Stariji čvrsti diskovi trajniji su od novih, a pro

poruka: 36
|
čitano: 17.387
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stariji čvrsti diskovi trajniji su od novih, a pro".
9 godina
Re: Stariji čvrsti diskovi trajniji su od novih, a
torrente kaže...

zadnje desetljeće, sve su to pouzdani uređaji.

kakav je to cirkus bio 98-2002.  sjećam se kada sam sastavljao pc sa ekipom, sasvim je normalno bilo da ti prvih dana 2-3 IBM diska zablese od bed sektora i četvrti radi uredno. ali ne cijelu godinu .

onda pređeš na Maxtore i tu tek vidiš što je pakao od krepavanja...pa da bi to sve pošlo u ruke Seagatea koji je uspio prodavat cijele serije mrtvaca out of the box.

ljudi su s vremenom to smatrali normalnim.

što se mene tiče, od kada su došli WD Blue, stigao je mir. umirovljenih 10-ak komada bez greške.

evo i sada 3 komada po 4tb rade bezprijekorno, svaki 16000 sati.

gdje još ima za kupiti tih WD40EZRZ? to su CMR diskovi?

17 godina
HowYesN0 kaže...

gdje još ima za kupiti tih WD40EZRZ? to su CMR diskovi?

jesu, CMR.

bili u opticaju po svim našim trgovinama početak 2018 kada su ova 3 kupljena.

imaju ovakav izgled deklaracije.. takav je bio i 6tb.

po transferu odgovara CMR-u jer je konstamta stalno ista, što god količinski kopiralo.. vrti 150bm/s.

wd je baš na dimenziji 4tb postao konfuzan sa infom koji su koji.

izgleda da su ZAZ smr, a ZRZ cmr.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
14 godina

Koji program koristite za praćenje zdravlja diskova? Da li je Hard Disk Sentinel pouzdan?

0 0 hvala 0
17 godina

jest.. on je moćan i pouzdan alat.

ima dosta programčića koji su korisni za usporedit mjerenja.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
ihush kaže...
pravi_covijek kaže...
..

e kako nac dali je disk cmr ili smr? 

Seagate IronWolf.

- soundblaster.

(a sad objašnjenje, jer ako se nitko ne nasmije tad vic nije vic..) .. bio jednom jedan legendarni konobar 'mićo'... i nije znao ništa o računalima, .. no, bio je dio ekipe, pa je povremeno dok nosi rundu znao dobaciti poneku riječ, kao 'soundblaster' tj it-ekipa koja je brbljala o računalima, ram-cpu-clock- .. za njega 'sve u šiframa' a ovo je bio način da se 'uključi' i legendarna provala (ili barem meni i insiderima..).

-pa što s željeznim vućkom? on je cmr ili smr? .. ili preporučljiv ili loš? ja sam uzimao 'onaj drugi' (ne znam oznaku serije) s 256mb keša, odličan za kućne potrebe, kopiranje i sl brže od prosjeka-ostalih.. no ako sam pokopčao, on je lošiji, još samo da pogodim, cmr ili smr.. :)

Pa dobro, za kucne korisnike Seagate IronWolf/Pro CMR diskovi ili Seagate Exos CMR diskovi. IronWolf Pro je predvidjen za 300TB citanja godisnje dok Seagate Exos ima 550TB citanja godisnje. S obzirom da sam osobno kupovao dosta diskova za firmu Seagatovi i WD RED (stara serija CMR) su se pokazali najpouzdanijima. Prenos podataka na Seagate Exosu u idelnim uvjetima (veliki fajlovi) znao je varirati izmedju 220-270 MBps.

Najcesci razlog crkavanja diskova bio je pad na pod ili cupanje iz kompjutera nazivo.

17 godina

Iako neće smetati ali nisu baš za kućne, bar ne cjenovno :) za njih su, prema proizvođačima, WD Blue, Seagateove Barracude ili Toshibina P300 serija (ili X300 sa 7.200 rpm).

Nekakva srednja, za NAS ili uparivanje u RAID (ne voli SMR) su Red Plus/Pro, IronWolf/Pro ili N300, dok su Seagateov Exos, WD Gold (Hitachi Ultrastar) ili Toshibina EC/MG serija enteprise.

Praktično, osim cijene, kućne korisnike može odbiti buka i temperature enterprise modela, npr. WD Gold za čas prijeđe 50°C pa svi diagnostički alati polude iako je to njima normalna temperatura jer su predviđeni za kućišta (hot-swap cageove) sa aktivnim hlađenjem.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice