Cupra Tavascan prvi je automobil proizveden u Kini

poruka: 13
|
čitano: 5.469
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cupra Tavascan prvi je automobil proizveden u Kini".
16 godina

Popustanje pekingu na stetu europskih potrosaca i nevjerojatne profite za kompanije

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

7 0 hvala 1
5 godina
suspendiran
Re: Cupra Tavascan prvi je automobil proizveden u
Oce li biti kakav vw za eu sirotinju za ispod 15000€ s tim carinskim popustima?😆modeli od 50000€ nas sigurno nezanimaju.

6 0 hvala 1
16 godina
Mislim da je bolje pitanje oce bit pokrenuta istraga ko u EU sebi trpa u dzep sa ovom odlukom
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

2 0 hvala 1
17 godina
Boris grozni kaže...
Oce li biti kakav vw za eu sirotinju za ispod 15000€ s tim carinskim popustima?😆modeli od 50000€ nas sigurno nezanimaju.

Tebe ne zanima, mene zanima, jer ako je carina na kineza recimo 20% kao sad, za jednog byd-a od 50k sam platio eu birokratima 10k€ radi eu lopina kojima smo godinama preplacivali eu vozila, bez ikakvog stvarnog razvoja i napretka i za svaku dodatnu sitnicu na autu nabijali ogromnu cijenu. Sad kad sje stigla napokon prava konkurencija sad se opet stite carinama na korist tih istih proizvodjaca koji su spavali zadnje desetljece.

Zanimaju nas vozila svih cjenovnih razreda jer nekome je 50k mozda malo precvise, al bi mu 40k za takav auto bilo ok, isto tako nesto sto sad kosta 35k da padne ispod 30k bilo bi dostupnije puno vecem broju ljudi, pogotovo kad vidis sto od eu dreka mozes kupit danas za 35k , hrpu plastike i baznu opremu,  tj goli auto bez icega, nesto slicbno kao bmw prije 20-30g kad je pepeljara bila dodatne oprema 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2026 15:50 (Pixel).
18 godina
Pixel kaže...
Boris grozni kaže...

Tebe ne zanima, mene zanima, jer ako je carina na kineza recimo 20% kao sad, za jednog byd-a od 50k sam platio eu birokratima 10k€ radi eu lopina kojima smo godinama preplacivali eu vozila, bez ikakvog stvarnog razvoja i napretka i za svaku dodatnu sitnicu na autu nabijali ogromnu cijenu. Sad kad sje stigla napokon prava konkurencija sad se opet stite carinama na korist tih istih proizvodjaca koji su spavali zadnje desetljece.

Zanimaju nas vozila svih cjenovnih razreda jer nekome je 50k mozda malo precvise, al bi mu 40k za takav auto bilo ok, isto tako nesto sto sad kosta 35k da padne ispod 40k bilo bi dostupnije puno vecem broju ljudi, pogotovo kad vidis sto od eu dreka mozes kupit danas za 35k , hrpu plastike i baznu opremu,  tj goli auto bez icega, nesto slicbno kao bmw prije 20-30g kad je pepeljara bila dodatne oprema 

Problem je u tebi, jer se pravdaš da je 20% od 50k puno, dok 20% od 10-15k je malo, no zaboravljaš da su svakome njegovi problemi najveći, pa je tako nekome 20% od 10-15k puno, a ovo drugo nedostižno.

I sada ti i ostatak od top 20% imate benefit i glade vam se jajca, dok 80% populacije taj benefit nema i nikoga (pa ni tebe) nije briga i sad još tu objašnjavaš ljudima kako si ti važan.

Pa gle, meni se puno važnije čini 80% manje zagađenja na cestama nego 20% manje.

Dakle, gdje je ovakav popust i za stoku sitnog zuba?

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
Pixel kaže...
Boris grozni kaže...

Zanimaju nas vozila svih cjenovnih razreda jer nekome je 50k mozda malo precvise, al bi mu 40k za takav auto bilo ok, isto tako nesto sto sad kosta 35k da padne ispod 40k bilo bi dostupnije puno vecem broju ljudi, pogotovo kad vidis sto od eu dreka mozes kupit danas za 35k , hrpu plastike i baznu opremu,  tj goli auto bez icega, nesto slicbno kao bmw prije 20-30g kad je pepeljara bila dodatne oprema 

Problem je u tebi, jer se pravdaš da je 20% od 50k puno, dok 20% od 10-15k je malo, no zaboravljaš da su svakome njegovi problemi najveći, pa je tako nekome 20% od 10-15k puno, a ovo drugo nedostižno.

I sada ti i ostatak od top 20% imate benefit i glade vam se jajca, dok 80% populacije taj benefit nema i nikoga (pa ni tebe) nije briga i sad još tu objašnjavaš ljudima kako si ti važan.

Pa gle, meni se puno važnije čini 80% manje zagađenja na cestama nego 20% manje.

Dakle, gdje je ovakav popust i za stoku sitnog zuba?

I gdje si tot očno pročitao u mom komentaru što si napisao ?

Rekao sam da nas zanimaju svi cjenovni razredi , a ne samo najnizi, citati s razumjevanjim i u kontekstu. Ovaj "benefit" koji ti spominjes moze vecina imati da ulozi truda i rada koliko sam ja ulozio, ali vecina nije nit zeli, I onda kad si netko moze nesto prisutit onda je to benefit i lako njemu. Svi vide samo sto mozes/imas, a ne sto stoji iza toga.  Poceo sam od nule i svew stekao svojim radom bez ikakvih privilegija, tako da ne seruckaj oko toga. 

