Pixel 4a, kupljen u 10. mjesecu 2020., promijenjena baterija prije nekih godinu i pol.
Baterija bila 50€, a mob i dalje više nego dovoljan za moje potrebe.
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Pixel 4a, kupljen u 10. mjesecu 2020., promijenjena baterija prije nekih godinu i pol.
Baterija bila 50€, a mob i dalje više nego dovoljan za moje potrebe.
Na mojoj staroj Motoroli baterija je izdržala 7 godina prije nego se napuhala. Kupio sam novu bateriju za 13 eura i sam zamijenio jer ima zamjenjivu bateriju ali morao sam ipak kupiti novu Motorolu jer se stara ne može više softverski nadograditi (Android 7) i aplikacije su mi prestale raditi jer ne podržavaju toliko stare uređaje. Što je sramota jer tako se stvara e-otpad, ne mogu u potpunosti koristiti savršeno ispravan stari mobitel jer su kompanije odlučile da aplikacije na njemu više neće raditi.
A vodio sam se time da je možda bolje zamijeniti nakon 3-4 godine, pa koristiti mob još 2-3, nego nakon 5-6, pa koristiti mobitel još godinu dana...
dok se lova troši na leoparde...rafale...cezare i teške kamione...zaboli me za eko ovo ono
Nikad,
promjena baterije == promjena mobitela kod mene.
Mobitel se mijenja max svake 2 god.
iPhone 13 Pro Max star 4 godine, baterija na 84 %. Još izdrži cijeli dan, ali možda je promijenim i guram još neko vrijeme. Nemam baš potrebu za novijim mobitelom.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
a gle kolega, ja ga mijenjam cca svake dvije godine. zašto?
1. zato što mi telekom ponudi top uređaj za smiješnu cijenu
2. zato što volim tehniku i koliko god mi je tlaka mijenjati mob toliko me raduju noviteti, a malo osvježenja dobro dođe
3. zato što onda svoj flagship koji je i dalje odličan uređaj mogu a) nekome pokloniti i uljepšati mu dan ili b) prodati za cijenu koliko mi treba za novi (vidi pod točka 1)
4. zato što mi posao zahtijeva maksimalnu pouzdanost i ne riskira mi se sa mobom starim 5 godina
eto par primjera, zašto i zato. 
Šta nije EU odlučila kako od 2027. baterija mora biti zamjenjljiva?
Poštuje FairPhone i Shiftphone, jedini koje znam da nude izmjenjivu bateriju kao princip.
Samsung Galaxy XCover7 je jedini od mainstream proizvođača koji to može:
Ili kad ga otvore i "useru ljepilo" ne mogu više vratiti bateriju na mjesto bez puno zajebancije pa im jeftinije (gledajući radne sate i ostale troškove) promjeniti odmah i baterije.
Bolje vi meni recite gdje kupiti "novu bateriju, da nije od nekih preprodavaca i da ne moram imati "wholesale".....
Galaxy S24 Ultra
Galaxy S24 Ultra
Za tebe je idealan Fairphone gdje je ekologija barem na površini glavni moto firme.
Gustoči pixela ekrana? PPI?
A što nisam. Imam galaxyje S od S3 pa na dalje, nije mi nikakav huawei padao na pamet. Imao sam od 2016 -2018 dva xiaomija i jedan poco, onaj f1 ali sve to je islo samo sa custom romovima jer nemrem osmisliti te njihove operativne sustave. To je također stvar navike. Sad je samsungov UI jedan među boljima.
Samsung ima max kapacitet 5000Ah u americi i europi zbog nekog pravilnika po kojem đepni uređaji ne smiju imati vece baterije od toga.
Naso sam nesto u pretrazi.
"Kažu kako su glavni krivac – zastarjeli zakoni. Primjerice, u okviru američkog Federalnog propisa o prijevozu 49 CFR 173.185 ograničene su litij-ionske baterijske ćelije na 20Wh (otprilike 5000 mAh) kako bi se izbjegla klasifikacija kao “Opasna roba” klase 9, što povećava troškove dostave. Slični zakoni vladaju i u Europskoj uniji, iako detalji ostaju nejasni."
Galaxy S24 Ultra
5800xm. Nokia. I dan danas je u njoj sim, cisto jer mi dodje da ga drzim tamo - zbog raznoraznih usluga koje sam vezao uz taj broj. Dakle, 17-18 godina. Baterija super, jedino me muci punjac, odnosno nije ni punjac, vec ona zastita oko zice pri kraju koja se "degradirala" vremenom.