Alfa Romeo vraća V6 Quadrifoglio, električni naslj

poruka: 4
|
čitano: 2.605
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Alfa Romeo vraća V6 Quadrifoglio, električni naslj".
18 godina

Stellantis

• Net revenues of €153.5 billion, down 2% compared to 2024, mainly due to FX headwinds and also from H1 2025 net pricing declines
  • Net loss of €22.3 billion due to €25.4 billion of full year unusual charges, primarily reflects a strategic shift to put customer preferences and freedom-of-choice back at the heart of the Company’s plans
  • Adjusted operating loss(2) of €842 million with AOI margin(3) of (0.5)%, AOI negatively impacted by a number of specific items
  • Industrial free cash flows(4) were negative €4.5 billion.

Alfa se slabo prodaje jer nema interesa i nikakvi motori ne budu promijenili putanju Alfe koja je u slobodnom padu prema bankrotu. Do 2030. Alfe vise ne bude. Ne znam nikoga osim frenda i samog sebe da je vozio Alfu. Te aute skoro nitko ne kupuje. Znaci u Januaru su u EU prodali oko 4k komada Alfi a Leapmotor koji se prodaje niti godinu dana je prodao 4,8k komada. Eventualno ih spasi ako Alfa napravi dizajn a Leapmotor onda proizvede taj auto na struju. Planovi Stellantisa su u buduce prodaja rebrand Leapmotor auta sa znackom Opela, Fiata itd. Dizajn maticnih firmi ali sve ostalo Leapmotor.

Nova Mazda 6e kopija Deepal L07 a Japanski dizajn.

Nissan N7 je baziran na Dongfeng eπ 007.

Toyota bz7 je baziran na GAC Aion modelu.

VW ID. UNYX 08 je baziran na Xpeng G6 modelu.

Stellantis je vec neko vrijeme u banani i prica se svasta te su neke od opcija prodaja Maseratija i Alfe Kinezima, ali mislim da ni Kinezi nisu dovoljno naivni da kupe tako nesto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2026 16:51 (NEW_MAN).

2 0 hvala 0
5 godina
suspendiran

Električni nasljednici čega tocno? groblja. Alfe i jos potpuno elektricne, mislio sam da nemogu gore, bolje nemojte.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2026 16:57 (Boris grozni).

0 1 hvala 0
18 godina

Evo kolega s kojim sedim već 15-ak godina vozi Alfe, trenutno je na drugoj i merka Stelvia (mada se premišlja zbog cene; npr kaže da je RAV4 oko 10000€ jeftiniji). Koristi se kao porodični auto, i na sve viceve koji se o Alfama pričaju, vrlo je malo imao problema, barem da ja znam (mlađi i skuplji BMW-i bivšeg šefa su svakako češće išli u servis), a povrh toga kaže da mu se naprosto jako dopadaju i da je i dalje srećan svaki put kada sedne u auto, i zbog toga bi najradije ponovo uzeo nešto od njih.

Ima doduše i drugačijih primera, prijateljica je imala Giuliettu, i u njenom slučaju je zaista bilo ono da su vlasnici Alfi srećni ukupno dva puta (prvi put kada Alfu kupe, i drugi kada je prodaju), no imam utisak da dosta ljudi zaista voli tu marku.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 1 hvala 0
18 godina
Re: Alfa Romeo vraća V6 Quadrifoglio, električni n
Mi smo imali 159SW i osim jednog podizaca stakla za 35€ sve ostalo je bila potrosna roba. Ok, neka cijev za usis zraka kaj ide kraj motora je od silikona i ona se raspala/sprhnula svakih 100k km a kostala je 60€, sve ostalo redovni servis i vozi. Jos dan danas mi je taj auto prekrasan. Frendica ima Stelvio Veloce Q4 koji ima sve ali sve od opreme i bil je oko 70k radi redovno probleme sa elektronikom/infotainment/struja.

Iskreno vise nista osim EV i nikad prva generacija neke serije.

Da Kinez napravi EV, nesto tipa Leapmotor C10 sa 598 konja ali Alfa vozne osobine i dizajn odma bi uzel, odma.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice