Potvrđena nova carinska pravila za male pakete – p

poruka: 27
|
čitano: 5.515
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Potvrđena nova carinska pravila za male pakete – p".
14 godina

Europska unija ukinut će "zastarjela izuzeća za male pakete" i uvesti carinjenje baš svih paketa koji stižu iz trećih zemalja izravno krajnjim potrošačima.

Znači svejedno nam je s obzirom da većina kineskih shopova ima skladišta unutar EU.

Moj PC  
7 0 hvala 0
10 godina
Re: Potvrđena nova carinska pravila za male pakete
i ako nemaju skladišta u eu, uskoro bi mogli imat.

12 0 hvala 0
4 godine
Kad bi se prihod od carina koristio ciljano za reindustrijalizaciju Europe (ovdje ne pričam o majicama i gaćama već o ključnim industrijama) - ne bih imao ništa protiv carina.

Nažalost Europa prihode koristi za sve osim za ozbiljnu industrijalizaciju.

24 0 hvala 2
8 godina

kako kaze biznismen trump. te carine ce platit kina tako da nemamo brige hehe

11 0 hvala 1
13 godina

Ovi fasisti su gori nego nasi, voljeni, komunisti!

1 1 hvala 0
13 godina
Ribnjak2048 kaže...
Kad bi se prihod od carina koristio ciljano za reindustrijalizaciju Europe (ovdje ne pričam o majicama i gaćama već o ključnim industrijama) - ne bih imao ništa protiv carina.

haha kazes Evropa, na koji dio se odnosis? Sjever, Zapad? sigurno ces imati reindustrijalizaicju u tehno feudalizmu :))))))

jedina Evropa koju ja priznajem je moja SOCIJALISTICKA Evropska konfederacija, nista drugo ja ne priznajem ;)

7 godina

napokon da je i ovim našima došlo iz guzice u mozak a ne samo trumpu...ovo je prvi korak prema putu da učinimo EU ponovno velikom...i da uđemo u zlatno doba koje neće biti samo za meričane...

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 14 hvala 0
4 godine

Treba skupiti za sve ono oružje i novce koje šalju Ukrajini a blesavi Europljani neka plaćaju. Uz to treba zaštiti kojekakve trgovce i preporodavače koji će tu istu robu uvesti

puno povoljnije i blesavim Europljanjima prodavati 10 puta skuplje.

18 0 hvala 4
18 godina
  1. Treba namaknuti lovu za EU dabrove.

0 0 hvala 0
18 godina
Odmah usput uvesti i neodvojive poklopce na paketu.

2 0 hvala 0
8 mjeseci
A mi potrošači ćemo kao i uvijek podvući rep dok nas pljačkaju? treba izaći na ulice i pokazati zube.

5 0 hvala 3
13 godina
HCMAA kaže...

napokon da je i ovim našima došlo iz guzice u mozak a ne samo trumpu...ovo je prvi korak prema putu da učinimo EU ponovno velikom...i da uđemo u zlatno doba koje neće biti samo za meričane...

ponovo velikom? to te pere neka srbocetnicka febra?

13 godina
NikolaBee kaže...

Treba skupiti za sve ono oružje i novce koje šalju Ukrajini a blesavi Europljani neka plaćaju. Uz to treba zaštiti kojekakve trgovce i preporodavače koji će tu istu robu uvesti

puno povoljnije i blesavim Europljanjima prodavati 10 puta skuplje.

ti jukravinci su bas ko neki radioaktivni stakori, em su si zasrali zemlju svoju, zasrali rusima i zasrali Jevriljopljanjima buducnos!

blesava i luda gamad od ekipe..... gori od nasih ustasofila kojih se Tito nije uspijo rjesiti :)

4 godine
100% pogođen komentar.
10 godina
Ribnjak2048 kaže...

Tko ce radit u toj industriji ? 

Barem kod nas iz osobnog iskustva ti mogu rec da radnika za industriju nema.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
11 godina

Baš sam i ja nešto razmišljao da će se to na kraju zaobići skladištima unutar EU koji će već biti ocarinjeni - naveliko i na taj način rješeni. 

4 godine

Da, isto kao što je američki Amazon otvorio poslovnice po europi, pa imamo Amzon.de, Amzon.es itd, pa možete kupovati bez carine od igle do lokomotive.

Utjerat će Europi i Kinezi, bit Alibaba de. Alibaba hr (to bi bilo super) itd, isto tako i Temu

Tada nećemo biti ograničeni na 150€, već ćemo kupovati stvari od 5 tisuća € i više bez carine.

Super su ekonomisti u EU. 

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2026 14:10 (Zaporožac).
Moj PC  
4 0 hvala 0
4 godine
Santana kaže...
 Tko ce radit u toj industriji ? 

Barem kod nas iz osobnog iskustva ti mogu rec da radnika za industriju nema.

Sve je to zato što danas svaka budala "mora" ići na fakultet, nitko neće u obrtičke škole, po cijeloj EU.

Da mi je današnja pamet odn. iskustvo nikada ne bih završio faks, već bih išao u školu za montera centralnog grijanja i zarađivao bi pet puta više nego sad s fakultetom.

合気道 五段 Me, myself and I
11 godina
A u čemu je razlika ako carinu plati evropska poslovnica, opet je mi plaćamo kada kupimo?

1 0 hvala 0
4 godine
LunKraljPonoci kaže...
A u čemu je razlika ako carinu plati evropska poslovnica, opet je mi plaćamo kada kupimo?

Plaća li europski Amazon carinu europskoj uniji ?

Koliko ja znam, ne plaća.

合気道 五段 Me, myself and I
11 godina
Kada uveze robu iz vana? Hm, ne znam, zašto ne bi plaćao?
4 godine

Pametan je ovj AI kada dobro formuliraš pitanje.

1. Sustav plaćanja carine (Import Fees Deposit)
Za robu koja dolazi iz država izvan EU (poput SAD-a ili UK-a), Amazon koristi sustav pologa za uvozne pristojbe (Import Fees Deposit).

Naplata: Amazon u trenutku kupnje procjenjuje i naplaćuje iznos carine od vas.
Prosljeđivanje EU: Amazon (ili dostavna služba u njihovo ime) koristi taj novac kako bi direktno platio carinu nadležnim tijelima EU čim pošiljka stigne na granicu.
Odgovornost: Ako su stvarni carinski troškovi viši od pologa, Amazon sam pokriva razliku; ako su niži, vraća vam ostatak.

Dakle, sve oni to nama uračunaju, a baš sam se ponadao da ne. 

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Zaporožac kaže...
LunKraljPonoci kaže...

Plaća li europski Amazon carinu europskoj uniji ?

Koliko ja znam, ne plaća.

Roba koju prodaju EU Amazon trogvine (Amazon.de, Amazon.it...) je, ili proizvedena u EU, ili već domestificarana, tj. carina je plaćene i nalazi se uključena u samu cijenu proizvoda koja je oglašena u trgovini. - u ovom slučaju Amazon plaća carinu, ali je naplaćuje od kupca kod prodaje

Robu koju prodaju Amazon trgovine izvan EU (Amazon.co.uk, Amazon.com) dolazi izvan područja EU i podložna je carinskom postupku (mada postoji određeni... "sustavi" koj to zaobilaze, pa je nekad moguće dobiti robu i iz tih trgovina a da je neocarnjena). - u ovom slučaju kupac direktno plaća carinu.

17 godina

Od 1. srpnja 2026. carina će se tako naplaćivati na svaku različitu kategoriju artikala sadržanih u paketu, označenu njihovim tarifnim podbrojevima (a ne po paketu

U praksi to znači da možeš naručiti paket sa 10 artikala, od kojih svi spadaju u različitu grupu, i na kraju ćeš platiti paušalnu carinu od 30 EUR.

Ovo će direktnu kupnju iz Kine definitvno poskupiti preko granice isplativosti, i dovesti do otvaranja kineskih skladišta u EU.

1 0 hvala 0
4 godine
maxym kaže...

Od 1. srpnja 2026. carina će se tako naplaćivati na svaku različitu kategoriju artikala sadržanih u paketu, označenu njihovim tarifnim podbrojevima (a ne po paketu

U praksi to znači da možeš naručiti paket sa 10 artikala, od kojih svi spadaju u različitu grupu, i na kraju ćeš platiti paušalnu carinu od 30 EUR.

Ovo će direktnu kupnju iz Kine definitvno poskupiti preko granice isplativosti, i dovesti do otvaranja kineskih skladišta u EU.

Yeah, više nije Google moj prijatelj već AI

Paušalna carina po kategoriji: Uvodi se privremena paušalna carina od 3 € koja se neće naplaćivati po paketu, već po svakoj različitoj kategoriji proizvoda unutar paketa, prema njihovim tarifnim podbrojevima.
Primjer iz prakse: Ako u jednom paketu naručite jednu svilenu bluzu i dvije vunene bluze, one spadaju pod različite tarifne podbrojeve. To znači da ćete platiti 6 € carine (2 kategorije x 3 €), bez obzira na to što su svi predmeti u istoj kutiji.
Obuhvat: Ova se mjera prvenstveno odnosi na robu naručenu putem e-trgovina iz trećih zemalja (poput Temu-a, Sheina ili AliExpressa) koje su registrirane u sustavu IOSS (Import One-Stop Shop).

Ovo je privremeno rješenje koje će biti na snazi do 1. srpnja 2028., kada se očekuje potpuna operativnost novog EU carinskog podatkovnog središta i prelazak na trajni sustav izračuna carine. 

合気道 五段 Me, myself and I
14 godina
suspendiran

Treba isfinancirat ilegalne imigrante po europi i Muhamedu sa četiri žene i osmero djece davat 5000 eura mjesečno.

Moj PC  
3 2 hvala 0
4 godine

Temu je "fizički" prisutan kroz logističku mrežu i skladišta, ali ne kroz klasičnu podružnicu s uredom u Austriji, kaže AI.

Očekuje se otvaranje klasičnih podružnica kao što ih ima Amazon, a to će napraviti i Alibaba.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice