmu. I to je sasvim u redu, po meni - ne sereš u kopanju iz koje si se upravo najeo i red je na druge da počnu jesti.

Smanji ti doživljaj, prije nego počneš pljuvati po ljudima koji vide stvari - ako ne bolje, onda drugačije nego ti.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

običnim amerima neće trebat operacija northwoods da smijene trumpa nakon ovoga, samo će većina odlučiti da im je dosta i izabrati nekog drugog

kod kubanaca, kineza, rusa i sjevernokoreanaca toga nema, tamo je jedan te isti diktator dok je god živ, a onda naslijedi sinčić pa opet jovo nanovo

Vidim da te mimoilazi poanta, i to u širokom luku.

Operacija Northwoods je bila plan američkog vojnog establišmenta i tajnih službi da organiziraju seriju terorističkih napada na, između ostalih, i vlastite AMERIČKE građane, kojom bi izazvali reakciju javnosti da opravda punu vojnu invaziju na Kubu. I s tim planom je američki general Lemnitzer (tada mislim čelnik glavnog stožera američke vojske) došao pred američkog predsjednika J.F. Kennedyja, koji je prijedlog glatko odbio.
Operation Northwoods - Wikipedia

Kasnije je Kennedy otišao na paradu u Dallas, a Lemnitzer na mjesto glavnog zapovjednika NATO-a u Europu... kojoj se, gle slučajnosti, dogodila Operacija Gladio, tj. višedesetljetna hladnoratovska serija terorističkih napada na EUROPSKE građane u organizaciji NATO tajnih službi spregnutih s paravojnim skupinama neofašista i ekstremnih desničara - s ciljem da europskim građanima izbiju iz glave svaku pomisao na političko skretanje ulijevo.
Operation Gladio - Wikipedia
European Parliament resolution on Gladio - Wikisource, the free online library

Demokracija, LoL! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2026 18:33 (Al Crane).
7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

A što se tiče "smjenjivanja Trumpa" i "izabiranja nekog drugog"...

"The AIPAC PAC is a bipartisan, pro-Israel political action committee. It is the largest pro-Israel PAC in America and contributed more resources directly to candidates than any other PAC. 96% of AIPAC-backed candidates won their general election races in 2024."
AIPAC

Očito pojma nemaš šta se u stvari zbiva u međunarodnoj politici.

Šta je bio Putinov ćaća? Tko je Putina stavio na vlast?

12 godina
Al Crane kaže...

hvataš se za gluposti, to sa sinom se odnosi na sjevernu koreju

što ne pitaš - tko može smijeniti putina, xia ili onog sjevernokorejskog prasca - narod sigurno ne može u diktaturi

7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

što ne pitaš - tko može smijeniti putina, xia ili onog sjevernokorejskog prasca - narod sigurno ne može u diktaturi

Zašto bi ga htjeli smjeniti? Jer tako kažu CNN/Fox/BBC...?

"The economy of Russia is a high-income, industrialized, mixed and market-oriented emerging economy. It has the ninth-largest economy in the world by nominal GDP and the fourth-largest economy by GDP (PPP). Due to a volatile currency exchange rate, its GDP measured in nominal terms fluctuates sharply. Russia was the last major economy to join the World Trade Organization (WTO), becoming a member in 2012."
Economy of Russia - Wikipedia

Znaš kakva je Rusija bila za vrijeme njegovog prethodnika Borisa Jeljcina, velikog Clintonovog frenda? Misliš da su Rusi njega više voljeli?

7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

I zašto bi htjeli smjeniti Xija? Jer to opet kažu CNN/Fox/BBC... 

7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

Nego, mileni, šta kažeš na operacije Northwoods i Gladio? Demokracija u punom sjaju?

12 godina
Al Crane kaže...

možda i ne bi htjeli, ali i da hoće - ne mogu

možda bi i rusi htjeli smjenit putna, ali ne mogu, a tek ni pomislit na smjenu ne mogu oni jadnici u sjevernoj koreji

Al Crane kaže...

Nego, mileni, šta kažeš na operacije Northwoods i Gladio? Demokracija u punom sjaju?

što bi rekao, američka svinjarija kao i većina njihovog šerifovanja po svijetu, ali kakve to veze ima s ičim?

jel to znači da rusija, kina i sjeverna koreja zbog toga nisu diktature? može li narod tamo izabrat nekog drugog?

7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

možda i ne bi htjeli, ali i da hoće - ne mogu

možda bi i rusi htjeli smjenit putna, ali ne mogu, a tek ni pomislit na smjenu ne mogu oni jadnici u sjevernoj koreji

Al Crane kaže...

što bi rekao, američka svinjarija kao i većina njihovog šerifovanja po svijetu, ali kakve to veze ima s ičim?

jel to znači da rusija, kina i sjeverna koreja zbog toga nisu diktature? može li narod tamo izabrat nekog drugog?

Eh, kad bi baba bila muško...
Nakon onog pijanog krmka Jeljcina koji je dokrajčio post-sovjetsku rusku ekonomiju, osnažio mafijaške oligarhe, naredio tenkovima da pucaju na ruski parlament i pokrenuo prvi čečenski sukob - ukratko radio sve po američkom ukusu da uništi rusku državu, Putin je spasio rusku ekonomiju, vratio Rusiji status globalne supersile i povratio ruski nacionalni ponos... pa zašto bi sad stanovnici Ruske Federacije opet htjeli nekog američkog pijuna poput Jeljcina?
Navalny je bio američki proglašeni šampion demokracije, ali to je bio takav rusofašist da ga čak niti Ukrajinci nisu željeli vidjeti kao zamjenu Putinu.

Xi i KP Kine isto tako vode državu bolje od bilo koga koga bi Zapad za njih mogao izmisliti...

Šta tebi znači diktatura, mogu li Ameri izabrati nešto drugo od dvije strane istog novčića? Imaju li slobodu političkog izražavanja, da ne dobiju pendrekom po labrnji i suzavac u oči kad se usprotive službenoj politici, koju po anketama većinski ne podržavaju?
Kako nazivaš to što su NATO i CIA desetljećima izvodili terorističke napade diljem Europe, da suzbiju slobodnu volju europljana?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2026 21:08 (Al Crane).
12 godina
Al Crane kaže...

Šta tebi znači diktatura, mogu li Ameri izabrati nešto drugo od dvije strane istog novčića?

mogu smijenit trumpa i to je njemu kao wannabe diktatoru najstrašnije

putin, xi i onaj debeli u koreji su se osigurali da ih nitko ne može smijenit čak i da hoće

7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

Šta tebi znači diktatura, mogu li Ameri izabrati nešto drugo od dvije strane istog novčića?

mogu smijenit trumpa i to je njemu kao wannabe diktatoru najstrašnije

putin, xi i onaj debeli u koreji su se osigurali da ih nitko ne može smijenit čak i da hoće

AHAHA!! Mogu mu... da ne kažem šta. Većina Amera je protiv ovog rata s Iranom, pa ipak su kongresmeni donijeli odluku sa četiri glasa više da se nastavi. Pogodi na čijem platnom spisku su ta četvorica.
Ionako može na vlast doći samo sličan debil koji svira kako duboka država i Cionisti dirigiraju. Koja demokracija, pa još davno su i znanstvene studije pokazale da je Amerika oligarhija.

The researchers used a data set comprised of 1,779 policy issues over a 30-year period to estimate how much influence affluent citizens, organized interest groups and ordinary citizens each have on policy outcomes. They found that affluent citizens, those at the 90th-income percentile, have the most influence, followed by organized interest groups. However, the preferences of average citizens have no discernable, independent effect on policymaking at all, the researchers found.
Study casts doubt on fairness of U.S. democracy – Discovery: Research at Princeton

12 godina
Al Crane kaže...

AHAHA!! Mogu mu... da ne kažem šta. 

trump je već jednom izgubio izbore i sišao s vlasti 

putin, xi i korejski debeljko su zajašili i ne silaze do smrti

16 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

Smrt moze doci i prije nego sto mandat istekne. Na razne nacine 

Uostalom xi je preuzeo mandat od nekoga tko je otisao prije smrti. Treba neki link da ti dam sam kazi tekst, video, kakav? Dakle kina nije diktatura, ali opet ti vjerojanto ni neznas sto je to diktatura?

Hej pa pa i putin je izabran na izborima. Hm. Nekakva glasanja za odredene funkcije itd. Hm. Ljudi zaboravljaju cak da je i Asad izabran na izborima koje su cak i vanjski promatraci "blagoslovili". Itd. 

Ali hej znas tko nije izabran? kralj engleske. Hajde pa vidi koje sve funkcije ima dozivotno 

Kazes trump izgubio izbore, i jeste. A sto se onda odogodilo? Trenutno ne postuje ni ustav americki a ni zakone pa je i dalje na vlasti. Hm, kako to?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2026 14:04 (konjRR).
12 godina
Zašto Gen Z odjednom 'brije' na Kinu?

trol, kao i obično

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
konjRR kaže...
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

Smrt moze doci i prije nego sto mandat istekne. Na razne nacine 

Uostalom xi je preuzeo mandat od nekoga tko je otisao prije smrti. Treba neki link da ti dam sam kazi tekst, video, kakav? Dakle kina nije diktatura, ali opet ti vjerojanto ni neznas sto je to diktatura?

Hej pa pa i putin je izabran na izborima. Hm. Nekakva glasanja za odredene funkcije itd. Hm. Ljudi zaboravljaju cak da je i Asad izabran na izborima koje su cak i vanjski promatraci "blagoslovili". Itd. 

Ali hej znas tko nije izabran? kralj engleske. Hajde pa vidi koje sve funkcije ima dozivotno 

Kazes trump izgubio izbore, i jeste. A sto se onda odogodilo? Trenutno ne postuje ni ustav americki a ni zakone pa je i dalje na vlasti. Hm, kako to?

Kolega izgleda misli da nije diktatura kad diktatora sam "biraš" svake četiri godine.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice