Stellantis
- Net revenues of €153.5 billion, down 2% compared to 2024, mainly due to FX headwinds and also from H1 2025 net pricing declines
- Net loss of €22.3 billion due to €25.4 billion of full year unusual charges, primarily reflects a strategic shift to put customer preferences and freedom-of-choice back at the heart of the Company’s plans
- Adjusted operating loss(2) of €842 million with AOI margin(3) of (0.5)%, AOI negatively impacted by a number of specific items
- Industrial free cash flows(4) were negative €4.5 billion.
Alfa se slabo prodaje jer nema interesa i nikakvi motori ne budu promijenili putanju Alfe koja je u slobodnom padu prema bankrotu. Do 2030. Alfe vise ne bude. Ne znam nikoga osim frenda i samog sebe da je vozio Alfu. Te aute skoro nitko ne kupuje. Znaci u Januaru su u EU prodali oko 4k komada Alfi a Leapmotor koji se prodaje niti godinu dana je prodao 4,8k komada. Eventualno ih spasi ako Alfa napravi dizajn a Leapmotor onda proizvede taj auto na struju. Planovi Stellantisa su u buduce prodaja rebrand Leapmotor auta sa znackom Opela, Fiata itd. Dizajn maticnih firmi ali sve ostalo Leapmotor.
Nova Mazda 6e kopija Deepal L07 a Japanski dizajn.
Nissan N7 je baziran na Dongfeng eπ 007.
Toyota bz7 je baziran na GAC Aion modelu.
VW ID. UNYX 08 je baziran na Xpeng G6 modelu.
Stellantis je vec neko vrijeme u banani i prica se svasta te su neke od opcija prodaja Maseratija i Alfe Kinezima, ali mislim da ni Kinezi nisu dovoljno naivni da kupe tako nesto.

Alfe i jos potpuno elektricne, mislio sam da nemogu gore, bolje nemojte.