Nikome ja ne objasnjavam kako sam vazan, samo objasnjavam da su sve kateegorije vozila bitne, ne samo jedna, jer svatko tko je sam svojim trudom zaradio lovu zna je jako dobro cijeniti, neovisno imao je puno ili malo. 

Da bi dosli do tih tvojih 80% tehnologija se mora razviti, to netko mora platiti, mora se tehnologija primiti, a to rade upravo ovih 20%, tada vremenom tegnologija postane dostupnija i jeftinija.

Eto uzmimo jednog byd-a kad sam ga vec spomenuo, byd mora imati interes da bi tu prodavao vozila, mora imati kupce, zato je jako bitno da se prodaju sva vozila da bi imao interesa prodavati, uključujući i  modele za ovih 80% i za ove s "benefitima", ako mu se skine taj namet, carina od 20%, onda ce i jedan dolphin surf koji je mali gradski auto biti 20% jeftiniji cime se uz poticaj sputa onda blizu 10 000 €, meni se to cini poprilicno dobra cijena za takav auto. A cak i bez poticaja bi bio ispod 20k€.

Svi bi sve preko noći. 

Usput byd otvara tvornice u EU pa je za očekivati uskoro povoljnije cijene u EU 

18 godina
Pa odmah na početku prve rečebice: "tebe ne zanima mene zanima".
I bez brige, ne boli mene što si ti to možeš priuštiti. Tvoj benefit nisu tvoje financijske mogućnosti, nego upravo ovo što Boris kaže: zašto je carine oslobođen samo skup auto? Zašto nosu oslobođebi carine mali jeftini auti? Znači benefit je samo za one koji kupuju nov auto za 50k, odn. 40k €, ispod toga šipu tuki...
Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
I bez brige, ne boli mene što si ti to možeš priuštiti. Tvoj benefit nisu tvoje financijske mogućnosti, nego upravo ovo što Boris kaže: zašto je carine oslobođen samo skup auto? Zašto nosu oslobođebi carine mali jeftini auti? Znači benefit je samo za one koji kupuju nov auto za 50k, odn. 40k €, ispod toga šipu tuki...

I kako si iz te prve recenice zakljucio da me ne zanima, gdje to pise ? Pa eksplocitno sam napisao da me zanimaju sve kategorije. Obozavam kad ti netko tura rijeci unusta inonda se raspravlja oko neceg sto nisi rekao 

Benefit je jer su tako dogovorili za tsj model, pitaj njih zasto. 
svi imsju pravo kupit tsj auto tsko da je benefit za sve. A osobno me taj auto ne zsnima pa mi i nije neki benefit.

vec sam puno puta rekao sto mislim o eu autoindustriji i carinama na kineska vozila i koga se tu stiti i kome pogoduje na stetu gradana.

A mene interesira itekako i jedan dodatni gradski auto koji bi bio jeftin i ekonomican.

18 godina
Pixel kaže...
Veliki Brat kaže...

I kako si iz te prve recenice zakljucio da me ne zanima, gdje to pise ? Pa eksplocitno sam napisao da me zanimaju sve kategorije. Obozavam kad ti netko tura rijeci unusta inonda se raspravlja oko neceg sto nisi rekao 

svi imsju pravo kupit tsj auto tsko da je benefit za sve. A osobno me taj auto ne zsnima pa mi i nije neki benefit.

vec sam puno puta rekao sto mislim o eu autoindustriji i carinama na kineska vozila i koga se tu stiti i kome pogoduje na stetu gradana.

A mene interesira itekako i jedan dodatni gradski auto koji bi bio jeftin i ekonomican.

Pa kontriraš Borisu koji je u startu rekao upravo to što ti sada tvrdiš da si tvrdio. I što bi ja onda trebao shvatiti? 

Gledam te!
18 godina

Zakaj sve Cupre izgledaju ko jeftini gamerski stolac?

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Moj PC  
1 1 hvala 2
12 godina
nixass kaže...

takav im je imidž, meni više smeta što je unutra više podređen izgledu nego funkciji...

onaj nekakav nosač na središnjoj konzoli ne služi ničem osim tome da ti blokira pristup policama ispod njega, da su barem na njega integrirali koji gumb ili kotačić za klimu još nekako, ali ovako govno strši usred središnje konzole samo radi izgleda i ko prstom u oko usred njega tipka za sva četiri žmigalnika... užas

17 godina
Veliki Brat kaže...
Pixel kaže...
Veliki Brat kaže...

Pa kontriraš Borisu koji je u startu rekao upravo to što ti sada tvrdiš da si tvrdio. I što bi ja onda trebao shvatiti? 

Ja sam  rekao da me zanima sve, pa daj procitsj sto pise !

Ma odustajem nema smisla  

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2026 9:49 (Pixel).
16 godina
nixass kaže...

To im je ciljana publika, iste budale koji kupuje gamerske stolice. Shvatili su da ih ima i da im je lakse uzeti novce od prosjecne populacije. Visegodisnji rezultati prodaje pokazuju da je strategija ispravna. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice