Europska unija ukinut će "zastarjela izuzeća za male pakete" i uvesti carinjenje baš svih paketa koji stižu iz trećih zemalja izravno krajnjim potrošačima.
Znači svejedno nam je s obzirom da većina kineskih shopova ima skladišta unutar EU.
Europska unija ukinut će "zastarjela izuzeća za male pakete" i uvesti carinjenje baš svih paketa koji stižu iz trećih zemalja izravno krajnjim potrošačima.
Znači svejedno nam je s obzirom da većina kineskih shopova ima skladišta unutar EU.
kako kaze biznismen trump. te carine ce platit kina tako da nemamo brige hehe
Ovi fasisti su gori nego nasi, voljeni, komunisti!
haha kazes Evropa, na koji dio se odnosis? Sjever, Zapad? sigurno ces imati reindustrijalizaicju u tehno feudalizmu :))))))
jedina Evropa koju ja priznajem je moja SOCIJALISTICKA Evropska konfederacija, nista drugo ja ne priznajem ;)
napokon da je i ovim našima došlo iz guzice u mozak a ne samo trumpu...ovo je prvi korak prema putu da učinimo EU ponovno velikom...i da uđemo u zlatno doba koje neće biti samo za meričane...
Treba skupiti za sve ono oružje i novce koje šalju Ukrajini a blesavi Europljani neka plaćaju. Uz to treba zaštiti kojekakve trgovce i preporodavače koji će tu istu robu uvesti
puno povoljnije i blesavim Europljanjima prodavati 10 puta skuplje.
napokon da je i ovim našima došlo iz guzice u mozak a ne samo trumpu...ovo je prvi korak prema putu da učinimo EU ponovno velikom...i da uđemo u zlatno doba koje neće biti samo za meričane...
ponovo velikom? to te pere neka srbocetnicka febra?
Treba skupiti za sve ono oružje i novce koje šalju Ukrajini a blesavi Europljani neka plaćaju. Uz to treba zaštiti kojekakve trgovce i preporodavače koji će tu istu robu uvesti
puno povoljnije i blesavim Europljanjima prodavati 10 puta skuplje.
ti jukravinci su bas ko neki radioaktivni stakori, em su si zasrali zemlju svoju, zasrali rusima i zasrali Jevriljopljanjima buducnos!
blesava i luda gamad od ekipe..... gori od nasih ustasofila kojih se Tito nije uspijo rjesiti :)
Tko ce radit u toj industriji ?
Barem kod nas iz osobnog iskustva ti mogu rec da radnika za industriju nema.
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Baš sam i ja nešto razmišljao da će se to na kraju zaobići skladištima unutar EU koji će već biti ocarinjeni - naveliko i na taj način rješeni.
Da, isto kao što je američki Amazon otvorio poslovnice po europi, pa imamo Amzon.de, Amzon.es itd, pa možete kupovati bez carine od igle do lokomotive.
Utjerat će Europi i Kinezi, bit Alibaba de. Alibaba hr (to bi bilo super) itd, isto tako i Temu
Tada nećemo biti ograničeni na 150€, već ćemo kupovati stvari od 5 tisuća € i više bez carine.
Super su ekonomisti u EU. 
Barem kod nas iz osobnog iskustva ti mogu rec da radnika za industriju nema.
Sve je to zato što danas svaka budala "mora" ići na fakultet, nitko neće u obrtičke škole, po cijeloj EU.
Da mi je današnja pamet odn. iskustvo nikada ne bih završio faks, već bih išao u školu za montera centralnog grijanja i zarađivao bi pet puta više nego sad s fakultetom.
Plaća li europski Amazon carinu europskoj uniji ?
Koliko ja znam, ne plaća.
Pametan je ovj AI kada dobro formuliraš pitanje.
1. Sustav plaćanja carine (Import Fees Deposit)
Za robu koja dolazi iz država izvan EU (poput SAD-a ili UK-a), Amazon koristi sustav pologa za uvozne pristojbe (Import Fees Deposit).
Naplata: Amazon u trenutku kupnje procjenjuje i naplaćuje iznos carine od vas.
Prosljeđivanje EU: Amazon (ili dostavna služba u njihovo ime) koristi taj novac kako bi direktno platio carinu nadležnim tijelima EU čim pošiljka stigne na granicu.
Odgovornost: Ako su stvarni carinski troškovi viši od pologa, Amazon sam pokriva razliku; ako su niži, vraća vam ostatak.
Dakle, sve oni to nama uračunaju, a baš sam se ponadao da ne. 
Plaća li europski Amazon carinu europskoj uniji ?
Koliko ja znam, ne plaća.
Roba koju prodaju EU Amazon trogvine (Amazon.de, Amazon.it...) je, ili proizvedena u EU, ili već domestificarana, tj. carina je plaćene i nalazi se uključena u samu cijenu proizvoda koja je oglašena u trgovini. - u ovom slučaju Amazon plaća carinu, ali je naplaćuje od kupca kod prodaje
Robu koju prodaju Amazon trgovine izvan EU (Amazon.co.uk, Amazon.com) dolazi izvan područja EU i podložna je carinskom postupku (mada postoji određeni... "sustavi" koj to zaobilaze, pa je nekad moguće dobiti robu i iz tih trgovina a da je neocarnjena). - u ovom slučaju kupac direktno plaća carinu.
Od 1. srpnja 2026. carina će se tako naplaćivati na svaku različitu kategoriju artikala sadržanih u paketu, označenu njihovim tarifnim podbrojevima (a ne po paketu
U praksi to znači da možeš naručiti paket sa 10 artikala, od kojih svi spadaju u različitu grupu, i na kraju ćeš platiti paušalnu carinu od 30 EUR.
Ovo će direktnu kupnju iz Kine definitvno poskupiti preko granice isplativosti, i dovesti do otvaranja kineskih skladišta u EU.
Od 1. srpnja 2026. carina će se tako naplaćivati na svaku različitu kategoriju artikala sadržanih u paketu, označenu njihovim tarifnim podbrojevima (a ne po paketu
U praksi to znači da možeš naručiti paket sa 10 artikala, od kojih svi spadaju u različitu grupu, i na kraju ćeš platiti paušalnu carinu od 30 EUR.
Ovo će direktnu kupnju iz Kine definitvno poskupiti preko granice isplativosti, i dovesti do otvaranja kineskih skladišta u EU.
Yeah, više nije Google moj prijatelj već AI
Paušalna carina po kategoriji: Uvodi se privremena paušalna carina od 3 € koja se neće naplaćivati po paketu, već po svakoj različitoj kategoriji proizvoda unutar paketa, prema njihovim tarifnim podbrojevima.
Primjer iz prakse: Ako u jednom paketu naručite jednu svilenu bluzu i dvije vunene bluze, one spadaju pod različite tarifne podbrojeve. To znači da ćete platiti 6 € carine (2 kategorije x 3 €), bez obzira na to što su svi predmeti u istoj kutiji.
Obuhvat: Ova se mjera prvenstveno odnosi na robu naručenu putem e-trgovina iz trećih zemalja (poput Temu-a, Sheina ili AliExpressa) koje su registrirane u sustavu IOSS (Import One-Stop Shop).
Ovo je privremeno rješenje koje će biti na snazi do 1. srpnja 2028., kada se očekuje potpuna operativnost novog EU carinskog podatkovnog središta i prelazak na trajni sustav izračuna carine.
Treba isfinancirat ilegalne imigrante po europi i Muhamedu sa četiri žene i osmero djece davat 5000 eura mjesečno.
Temu je "fizički" prisutan kroz logističku mrežu i skladišta, ali ne kroz klasičnu podružnicu s uredom u Austriji, kaže AI.
Očekuje se otvaranje klasičnih podružnica kao što ih ima Amazon, a to će napraviti i Alibaba.