Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
- poruka: 2.195
- |
- čitano: 135.874
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

....nego pusti ti to, kaj sam ja ono bil rekel prije pola godine, da se nebute cijepili tak skoro, pa me zanima Bitanga, inace dosta ok kolega za rasprave, jesi se cijepil?
Nisam, nisam se još prijavio. Pošto sam prebolio čekam da i vi ostali prebolite tu prehladicu pa će biti mir. ;-)
Bio nedavno kod doktorice po drugoj temi pa sam se malo interesirao, nije se ni ona cijepila. Veli da bude kad dođe Johnson & Johnson cjepivo.
Stari mi se cijepio Pfizerom, a majku još nisu zvali.
Ne vidim načon na koji mogu pomoći populaciji tako da se cijepim.
Pa educiraj se. Nije da moraš završiti medicinu.

Ima dobra petlja, repeat - until...
Educiraj se.

zanimljivo kako imaš potrebu isticat da nisi antivakser, a u cijelom postu to pobijaš. krasno!
s vama rasprave po ovom pitanju nema, apsolutno vam ništa neće promjenit mišljenje jer ste potpuno imuni na činjenice što je naravno odlika "onih koji razmišljaju svojom glavom"
Pa odgovor i je "educiraj se".
Ili je to tako teško?
Za tvrdog antivaksera mi je čudno kad se deklariraš da nisi.
Kako i zašto cjepivo funkcionira, zašto je bitno cijepiti čim više ljudi i sve ostalo je poznato već stoljeće. To bi stvarno trebalo biti opće znanje iz osnovne škole.
Uspoređivati covid s gripom je glupo - gripa (iako realno teška bolest) je u pravilu lakša od covida, s manjom smrtnošću, manjom stopom zaraze, imamo planirana cjepiva, neke lijekove, a i sezonska je bolest.
Imaš li para za liječenje? Npr. dan na respiratoru u našim bolnicama je oko 30.000 kn, a prosječan boravak na njemu oko dva tjedna. Dan na intenzivnoj ti ide od cca 15.000 do i preko 70.000 kn. Imaš li okvirno pola milijuna kuna za potrošiti samo tako?
Pokusni kunići su davno prošli, nuspojave cjepiva su za sada ekstremno male, praktički se samo AZ spominje, a ukupan broj nuspojava je u odnosu na "tradicionalna cjepiva" iznimno nizak. Npr. "slavni" Imunološki je veći problem imao 2010 s jednim cjepivom (MoPaRu) nego mi sad sa svim protiv covida na tržištu.
Reći da je sigurnije preboliti je isto jako glupo, kratkoročno su mogući puno teži simptomi, dugoročno je ograničen imunitet i potencijalno dugoročne ili trajne posljedice.
"Misli na one koji nemaju, troši pare!"
To i radimo. Baš me zanima na koliko neodgovornih je potrošeno koliko točno para iz HZZO-a.
To i radimo. Baš me zanima na koliko neodgovornih je potrošeno koliko točno para iz HZZO-a.
Duboko izvinjenje, odgovorni.
Jel su u ove neodgovorne izbacio ove što piju, puše, jednu slatko i sl. ili si ih ostavio?
Nije valjda da su oni koji se ne žele cijepiti krivi za sve?
Hdz više pokrade u mjesec dana nego kaj se potroši na liječenje svih ljudi u godinu dana.
Sustav nije opterećen pacijentima, već dugovima i svakodnevnom krađom.
Iskreno se nadam da veledrogerije neće popustit i da će sve bolnice ostat bez lijekova na čim duže vrijeme.
Na stranu sve ostale gluposti... Sam si napisao svoj opis sebe kao antivaxera u detalje.
Cjepiva nisu genska terapija i nemaju veze s njom.
Koliko ljudi umre od gripe, a ne od drugih bolesti? Nula. Koliko ih je umrlo direktno od covida? Ja znam sa sigurnošću za četvoricu. Od toga dvojica bez ikakvih bolesti od 42 i 55 godina, a za još desetak bez ozbiljnijih bolesti.
Duboko izvinjenje, odgovorni.
Jel su u ove neodgovorne izbacio ove što piju, puše, jednu slatko i sl. ili si ih ostavio?
Nije valjda da su oni koji se ne žele cijepiti krivi za sve?
Naravno da ne, samo oni i doprinose proračunu (npr. pušači su jako veliki prihod državnog proračuna i odavno je borba za prijenos tih sredstavan prema HZZO-u, kao i u manjoj mjeri alkohol).
Uveo bi ja i bonus i malus modele, dapače. Kao i kod svakog drugog osiguranja.
Hdz više pokrade u mjesec dana nego kaj se potroši na liječenje svih ljudi u godinu dana.
Sustav nije opterećen pacijentima, već dugovima i svakodnevnom krađom.
Iskreno se nadam da veledrogerije neće popustit i da će sve bolnice ostat bez lijekova na čim duže vrijeme.
Čak ni HDZ nije u stanju spaliti par milijardi mjesečno.
A ako želiš mjesečno dodatne na tisuće mrtvih, to je rješenje...
Kakve korone?
Čak ni HDZ nije u stanju spaliti par milijardi mjesečno.
Istina, HDZ to radi na tjednoj bazi...
Covid je tu puno gori.
Covid je tu puno gori.
Ni od COVID-a se ne umire, kao ni od AIDSa.
Oni samo povuku okidač, ali metak te ubije, ne?
S tim da je danas HIV manji problem.
S tim da je danas HIV manji problem.
COVID-19 je bolest od virusa SARS-CoV-2 kao što je AIDS(SIDA) bolest od virusa HIV-a.
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19
S tim da možeš imati HIV, ali ne i AIDS. Kao što možeš imati SARS-CoV-2 ali ne i COVID-19.
COVID-19 != SARS-CoV-2;
AIDS != HIV
Covid je tu puno gori.
Napisao si COVID, a ne SARS-CoV-2.
Precizno se izrazi. To barem očekujem od stručnjaka tvog kalibra :}
Ako treba, samo da idiotima budd jasnije pisat ću korona.
Može mi netko objasniti samo zašto je Caustic protjeran?
Ne bi HIV zvao "manjim problemom"... To što postoje supresori ne znači da ti preuranjena smrt nije zagarantirana, a i sama efikasnost istog uvelike ovisi o stadiju bolesti nakon dijagnoze...
Sa druge strane smrtnost oboljelih od COVID-19 je oko 3%, također za SARS Cov2 imaš cijepivo dok za virus HIV ne...
Osobno biram SARS Cov2 svaki puta, bez razmišljanja... :)