Ekonomisti traže snažan digitalni euro u službi ja

poruka: 38
|
čitano: 10.547
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ekonomisti traže snažan digitalni euro u službi ja".
12 godina
Re: Ekonomisti traže snažan digitalni euro u služb
danko99 kaže...

Gotovinu če 100% izbacit iz uporabe u sljedečim desetlječima, nemamo tu kaj debatirat.

Kad se totalna tranzicija desi, ionako čemo bit več "ljudi u godinama". A starije ljude ionako zaboli patka za digitalno ili papirnato.
A kaj se tiče postizanja bar minimalne privatnosti u digitalnom financijskom dobu koje dolazi, jedino su "privatne" kripto valute opcija (Dash,Monero,Zec), ili zamjena robe za robu.
Druge nema.

Neće, varaš se. Upravo je EU u zadnjih ne znam koliko godina ublažila zakone da se gotovina sačuva. Ljudi su ti koji će gotovinu iskorijeniti ne birokrati (kojima gotovina itekako odgovara).

https://www.economist.com/europe/2026/01/08/why-europe-is-rediscovering-the-virtues-of-cash

Nadglednik dina
16 godina

Toliko rasprave o digitalnom euru bez da itko kaze sto je to tocno "digitalni euro". 

EU sve vise zvuci kao startup za prodaju magle... 

0 0 hvala 0
18 godina
konjRR kaže...

Toliko rasprave o digitalnom euru bez da itko kaze sto je to tocno "digitalni euro". 

Pa nije da informacije nisu javne

16 godina
Old Iggy kaže...
konjRR kaže...

Uobicajeno je da startupi za prodaju magle objave "informacije" javno. 

18 godina
konjRR kaže...
Old Iggy kaže...

Velika je razlika između startupa i EU.

Uvođenje digitalnih valuta nje nešto ni novo ni posebno komplicirano, tu je najveća komplikacija EU struktura i regulacija. Sve ozbiljnije ekonomije su u sličnoj fazi - razvoj / pilot.

12 godina

Treba ponuditi alternativu američkim kartičnim korporacijama, tako da podržavam digitalni euro. Posebice ako možemo smanjiti ovisnost o americi. Win win.

Nadglednik dina
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Entry Point kaže...

Treba ponuditi alternativu američkim kartičnim korporacijama, tako da podržavam digitalni euro. Posebice ako možemo smanjiti ovisnost o americi. Win win.

daleko je to od alternative kartičnim kompanijama.. ovo je dodatan račun na koji moraš prebacivati novac, da bi s njim mogao plaćati.. digitalni euro je trebao biti povezan s bankovnim računom da bi imao smisla

16 godina
Old Iggy kaže...
konjRR kaže...
Old Iggy kaže...

Velika je razlika između startupa i EU.

Uvođenje digitalnih valuta nje nešto ni novo ni posebno komplicirano, tu je najveća komplikacija EU struktura i regulacija. Sve ozbiljnije ekonomije su u sličnoj fazi - razvoj / pilot.

Sto je to digitalna valuta? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice