Meni ovo samo potvrdjuje misljenje koje imam od samog pocetka kada se poceo upotrebljavati izraz "rudarenje" da to nije novac u smislu naseg "svakodnevnog" novca kojim kupujemo u trgovinama nego roba koja ima neku vrijednost koja varira u skladu sa kapitalistickim trzistem tj. ponudom i potraznjom. Znaci kao zlato, nafta, dionice ... Kada bi se nas "svakodnevni" novac ovako ponasao misljenja sam da bi brzo nastao kaos isto kao i kod slucajeva hiperinflacije.
Bitcoin sada vrijedi više od 40.000 dolara!
- poruka: 75
- |
- čitano: 19.016
- |
- moderatori:
vincimus
100k here we come!
Postoji li način da nekako pošaljem poruku samome sebi od prije 10 godina. Samo jednu riječ: "prodaj_sve_što_imaš_uključujući_ženu_i_kupuj_bitcoin_makar_još_ne_znaš_kaj_je_to_pa_ćeš_mi_poslije_zahvaliti".
Šteta da sam plaćao s njime. Imam 0.00330483 BTC što je nekih 111 EUR.
Postoji li način da nekako pošaljem poruku samome sebi od prije 10 godina. Samo jednu riječ: "prodaj_sve_što_imaš_uključujući_ženu_i_kupuj_bitcoin_makar_još_ne_znaš_kaj_je_to_pa_ćeš_mi_poslije_zahvaliti".
Veceras prebaci na RTL, 'Povratak u budućnost' u 21:30 pa provjeri detalje
Jedan do drugoga, dosta sličan graf, s time da je BTC malo stabilniji.
cijeli EV market je ludnica od ljeta naovamo, pogledaj samo kineske EV firme i sve firme koje imaju imalo dodira sa EV, lova do krova.
100k here we come!
be brave, don't sell!
Prijevara stoljeća. Al će bit suza kad mnogi izgube sve što imaju. Sigurno će onda opet država bit kriva što je netko glup.
Uvijek može i gore... https://bitcoinpizzaindex.net/
Uvijek može i gore... https://bitcoinpizzaindex.net/
taj lik vjerojatno ima(o) jos 10x tolko
Jedan do drugoga, dosta sličan graf, s time da je BTC malo stabilniji.
cijeli EV market je ludnica od ljeta naovamo, pogledaj samo kineske EV firme i sve firme koje imaju imalo dodira sa EV, lova do krova.
Vecina stock marketa je ludnica u 2020, bez puno pokrica ako se detaljnije ide gledat.
Napuhali su strašan balon zadnjih tjedan dana, mogla bi cijena privremeno dolje jedno 30-40%
bacite oko na Zagrebačku Burzu...u proteklih 9 mjeseci sve što je palo se skoro oporavilo... znači rast od 50-100%...tko je imao MUDA i PARE...sad je financijski teži za 50-100%
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Napuhali su strašan balon zadnjih tjedan dana, mogla bi cijena privremeno dolje jedno 30-40%
za to nema bas nikakvog argumenta, ko sto ga nema ni zasto dionica raste
The market can remain irrational longer than you can remain solvent.
za to nema bas nikakvog argumenta, ko sto ga nema ni zasto dionica raste
The market can remain irrational longer than you can remain solvent.
Pumpanje traje zadnja dva tri tjedna, zadnjih tjedan dana izrazito pumpanje. Naročito od nočas mi se čini da ne kupuje nitko više osim botova.
Pa moraju se trgovci istovariti i da bi ponovo kupili, neće valjda opet kupovati na ovim cijenama.
Naravno, moguće je i da sam u krivu i da ćemo biti na 100 k prije kraja mjeseca.
mnijem da sam bogatiji od svih (pa i mošusa) jer nisam rob pohlepe a bogami ni sklon kockanju.
mnijem da sam bogatiji od svih (pa i mošusa) jer nisam rob pohlepe a bogami ni sklon kockanju.
Svaka čast...drži i dalje i ne prodaj ispod 100k
Imam osjećaj je enormna hrpa dolara iz covid-19 reliefa otišlo u kripto.
Zaboli me.
Ne prodajem do kakvih 90-100K
Pala bu cijena?To je 100% sigurno,samo je pitanje trenutka.Ali rast če opet,za godinu,dvije,tri..
Pitanje je samo de če se zaustavit.Na 20K?manje?ko zna...
Svaka čast...drži i dalje i ne prodaj ispod 100k
ma ne. ne igram ako ne mogu vještinom/znanjem/iskustvom/vlastitim radom utjecati na ishod. nemam bitkonja, dionica, bla. u kockarnici bijah tek jednom u životu, vodeći studente na razgovor s vlasnikom (cit. vlasnika "rad, rad i samo rad"). jednostavno nisam tip za to. al sretno prištekanima.
Imam osjećaj je enormna hrpa dolara iz covid-19 reliefa otišlo u kripto.
Pa naravno da je sve manje lakomislenih koji su spremni čuvati ušteđevinu u fiat valutama. Iste se mahnito tiskaju eksponencijalnim tempom, dok istovremeno političari najavljuju produžetak zabrana rada i lockdowna. Bitcoin se u usporedbi s tim apsurdima čini pouzdanija investicija nego ikad.
Mozda mi netko ubaci koji bitcoincic u kutijicu......
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Kako se prijavljuje porez na prihod kad se proda?
A cuj isto kad sa mozes skociti sutra pogledati brojeve eurolota. Pa da budes tezi pola milijarde kuna 🤣 i das Plen-ki-monu 30%
Ako ce ti bit ista lakse, vjerojatno ce pozalit sto ga je prodavao, pa sto je umjesto 10 stanova, uspio kupit samo jedan.
Taj ce se po glavi lupat vise nego ti sad... ali ako je covjeku dovoljno, to je sasvim uredu.
kome to on 'vrijedi' 40 000$? Mislim da se netko tu lijepo zafrkava, neki Musk svako malo kupi određenu količinu i ispali neku nebuloznu cijenu, zašto ne? Eto načina kako da 'poveća' svoje bogatstvo - kupi 10 000 bitcoina i onda sljedećih 500 kupi za duplo više, eto ti rast 💲😊
Ma ni ne treba 10 godina. 2013. je bitcoin bio 13.5$ al priznajem nisam ni znao kaj je to onda ko i većina nas. E da upravo gledam Back to the future 3 na rtl-u