Portio informatika

poruka: 432
|
čitano: 170.428
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Portio informatika

cak su smjesteni na istom serveru

195.190.136.132

Domena portio.hr je registrirana (naplatna)

Podaci o korisniku:

Portio informatika d.o.o.
Bobovacka 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
vedran@links.hr

NS zapisi:

ns1.tomsoft.hr
ns2.tomsoft.hr

14 godina
neaktivan
struja kaže...
Monopol kaže...

Dođem u Protis sa 5000 kn u gotovini i pitam: Daš popust 5 posto kupiti ću slušalice i neke gluposti ? "Nema popusta nažalost".

E hebi ga slabi ste mi vi trgovci!

Ne kompliciraj, nego plati pošteno. Iako su cijene relativno niske u protisu i slicnima, čak prodaju ispod preporučene cijene.

Ako ti nedaju popusti, valjda oni znaju zašto nedaju. A tvoje je pravo da prođeš kod nekog drugog.

Okani se takvog ciganljuka di bi ti trebao na štetu drugih profitirat.

Očito nisi kupovao izvan HR a niti u drugim dučanima u HR. Ajde svaki drugi normalan trgovac će ti dati popust...

15 godina
Monopol kaže...
struja kaže...
Monopol kaže...

Dođem u Protis sa 5000 kn u gotovini i pitam: Daš popust 5 posto kupiti ću slušalice i neke gluposti ? "Nema popusta nažalost".

E hebi ga slabi ste mi vi trgovci!

Ne kompliciraj, nego plati pošteno. Iako su cijene relativno niske u protisu i slicnima, čak prodaju ispod preporučene cijene.

Ako ti nedaju popusti, valjda oni znaju zašto nedaju. A tvoje je pravo da prođeš kod nekog drugog.

Okani se takvog ciganljuka di bi ti trebao na štetu drugih profitirat.

Očito nisi kupovao izvan HR a niti u drugim dučanima u HR. Ajde svaki drugi normalan trgovac će ti dati popust...

Neće ti dati popust ako nema od čega...Marže u ovom dijelu maloprodaje IT industrije su male, prilično male, Protis je jedan od najjeftinijih dućana uopće, pa ti zbroji 2 i 2 i šta misliš kolika im je marža? Nema popusta, jednostavno ga ne može biti.

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Neće ti dati popust ako nema od čega...Marže u ovom dijelu maloprodaje IT industrije su male, prilično male, Protis je jedan od najjeftinijih dućana uopće, pa ti zbroji 2 i 2 i šta misliš kolika im je marža? Nema popusta, jednostavno ga ne može biti.

Onda samo dučani sa hardverom nama kupcima daju super cijene tj. imaju male marže ? Ako je tako zakon ali mislim da nije... {#}

15 godina
Monopol kaže...
miki1981 kaže...

Onda samo dučani sa hardverom nama kupcima daju super cijene tj. imaju male marže ? Ako je tako zakon ali mislim da nije... {#}

Kolega, vjeruj mi da je. samo što ja nisam rekao svi dućani sa hardverom, nego samo ovi najjeftiniji. Inače u cijeloj toj maloprodaji IT industrije su marže jako male, u odnosu na puno drugih područja. Konkretne novce zarađuje uvoznik, svi ostali samo dijele mrvice, a ovim dućanima kao što je Protis i ostalima najjeftinijima ne ostanu ni mrvice, nego 1 mrvica po prodaji. To je jednostavno tako, bez obzira mislio ti suprotno ili ne. Ako ti da 5% popusta onda neće imati za isplatiti plaću, ili mirovisnko, ili neko od ostalih davanja na i od plaće, ili pak za porez na dobit itd itd...

14 godina
neaktivan
Portio informatika
Baš ću otici u druge dučane pa da vidim hoce neko dati tih 5 %! Čisto me zanima, ako mogu davati drugi dučani onda mora i hardver . :)
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Monopol kaže...
Baš ću otici u druge dučane pa da vidim hoce neko dati tih 5 %! Čisto me zanima, ako mogu davati drugi dučani onda mora i hardver . :)

Čudna logika...uzmi auto dijelove za primjer, tamo možeš dobit i do 25% (znam iz osobnog iskustva) bes problema, i to ne u skupom dućanu.

Dok u IT dućanu tako nešto moćeš samo sanjati. Ne znam zašto smatraš da je sva roba u prodaji sa sličnim rabatima. Isto tako iz osobnog iskustva znam da su marže na odjevne predmete u mnogim dućanima takve da bez problema mogu svi spustiti cijene za duplo i još dobro zaraditi, samo naravno kod takvih dućana se obično traži i veći najam itd., pa sve ima svoje strane.

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Monopol kaže...

Čudna logika...uzmi auto dijelove za primjer, tamo možeš dobit i do 25% (znam iz osobnog iskustva) bes problema, i to ne u skupom dućanu.

Dok u IT dućanu tako nešto moćeš samo sanjati. Ne znam zašto smatraš da je sva roba u prodaji sa sličnim rabatima. Isto tako iz osobnog iskustva znam da su marže na odjevne predmete u mnogim dućanima takve da bez problema mogu svi spustiti cijene za duplo i još dobro zaraditi, samo naravno kod takvih dućana se obično traži i veći najam itd., pa sve ima svoje strane.

Sve jasno, nego dobio sam popust na : televizor, navigaciju, bicikle pa reko zašto ne i ostalo. {#}

15 godina
Monopol kaže...

Sve jasno, nego dobio sam popust na : televizor, navigaciju, bicikle pa reko zašto ne i ostalo. {#}

A znam da, ali i to lako riješiš, odi u neki od skupljih dućana, pokaži gotovinu i dobiješ popust. Ovi najjeftiniji stvarno nemaju prostora za ikakve popuste.

15 godina
Monopol kaže...

da, al te trgovine imaju i po 25% ili više marže...

Protis ima najviše 5% i kako da ti onda da 5% popusta? dakle prodao bi ti po istoj cijeni po kojoj nabavlja...što misliš kako dugo bi tako radili?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Monopol kaže...

da, al te trgovine imaju i po 25% ili više marže...

Protis ima najviše 5% i kako da ti onda da 5% popusta? dakle prodao bi ti po istoj cijeni po kojoj nabavlja...što misliš kako dugo bi tako radili?

Nisam to znao, baš ću pitati kod ostalih pa da vidimo.

14 godina
neaktivan
Portio informatika

Narucio monitor i kuciste, dobio danas, sve 5.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 17:19 (Hudy).

5 0 hvala 11
17 godina
neaktivan
Portio informatika

Iskreno me zanima koliko će prometa izgubiti na Links.hr jer IT proizvodi (komponente) su naklonjeni kupnji preko weba jer nemaš što gledati bitne su specifikaicje. Diversifikacija kupaca u ovom segmentu je moguća samo ako si u shopping centrima, odnosno bliže onim obiteljskim, zaposlenim kupcima koji nemaju vremena pisati po forumima, pregledavati web i žele vidjeti prodavača prije kupnje zbog savjeta i sigurnosti .  Uobičajeni omjer takvih kupaca je 10%/90%. 10% će izgubiti na linksu ali će možda 10% od drugih web shopova. Rezultat je manja zarada, ali ipak puno manja nego da nisu išli u diversifikaciju.

Postopoto.hr  je drugi primjer sekundarne diversifikacije na osnovu cijene i dodatne vrijednosti.

btw.

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=PCI-E+GAINWARD+GeForce+GTX+560+Ti+Phantom%2C+1GB+DDR5%2C+HDMI%2C+DualDVI%2C+D-SUB%2C+HDTV

=WZ= Dado_mt http://www.bfwarzone.net

1 1 hvala 0
15 godina
Portio informatika

Ja sam neki dan narucio grafičku Gainward GTX 570 GLH, dobio ponudu na mail, uplatio virmanom i jucer mi je dosla doma. Sve u redu i super {#}

pwn too much... http://www.bfbc2.eu/en/pc/stats/agent_00klc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Portio informatika

Isto 6950 i RAM... lipo cvrsto upakirano, i stavljeno u kutiju dodatnog stiropora da se nista ne mrda... fala bogu jel po vanjskom igledu kutije, kao da je prosla kroz pakao...

garancija od linksa... LOL.... cinilo mi se da kad san dobiva potvrdu na mail da mi e bilo poznato....

Mogao bi sada malo cesce u njih...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 11:27 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Portio informatika

Nakon sve ove rasprave, portio fake, portio not fake, koji je zakljucak?

Jel se smije/isplati kupovati kod njih?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dannyded kaže...

Nakon sve ove rasprave, portio fake, portio not fake, koji je zakljucak?

Jel se smije/isplati kupovati kod njih?

Pa smije, bar tako kažu njihovi kupci.

17 godina
neaktivan
Portio informatika

skuzio sam to, al nesto mu sumnjivo to placanje virmanom nepostojecoj firmi.. mislim kupovati laptop, oko 7500 kn kod njih, pa sam sumnjicav, da mi lova nebi nestala, a proizvod neisporucen..

jel ima tko iskustvo sa placanjem pri pouzecu? ili placanje necega malo skupljeg? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 16:58 (dannyded).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Portio informatika
Kaj nemaju opciju da platiš poštaru kada ti donese?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Portio informatika

ja sam uzimao napajanje, platio virmanom, sve super bilo, moj susjed jučer kupio miš i tipkovnicu, danas došlo platio pouzećem, sve super...zapakovali su u veliku kutiju stavili puno nagužvanog papira i svega, ugl sve je predobro, još i jeftinije od ostalih...PIIIH kuš bolje? :D

kupujem sve pomalo, 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Kaj nemaju opciju da platiš poštaru kada ti donese?

ja sam platija kad mi e doslo gotovinom.... no problem!

15 godina
dannyded kaže...

skuzio sam to, al nesto mu sumnjivo to placanje virmanom nepostojecoj firmi.. mislim kupovati laptop, oko 7500 kn kod njih, pa sam sumnjicav, da mi lova nebi nestala, a proizvod neisporucen..

jel ima tko iskustvo sa placanjem pri pouzecu? ili placanje necega malo skupljeg? 

Uopće ne znam odakle ovakve budalaštine izvlačiš...

P imaju adresu, sjedište, imaju OIB, temeljni kapital, i što je najvažnije imaš ovdje iskustva kolega koij su naručili i dobili. I onda izvališ ovako nešto...

16 godina
Portio informatika

Kolika je poštarina? 45kn kao u Linksa ili...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Portio informatika

Evo ja sam narucio kod njih Radeonku 6950, Mugena 3 i 8 Gb memorije

Ispalo 2340 kn, platio postaru na ruke, besplatna dostava posto je preko 2000 kn

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
3 1 hvala 2
16 godina
Kant kaže...

Ispalo 2340 kn, platio postaru na ruke, besplatna dostava posto je preko 2000 kn

Super za to ,ali mene zanima za ispod 2000kn, tj. za ~260kn .{#}

17 godina
dado_mt kaže...

Iskreno me zanima koliko će prometa izgubiti na Links.hr jer IT proizvodi (komponente) su naklonjeni kupnji preko weba jer nemaš što gledati bitne su specifikaicje. Diversifikacija kupaca u ovom segmentu je moguća samo ako si u shopping centrima, odnosno bliže onim obiteljskim, zaposlenim kupcima koji nemaju vremena pisati po forumima, pregledavati web i žele vidjeti prodavača prije kupnje zbog savjeta i sigurnosti .  Uobičajeni omjer takvih kupaca je 10%/90%. 10% će izgubiti na linksu ali će možda 10% od drugih web shopova. Rezultat je manja zarada, ali ipak puno manja nego da nisu išli u diversifikaciju.

Postopoto.hr  je drugi primjer sekundarne diversifikacije na osnovu cijene i dodatne vrijednosti.

Pa linksu neće pasti promet,jednostavno s ovim je cilj da se konkurira web shopovim da se njima uzme dio njihovog tržišta,svaki potrošać ne razmišlja isto nekima je bitno da je jeftino bez obzira hočeli ćekati jedan ili više dana taj proizvod

dok drugima je bitno da  taj proizvod mogu odmah na licu mjesta preuzeti i spremni su platiti višlju cijenu

BF3:crna_bandera
17 godina
SHELBY_09 kaže...
Kant kaže...

Super za to ,ali mene zanima za ispod 2000kn, tj. za ~260kn .{#}

Tada ti je postarina oko 50 kn

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
13 godina
neaktivan
Portio informatika

meni je poštarina bila 45kn kad sam platio virmanom, a mom susjedu 55kn kada je platio overseas man-u na ruke

kupujem sve pomalo, 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Wolf88 kaže...
dado_mt kaže...

Pa linksu neće pasti promet,jednostavno s ovim je cilj da se konkurira web shopovim da se njima uzme dio njihovog tržišta,svaki potrošać ne razmišlja isto nekima je bitno da je jeftino bez obzira hočeli ćekati jedan ili više dana taj proizvod

dok drugima je bitno da  taj proizvod mogu odmah na licu mjesta preuzeti i spremni su platiti višlju cijenu

Naravno. Kad obično kažem ljudima da je cijena početna faza odlučivanja ali za večinu kupaca nije na kraju presudna, blijedo me gledaju a na kraju se sjete sličnog primjera kad su to nesvjesno napravili.  Jedino ostaje pitanje koliko će prometa izgubiti zbog specifičnsti informatičke robe koja se razlikuje u odnosu na ostalu robu. Informatička roba se više prodaje na daljinu jer informacija o proizvodu je bitnija neko izgled.

Interesantno je vidjeti da isti vlasnik prodaje isti artikl po različitim cijenama na način da "difersificira" kupce prema cijeni i dodanoj vrijednosti. 

Nedvojbeno je da se  u ova recesijska vremena trenutni prodavači informatike moraju pronaći načina da se transformiraju u efikasnije prodajne procese jer sve je više kupaca koji su osjetljivi na cijenu, dok će kupci morat promjeniti svoje navike i prviknuti se na manju širinu artikala na policama.

=WZ= Dado_mt http://www.bfwarzone.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 9:55 (dado_mt).
14 godina
neaktivan
Portio informatika

Kupio pola kombija hardwarea. Apsolutno sam zadovoljan. Komunikacija mailom je bila veoma brza. Mali minus je sto ih je nemoguce telefonski kontaktirati ali na mailove tako brzo odgovaraju da je skoro ista stvar. Dozvolili su mi naknadnu promjenu jednog artikla i dodavanje jos jednog i sve je islo pod besplatnu postarinu. Roba dobro zapakirana i osigurana od ostecenja prilikom transporta a opet, nisu mi dostavili svo smece koje su imali u ducanu kao sto sam zadnji put dobio kad sam kupovao cooler od Linksa. Prva kupovina kod njih i ocjena 10/10 (nakupovao sam se u zivotu hardwarea od raznih ducana.

I napomena: maticna koju sam narucio vjerovatno je greskom u cijenik unesena sa nerealno niskom cijenom i ja sam dobio takvu ponudu. vec sutradan su maticnu stavili na normalnu cijenu (+400kn) ali ja sam uplatio cijenu koju sam imao u ponudi i dobio maticnu koju sam narucio. Svaka im cast na tome, imao sam slicnu situaciju s Protisom pa sam na kraju zbog njihovog bezobrazluka odustao od kupovine.

5 0 hvala 6
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice