Na kraju če svi zabranit, pa je onda bolje da to što prije naprave.
Sada je i u Hrvatskoj pokrenuta inicijativa za zab
- poruka: 44
- |
- čitano: 9.734
- |
- moderatori:
vincimus
Sramota me je sto zivim u drzavi koja uglavnom svako sranje implementira zadnja. Da to drugi ne predlazu, mi nikad ne bi. Nemamo hrabrosti.
Iako su neki nasi strucnjaci odavno govorili o negativnim posljedicama drustvenih mreza na ljude, nasi politicari su uglavnom to zanemarili.
Sramota me je sto zivim u drzavi koja uglavnom svako sranje implementira zadnja. Da to drugi ne predlazu, mi nikad ne bi. Nemamo hrabrosti.
Iako su neki nasi strucnjaci odavno govorili o negativnim posljedicama drustvenih mreza na ljude, nasi politicari su uglavnom to zanemarili.
klasicno novo ljevicarsko razmisljanje... samo sve zabraniti... a da se poradi na edukaciji mozda?
P.S. Vidis ja bih recimo zabranio i papagajsko strebetanje besmislenih i nepotrebnih cinjenica u skolama i uveo nove programe kritickog razmisljanja od vrtica.
klasicno novo ljevicarsko razmisljanje... samo sve zabraniti... a da se poradi na edukaciji mozda?
ako mislis da mozes educirat ljude protiv multi-trilijunske social media masinerije, kojoj je jedini cilj attention, screen time i filanje kratkog sadrzaja (putem jebackog algoa) ranjivim mozgovovima.. hoces kupit jedan most? (no pun intended)
u obliku kakvom drustvene mreze trenutno postoje djeca nemaju kaj radit na njima, pa ti tagiraj ljude ljevicarima kolko hoces ako ces se zato osjecat bolje.
cak se i odrasli ljudi ne mogu nositi sa time (vidi modernu desnicu i njihove internet proljeve) a ti bi dopustio isti pristup djeci?
ako mislis da mozes educirat ljude protiv multi-trilijunske social media masinerije, kojoj je jedini cilj attention, screen time i filanje kratkog sadrzaja (putem jebackog algoa) ranjivim mozgovovima.. hoces kupit jedan most? (no pun intended)
u obliku kakvom drustvene mreze trenutno postoje djeca nemaju kaj radit na njima, pa ti tagiraj ljude ljevicarima kolko hoces ako ces se zato osjecat bolje.
cak se i odrasli ljudi ne mogu nositi sa time (vidi modernu desnicu i njihove internet proljeve) a ti bi dopustio isti pristup djeci?
a jebiga onda idemo sve zabraniti jer je stetno i ljudi si ne znaju reda... alkohol, duhan, meso, secer, sol, struju nakon 10 sati navecer...
Kolega, ako nema metode provođenja pravila i dok je sve prepušteno pojedincu na samoodlučivanje, provjereno sve to ide u krasan klinac.
Dakle, da, zabrane često jesu jedina metoda da provedeš neke nužne promjene, jer edukacija ti ne osigurava to da će se dobre prakse pratiti poštivati, jer su opet prepuštene procjeni pojedinca. A pojedinac procjenuje za****c.
Onaj tko ima ili je imao osnovnoškolce, dobro zna o kakvom se paklu radi.
Ne pričam o raspuštenoj djeci.. već o djeci koja se odgajaju i pod nadzorom su.
Uzmite samo onaj snapchat.
Nisam uopće znao čemu to služi.
Kada imate iskren odnos s djecom, pun povjerenja, djeca vam sama pokazuju što se tamo događa.
Evo, ja osobno dajem OIB i masni potpis, da se ZABRANI.
Zašto, pa zato jer sam DEBELO svjedočio o čemu se tu radi.
A tko je željan slobodarskih tekovina, neka mu Snepčet uđe u kuću prije nego Andrija Jarak bude s kamerama ispred kuće.
Prvo moram krenut od toga da im zabranim one debilne crtiće koje je sve teže filtrirat.
a jebiga onda idemo sve zabraniti jer je stetno i ljudi si ne znaju reda... alkohol, duhan, meso, secer, sol, struju nakon 10 sati navecer...
Pa da. Ajmo dopustiti ljudima da pijani voze, ajmo legalizirati ubojstvo, pljačku, ma sve.
Libertarijanci su gori nego ekstremni ljevičari. Ljudsku vrstu treba voditi i usmjeravati pravilima. Da nema pravila ne bi bilo ni civilizacije. Ali ne ide to u glavu libertarijancima. Ne dok uživaju u benefitima društva izgrađenom na pravilima.
Treba to ograničit al se kod nas neće time postić ništa, pa reoditelji maloj djeci uturew mobitel u ruke da ih smire i da se ne moraju bavit njima, možete mislit kak im neće dat pristup mrežama da ih se riješe
Spominje se samo "takav zakon".
Pa da. Ajmo dopustiti ljudima da pijani voze, ajmo legalizirati ubojstvo, pljačku, ma sve.
Libertarijanci su gori nego ekstremni ljevičari. Ljudsku vrstu treba voditi i usmjeravati pravilima. Da nema pravila ne bi bilo ni civilizacije. Ali ne ide to u glavu libertarijancima. Ne dok uživaju u benefitima društva izgrađenom na pravilima.
evo ja kao libertarijanac sam za pravila, ali ne i za sulude zabrane koje ne vode nicem...
P.S. Vidis ja bih recimo zabranio i papagajsko strebetanje besmislenih i nepotrebnih cinjenica u skolama i uveo nove programe kritickog razmisljanja od vrtica.
Ovo je razmisljanje jednog oca koji svoje dijete (uskoro nadam se i koje vise) zeli odgojiti na nacin da uziva u sebi, u promisljanju, u igri (sam ili s vrsnjacima), vani na zraku. Zelim da ima hobije i svoja podrucja interesa, zelim da ga nesto naucim, zeilm da i ono mene nesto nauci. Drustvene mreze uniformiraju klince, a ujedno ih cine nesposobnim za zivot.
Problem "drustvenih" mreza nadilazi pojedinca. Ja svoje dijete mogu ne izloziti "drustvenim" mrezama, pruzim mu i alternativu, ali moje dijete kad ostari (a i dalje bude dijete) nece vise mene fermat ni 2% i htjet ce se druzit s vrsnjacima i upravo tu "drustvene" mreze nadilaze pojedinca.
"Drustvene" mreze nit su drustvene, a nit su mreze. Vise su usmjereni aciklicni grafovi s puno ponora.
Tvoje razmisljanje je plitko i naivno. Pretpostavljas da su ljudi homo economicusi (da imaju slobodu izbora, da su potpuno informirani i da su racionalni). Kasnis za svijetom 100 godina. Ni najzaludjeniji akademici ekonomisti ne razglabaju vise o tome. Nesto sto moze drzati vodu u vrticu pa mozda tamo negdje do 4. razreda osnovne skole gdje se pocinje uciti o prirodi i DRUSTVU.
Roditelj sam i podržavam zabranu
društvene mriže se tribaju deklarirati kao vjerske organizacije...onda slobodno mogu pišati i srati po tabuli rasi bez dobnog ograničenje...i ne samo to nego je pišanje i sranje ustavom zajamčeno
Slažem se sa inicijativom, ali me interesira implementacija.
Kako će ovo implementirati, a da svi ostali korisnici ne budu izjebani sa obveznim KYCom? Ne želim davati osobnu zuckerberzima, muskovima, i slicnima.
Slažem se sa inicijativom, ali me interesira implementacija.
Kako će ovo implementirati, a da svi ostali korisnici ne budu izjebani sa obveznim KYCom? Ne želim davati osobnu zuckerberzima, muskovima, i slicnima.
bez brige, davat ces lokalnim "verifikatorima"... nego, kad vec ogranicavamo, ne bi bilo lose da i bug forum ogranice mladjima od recimo 25, vidim da se svakakve zle djecurlije navuklo ovdje :D
Živi bili pa vidjeli... Samo sumnjam da će naši išta poduzeti ako se ne napravi na razini EU. Pogotovo jer prijedlog dolazi od opozicije.
Za ostatak populacuje nažalost treba ovo uvesti.
Kod odraslih zabrane teze prolazu iz X razloga, zato se vjerovatno nece alkohol i duhan zabranjivati, a za meso, struju nakon 10, etc necu ni komentirati, obicni bait za mindless raspravu
evo ja kao libertarijanac sam za pravila, ali ne i za sulude zabrane koje ne vode nicem...
Ja ne znam sto je to toliko tesko za shvatit, socijalne mreze se smatraju dovoljno losim da se zabrane djeci, na istom nivou kao sto je duhan i alkohol zabranjen djeci.
Nije to toliko suludo kao sto ti pokusavas sve uvjeriti.
Ti kao libertarijanac si za pravila... Pa sto je zabrana neko pravilo koje se ne smije prekrsiti?
Smatras da je suludo zabraniti djeci nesto? Lijepo argumentiraj zasto a ne bacati floskule u raspravi.
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf.
-- Sam Ewing
Ako policajac vidi maloljetnika s vodkom u ruci, tu nema prekršaja. Najviše policajac smije pitati, tko ti je prodao alkohol?
Ako policajac vidi maloljetnika s vodkom u ruci, tu nema prekršaja. Najviše policajac smije pitati, tko ti je prodao alkohol?
A jel ga smije pitat kaj radi vani poslije 23h? Ili nazove tatu koji ebe mater policajcu da kaj ga maltretira.
Kao sto kazes Zakonom je *trgovcima* zabranjena *prodaja* alkohola.
No valjda je jasno zasto to? U cilju da djeca ne piju alkohol? Zar ne?
Poucno tebi il ne, kad se kaze da je djeci zabranjen alkohol valjda se zna na sta se misli, iako nije nitko naglasio da misli na konzumaciju alkohola.
Taj zakon je donesen na taj nacin da se relativno efikasno makne alkohol od djece a da se ne uplices u... nezgodne situacije.
Zelis zabranit konzumaciju, za to treba alkotest na djetetu, vozit u postaju, vadit krv, traziti roditelje, kazniti njega ili roditelja?
To je puno delikatnija situacija nego jednostavno zabranit prodaju ili davanje alkohola djeci. Problem srezan u korijenu, i relativno OK funkcionira.
Podržavam. Klinci 8 i 14 god, koriste smartphone oboje međutim sa ograničenjima. Preko google family linka sam im omogućio odnosno onemogućio određene app između ostalog fejs, snapchat, instagram, itd. vrijeme provedeno na telefonu nakon škole, za vrijeme škole, itd... 2-step verification na moj telefon i mail. Možda zvuči kao da im oduzimam neku slobodu, istraživanje i suočavanje sa stvarnim svijetom na društvenim mrežama, ali ne želim da moja djeca gledaju takav sadržaj. Neću ih moći spriječiti ni štiti od toga zauvijek, ali mogu barem donekle sad dok su djeca.
Svaki čovjek jedna sorta ali u prosjeku ljudi vole da je na njima što manje odgovornosti i da što manje moraju misliti pa tako većini pašu i ovakve zabrane. Osobno, ne podnosim KYC maltretiranje (gjde te sile da imaš noviji mobitel i slikaju te kao za zatvor) ni kod otvaranja bankovnog računa a kamoli za registraciju na nekakvoj društvenoj mreži. Jasno je odakle ovo dolazi i nema to veze sa zaštitom mladeži ali mora se nekako prodati pa eto.