Bolt Food prestaje s radom u Hrvatskoj sljedećeg m

poruka: 17
|
čitano: 8.551
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bolt Food prestaje s radom u Hrvatskoj sljedećeg m".
14 godina

Dobar početak. Navijam da i ostali od*ebu čim prije. Neće se dogoditi, al čovjek može sanjati.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
14 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Dostava hrane je okay(npr. dostava pizza iz obližnjeg kvarta). Međutim, pojavom ovih kaj su nudili dostavu svega i svačega, kapital, profiteri su navukli raju da naručuje svemoguće (-najviše hranu), svoje radnike ispočetka navlačili da rade po jednoj tarifi, pa onda po drugoj. Crpili su radničku klasu do iznemoglosti.

Ista stvar i "liberalizacija" taxi usluga. Srušili monopol šahista, al su opet navukli radničku klasu, pa je osiromašili još jednom. Ne samo tuzemnu, nego svjetsku.

Kaj se tiče taxista, sem kaj su nudili usluge prijevoza, radili su oni i mnoge druge kriminalne stvari. Prevozili prostituke, drogu, kriminalce, prali lovu.....

Za dobrobit radničke klase, bitna je solidarnost. Drug do druga, radnika do radnika, brat do brata. Jak sindikat, kolektivni ugovor, predstavnici radnika.

Rješenja postoje, al ljudi moraju preuzeti sudbinu u svoje ruke. Vratimo se marksizmu.

Mac
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2025 23:48 (PzKpfw).
Moj PC  
2 10 hvala 0
14 godina
Re: Bolt Food prestaje s radom u Hrvatskoj sljedeć

Ja to gledam vrlo pragmatično, korisnički.

Osobno iskustvo, primjer Wolt: nakon inicijalnog perioda navlakuše, došli su do toga da im je usluga smeće, preskupa, bez odgovarajuće podrške (imaju privid podrške), dodatno naplaćuju rješavanje problema koje sami stvaraju (nadoplata za prioritetnu dostavu lol), pretplatni model wtf.

Totalno nepotrebni middle man koji je stvorio takvu dostavljačku klimu gdje je najmanje bitno da ti hrana dođe čitava i topla, kao nekakv dostavljacki Hunger Games. Nisu zadovoljni dostavljači, nisu zadovoljni korisnici, za ugostitelje nisam siguran, a zadovoljan je wolt i "agregatori".

Eh da, imaju super aplikaciju sa lijepim UI koji te efektivno konstantno laže (npr., vrijeme dostave gdje 1 minuta traje 5). 

Iskreno, najviše bih volio da ih ugostitelji kolektivno od*ebu. Nisam neki veliki korisnik dostave, ali sam wolt i slične od*ebao skroz. U rijetkim trenucima kada želim naručiti nešto, naručim od restorana/cateringa koji imaju in-house dostavu.

11 godina
protjeran

@ElektričnaOvca

Da, kada se radi o osobnom pristupu. Međutim, samo sam naveo malo širu sliku.

Ionako, svi vole kapitalizam.

Mac
14 godina

Jašta, moraš volit slobodno tržište (koje to nije, al nema veze) 😁

7 godina

Bolt nisam nikad koristio.
Wolt koristim jednom u 3 mjeseca. Svaki put se naživciram, pa ga više ne koristim. Ali nakon 3 mjeseca zaboravim što me ono živciralo, pa opet naručim.
Pa se opet iznerviram.
Naime, šta. Prije narudžbe piše vrijeme dostave 30-35 minuta. Čim potvrdim narudžbu, vrijeme dostave je 60 minuta.
Sad bih ja htio otkazati narudžbu ako je toliko vrijeme dostave. No, ne možeš otkazati narudžbu, nema te opcije. 

6 0 hvala 0
17 godina
ElektričnaOvca kaže...

dodatno naplaćuju rješavanje problema koje sami stvaraju

koliko tek gube na krivo dostavljenoj hrani, što jer je ghost kuhinja poslala krivo jelo, što jer je dostavljač pobrkao narudžbe jer ne zna čitat ni hrvatski ni engleski. Pa onda refund ili ponovna dostava prave hrane. Nije mi se to jednom desilo

iskreno, drago mi je da prestaju s dostavom jer je to glavni temelj održavanja sustava uvoza nepotrebne ne kvalificirane radne snage.

8 godina

Nikada koristio. Hranu i ako narucujem navise volim otici sam po nju jer dodjem par minuta prije nego je gotova tako da ju dobijem vrelu u ruke i idem direkt doma a ne da mi lik uzme 3 pizze i meni distavi trecem kad je ona vec za kurac. Ili neka druga hrana.

Gledaju da ustede gorivo pa voze po 5 dostava odjednom i svi osim prvog ce dobiti propalu hranu. Eventuralno se drugi izvuce ako zivi blizu prvog. Ovako odem sam i doma donesem maksimalno toplo i nezapareno.

Ze neke druge stvari da mi dostavljaju, ne hvala.

4 0 hvala 0
15 godina
PzKpfw kaže...

Dostava hrane je okay(npr. dostava pizza iz obližnjeg kvarta). Međutim, pojavom ovih kaj su nudili dostavu svega i svačega, kapital, profiteri su navukli raju da naručuje svemoguće (-najviše hranu), svoje radnike ispočetka navlačili da rade po jednoj tarifi, pa onda po drugoj. Crpili su radničku klasu do iznemoglosti.

Ista stvar i "liberalizacija" taxi usluga. Srušili monopol šahista, al su opet navukli radničku klasu, pa je osiromašili još jednom. Ne samo tuzemnu, nego svjetsku.

Kaj se tiče taxista, sem kaj su nudili usluge prijevoza, radili su oni i mnoge druge kriminalne stvari. Prevozili prostituke, drogu, kriminalce, prali lovu.....

Za dobrobit radničke klase, bitna je solidarnost. Drug do druga, radnika do radnika, brat do brata. Jak sindikat, kolektivni ugovor, predstavnici radnika.

Rješenja postoje, al ljudi moraju preuzeti sudbinu u svoje ruke. Vratimo se marksizmu.

Klasični salonski "drug" s Apple logom. 

16 mjeseci
Meni najveći problem kod dostavljača je dilema dali je dirao čukicu i dali je oprao ruke nakon toga i prije diranja moje kesica s hranom ili kopao nos. Radije nešto sam spremiti ili ponekad jesti u restoranu.

Sjećam se kao mali , imali smo u mjestu jednog sladoledara koji je išao ulicom i dirao golim rukama sladoled, a na toalet je išao iza ćoška. Vjerojatno većina tih dostavljača tako rješava problem nužde .
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2025 12:34 (Sirotanovic).
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina

Prije pojave svih tih glova, woltova, boltova, inih, svaki iole ozbiljan restoran je imao svoju dostavu.

danas - rijetko koji, barem kod mene. ako nesto zelis, jednostavno moras koristiti njihove usluge, ili sam otici po to, sto je ok, ali jednostavno nekad nije moguce.

ja sam od "mjesta gdje se pravi hrana" udaljen cca 5km, nakon 19 sati jednostavno nema sanse ista naruciti, od igdje, aplikacija samo napise - nedostupna usluga, velika guzva, zakazite uslugu za sutra - bez ikakve mogucnosti da stvarno odaberes kad zelis dostavu.

a na njihove troskove dostave, manipulacije, nagrade - jos jedna osoba se najede, tako da, sto se mene tice, nek svi zatvore.

so long and thank you for all of the fish.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
3 0 hvala 1
20 mjeseci

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/siri-se-snimka-dostavljac-wolta-mokrio-u-hodniku-zgrade/2642509.aspx

Tko zeli da mu ovakvi donose hranu stvarno nije normalan.

Ovo je jednostavno sukob kulture.

Takodjer, treba se zapitati kakva je higijena same torbe u kojoj se donosi hrana.

Oni to nose kuci u svoje sobe gdje spava njih 15, nose ih u javne wc-e i stavljaju na pod... itd.

Bilo kakva dezinfekcija je njima nepoznat pojam.

Ali ekipa narucuje ko sumanuta, idiokracija na najjace.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2025 12:02 (SharkZ).

5 0 hvala 1
11 godina

Nekako mi se čini da su različiti snovi o kapitalizmu, slobodi tržišta i koječemu nekako počeli tonuti s pojavom izrabljivanja ljudi i padom kvalitete koječega.

4 0 hvala 0
17 godina
Thinker kaže...

Nekako mi se čini da su različiti snovi o kapitalizmu, slobodi tržišta i koječemu nekako počeli tonuti s pojavom izrabljivanja ljudi i padom kvalitete koječega.

ali ali ali kapitalizam donosi više od jedne vrste jogurta i konkurenciju koja bi trebala jamčiti kvalitetu

14 godina
SharkZ kaže...

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/siri-se-snimka-dostavljac-wolta-mokrio-u-hodniku-zgrade/2642509.aspx

Tko zeli da mu ovakvi donose hranu stvarno nije normalan.

Ovo je jednostavno sukob kulture.

Takodjer, treba se zapitati kakva je higijena same torbe u kojoj se donosi hrana.

Oni to nose kuci u svoje sobe gdje spava njih 15, nose ih u javne wc-e i stavljaju na pod... itd.

Bilo kakva dezinfekcija je njima nepoznat pojam.

Ali ekipa narucuje ko sumanuta, idiokracija na najjace.

Pa ne pakira dostavljač hranu, valjda bi te trebali više brinuti higijenski standardi u restoranu koji priprema i zapakira hranu.

11 godina
Ges kaže...

ali ali ali kapitalizam donosi više od jedne vrste jogurta i konkurenciju koja bi trebala jamčiti kvalitetu

Možda, sve do trenutka dok svi igrači ne shvate da veća kvaliteta predstavlja manju zaradu u većini slučajeva. Zato je velik dio Europe ostao bez tvornica jer se proizvodnja prebacivala u Kinu zbog jeftinije proizvodnje. Jedina greška u koracima bila je ta što radnici u Europi koji su dobili otkaz više nisu potencijalni kupci tih proizvoda. Ali tko bi dugoročno razmišljao kad trenutne PowerPoint prezentacije prikazuju smanjenje troškova proizvodnje i privremeno povećanje zarade.  

16 mjeseci
Prednost manjeg grada jest što možda imamo dva tri ta vozača glovo. Te je skuplje preko njih barem 10 % ali nemojte me držati za riječ ne naručujem , jednom gledao cijene preko njia.
I još uvijek velika većina restorana ima svoju dostavu s autima.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice