Šef Spotifya: 'Naši najbolji developeri više ne pi

poruka: 15
|
čitano: 3.107
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Šef Spotifya: 'Naši najbolji developeri više ne pi".
10 godina

Ne znam kud ovo vodi, ali slutim da ne idemo u dobrom smjeru.

A Spotify klijenti postaju sve glomazniji i zbrčkaniji. Npr. Windows desktop aplikacija je totalna musaka. Slično vrijedi i za Android app. 

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
Re: Šef Spotifya: 'Naši najbolji developeri više n
Ide u smjeru gdje će AI alati biti sve bolji, podijeliti ce dosta otkaza, ostaviti samo najbolje i to sve znači efikasnije vođenje poslovanja i manje troškove odnosno veću zaradu.... rast dionica itd (općenito za sve koji idu istim putem), od svih koje pratim to se dogodilo u 100% slučajeva.

Dok ste vi pojedinci pisali gluposti kako će Npr. Netflix nedavno propasti kada su im jako pale dionice, ja sam išao u tešku polugu "easy money" ali samo nastavite i dalje.... SRAMOTITI SE.
Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
16 godina
lovac82 kaže...
Ide u smjeru gdje će AI alati biti sve bolji, podijeliti ce dosta otkaza, ostaviti samo najbolje i to sve znači efikasnije vođenje poslovanja i manje troškove odnosno veću zaradu.... rast dionica itd (općenito za sve koji idu istim putem), od svih koje pratim to se dogodilo u 100% slučajeva.

Dok ste vi pojedinci pisali gluposti kako će Npr. Netflix nedavno propasti kada su im jako pale dionice, ja sam išao u tešku polugu "easy money" ali samo nastavite i dalje.... SRAMOTITI SE.

Kad se kreneš sam sa sobom svađati.

Tko je dizajnirao Spotify app treba dobit otkaz, još jučer. 

13 godina

Šta bi trebali raditi ljudi koji su uložili živote u te profesije i to im je izvor zarade i temelj života za njih i njihove obitelji?...

Svijet ide u čudnom smijeru i taj smijer nije prema Utopiji.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
lovac82 kaže...

Na čemu će učiti ti alati, kad čovjek prestane biti kreativan? Valjda ti je jasno da je to statistički blob podataka koji onda uz pomoć vjerojatnosti izbacuje riječi, odnosno tokene na temelju tvog prompta. Jest, vrlo precizno, ali to je i dalje fixni blob podataka koji ne može razmišljati, koji nema ideja, koji nije kretivan i sve ono što ljudi jesu. A najmanje je inteligentan.

Već sad velike korporacije koje se bave LLM-ovima imaju problema sa podacima. Iskoristili su sve, nema više velikih skokova između verzija. Spasili ih agenti, ali to je isto ograničenog roka trajanja. LLM-ovi su slijepa ulica što se tiče tzv AI-a.

Rast dionica se dogodio u nekoliko korporacija koje su ogromne ionako + OpenAI, dok je više od 95% AI startup-a propalo. 

Nadglednik dina
12 godina
MEGATAMA kaže...

Šta bi trebali raditi ljudi koji su uložili živote u te profesije i to im je izvor zarade i temelj života za njih i njihove obitelji?...

Svijet ide u čudnom smijeru i taj smijer nije prema Utopiji.

Pripremiti se na promjenu profesije i onda na panično zapošljavanje korporacija kad shvate da je LLM ograničen i da su napravili grešku, odnosno onog trenutka kad balon pukne.

Svijet nikad nije  i išao prema utopiji. Sustav je osmišljen da njih manje od 1% vlada ostatkom do mjere robovlasništva. U tom smjeru ide svijet. Samo svijet to ne vidi, zauzet je gledanjem, čitanjem ili slušanjem slop sadržaja, od slop autora (ljudskih ili AI).

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2026 10:14 (Entry Point).
16 godina

Hmm, je li ovo prirodna evolucija razvoja softvera ili početak pretjeranog oslanjanja na alate koje ne kontroliramo u potpunosti?

WHITE STONES VARAŽDIN
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Naj jači su mi ovi što kipaju po AI gen kodu, a s druge strane koriste tuđe alate, library-e, framework-e, i ostala čuda zatvorena koda. 

0 0 hvala 0
17 godina

Mene zanima kada AI preuzme većinu poslova, tko će plačati i kupovati bilo što kada većina neće imati gdje da zaradi novac.

Ta teorija da će AI smanjiti trošak razvoja nečeg i kompaniji donijeti zaradu biti će jako kratkog vijeka. Jer kad tad nastupiti će taj dio, a tko će to platit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2026 11:59 (Hummer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Hummer kaže...

Mene zanima kada AI preuzme većinu poslova, tko će plačati i kupovati bilo što kada većina neće imati gdje da zaradi novac.

Ta teorija da će AI smanjiti trošak razvoja nečeg i kompaniji donijeti zaradu biti će jako kratkog vijeka. Jer kad tad nastupiti će taj dio, a tko će to platit.

Ma to je sve propaganda da prodaju čim više pretplata. AI ne može preuzeti niti 1% poslova, kamoli većinu. Sve je to u svrhu pumpanja balona i zgrtanja miljardi.

Nadglednik dina
16 godina
Hummer kaže...

Na prvu se teza odnosno pitanje čini logično, ali već na drugu ne jer automatizacija ne briše ekonomiju, nego mijenja kaj ljudi u tom procesu rade – nestanu neki poslovi, ali nastanu novi sektori.

Primjer; cigle za piramide smo navodno vukli na ''hrptu'', danas preko noći osvane kran i kroz par dana odradi posao cijele generacije robova. Jesmo izgubili posao ''crnčenja''? Jesmo. Jesmo otvorili kompletno nove sektore od razvoja i dizajna krana i potrebne elektronike i mehanike, održavanja, upravljanja itd.? Jesmo. Mislim da je ovdje priča ista, ali u drugačijem formatu, a i čovjek ionako stvari shvati tek kad prođe baba s kolačima..

Kroz AI bi zapravo trebali dobiti jeftinije proizvode, brže inovacije, šire tržište i još svašta nešto i ono najbitnije, ne kraj zarade nego drukčiju raspodjelu vrijednosti. E sad, ko na vrijeme prokljuvi kam ta vrijednost ide i krene u tom smjeru, taj će imat za kavu i pelin..

P.S. ne želim pokrenuti raspravu o tome kako su nastale piramide, samo mi je prvo palo napamet..

WHITE STONES VARAŽDIN
7 godina

Developeri više ne pišu kod nego ispravljaju traljavi AI kod. Krasan posao. Kao da iskusni kuhar više ne kuha sam nego cijele dane provodi popravljajući jela koja su pripremile čimpanze.

5 0 hvala 1
9 godina
Laže, da bi ispao cool🤢
https://www.youtube.com/channel/UCgos5WloYoxCvCeUIi47ZxQ

0 0 hvala 0
7 godina
Space Cadet kaže...

Developeri više ne pišu kod nego ispravljaju traljavi AI kod. Krasan posao. Kao da iskusni kuhar više ne kuha sam nego cijele dane provodi popravljajući jela koja su pripremile čimpanze.

Krasna doskočica, ali nema veze s stvarnim stanjem.

7 godina
Hummer kaže...

UBI - universal basic income.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice