I ove se godine nastavljaju poskupljenja telekoma

poruka: 65
|
čitano: 12.907
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I ove se godine nastavljaju poskupljenja telekoma ".
17 godina

"Hrvatski Telekom (HT) ostvario je u 2024. godini konsolidiranu neto dobit (čistu zaradu) od 143,2 milijuna eura, što predstavlja rast od 7,2% u odnosu na prethodnu godinu....."

Nije da jadni nemaju i da im fali pa dižu...  sumnjam da netko smatra da oni rade taj posao iz ljubavi a ne zarade, ali uz ovakve cifre čovjek se zapita da li stvarno osjete inflaciju

Moj PC  
4 0 hvala 0
7 godina

Postoji li barem jedan razlog da ne dizu cijene ako smiju? Koliko korisnika ce prestati koristiti usluge? Koliko ljudi razumno trosi ono s cime raspolaze a koliko ih sumanuto pegla kartice i zaduzuje se? Koliko ljudi je uopce financijski pismeno?

2 0 hvala 0
18 godina
Re: I ove se godine nastavljaju poskupljenja telek

Dizu cijene ljudima pod ugovorom. Ako niste ugovorno vezani mozete sklopiti novi i bolji ugovor.
Nisam bil jedno desetak godina vezan ugovorom i odem sklopit ugovor jer sam razbil telefon a imali su dobru ponudu. Kad ono novi ugovori nisu za postojece musterije. Reko ne budi lijen i otisel u drugu mrezu sa brojem, dobio jos bolji ugovor i jos jeftinje me ispal telefon.

Ako niste vezani ugovorom fino se prebacite u drugu mrezu, broj vam ostaje i dobijete bolje SVE. Samo ne treba biti lijen.

Istu pricu su imali sa kucnim internetom, imal sam ugovor za 50 € i 150 megabita a oni su davali za 45 € nove pakete sa 250 megabita i prva tri mjeseca besplatno! Veli mi zenska je ne moze za vas vi ste vec nasa musterija, ok onda zelim raskid ugovora i sutra dojdem sa zenom pa slozimo na njezino ime ona nije musterija. Zvali su me prije kraja radnog dana zasto sam otkazao ugovor, reko zato jer ste pederi. Pitali me kaj mi treba da ostanem, reko novi ugovor za 45 eura i 250 megabita te tri mjeseca besplatno, rekli su moze i ponistili raskid ugovora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2026 18:47 (NEW_MAN).
7 godina

dobio poruku od pomidore...da ide gori 3,5%

u Sloveniji je jeftinije jer...signalu triba manje da pokrije cilu zemlju

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
9 0 hvala 2
20 mjeseci
Minneyar kaže...

A sta ti imas od branjenja monopolistickog kartela na forumu?

Otkaži sve ugovore s telekomima, nisi obvezan koristiti usluge monopolističkih kartela

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2026 15:56 (SharkZ).
6 mjeseci
Cryogenic kaže...

U Sloveniji unlimited tarifa 5G, 10 eura mjesečno, HT - 34 eura, i opet im treba para.

Slovenija nije trećerazredna prčija od države sa HDZ-om na vlasti 25+ godina, nekako nagađam da je do toga.

14 godina
suspendiran
Hrža kaže...
Cryogenic kaže...

U Sloveniji unlimited tarifa 5G, 10 eura mjesečno, HT - 34 eura, i opet im treba para.

Slovenija nije trećerazredna prčija od države sa HDZ-om na vlasti 25+ godina, nekako nagađam da je do toga.

U pravu si. Bilo je više valova privatizacije (2007., 2013., 2015.), ali slovenska vlada je svaki put ili odustala od prodaje ili nije bila zadovoljna ponudama. DT je često pokušavao ući na to tržište upravo preko HT-a ili mađarskog Magyar Telekoma, ali bezuspješno.

4 godine
Ne znaci im mnogo i nece propasti, ali prebacio sam dvije tarife na duplo jeftiniju , a uredaje na rate i pljacku na tarifi vise necu uzimati. Radije polovni telefon ili novi s Njuskala za kes i najjeftiniju tarifu mogucu.

1 0 hvala 0
4 godine
NEW_MAN kaže...

Dizu cijene ljudima pod ugovorom. Ako niste ugovorno vezani mozete sklopiti novi i bolji ugovor.
Nisam bil jedno desetak godina vezan ugovorom i odem sklopit ugovor jer sam razbil telefon a imali su dobru ponudu. Kad ono novi ugovori nisu za postojece musterije. Reko ne budi lijen i otisel u drugu mrezu sa brojem, dobio jos bolji ugovor i jos jeftinje me ispal telefon.

Ako niste vezani ugovorom fino se prebacite u drugu mrezu, broj vam ostaje i dobijete bolje SVE. Samo ne treba biti lijen.

Istu pricu su imali sa kucnim internetom, imal sam ugovor za 50 € i 150 megabita a oni su davali za 45 € nove pakete sa 250 megabita i prva tri mjeseca besplatno! Veli mi zenska je ne moze za vas vi ste vec nasa musterija, ok onda zelim raskid ugovora i sutra dojdem sa zenom pa slozimo na njezino ime ona nije musterija. Zvali su me prije kraja radnog dana zasto sam otkazao ugovor, reko zato jer ste pederi. Pitali me kaj mi treba da ostanem, reko novi ugovor za 45 eura i 250 megabita te tri mjeseca besplatno, rekli su moze i ponistili raskid ugovora.

Tako i radim od sad, samo saltat s telekoma na telekom kako tko da bolje uvjete. Samo ne biti lijen, kosta pola sata godisnje/dvogodisnje.

4 godine
SharkZ kaže...
Minneyar kaže...

A sta ti imas od branjenja monopolistickog kartela na forumu?

Otkaži sve ugovore s telekomima, nisi obvezan koristiti usluge monopolističkih kartela.

Telekomi koriste samo ono što im je zakonom dozvoljeno, ako misliš da je nešto nezakonito žali se hakomu ili uzmi odvjetnika.

U svakom slučaju laješ na krivu kapiju, javi se zakonodavcu koji im je omogućio dizanje cijena.

john142 kaže...

Postoji li barem jedan razlog da ne dizu cijene ako smiju?  

Evo i ja se to pitam, nije mi baš jasno zašto ne bi podigli cijene i ostvarili veću dobit?

Koji je smisao kruznog dizanja cijena, argument ti je otkazi, pa kako kad je to kartel i svi dizu isto ne razumijem. Pa nije ovo kafic pa dignu cijenu kave i odes u drugi nego svi dizu dogovorno. Jebala ih inflacija, ne daj boze jednu godinu ne imati rekordnu dobit, a cim krene prvo kihanje ekonomije otpustit ce 10% radnika itd itd. A sad rekordni profiti, radnicima ne idu, ne brini.

4 godine
Sirotanovic kaže...
I tako odoše naše pare van (Dojčland i menadžeri u ovoj priči), dakle nije bilo dosta što banke izvlače , enivej jesmo sad svi naučili i shvatili da nije dorbo prodati zlatne koke- državne firme , kao niti državno zlato.

Evo samo jedan sitni primjer sve te prodane tvrtke (t-com, INA, banke,...) su bili sponzori naših odličnih sportaša koji su stvarali imiđ ove države. Sad , sad samo HEP i plinara, kladionice i Tomy.

Mogao bi Thumpson odpjevati jednu na tu temu , za promjenu nešto zdravo i korisno za društvo 🤔
Tu nas kradu i osiromašuju , dosta više o partizanima i vastašama.

Cornix cornici oculos non effodiet

13 godina
A zašto bi "morao" plaćati plin,struju i vodu?!
Npr. Ne plaćam ništa od toga, a internet plaćam! (Vikendica)
12 godina

Svi do jednog ovdje, da imate svoje firme, i da možete, iskoristili bi svaku zakonitu priliku da povećate vlastitu dobit. Ali ovdje glumite socijaliste i dušebrižnike. Ništa drugo nego patetično licemjerje.

Imate ugovore, ako vam se ne sviđaju, raskinite ih, ne cvilite po internetu (na koji ste došli upravo uslugom jednog od telekoma).

Nadglednik dina
Moj PC  
2 14 hvala 0
16 godina
Pa nije ovdi problem telekoma nego kao sto sam naveo problem Hrvatske koja dopusta organizaciju u kartel telekomima koji posluju kod nas. Isto tako kao sto sam vec naveo nije problem ni poskupljenja vec dogovorenog dizanja cijena svih operater u isto vrijeme za isti iznos.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

6 0 hvala 0
18 godina
stirko55 kaže...
Pa nije ovdi problem telekoma nego kao sto sam naveo problem Hrvatske koja dopusta organizaciju u kartel telekomima koji posluju kod nas. Isto tako kao sto sam vec naveo nije problem ni poskupljenja vec dogovorenog dizanja cijena svih operater u isto vrijeme za isti iznos.

"Indeksna klauzula legalno je ušla u ugovore domaćih telekoma prije četiri godine, a od tada se oni na nju redovito pozivaju i jednom godišnje povećavaju cijene svojih pretplata u skladu s inflacijom"

Znaci legalno i legitimno. Isto to imas u ostatku EU i nisu samo Hrvati cigani nego je to izlobirano na razini EU. 

Rijesenje je prelazak drugom operateru na bolje jer svake godine daju nove akcije sa vise gigabajta i minuta a cijene ostaju iste ili nize! Preneses broj i sljedece godine opet najtrag kad dignu cijenu indeksacijom te tako u krug.

16 godina
Normalno da stoji da je legalno kad ih niko nije odvea na sud, po definiciji ovoga sta rade ovo je kartel jer ti navodis akcije, ali standardne cijene su svima iste i jednako ih povecavaju u jednakim razmacima znaci da konkuretnost trzista ne postoji. To je isto kao da svi ducani u hrvatskoj stave mlijeko na 12€ po litri i onda ti neko kaze, otidi u drugoga lad je kod njega akcija za 10,99€. Cilj veceg broja firmi bi bilo snizavanje cijena zbog povecanja trzista, tako kapitalizam funkcionira, ali kao sto sam vec naveo europa radi po principu da se glume kapitalizam sa socijalistickim pravilima i ne vide u tome problem. Jedino kome sustav europe odgovara je onima koji rade najmanje.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

3 0 hvala 1
6 mjeseci
Entry Point kaže...

Svi do jednog ovdje, da imate svoje firme, i da možete, iskoristili bi svaku zakonitu priliku da povećate vlastitu dobit. Ali ovdje glumite socijaliste i dušebrižnike. Ništa drugo nego patetično licemjerje.

Imate ugovore, ako vam se ne sviđaju, raskinite ih, ne cvilite po internetu (na koji ste došli upravo uslugom jednog od telekoma).

Ovo boldano si napisao na način kao da mi poklanjaju pristup internetu, a ne da razmišljaju u koju još rupu bi me mogli naguziti nametima pod krinkom "inflacije". U njihovim kasama vlada sve samo ne inflacija. Kada već postepeno dižu cijene svojih usluga, onda bi bilo super da isto tako postepeno i pojačavaju usluge koje nude, a ne da mi dižu račune za xy eura, a sve ostalo kao i sama nikakva usluga ostaju iste. Od podrške, tarife, brzine neta i sl... Ali mi živimo u šupačkoj državi, pa niti ne očekujem ništa više od šupačkih firmi, kakav narod, takva država, takva politika i naposljetku takvi poduzetnici, skupa sa HDZ-ovim Hakom-om koji im to dozvoljava, dok kao i Plenki "misle" na narod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2026 8:50 (Hrža).
13 godina
zvir12 kaže...

@Entry Point, i u Sloveniji telekomi imaju troškove, ali su cijene njihovih tarifa neusporedivo niže nego u Hrvatskoj. I usput ostavi se jeftine demagogije o jugo mentalitetu, osim ako nisi HDZ-ovac, oni koriste takve jeftine floskule.

Trebao bi neku flat tarifu u Sloveniji blizu mi je Slovenija pa da uzmem jeftiniju tarifu nego u HR ajde preporuka neka ili link

14 godina

Sve je legitimno i legalno kad staviš u odgovarajući članak. Jaki igrači uvijek gledaju napraviti socijalizam ekskluzivno za sebe, pitanje je političke volje i kritične mase koja nešto tolerira ili ne. Nekad su telekomi radili obvezujuće ugovore preko telefona bez ikakvog potpisa i papira. Dovoljno je bilo da se baka javi studentu koji teleprodaje i izgovori u jednoj rečenici "da". Za razvrgavanje je bilo potrebno fizički doći u poslovnicu s osobnom dok za sklapanje nije trebalo apsolutno ništa pa se ipak to na kraju promijenilo jer je pritisak bio dovoljno velik. Neki su i tada govorili, ako ti smeta ubij baku, nemoj se javljati nikome, preseli na Arktik, koristiš njihovu liniju i sad ti smeta što oni sebi rade povlašten položaj umjesto da se tome raduješ, i ti bi to radio da možeš itd. onda su im odjednom EU birokrati dobri. Zasad ovo prolazi jer kuhana žaba.

6 0 hvala 0
17 godina
Entry Point kaže...

..

-raskinite ih? .. što misliš da je tema ili ono u čemu je problem? penalizacija-pravo..

NEW_MAN kaže...
..

Znaci legalno i legitimno. Isto to imas u ostatku EU i nisu samo Hrvati cigani nego je to izlobirano na razini EU. 

.

-točno .. naglasak, izlobirano, nepogode, ratovi, pandemija.. i kao tisuće drugih pogrešnih biroktatskih odluka.. dobro-loše? pravno?

-nije čak stvar u nekom zakonu-pravilniku-uredbi.. nego u tumačenju postojećih zakona eu i država.. tj zakon je tu odavno, problem je 'samo' u tumačenju tj regulator hakom nadležan za to i kako on tumači do promjene ili ustavne tužbe vrijedi.. točno-pogrešno.. do tad vrijedi, i za primjer npr poštanski žuti papirići koje je hakom tumačio ok par godina dok nije došla naredba upu-a.. tj regulator-institucija može točno ili pogrešno nešto tumačiti.. ignorirati, pod utjecajem lobista.. možda i mita-korupcije? što ako recimo iduće godine u medijima krenu skandali, presude po tom pitanju i ako ustavni sud ili eu izmjeni takvu praksu, zabrani? .. no dok su lobisti telekoma jaki, nema opasnosti kao i ostali lobisti, banke, biz.. dok jedino nisu jaki građani, bez lobija osim kad su izbori pa su tad svima mili glasovi.. što će reć, sami smo krivi za vlast, zakone, lobiste, korupcije.. no to ne znači da ne treba ništa mijenjati, popraviti... itd.

-pravno je nedopustivo da u ugovornom odnosu, terminski-rok za telekome, postoji takvo jednostrano pravo.. tj do sad je isključivo jednostavno pravo imao korisnik, ne pružatelj usluge.. npr korisnik može birati, raskinuti.. telekom ne.. javne usluge ne mogu ne pružiti građanu uslugu, odbiti.. tj moraju tad imati pravni razlog za odbijanje-neisporučivanje.

-kao što se i svaki ugovor može sklopiti, može se razvrći.. a pitanje je samo štetnosti-penalizacije.. i opet, telekomi nemaju pravo jednostranog raskida .. dok za cjenik i ugovorne nikad nije smjelo biti dozvoljeno korištenje inflatorne klauzule.. tj da lobisti jedne strane nisu jaki, dok građanska-korisnička strana nema takve lobiste-novac.. da su recimo dva pravnika istih kvalifikacija na klasičnom sudu, pitanje bi li to prošlo.. teško, nikako, jer je suprotno temeljnim pravilima-pravu.. jednakosti stranaka i u slučaju izmjene uvjeta raskid, naknada itd..

-kad postoji viša sila, opravdan razlog, tad korsnik ima pravo na neštetni prijevremeni raskid ugovorne .. a u slučaju izmjene uvjeta naravno da ima pravo, bilo koji bitan uvjet, usluga, brzina, broj tv kanala, .. i cijena, kao najvažniji sastojak bilo kojeg ugovornog tržišnog odnosa, temelj prava-države-poslovanja.. koji se takvim lobiranjem i vjerojatno korupcijom ruši, jer druga strana jednostavno nema lobiste..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Zanima me da li i svoji zaposlenicima dižu plače, ovisno o inflaciji?

Ima netko da tamo radi? Da li im je u najavi povečanje plače?

Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
Entry Point kaže...

Ovo sam ti lajkisao. 

Jer o cemu govorimo ovdje, osim o licemjerstvu forumskog puka? 

Da nitko nije osjetio opceniti porast cijena radi inflacije Eura? Da se stotine milijardi Eura koje se lopataju za Ukrajinu (bez racuna, bilance, provjere na sto se trose) ne osjete? 

Da se gorivo koje skupo placamo a Amerika ga nastavlja kupovati iz Rusije, kao i Saudijska Arabija i ostali, ne osjete na dzepu? 

Ali povecanje telekoma od par eura, tu podvlacimo crtu. Tu je kuka i motika. Kako se usudjuju? 

Kod Whatsappova Ursule je tisina, kod Berosa muk, na svakodnevnim razbojstvima ljudi iz institucija RH vrijednim u zbroju desetke milijardi godisnje ni zuc, dok na bilo kojem prosvjedu koji se ticu nasih prava ne mozes skupiti vise od 20 ljudi. 

14 godina

Odje8ao sam sve te pretplate, TV usluge i kućnu liniju još kad su 2023. uskladili cijene radi "inflatornog pritiska". Pa sam lijepo otišao u poslovnicu i sve isključio, a uz to tražio T-com da izmjeste ormarić sa moje nekretnine, zbog čega smo bili na sudu 2 godine i evo napokon pred 2 mjeseca po sudskoj presudi lijepo izmjestili ormarić i fino mi platili sve odvjetničke troškove, zaostalu naknadu za osnivanje prava služnosti sa kamatama, koju btw nisu proveli u ZK. 

Svi ti inozemni eksploatatorski telekomi o mene se više neće opariti.

Sad lijepo od TelekomSlovenije imam flat net za 9,95€/mj + naknadu od 2€/mj zbog korištenja SIM-a u izvan Slo u razdoblju dužem od 4 mjeseca. Inflatorni pritisci i izjednačavanja cijena, fof.

Moj PC  
9 0 hvala 1
6 mjeseci
Apachy kaže...

Odje8ao sam sve te pretplate, TV usluge i kućnu liniju još kad su 2023. uskladili cijene radi "inflatornog pritiska". Pa sam lijepo otišao u poslovnicu i sve isključio, a uz to tražio T-com da izmjeste ormarić sa moje nekretnine, zbog čega smo bili na sudu 2 godine i evo napokon pred 2 mjeseca po sudskoj presudi lijepo izmjestili ormarić i fino mi platili sve odvjetničke troškove, zaostalu naknadu za osnivanje prava služnosti sa kamatama, koju btw nisu proveli u ZK. 

Sad lijepo od TelekomSlovenije imam flat net za 9,95€/mj + naknadu od 2€/mj zbog korištenja SIM-a u izvan Slo u razdoblju dužem od 4 mjeseca. Inflatorni pritisci i izjednačavanja cijena, fof.

Može malo više info o ovome ? edit: skužio, neloša fora. Istražim

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2026 14:53 (Hrža).
16 godina
Morski psicu, prebaci se na komentare na afganistanproviders.af
Brkoni
16 godina
Ahahaha ahahaha 🤣 🤣 🤣 Pervan ti je u rodu!? 🤣 😂
Brkoni
13 godina
Apachy kaže...

Super daj link trebam i ja

17 godina
Aldo kaže...

neki minimum moralnosti bio bi da su i svojim radnicima za isti postotak automatski dignu place... i sve dok se to ne pocne dogadjati,  mislim da ih mozemo zvati pohlepnom gamadi

HT to već radi godinama.  

17 godina
DDavorin kaže...
zvir12 kaže...

@Entry Point, i u Sloveniji telekomi imaju troškove, ali su cijene njihovih tarifa neusporedivo niže nego u Hrvatskoj. I usput ostavi se jeftine demagogije o jugo mentalitetu, osim ako nisi HDZ-ovac, oni koriste takve jeftine floskule.

Trebao bi neku flat tarifu u Sloveniji blizu mi je Slovenija pa da uzmem jeftiniju tarifu nego u HR ajde preporuka neka ili link

U Hofferu kod blagajne. Flat 5G 150/150 10€, unlimited minute i SMS. Da nema u Samoboru 4Tel (meni su smanjili cijenu prije koji mjesec) ja bih si uzeo to. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2026 20:55 (Gajotres).
14 godina
Pravac u Slo u poslovnicu SloTelekoma, tarifa na bonove je 10e, roaming u cijeloj RH, mislim da u RH se ne mogu kupit njihove sim kartice, ali možda sam u krivu
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice