Uh, to bi mi dobro došlo, često zaboravim neke bitne stvari pogotovo kad ima puno likova. Još jedan plus za digitalne knjige.
Nadam se da će dobro riješiti da ne spoila ništa.
Uh, to bi mi dobro došlo, često zaboravim neke bitne stvari pogotovo kad ima puno likova. Još jedan plus za digitalne knjige.
Nadam se da će dobro riješiti da ne spoila ništa.
Na prvu i meni ovo zvuči kao koristan dodatak. Dogodi se ponekad da par dana ne nađeš vremena za trenutnu knjigu pa se lako zaboravi gdje si i šta si. Da ne velim ove knjige gdje se neki lik pojavi sad i onda se pojavi opet nakon 1500 stranica.
Naravno, ovisi kakva će biti implementacija. Ako ti AI nešto spoila ili krivo protumači (ne znam koje je gore) onda đabe.
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Pardon my french, ali ovo je još jedan korak u zaglupljivanju.
Dosta sam aktivan čitatelj i uvijek čitam paralelno više knjiga. I nemam problema s pamćenjem (još).
Ovako nešto mi ide u smjeru onih sažetaka koji prepričaju knjigu i zapravo ne moraš ni čitati. Ko kad klinci prepišu sastavak o lektiri, a knjigu nisu i vidjeli.
Da, da, nije to isto kao ovaj "podsjetnik", ali meni se čini kao još jedana nepotrebna i umjetno smišljena funkcionalnost.
Već vidim TD-ove na ovo, ali eto, kako kome drago.
Dobar je ovo feature ako se bude moglo upitat npr. koji je ovo lik i di se pojavljuje, u kojem kontektstu, pa te ovaj podsjeti, tipa za game of thrones čitat, jer je ovaj napravio labirint u knjigama iz kojeg se sam više ne može izvuć. Ali ni reacap nije los feature. Jedino je na kindle urađaju sve to sporo...
Pardon my french, ali ovo je još jedan korak u zaglupljivanju.
Dosta sam aktivan čitatelj i uvijek čitam paralelno više knjiga. I nemam problema s pamćenjem (još).
Ovako nešto mi ide u smjeru onih sažetaka koji prepričaju knjigu i zapravo ne moraš ni čitati. Ko kad klinci prepišu sastavak o lektiri, a knjigu nisu i vidjeli.
Da, da, nije to isto kao ovaj "podsjetnik", ali meni se čini kao još jedana nepotrebna i umjetno smišljena funkcionalnost.
Već vidim TD-ove na ovo, ali eto, kako kome drago.
Zašto bi bilo zaglupljivanje.
Evo jučer sam završio jednu knjigu koju sam čitao tjedan dana. Danas krećem s nastavkom. Što misliš da se sjećam sve što je svaki lik rekao u prošloj knjizi, a često dobre knjige budu takve da ima hrpa zavrzlama. Ok, dobre knjige onda i u nastavcima lijepo znaju prisjetiti čitatelja nečeg od ranije, ali neke ne.
Ista stvar i unutar jedne knjige. Čitam knjige i po 700-800 stranica, teško je popamtiti sve interakcije lika. Kad sam čitao Dungeon Crawler Carl ili Cradle vapio sam za ovakvim featureom, tamo je na svakoj stranici čuda informacija. A i nije mi to posao pa da razmišljam o knjizi satima poslije čitanja.
Nije isto, ali to mi je nekako u kategoriji pamćenja telefonskih brojeva.
Dok nismo imali mobitele znali smo puno brojeva na pamet (vjerojatno desetke). Sad jedva znam nekoliko. Ostalo pamti mobitel.
Ovo može biti nekome korisno. Čitam i ja dugačke knjige, ali nekako sam dojma da je stvar više u tome kakva je knjiga i koliko koncentrirano čitaš. Ako je knjiga loša - odustajem, ako je dobra onda duboko zaronim i koncentrirano čitam.
Za sad ne vidim da bi mi ova funkcionalnost mogla biti korisna. (A i više volim čitati papirnate knjige iako imam i reMarkable paper tablet koji ima e-ink ekran).
Nije isto, ali to mi je nekako u kategoriji pamćenja telefonskih brojeva.
Dok nismo imali mobitele znali smo puno brojeva na pamet (vjerojatno desetke). Sad jedva znam nekoliko. Ostalo pamti mobitel.
Ovo može biti nekome korisno. Čitam i ja dugačke knjige, ali nekako sam dojma da je stvar više u tome kakva je knjiga i koliko koncentrirano čitaš. Ako je knjiga loša - odustajem, ako je dobra onda duboko zaronim i koncentrirano čitam.
Za sad ne vidim da bi mi ova funkcionalnost mogla biti korisna. (A i više volim čitati papirnate knjige iako imam i reMarkable paper tablet koji ima e-ink ekran).
I kako ti je to život lošiji ili se osjećaš gluplje zbog toga što ne znaš svačiji broj telefona napamet?
Osim toga, budimo ipak realniji, znao si možda 5-6 brojeva napamet (i to 6 znamenki) koje si zvao non stop ručnim tipkanjem, a ostale si imao zapisane u debelom imeniku ili nekoj bilježnici kraj telefona. I to si znao obiteljski broj ili glavni broj neke centrale, a danas svatko ima svoj privatni mobilni broj.
Tko bi danas pamtio stotine brojeva koje imaš kao odrastao čovjek u mobitelu. I to su brojevi od uglavnom sedam znamenki + tri za broj inicijalne mreže (moraš znati za svakoga na kojem je predbroju). Znam svoj, ženin, i nijedan drugi. Niti od djece ne znam.
Pogotovo što uglavnom tipkaš poruke na chatove, rijetko se zivka danas.
BTW, ja se još uvijek sjećam tih brojeva telefona koje sam znao i prije 25 godina.
Osim toga postoji ona stara narodna: "Pametan piše, a glup pamti". Ja sam siguran da te netko ispita na kraju (prvog) čitanja knjige da se pola toga više ne bi mogao sjetiti sa sigurnošću.