Predstavljen je RINNO, prototip novog hrvatskog hu

poruka: 6
|
čitano: 2.784
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen je RINNO, prototip novog hrvatskog hu".
7 godina

svima nama su potrebne investicije...oliti tuđi novci...bilo bi fenomenalno da mi netko drugi kupi stan..a ne da moram robovati banci do smrti i nakon nje...lako je biti kockar s tuđim novcima...oliti tuđim po gloginjama mlatiti

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

-savršena prezentacija na vladi.. za razliku od prošle (ričeve) ovaj roby je funkcionirao, istina moglo se to i običnim gramofonom ili kazetašom :) ..

-tako kreće digitalna transformacija, fondovi.. još malo pa ćemo biti jači od borga i terminatora..

-no mene fascinira nešto drugo, narativ, rečenice, .. onako, dođe taj gramofon, sa snimljenom porukom, izvergla, i svi klimaju glavom.. ministri, sindikati, .. wau!

-druga fascinantna sitnica, detalj, tvorac ponavlja kako je sve izradio on-sam, hr proizvod.. motore, sve.. i kako godina ima 365 dana.. i da prikuplja novac.. wau.. ok, manje iznenađujuće.. :)

edit: .. i povezano s drugom temom.. nastavlja neimenovani ćelavi ministar blebetati o umjetnoj inteligenciji.. sama riječ inteligencija se u proteklih pola sata pojavila stotinjak puta, dok ja pogledom dokle horizont dalekovidnice doseže (prijenos vlade).. ne vidim ni tračak inteligencije.. poneki bljesak, no to je samo odbljesak svjetla na ćelavoj površini .. digitalzacija, inteligencija.. klimaju glavom, a čak i sindikati sjede, jamačno će dobiti penkale i sendviče.. za kimanje glavom i suučesništvo u inteligentnom predstavljanju budućnosti hr... -strah me!! :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2026 11:05 (ihush).

2 0 hvala 0
16 mjeseci
Re: Predstavljen je RINNO, prototip novog hrvatsko
Auuuu, kako je ono rekao Napoleon "da mi je 100 000 hrvatskih vojnika osvojio bih svijet", a zamislite što može napraviti hrvatski robot 😜

No kritike bacam na ime robota i to dodvoravanje engleštini, pa što je ovo ljudi moji svi se pravimo Englezima, točnije Američanima.
Ćovijeće zar nije moglo biti neko zvučno, tvrdo i moČno ime , kao Tvrtko ili pametno kao Slavoljub, Lavoslav.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2026 14:24 (Sirotanovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

zašto nije bio članak o prvom hrvatskom humanoidnom robotu?

1 0 hvala 0
15 godina

Zar RINNO ne bi trebao imati nos ?

Šalu na stranu, ova vijest koju su svi mediji prenijeli mi počinje ličiti na robotaxi (svjetsko a naše).

tu je i poznata hrvatska sklonost pretjerivanju -robot koji nema još osnovne funkcije gotov za 6 mjeseci, homologiran (što god to kod robota značilo- valjda kad mu odredi namjenu: industrija, kućanstvo, uslužne dijelatnosti) i spreman za tržište, samo dajte lovu !?

Cijenim trud, no da pojedinac (bez ikakvog obrazovanja i iskustva u toj branši) napravi funkcionalan humanoidni robot za tržište i da to naši političari "puše" je stvarno nevjerojatno.

Dvadestak ljudi mi ushićeno javlja kako i mi imamo robota i to odmah u svjetskom vrhu (kakvi amerikanci, kinezi i japanci).

Evo Boston dynamics (Hyndaieva kompanija vrijedna preko milijardu$ nastala od ekipe sa MIT-a) nakon 13 godina rada je predstavila konačni prototip humanoidnog robota 

za proizvodnju, a još je dug put do prodaje. Zajedničko s našim je da se oba nazivaju robotima.

Pa ima li tehničke pismene osobe u medijima (uključujući i Bug) pa da ima bar malu dozu sumnje. 

Inače, dečko mi je simpatičan(ima volje i talenta) i netko bi ga trebao uzeti  ili mu dati nekakve razumne novce  i dodati ekipu pa neka se "igra", no malo realnosti ne bi bilo zgorega.

3 0 hvala 0
13 godina
Re: Predstavljen je RINNO, prototip novog hrvatsko

eto i sada će ga zvati nosonja :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice