IPhone X - [Rasprava] izdvojena tema

poruka: 1.314
|
čitano: 498.602
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Stvarno nemam pojma što im fali. I to još od XP-a.

Čak i da im nešto fali, kod njih nemaš alternativu (Linux nije alternativa).

Za iOS i njegovu prikolicu iTunes postoji alternativa koja je daleko bolja.

Tako da ne vidim poantu spominjanja Windowsa i eventualnu analogiju između njih i iTunesa.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: IPhone X - [Rasprava]
Yo Momma kaže...

Tako da ne vidim poantu spominjanja Windowsa i eventualnu analogiju između njih i iTunesa.

kako ne, meni je os x bio itekakva alternativa.

znaci bio sam na windowsima od 95ice i kakve sam stvari s njima dozivio da je dosta puta malo falilo da ne pogodim ekran s necim. a kolko puta sam zbog rusenja ili nekakvih pizdarija izgubio dijelove projekta u cubaseu isto necu spominjat. sad kad god moram nes na poslu drkat po win kompu ko da sam dosao s konja na magarca.

ajde 10-ka dobila nekakve radne povrsine i takve stvari i cak ok djeluje al kad baci onaj updejt pa sjedis i cekas 

a bome i starci me vise ne zovu "kak ovo kak ono, zakaj vise ne radi" otkad sam im uzeo mac. dotad je bilo svaka 2 mjeseca instaliraj ispocetka windowse kolko su ih uspjeli razjebat.

i uopce ne mislim kako nema ljudi kojima su windozi nesto najbolje ali alternative ima. isto ko i android vs ios.

primjetio sam da je dosta povezano i s karakterom ljudi, neki ljudi vole kad svugdje mogu i trebaju prckat i oni kojima se to neda ako nije potrebno.

9 godina
neaktivan
brada09 kaže... 

i uopce ne mislim kako nema ljudi kojima su windozi nesto najbolje ali alternative ima. isto ko i android vs ios.

primjetio sam da je dosta povezano i s karakterom ljudi, neki ljudi vole kad svugdje mogu i trebaju prckat i oni kojima se to neda ako nije potrebno.

to ide s godinama. kao mali sam morao sve raskopati i često pokvariti, sada je bitno samo da radi. "ne diraj ako radi" moj je moto. od trenutka kada sam to primijenio na windowse, windows računala su mi postala dosadna. stroj koji bi trebao odraditi posao i bok. zaključaj sve postavke, blokiraj pristup, stjeraj juzera u mali kutić gdje jedino smije biti. od tada toliko slobodnog vremena...

Ja rekoh
11 godina
neaktivan
brada09 kaže...
Yo Momma kaže...

znaci bio sam na windowsima od 95ice i kakve sam stvari s njima dozivio da je dosta puta malo falilo da ne pogodim ekran s necim. a kolko puta sam zbog rusenja ili nekakvih pizdarija izgubio dijelove projekta u cubaseu isto necu spominjat. sad kad god moram nes na poslu drkat po win kompu ko da sam dosao s konja na magarca.

ajde 10-ka dobila nekakve radne povrsine i takve stvari i cak ok djeluje al kad baci onaj updejt pa sjedis i cekas 

a bome i starci me vise ne zovu "kak ovo kak ono, zakaj vise ne radi" otkad sam im uzeo mac. dotad je bilo svaka 2 mjeseca instaliraj ispocetka windowse kolko su ih uspjeli razjebat.

Apdejt se isključi pa apdejtaš kad ti paše. Ostalo pada u vodu ako specijalizirani softver koji koristiš za posao postoji jedino na Windowsima, a kod mene je tako. Trudih se svojedobno silno biti na Linuxu i čak sam maltretirao ženu s time, odustali smo nakon par mjeseci zajebavanja s time da nitko kome smo slali obične uredske dokumente tipa .doc nije uspijevao te dokumente otvoriti na Windowsima. Koji je ono grad pokušavao biti eko i progresivan i cijelu administraciju prebaciti na Linux, pa na kraju isto popeeezdio i odustao. Lijepa ideja, ali nije išlo. Bit će da postoji razlog za to.

Za OsX ne znam, vjerojatno osnovni dokumenti rade bez beda, ali znam da softver koji meni treba ne postoji. Također, gaming. Za igrače nema drugog os-a. Sve kad podvučemo, Windows i dalje pruža najkompletnije mogućnosti i najširu kompatibilnost. Ostalo je za entuzijaste (Linux) ili ako taj drugi os baš zadovoljava neke specifične potrebe (OS X).

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2017 15:02 (Yo Momma).
14 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...
brada09 kaže...
Yo Momma kaže...

Apdejt se isključi pa apdejtaš kad ti paše. Ostalo pada u vodu ako specijalizirani softver koji koristiš za posao postoji jedino na Windowsima, a kod mene je tako. Trudih se svojedobno silno biti na Linuxu i čak sam maltretirao ženu s time, odustali smo nakon par mjeseci zajebavanja s time da nitko kome smo slali obične uredske dokumente tipa .doc nije uspijevao te dokumente otvoriti na Windowsima. Koji je ono grad pokušavao biti eko i progresivan i cijelu administraciju prebaciti na Linux, pa na kraju isto popeeezdio i odustao. Lijepa ideja, ali nije išlo. Bit će da postoji razlog za to.

Za OsX ne znam, vjerojatno osnovni dokumenti rade bez beda, ali znam da softver koji meni treba ne postoji. Također, gaming. Za igrače nema drugog os-a. Sve kad podvučemo, Windows i dalje pruža najkompletnije mogućnosti i najširu kompatibilnost. Ostalo je za entuzijaste (Linux) ili ako taj drugi os baš zadovoljava neke specifične potrebe (OS X).

iskljucio sam updejt pa se i dalje updejtavao. naknadno sam istrazio da se mora disableat proces u task manageru po imenu windows update ili tako nes. koliko retardirano moze bit da to moram ic radit pored sto sam iskljucio u settingsima da se ne updejta.

a sto se tice osx nisam imao nijedan problem oko nekompatibilnosti. samo se odma instalira neki programcic tipa tuxera ntfs da moze citat i pisat po stickovima ili hdd koji su formatirani u ntfs.

a windowsi u parallels mi rade bolje nego na pc laptopu koji sam imao prije. upale se za 5 sec i imas bekap plan ako ti bas za nes zatrebaju. meni su trebali samo par puta za bs player kad mi vlc nije nasao titl i sada u zadnje vrijeme za Packet tracer kojeg nisam nasao za mac. ti windowsi u paralelki imaju svoju radnu povrsinu ko i sve ostalo u osx pa samo swipe-aš tako da s te strane neznam dali jednostavnije i prakticnije moze bit. a i ako ih sprckas i razjebes sam kliknes "x" i nastavis dalje s radom..

11 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Postupak onemogućavanja apdejta totalno je retardiran, to se slažem.

Postavka uopće ne postoji, nego se mreža mora postaviti kao "measured" ili tako nešto.

Čak i nakon toga radio mi je golem promet u roamingu, nekog boga i dalje skidao i još se neki procesi moraju trajno isključit u task manageru.

Valjda Ameri ne znaju da je tethering u ostatku svijeta široko dostupna funkcija na mobitelima koju ljudi masovno koriste. Uglavnom, debilana totalna, da.

Ko što rekoh, ja sam osuđen na Windowse. Ali ovo s apdejtom apsolutno je jedino što me na njima smetalo, točnije, dobro izguzilo u zadnjih 7 godina pa i više.

Virtualizacija je za one koji se hoće malo zajebuckati s još nekim sustavom na kompu eto jer se može. Uvijek se nađe neka periferija ili drajver za koji ni virtualni dragi bog ne zna zašto ne radi.

Mašina troši više resursa i baterije. Performanse ni blizu nativnom okruženju. Tako da, čemu. Ne bih se zafrkavao s time sve da me OS X i privlači ili da mi je zbog nečeg potreban. Radije bih

u tom slučaju imao dvije fizičke "dedicirane" mašine.

Ljudi, otpičismo offtopičizam al ono, kroz crvotočinu pa lijevo. Ajmo nazad na temu:)

Nego, izgleda da nema baš nešto previše ljudi koji su kupili iPhone X? Čak ni oni koji su se bahatili da nije skup i govorili da su sirotinja oni koji ga neće kupiti? Tek smo na 17. stranici i to uz

naseravanje o Windowsima i OS X i još koječemu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 17:28 (Yo Momma).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Virtualizacija je za one koji se hoće malo zajebuckati s još nekim sustavom na kompu eto jer se može. Uvijek se nađe neka periferija ili drajver za koji ni virtualni dragi bog ne zna zašto ne radi.

Mašina troši više resursa i baterije. Performanse ni blizu nativnom okruženju. Tako da, čemu. Ne bih se zafrkavao s time sve da me OS X i privlači ili da mi je zbog nečeg potreban. Radije bih

u tom slučaju imao dvije fizičke "dedicirane" mašine.

a to sam i ja mislio dok nisam krenuo koristit. velim ta virtualna masina se upali za 5 sec tak da palis kad trebas. a unaprijed mozes definirat kolko ces dodijelit resursa kojoj virtualnoj masini. instalacija je jednostavnija i brza nego kod "pravih win" iako je postupak manje vise identican ali iz nekog razloga ide brze i ako kliknes opciju da je instalacija "automatik" nepita te nis nego za 10 min se vratis za komp i windowsi spremni. znaci plug'play.

ono kak sam ju ja postavio je da ne trosi skoro nista i ode u neki standby mode kad nekoristis. 

a ako ti treba cijelo vrijeme onda normalno da ti mac nema smisla ni uzimat. meni win trebaju ukupno nekih 2-3% vremena pa je meni to i vise neg ok.

eto dosta offtopica al mozda nekom pomogne ko se boji ili misli da je paralelka na macu komplicirana.

9 godina
neaktivan
Yo momma: virtualizacija na windowsima je tlaka. Kako je riješeno na appleovim uređajima ti ni ne znaš da je koristiš. Instaliraš windows verziju worda, npr, dobiješ ikonu na desktopu i klikom na nju on ti pokrene windows word toliko brzo da je originalni windows krepana krava prema mac-u. Brutalno, šokantno kad prvi put probaš. Zbilja nikakva komplikacija, nikakav problem, samo veća brzina i stabilnost, plus ostale prednosti os x-a.
Ja rekoh
14 godina
malo sam se pocastio :)
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pitanje za vas, ako zanemarimo specifikacije i sve prednosti i mane tj orijentiramo se na izgled

Koja poleđina vam je ljepša

5 Staklena poput Iphone X
8 Aluminijska poput Iphone 8 itd
8 godina
neaktivan
Imam space grey ali i bijela je top,koju uzmes neces fulat

0 0 hvala 0
14 godina
Markić7 kaže...

Pitanje za vas, ako zanemarimo specifikacije i sve prednosti i mane tj orijentiramo se na izgled

Koja poleđina vam je ljepša

Do "pojave" 8-ice, više sam pažnje posvećivao prednjici, koliko je koja elegantnija. 

Otkada su se pojavile ponovno staklene stražnjice, ova "bijela" mi je , tako da sve što je stakleno, i još i bijelo! 

ATJ Lučko
17 godina
IPhone X - [Rasprava]

S kojim programom na PC -u mogu dobit uvid u sve fileove na iPhone X ?

Odnosno s kojim mogu normalno raditi transfere s PC-a na iPhone i obrnuto?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.12.2017 22:26 (makopos).

0 0 hvala 0
12 godina
Markić7 kaže...

ako zanemarimo specifikacije i sve prednosti i mane tj orijentiramo se na izgled

a kako zanemariti strah od pucanja stakla, kad isti prevladava i 99% vlasnika tjera da mobitel obuku u debeli, silikonski "kurton" od kojeg ljepotu staklene stražnjice vidiš samo kad mijenjaš taj kurton

14 godina
makopos kaže...

S kojim programom na PC -u mogu dobit uvid u sve fileove na iPhone X ?

Odnosno s kojim mogu normalno raditi transfere s PC-a na iPhone i obrnuto?

iMazing

17 godina
IPhone X - [Rasprava]

Dolazim s Androida pa ne kužim iOS ni iTunes, pokušavam izbrisati ovaj file ali nema nikakve opcije za brisanje, kako ga onda zbrisati?

Tražim sa iMazing po File System al ne vidim ga ni tamo nigdje... zar je tako teško prebacivati fileove na iPhone (iOS)?

Na Androidu spojim mob na PC i odmah iz Windows Explorera sve riješim u 1 minuti, ovdje se zezam već dva dana i ne znam kako to riješiti

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Treba ti app “trebaosamuzetandroid”
17 godina
IPhone X - [Rasprava]

Jel zna netko kako da izbrišem onaj movie iz foldera?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
makopos kaže...

Jel zna netko kako da izbrišem onaj movie iz foldera?

ne kuzim , taj movie ti se nalazi na iphoneu? ako da, pa onda bi ti trebao biti ili u "slikama" ili u tom Filesu aplikaciji i tamo ga izbrises.

8 godina
neaktivan
Ekipa,ko se razumije..koliko posto odprilike mobitel potrosi preko noci? od -do

0 0 hvala 0
17 godina
brada09 kaže...

ne kuzim , taj movie ti se nalazi na iphoneu? ako da, pa onda bi ti trebao biti ili u "slikama" ili u tom Filesu aplikaciji i tamo ga izbrises.

Nalazi se u Summary > Movies kad gledam preko iTunesa, nisam ga vidio nigdje drugdje... inače, već sam ga zbrisao i na PC-u, sad ga hoću maknut i sa iPhonea.

8 godina
neaktivan
Zadnje dvije noci mi padne sa npr 97 posto na 85 posto pa zato pitam,cini mi se da to nije normalno ili se varam..

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ne znam precizno ali mi se cini previse

0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
I meni,al ovako mi se preko dana ne cini da hede previse.. moze li to biti i do softvera da negdje on sam jede?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Jedino ako si nesto skinuo sta neprestano radi,ja ga nemam nego zena,a skinula je sve standardne aplikacije i veli da ga puni svaki drugi dan

0 0 hvala 0
13 godina
@ robi1992

Ne smije toliko trositi ni pod razno, maksimala 3-4 % preko noci, pogledaj sta najvise trosi.. ako nista ne uspijes probati restore i povuci backup

Ja sam navikao redovno brisati aplikacije iz pozadine, jedino kad mi je neobjasnjivo potrosio bateriju je bilo kad sam ostavio youtube u pozadini i on mi je na neku goru pocuclao dosta baterije, inace nikada nesto takvo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Mene isto začudilo neki dan. Nekih 10-15 procenata tokom noći otišlo u nepovrat. iP7. Valjda opet Apple nešto kiksao

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ja nikad ne brisem app iz multitaskinga ako si na to mislio,jer je i apple izjavio za to da upravo to cuvanje u multitaskingu stedi bateriju jer ih ios pauzira i ne trose nista,mozda se varam

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Mene isto začudilo neki dan. Nekih 10-15 procenata tokom noći otišlo u nepovrat. iP7. Valjda opet Apple nešto kiksao

Nemoj nikome reći, ali to je novi feature. Zvat će se Apple Battery Conditioning System, a on osigurava da se baterija nalazi na radnoj temperaturi i uvijek spremna za upotrebu. Naravno, moguće posljedice su brzo trošenje baterije, no ovo je posebno dizajnirano za uređaje koji su ušli već u duboku starost od otprilike jedne godine i gotovo su pred zamjenom.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
8 godina
neaktivan
Prelose,i ovo je forum za pomoc isavjete ljudima ili forum za sprdanciju applea?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice