IPhone X - [Rasprava] izdvojena tema

poruka: 1.314
|
čitano: 498.305
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: IPhone X - [Rasprava]
Yo Momma kaže...
Feudalac kaže...
Pa imate super telefon. S8. Recenzija bila prije pola godine, nula komentara, nula pregleda. Svi na apple temama. Pa i oni kojima je glupo prepoznavanje lica, nedostatak lampice za propustene obavijesti itd. Zanimljivo

Ha? Šta nula komentara, šta nula pregleda? Misliš, osim trenutno nekih 80 stranica rasprave? Valjda si otvorio neku paralelnu kloniranu koja nije zaživjela.

Ma trkelja tu glupost dva dana.

https://www.bug.hr/forum/post/komentari-clanaka-bughr/kuo-predvida-veliku-potraznju-iphone-x-om-tijek/5541294.aspx

Džabe ti pokušavati takvom išta objasniti. Eto i teme o kojoj on tako mistično priča: https://www.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/samsung-galaxy-s8-s8-najmocniji-duo/254886.aspx

A eto i teme o S8 koja je prilično živa koju unatoč ulaganju nadljudskih napora jadan i izgubljen nije mogao pronaći: https://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-s8s8/248973.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2017 9:53 (Mirko935).
7 godina
neaktivan
NorthBlue kaže...
Ne možeš vjerovat zato što nam siluješ razum isto kao i Apple. Napisao si gore da one funkcije ne koristi 2/10 ljudi. Ok, ne koristi, nije im bitno. Ajmo malo o Iphone X i vrhunskim iOS 11 sustav-om na istom :

1. Di je nestao postotak baterije sa status bara? Pa FER-ovac na 1. godini složi pet lijnija koda da u opcijama mogu izabrati da li želim ikonu, postotak ili možda postotak u ikoni.
2. Kupim X i palim ga jasno na power button, ali guess what? Na isti se ne gasi nego gledam u lefalet koja kombinacija ga gasi.
3. Screen lock, ikona kamere, force touch i eto te u kameri, samo što swipe desno otvara istu tu kameru. Jel nitko u jebenom software odjelu nije mogao dići rukicu pa reći : Ajmo dozvoliti korisnicima da odaberu aplikaciju koja će se pokretati swipe-om udesno. A ne daj Bože da bi stavio 5 custom force touch ikona na screen lock.
3. Vrhunsko korisničko iskustvo te tjera da desno spuštaš kontrolni centar, lijevo notifikacije, sa sredine search. Zašto kontrolni centar i notifikacije ne mogu biti u jednom screenu?
4. Upališ igru, ode u landscape, završiš, vratiš mob u portrait pa swipe iz landscape-a da ubiješ aplikaciju. Bravo dečki! A da swipe-am iz portret moda!? Itko diže rukicu?
5. Apple pay, kurac ćeš skužit kak platit ako nemaš knjižicu s upustvima sa sobom, jer prikazuje malu crticu kraj power gumba. Dvoklik da platiš! Impresivno
6. Upališ bluetooth pa nemaš šanse da vidiš jel ti spojen sa slušalicama ako ne spustiš notifikacijsku traku
7. Da si u opasnosti, koliko puta moraš stisnuti power gumb? Ček jel power gumb? Daj vadi knjižicu.
8. Reachability, haha. Samo majmun ono može složit onak. Zakaj nemogu napraviti swipe sa sredine ekrana pa spustiti sve?

Ima toga još, samo se ne mogu sjetiti, i to sve u 30 minuta druženja s desetkom.
Kompanija koja je udarila standarde user experience-a se spustila na razinu da miraju shippati knjižice s detaljim uputama jer ne znaš ko koga jebe s tim gestama i gumbićima.
A ne daj Bože da koristiš i iPad paralelno jer si onda zbilja najebao.
Treba taj softverski odjel koji je smislio geste i stiskanje gumbića poslati na tečaj "Back to Basic" pa ih malo spljuskati da se saberu.
iPhone 8 je kralj iskustva naspram noćne more zvane deset.

tebi je očigledno problem popamtiti sve te geste koje se koriste na iphoneu pa ti daje osjećaj nelagode, no nije kod svih tako :)

15 godina
neaktivan
frki16 kaže...

tebi je očigledno problem popamtiti sve te geste koje se koriste na iphoneu pa ti daje osjećaj nelagode, no nije kod svih tako :)

Misliš geste koje su se tako teškom mukom potrudili prekopirati od BlackBerryja s BB10?

Apple brings some BlackBerry 10 flavor to the iPhone X | CrackBerry.com

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2017 10:05 (Mirko935).
9 godina
neaktivan
Pa gle, recenzija. Kupci su valjda zainteresitani pogledati test. Ili nisu. Kupuje se na metre pa onda 80 stranica s problemima haha
Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Pa gle, recenzija. Kupci su valjda zainteresitani pogledati test. Ili nisu. Kupuje se na metre pa onda 80 stranica s problemima haha

Pročitali, vidjeli da je mob super, kupili, žive sretan život bez izolir-trake na ekranu. Gdje je problem?

Ovo me baš podsjetilo... Frendu prije par godina počeo ispadati prednji dio na iPhoneu pa ga je zalijepio tako. Majke ti, da smo bili pametni pa počeli prodavati micanje dijela ekrana kao fičr...

9 godina
neaktivan
Ne vidim bas iskaze srece dok svakodnevno visite na apple temama i imate potrebu naglasavati kako ste pametno odabrali. Meni to izgleda kao obicna zavist, bildanje krhkog ega.
Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Ne vidim bas iskaze srece dok svakodnevno visite na apple temama i imate potrebu naglasavati kako ste pametno odabrali. Meni to izgleda kao obicna zavist, bildanje krhkog ega.

Zavidim nekom što si je kupio telefon koji ja ne želim imati? Makes sense...

9 godina
neaktivan
To ti samo kazes. Praćenje i sudjelovanje u temi za stvar koju nemaš i ‘ne želiš’ isto make sense? Ne ne, to samo psihijatrija moze objasniti
Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
To ti samo kazes. Praćenje i sudjelovanje u temi za stvar koju nemaš i ‘ne želiš’ isto make sense? Ne ne, to samo psihijatrija moze objasniti

Shvatit ću ovo kao lošu šalu koju ne uspijevam shvatiti jer imaš više od 12 godina tako da nije moguće da razgovaraš na osnovnoškolskoj razini "Ja imam novaca pa imam iPhone, ti si siromašan pa ga nemaš".

14 godina
Mirko935 kaže...
Feudalac kaže...

Pročitali, vidjeli da je mob super, kupili, žive sretan život bez izolir-trake na ekranu. Gdje je problem?

Ovo me baš podsjetilo... Frendu prije par godina počeo ispadati prednji dio na iPhoneu pa ga je zalijepio tako. Majke ti, da smo bili pametni pa počeli prodavati micanje dijela ekrana kao fičr...

U zadnjih dvadeset godina sam promjenio otprilike desetak mobilnih gadgeta, i niti jedan se nije "počeo raspadati", a da stvar bude bolja, nekolicinu što sam ih podijelio kao poklone nekim poznanicima što nemaju baš nešto osobna primanja, i njima su služili još godinama besprijekorno! 

Ovo smatram kao samo slab pokušaj omalovažavanja iPhone-a kao gadgeta, obzirom nisi uzeo u obzir kako se je tvoj frend odnašao prema svom belowed gadget-u. 

Mirko935 kaže...
Feudalac kaže...

Zavidim nekom što si je kupio telefon koji ja ne želim imati? Makes sense...

Ako već nekome, kao ne zavidiš, a čemu se onda javljaš s takvim no sense komentarima?! 

Koliko si mene puta uočio sa "takvim pametnim" komentarima recimo u bilo kojoj temi o Samsung, SONY, HTC ili LG gadgetima?! 

Ako si netko želi uzeti NOA gadget, valjda ima dva opravdana razloga zbog čega će ga uzeti, ali meni stoga ne pada na pamet valjati bureke bez mesa na njegov račun! 

Mirko935 kaže...
Feudalac kaže...

Shvatit ću ovo kao lošu šalu koju ne uspijevam shvatiti jer imaš više od 12 godina tako da nije moguće da razgovaraš na osnovnoškolskoj razini "Ja imam novaca pa imam iPhone, ti si siromašan pa ga nemaš".

Mirko, ti i da loša šala prođe kraj tebe i potapša te po ramenu, ti ju nebi niti primjetio, niti shvatio poantu 

U svakom slučaju shvaćam i sarkazam, i cinizam, i umjerenu dozu dobre zajebancije, ali pokušavanje odigravanje obrane tako lošom floskulom, možeš ti to i puuuuuuno bolje, siguran sam. 

Ne kažem da ti imaš 13 godina, imaš fizički vjerojatno znatno više, ali to tu ovim primjerom nikako ne pokazuješ, ipak to nije ono "stanje duha u tijelu", ovdje je u pitanju nešto višlje, malo logike, razuma, smislenosti, svrsishodnosti. 

Vjerojatno financijski nisi siromašan, što me i apasolutno nebitno, ali nakon svega ovoga ostalog, pokazuješ da ono ostalo, najvažnije ipak, vjerojatno nemaš. 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

U zadnjih dvadeset godina sam promjenio otprilike desetak mobilnih gadgeta, i niti jedan se nije "počeo raspadati", a da stvar bude bolja, nekolicinu što sam ih podijelio kao poklone nekim poznanicima što nemaju baš nešto osobna primanja, i njima su služili još godinama besprijekorno! 

Ovo smatram kao samo slab pokušaj omalovažavanja iPhone-a kao gadgeta, obzirom nisi uzeo u obzir kako se je tvoj frend odnašao prema svom belowed gadget-u.

A bogara mu, ATJ, nemoj me zajebavat' da ti moram crtat', pa pametan si čovjek. Naravno da se počeo raspadati jer je previše puta iskusio divote slobodnog pada do poda, nisam ništa mislio omalovažavati nego sam mislio da će se to svakom "čitatelju" podrazumijevati.

ATJLučko kaže...

Ako već nekome, kao ne zavidiš, a čemu se onda javljaš s takvim no sense komentarima?! 

Koliko si mene puta uočio sa "takvim pametnim" komentarima recimo u bilo kojoj temi o Samsung, SONY, HTC ili LG gadgetima?! 

Ako si netko želi uzeti NOA gadget, valjda ima dva opravdana razloga zbog čega će ga uzeti, ali meni stoga ne pada na pamet valjati bureke bez mesa na njegov račun!

Mirko, ti i da loša šala prođe kraj tebe i potapša te po ramenu, ti ju nebi niti primjetio, niti shvatio poantu 

U svakom slučaju shvaćam i sarkazam, i cinizam, i umjerenu dozu dobre zajebancije, ali pokušavanje odigravanje obrane tako lošom floskulom, možeš ti to i puuuuuuno bolje, siguran sam. 

Ne kažem da ti imaš 13 godina, imaš fizički vjerojatno znatno više, ali to tu ovim primjerom nikako ne pokazuješ, ipak to nije ono "stanje duha u tijelu", ovdje je u pitanju nešto višlje, malo logike, razuma, smislenosti, svrsishodnosti. 

Vjerojatno financijski nisi siromašan, što me i apasolutno nebitno, ali nakon svega ovoga ostalog, pokazuješ da ono ostalo, najvažnije ipak, vjerojatno nemaš. 

Pa nisam se ja ništa javio nego sam samo odgovarao na uvredu/provokaciju/poruku/whatever upućenu meni.

I baš ga znate srati. Znači, jedino kad u životu ljudi pričaju i o čemu je kad nešto žele i kad su zavidni? Kad komentiraš npr. nogomet komentiraš ga zato što silno želiš ali si nesposoban sam igrati nogomet? Jer si zavidan onim tamo fudbalerima? Ili ga komentiraš iz nekog drugog stajališta i s drugačijim interesom koji nema veze ni s tvojom nesposobnošću ni sa zavisti?

edit: Btw, ajmo isto malo manje kenjati vezano za javljanje... I ti i tvoj frendać Feudalac se jako često javljate na Android temama vezano za to koliko su rijetki updatei i takve stvari. Ajde bar priznajte da smo svi ista bagra samo s različite strane

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 13:40 (Mirko935).
9 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Mirko je poznat kao vlasnik stegosaurusa blackberrya, simpatizer androida, ignorant windowsphona i iskonski mrzitelj iPhona. To ne znači da nema novaca za isti, ali vrlo vjerovatno u prošlosti nije imao i tu proizlazi ta mržnja.

Kad spojiš to i očitu opsesivnu potrebu za pobijanja bilo kojeg pozitivnog komentara na iPhone temama dobiješ jedan riskantan psihološki profil istoga.

Da se vratim na temu, iPhone X sam isprobao i očarao me, brzina animacija, S8 naspram toga djeluje smiješno, kao i LG G6. Mogao bih ga i uzeti (na rate normalno 😂), ali ne znam kako bih izdržao znajući da imam nešto toliko skupo u džepu.

Na mirka se ne obraćajte jer na iPhone temama ima uvjerljivo najviše komentara, čak više i od ATJ Lučko koji voli iPhone, a to nešto govori.

3 2 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dobra ti je usporedba s nogometom, ali los zakljucak. I tamo nismo vlasnici firme, imamo svoje favorite i o njima razgovaramo. Kada bi jedan dinamovac visio po temama ostalih klubova i srao im kako su svi klubovi jadni samo dinamo valja, onda bi oslikao sebe i slicne. I tamo bi vjerojatno popusio batine i brisanje profila, ovdje vas kulturno trpimo
Ja rekoh
9 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Ja još nisam vidio Dinamovca da sere na npr. Hajdukovim temama, ali zato je obrnuto vrlo čest slučaj, a mislim da svi znamo zašto. 

Zato što ljudima uvijek smeta ono što je "iznad njih", tj. bolje od njih, a stvar i činjenica je iPhone od početka proizvodnje statusni simbol i najbolji (u glavama ljudi, bilo kakve tehničke specifikacije na stranu). Samsung npr. da svoj uređaj naplati 9000 kn i uz sve tehnologije, milijarde utrošene na marketing jednostavno to ne može postići.

Zašto je to tako? Pa isključivo zbog ljudske psihe, Steve Jobs je sam po sebi bio statusni simbol kojemu su vjerovali kad je rekao da je iPhone donio revoluciju itd. Samsungov čelnik ja ne znam tko je a uvjeren sam da i većina drugih ne znaju. O Jobsu sam radio referate za fakultet, a bio je priča o uspjehu iz ničega, iz garaže, a ljudski rod je takve priče obožavao uvijek, takvu priču (a da je svjetski poznata) nema niti jedna tvrtka proizvođača smartphona, niti takva persona nije prepoznata niti u jednoj od njih. Emocije su gadna stvar za ljudski narod.

Ovo pišem sa Samsunga da ne bi bilo rafalne paljbe nerd borgova.

0 1 hvala 0
12 godina
NorthBlue kaže...
Sumnjam da im odgovara baš sve jel su forumi imore-a, glavnog apple thread-a i drugih foruma prepuni sugestija za poboljšanje.

Iphone-u su redovno godinama dobivali vrlo velike ocjene kod recenzenata, ovdje imamo situaciju da ih masa nije sigurna više. Ljudi si jednostavno ne mogu opravdati cijenu jer Face ID sigurno ne vrijedi tog povećanja kad je Touch ID radio super.

Ja nemam problem s tim da netko kupi iPhone X, svatko kupuje što želi i što si može priuštiti. Ali imam problem kad mi dođu sa stavom "najbolji" na svijetu a ne znaju složiti dvije rečenice zašto.
Ne postoji najbolji uređaj na svijetu, samo oni koji su bliže ili dalje od te kategorije, a po meni iPhoneX ne spada ni u prva 3.

Pa istina, ima tema na puno foruam s prijedlozia, ima ih oduvijek, meni to nije neko mjerilo. Isto to ima i za Android.

Ako gledamo broj prodanih uređaaj vidim da ljudi nemaju problem s cijenom. A Božić još nije ni doašo.

Mene isto smeta kad mi kažu da je Galaxy S8 najbolji a ne znaju mi objasniti zašto je najbolji... pogotovo npr. zašto bi bio najbolji uređaj za mene. Naravno najbolji nisu niti jedan niti drugi, tj. svatko si kupuje kaj hoće/može/želi/voli/preferira

Yo Momma kaže...
Syke kaže...
NorthBlue kaže...
Vas dvojica ste najsmješiji likovi ovdje, ne znam samo jel to sami sebi opravdavate cijenu ili nama?
Počnimo od stvari kojih nema :
- grupiranje notifikacija (u 2017. dibiješ 20 mailova i 20 notifikacija)
- bilo kakav oblik multitaska
- nema ikonu da je mob utišan? Wtf?
- ubijanje svih app-ova jednim gumbom?
- manipuliranje bilo kakvim file-ovima? Probaj napisat mail pa ubacit excel tabilcu i pdf skupa. Da ne pričam autocad file, jer ko to koristi, jel Apple?
- a da mob ostane otključan prilikom spajanja na poznatu mrežu ili ne daj bože Bluetooth uređaj?
- bilo bi lijepo poslati file bluetooth-om, nope, ne može. Kaj imaš slat nekome sa Android uređajem
- a ikone na home screen-u? Really Apple? Really? Ko još hoće premjestiti ikonu u donji desni kut?
- notifikacijski LED ili ne daj Bože always on displey? Koji kurac imaš znati s 2 metra jel ti netko posla poruku, izvoli dići mobitel.
- ako želiš brzo puniti mob, pljuni još 500 kn za punjač, jer Apple je jedina debilna tvrtka koja ne isporučuje fast charger s telefonom.
- kupiš novi MacBook i zaboravio si punjač doma, guess what , kupi dongle jer su na MacBook-u 4 USB-C porta.

Mogao bi još pisati al mi se fakat neda.
I Vas dvojica to smatrate najboljim mobitelom na svijetu??

Ovo nabrojano jesu objektivne mane, ja bi dodao i loše rješene notifikacije, Android to puno bolje radi, no ne pada ti na pamet da ima ljudi kojima odgovara taj način rada?

Znam isto masu ljudi na Androidu koji jako malo ili ništa ovo ovog popisa rade/koriste... niti znaju kaj je multitasking niti šalju fileove niti ništa... pozivi, poruke, Facebook, IM... sa Galaxyem S8 jer je on sada IN...

Iz toga zapravo dolazimo do zaključka: iPhoneX odličan je uređaj za nezahtjevne korisnike kojima trebaju najosnovnije funkcije telefona. Ali u tom slučaju faktor precijenjenosti dolazi još jače do izražaja.

A oni koji koriste S8 za najosnovije funckije? On onda nije precjenjen?

12 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Evo i sam se često javljam u ovoj temi, prije svega jer sam ljubitelj smartphonea općentio. Ne smatram se fanboyem nijednog kampa, već tražim samo vrijednost za uložene novce. 

Moji prijatelji me često pitaju za savjet oko kupnje uređaja (znaju da volim gadgete) i u pravilu kad me vlasnik iPhone pita za savjet, najčešće mu savjetujem da ostane u apple eko

sustavu ukoliko je zadovoljan/na, ili ako ima puno kupljenih aplikacija, te ukoliko si uopće može priuštiti novi iPhone. 

S tog stajališta, kao ljubitelj mobilne tehnologije općenito, uzimam si za pravo da komentiram bilo koju marku i tip smartphonea.

Prvi sam rekao kako mi se sviđa 4k 60fps video na iPhoneu x (zbog čega me jedan forumaš razapinjao na mob.hr-u),

kako mi se sviđa ekran iPhone x, i kako mi notch smeta samo u landscape gledanju videa, a inače ga ne primjećujem.

E sad, nema teorije da ovdje netko svoj vrijednosni sud npr. (iPhone ili Samsung ili Oneplus je najbolji uređaj od svih) iznese kao činjenicu a da mu ja bar jednim komentarom ne sjednem na vrat.

Imam nula posto tolerancije na takve shit izjave. Zar je toliko teško nekad reći "menij je najbolji" umjesto "objektivno je svima najbolji"?

Kad bi svi mi malo bili realniji u izražavanju vlastitih vrijednosnih sudova, i malo se više držali argumenata onda bi nam i rasprave bile bolje.

Zar bi ova tema ili bilo koja druga bila kvalitetnija kad bi svi podilazili jedni drugima, te jedni drugima u svakom

postu pisali kako je naš uređaj najbolji, najljepši, najcool.

Bože me sačuvaj takvog scenarija.

Evo npr. mogu otvoreno reći da nakon što sam isporbao face unlock u trgovini, da je ista tehnologija u ovom trenutku za potrebe otključavanja 

telefona bitno inferiornija od postojećeg touch ID-a.

I to kažem jer radi sporije (činjenica), nepraktičnija je osim u slučaju mokrih, nečistih ruku ili npr. jako hladnog vremena kad su ruke u rukavicama ili slično (činjenica) i manje je sigurna (činjenica). 

To kažem bez i najmanjeg pokuđaja flejmanja.

Problem je to, što nakon ovakve rečenice ljudi obično počnu ad hominem ili straw man napade na mene uz nula posto pokušaja da se ospori argument.

Pozivam sve ovdje, da prije svega argumentima obore moje ili tuđe shit izjave. 

Zato forum i postoji. 

jaska jaska jaskaja
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Lučko, koji je to "belowed gadget" bio u điru tamo davne 1997.?  Pitanje je ozbiljno usprkos laganoj sprdnji na račun toga kako uporno pokušavaš ispasti pametan ubacivanjem engleskih riječi, a engleski očito ne znaš. Daj bar udrukaj u Google kak se neka riječ piše, nemoj se uporno sramotit s tim "belowed gadgetom". Jer ovako kako si ti napisao taj je gadget najbliži gajdama. Ti vjerojatno ne kužiš, ali netko tko zna engleski rikava od smijeha.

10 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...

Da se vratim na temu, iPhone X sam isprobao i očarao me, brzina animacija, S8 naspram toga djeluje smiješno, kao i LG G6.

sto reci na ovakve argumente.. 

mene ocarao neki zte, najbolju ikonicu baterije ima.. brutala, ovi svi ostali izgledaju smijesno..

Syke kaže...

pa je, ali ako cemo biti realni onda je 50% manje precjenjen od x-a 

x je trenutno najprecjenjenija stvar na zemaljskoj kugli, bez apsolutno ikakve konkurencije po tom pitanju 

12 godina
IPhone X - [Rasprava]

A svoje razmišljanje potkrepljuješ čime točno?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To je malo izvrnuta logika. Ili barem nepotpuna. Dakle, ako pročitaš što smo gore rekli, poanta je u tome da je iPhone kompliciran ili nemoguć za bilo što više od onoga što u ovom kontekstu nazivamo "osnovnim funkcijama".

S8 i Android općenito nije. Dakle, na njemu korisnik IMA OPCIJU razine i sveobuhvatnosti upotrebe.

Ako ga je taj korisnik kupio i koristi samo mali dio njegovih mogućnosti (koje su PRISUTNE I DOSTUPNE), ne možemo govoriti o tome da je uređaj precijenjen (ako ništa drugo jeftinije ne nudi njegove performanse), nego da ga je taj korisnik preplatio u odnosu na ono što je njemu potrebno.

To je ta mala suptilna razlika.

14 godina
Yo Momma kaže...
ATJLučko kaže...

Lučko, koji je to "belowed gadget" bio u điru tamo davne 1997.?  Pitanje je ozbiljno usprkos laganoj sprdnji na račun toga kako uporno pokušavaš ispasti pametan ubacivanjem engleskih riječi, a engleski očito ne znaš. Daj bar udrukaj u Google kak se neka riječ piše, nemoj se uporno sramotit s tim "belowed gadgetom". Jer ovako kako si ti napisao taj je gadget najbliži gajdama. Ti vjerojatno ne kužiš, ali netko tko zna engleski rikava od smijeha.

Moj "voljeni uređaj", vrlo prvi je bio SONY CMD Z1 , skupo ga platio, ali je bio neuništiv! 

Yo Momma kaže...

To je malo izvrnuta logika. Ili barem nepotpuna. Dakle, ako pročitaš što smo gore rekli, poanta je u tome da je iPhone kompliciran ili nemoguć za bilo što više od onoga što u ovom kontekstu nazivamo "osnovnim funkcijama".

S8 i Android općenito nije. Dakle, na njemu korisnik IMA OPCIJU razine i sveobuhvatnosti upotrebe.

Ako ga je taj korisnik kupio i koristi samo mali dio njegovih mogućnosti (koje su PRISUTNE I DOSTUPNE), ne možemo govoriti o tome da je uređaj precijenjen (ako ništa drugo jeftinije ne nudi njegove performanse), nego da ga je taj korisnik preplatio u odnosu na ono što je njemu potrebno.

Molim specifikaciju citiram; "OPCIJE razine i sveobuhvatnosti uporabe"?! 

Možda led dioda da vidiš da si prespavao poziv drage recimo ?! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...

Mirko je poznat kao 1. vlasnik stegosaurusa blackberrya, 2. simpatizer androida, 3. ignorant windowsphona i 4. iskonski mrzitelj iPhona. To ne znači da nema novaca za isti, ali vrlo vjerovatno u prošlosti nije imao i tu proizlazi ta mržnja.

Kad spojiš to i očitu opsesivnu potrebu za pobijanja bilo kojeg pozitivnog komentara na iPhone temama dobiješ jedan riskantan psihološki profil istoga.

Da se vratim na temu, iPhone X sam isprobao i očarao me, brzina animacija, S8 naspram toga djeluje smiješno, kao i LG G6. Mogao bih ga i uzeti (na rate normalno 😂), ali ne znam kako bih izdržao znajući da imam nešto toliko skupo u džepu.

Na mirka se ne obraćajte jer na iPhone temama ima uvjerljivo najviše komentara, čak više i od ATJ Lučko koji voli iPhone, a to nešto govori.

1. Šta fali tome?

2. Kakav simpatizer.... Samo netko tko podnosi Android. Zahvaljujući mentalnoj retardaciji njihovih kolega iz Redmonda i Waterlooa, ostale su mi dvije opcije od kojih je Android manje zlo, manje od dva govneta, kako hoćeš.

3. Šta li ovo znači?

4. Teško... U par navrata sam životu mogao jeftinije postati vlasnik iPhonea nego mobitela koje sam kupovao pa nisam jer mi nisu odgovarali. U "početku" ih nisam ni razmatrao zbog katastrofalne rezolucije i izostanka podrške za A2DP tako da mi druge stvari nisu igrale nikakvu ulogu. Par godina kasnije su bar s tim uhvatili korak, ali kako ona mudra kaže, "Too little, too late".

Što se tiče ovog drugog, preozbiljno shvaćate stvari. Tema se zove "iPhone X - rasprava", a ne "iPhone X - fan club", tako da je normalno, i zdravo za raspravu, da postoje neistomišljenici. Kad smo kod sporta, ne pratim baš nogomet, ali primjera radi, pratim F1 i prije par godina bismo redovito ekipno nas nekoliko gledali utrke svaki vikend, raspravljali i komentirali unatoč tome što nismo svi navijali za istu momčad. Možda sam u krivu, ali ja tako gledam i na ove rasprave. Ne slažemo se u svemu, ali imamo zajednički interes, IT i, ovdje specifičnije, mudre Handyje, pa se povodom toga okupljamo i raspravljamo o njima. Gdje bi rasprava bila da svi razmišljamo isto?

14 godina
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...

A bogara mu, ATJ, nemoj me zajebavat' da ti moram crtat', pa pametan si čovjek. Naravno da se počeo raspadati jer je previše puta iskusio divote slobodnog pada do poda, nisam ništa mislio omalovažavati nego sam mislio da će se to svakom "čitatelju" podrazumijevati.

ATJLučko kaže...

Pa nisam se ja ništa javio nego sam samo odgovarao na uvredu/provokaciju/poruku/whatever upućenu meni.

I baš ga znate srati. Znači, jedino kad u životu ljudi pričaju i o čemu je kad nešto žele i kad su zavidni? Kad komentiraš npr. nogomet komentiraš ga zato što silno želiš ali si nesposoban sam igrati nogomet? Jer si zavidan onim tamo fudbalerima? Ili ga komentiraš iz nekog drugog stajališta i s drugačijim interesom koji nema veze ni s tvojom nesposobnošću ni sa zavisti?

edit: Btw, ajmo isto malo manje kenjati vezano za javljanje... I ti i tvoj frendać Feudalac se jako često javljate na Android temama vezano za to koliko su rijetki updatei i takve stvari. Ajde bar priznajte da smo svi ista bagra samo s različite strane

U svezi prvog odgovora 

Ako sam te i krivo shvatio, pa nemoj se onda baš toliko ljutiti, ako sam te i želio malo zajebavat, ma nisam imao namjeru vrijeđati ili nešto sličnoga! 

Ipak, kada u "onakvom kontekstu" kažeš da je počeo zijevati, tu ipak se ne može prepoznati i naznaka fizičkih oštećenja. 

U svezi drugog odgovora 

Poznata mi je ta poanta odgovora na nečije vrijeđanje, osobno sam ih doživio ovdje na forumu popriličan broj, no kod tebe i tvog pisanja očekujem da si KONKRETAN prije svega! 

Uzajamno se možemo zezati do svake granice kada je u kontekstu naslova teme, i kada tjeramo mak na konac sa svojim stavovima i/ili uvjerenjima, i nikada problema, ali budi konkretan, budi jasan, u zdravim sukobima nema bolesnih misli i poruka sa rezervom! 

Mene je jedan pokojni profesor na fakultetu, na kraju treće godine "zamolio", kazavši; "kolega, kada se vidimo u dvorcu Brezovica, ne poznajemo se", makar se bi sve znalo iz samo jednog pogleda! 

U tijeku akademske godine, nekoliko smo se puta zakvačili oko tema, ali sve što se je dogodilo na nastavi, ostalo je u učionici, ali je on znao tko je u raspravi i "sukobu" bio s njim, student koji je zainteresiran za njegov predmet! 

ATJ Lučko
9 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Ako zanemarimo činjenicu da 90% ljudi ne koristi ni 50% mogućnosti bilo kojeg uređaja, koje su to razine i sveobuhvatnosti opotrebe koje ima s8, a nema iphone X? Nije podjeb, stvarno me zanima što ti misliš da je toliko krucijalno važno a da iphone nema.

Ja rekoh
14 godina
odjavljen
IPhone X - [Rasprava]

Cesto putujem Zagreb-Zadar i obrnuto, hocu gledati seriju da ubijem vrijeme u busu, skinem ju preko torrenta direktno ma mob, ili ju skinem na kompu pa stavim na stick i sa USB OTG gledam bez problema. Recimo iPhone vec dugo nema dual sim? Sto je meni jako bitno, dosta android flagshipa ima dual SIM verziju, recimo Note 8 sto koristim. Kako koristim dva moba, cisto iz znatizelje, iPhone 8 Plus je uzasan za ljepljenje/kopiranje teksta, al doslovno, nebi prstom pogodio di zelim pokazivac u 10 zivota, na Notu to prstom odradim bez beda, a jos imam i S-PEN kad zatreba. Vozim se u autu, treba mi AUX, naravno ako sam zaboravio pretvarac za iPhone jer nema 3.5" utor, mos ga *ebati. Na Notu imam nenormalan multitasking, taj isti na iP8 izgleda kao iz 2010 god, treba mi 7 god da dodem do aplikacije koje zelim. Uz to 7 puta mocniji notification bar za notifikacije, te namjestanje switcheva za Wifi/Mobilne podatke itd. Jedna od glupljih stvari na iOS-u sto ako zelim namjestit kvalitetu videa ili rezoluciju slikanja, moram ici u *ebene postavke i nemogu to direktno iz camera appa napraviti?? Iako to recimo na androidu nikad ne radim, na iOS-u nemogu ubiti sve aplikacije jednim klikom? Koji vrag? U kojoj smo godini? Nedaj boze da mi neko posalje mail sa zipom pa ga moram otvorit na iPhonu, ali da ko jos koristi zip, pdf i te stvari? Recimo na Notu mi je namjesteno da mi doma ne treba nikakva zastita za otkljucavanje moba, zbog lokacije. Na iPhonu? Nema sanse, te stvari ne postoje. Na iPhonu doslovno sto imas, radi okej, sto nemas - ko te *ebe

I nemojte mi molim vas pricati price da nismo svi napredni korisnici, ne poznajem nikoga ko ne salje mailove mobom, 2017 je godina to mi baba radi. Obicne stvari, doslovno najjednostavnije stvari (dopisivanje, pozive, poruke, mailovi, gledanje videa) sve radim brze i ugodnije na Notu. A ako vec nisi napredan korisnik, nemoj kupit ni Note ni iPhone, uzmi neki mob do 2000kn i dovidenja.

E jesam spomenuo smart dial? Ma sto ce ti na iPhonu, kad su tu favoriti, lol

6 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo jedno protupitanje : 

Što na Iphone-u X vrijedi 10.072,64 kn? 

http://www.istyle.eu/hr/iphone-x.html?color=802&model=1106

13 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Čitam i ne vjerujem...pa ovo sve što vi pišete, piše na svakoj temi od prvog do zadnjeg Iphonea., i opet dalje jedno te isto ponavljate. Ne kužim poantu toga ponavljanja.

Želim na ovoj temi čitat iskustva korisnika koji ima X., a ja čitam usporedbu IOS-a i Androida. Daj ohladite više i pustite ljude da uživaju u X., kao što vi uživate u svojim mobitelima.

6 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koja iskustva korisnika, jebote, ne znaju složiti dvije rečenice?!
Jedan je kupio ženi zato što je najbolji, drugi da mu stane u džepić od majice, daj me nemoj jebat.
Ionako nikakve koristi ni rasprave na ovoj temi.
Da bar sljedeći košta 2000 dolara!

8 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Cesto putujem Zagreb-Zadar i obrnuto, hocu gledati seriju da ubijem vrijeme u busu, skinem ju preko torrenta direktno ma mob, ili ju skinem na kompu pa stavim na stick i sa USB OTG gledam bez problema. Recimo iPhone vec dugo nema dual sim? Sto je meni jako bitno, dosta android flagshipa ima dual SIM verziju, recimo Note 8 sto koristim. Kako koristim dva moba, cisto iz znatizelje, iPhone 8 Plus je uzasan za ljepljenje/kopiranje teksta, al doslovno, nebi prstom pogodio di zelim pokazivac u 10 zivota, na Notu to prstom odradim bez beda, a jos imam i S-PEN kad zatreba. Vozim se u autu, treba mi AUX, naravno ako sam zaboravio pretvarac za iPhone jer nema 3.5" utor, mos ga *ebati. Na Notu imam nenormalan multitasking, taj isti na iP8 izgleda kao iz 2010 god, treba mi 7 god da dodem do aplikacije koje zelim. Uz to 7 puta mocniji notification bar za notifikacije, te namjestanje switcheva za Wifi/Mobilne podatke itd. Jedna od glupljih stvari na iOS-u sto ako zelim namjestit kvalitetu videa ili rezoluciju slikanja, moram ici u *ebene postavke i nemogu to direktno iz camera appa napraviti?? Iako to recimo na androidu nikad ne radim, na iOS-u nemogu ubiti sve aplikacije jednim klikom? Koji vrag? U kojoj smo godini? Nedaj boze da mi neko posalje mail sa zipom pa ga moram otvorit na iPhonu, ali da ko jos koristi zip, pdf i te stvari? Recimo na Notu mi je namjesteno da mi doma ne treba nikakva zastita za otkljucavanje moba, zbog lokacije. Na iPhonu? Nema sanse, te stvari ne postoje. Na iPhonu doslovno sto imas, radi okej, sto nemas - ko te *ebe

I nemojte mi molim vas pricati price da nismo svi napredni korisnici, ne poznajem nikoga ko ne salje mailove mobom, 2017 je godina to mi baba radi. Obicne stvari, doslovno najjednostavnije stvari (dopisivanje, pozive, poruke, mailovi, gledanje videa) sve radim brze i ugodnije na Notu. A ako vec nisi napredan korisnik, nemoj kupit ni Note ni iPhone, uzmi neki mob do 2000kn i dovidenja.

E jesam spomenuo smart dial? Ma sto ce ti na iPhonu, kad su tu favoriti, lol

Ovo za c/p se ne slazem. Imas 3D touch i setaj kursor do mile volje. 3D ima jako dobrih fora ali vecina korisnika ne zna ni sto je to a ne da koristi. Ovako jednostavno i prakticno jos nisam vidio ni na jednom mobu. Istina je da je Apple izrazito bezobrazan i forsa samo ono sto njima odgovara te je zbog toga iOS jako ogranicen sto je jenostavno neoprostivo u ovo vrijeme. Smart dial imas na malo drugaciji nacin, svajp dolje na displayu i udjes u search i tamo utipkaj par slova i bez problema ti nadje ime koje ti treba i ona samo zovi :) ili salji sms...

Sto se tice X-a jednostavno je cisti promasaj po abnormalno prevelikoj cijeni i tu je kraj price ! Jednostavno mi nitko ne moze reci ni jedan jedini razlog zasto bi netko trebao dati toliku lovu za doslovno ''gowance'' u celofanu :)

Hvale se fakin animiranim gowancem i otkljucavanjem pogledom (stvarno vrlo prakticno, pogleda pa pogledaj lokot da se uvjeris u prepoznavanje i onda jos povuci preko displaya da ga otkljucas).

11 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Yo Momma kaže...

Ako zanemarimo činjenicu da 90% ljudi ne koristi ni 50% mogućnosti bilo kojeg uređaja, koje su to razine i sveobuhvatnosti opotrebe koje ima s8, a nema iphone X? Nije podjeb, stvarno me zanima što ti misliš da je toliko krucijalno važno a da iphone nema.

MARKOZD ti je već manje više odgovorio, ali evo da te ne ignoriram kad već pristojno pitaš:)

Najprije ću spomenuti ono najbitnije za bilo kakav početak razgovora o nekoj "ozbiljnijoj upotrebi". Dakle, sine qua non je bezuvjetna podrška za sve vrste datoteka, od klasičnih tekstualnih do multimedijalnih uz jednostavni prijenos istih jednim klikom bez konvertiranja, jebavanja s govnetom od iTunesa, mastodontom od aplikacije kojoj bih trebao osloboditi puste megabajte na disku samo zato da bih mogao prebacivati fajlove i to po sistemu "sinkronizacije".

Ajde mogu još dodati i to da svaki ozbiljniji korisnik hoće barem toliko otvoreni sistem da može odrediti gdje i kako u hijerarhiji foldera će mu se sve njegove važne datoteke i pohranjivati. Znači da uređaj slijedi njegovu logiku, a ne da korisnik bude rob "logike" uređaja. Dakle hoću premještati datoteke, otvarati foldere i drkati točno onako kako radim na kompu. I naravno, za pohranu svega što mi je bitno jako mi dobro dođe moja SD kartica od 128 GB koju sam platio 38 baksa i koja već 3 godine radi besprijekorno. Koliko ono dođe taj kapacitet pohrane na iPhoneu? Skoro pa nebitno pitanje jer većini korisnika iPhonea za ono što rade taj kapacitet ni ne treba, ali ja ih onda ne smatram "ozbiljnim", pardon, "zahtjevnim" korisnicima.

A o slobodi podešavanja svih parametara sučelja, ergonomiji koja uključuje i radikalnu promjenu iste putem alternativnih romova itd. neću ni govoriti. Drugi su sve već rekli.

Znači sveobuhvatnost: da bih čitao knjige u svim dostupnim formatima, uključujući pdf uz reflow teksta, slušao audioknjige koje isto hvala bogu imaju sijaset formata, čitao stripove, gledao filmove i to direktno storentirane na mobitel, Kodi, emulacija PSX-a, Nintenda 64, SNES-a, DOS Box-a, MAME rom-ova, C64 i Spectruma, ja bih na iPhoneu doslovno morao propišati krv, potrošiti duplo više vremena (između ostalog zato jer sve to podrazumijeva stalnu manipulaciju i prebacivanje fajlova) i pitanje je bih li na kraju postigao isti rezultat. Android me ne jebe ni s konvertiranjem medija, ni s time gdje ću nešto pohraniti, ni odakle ću nešto skinuti, prebaci mi sve za par sekundi direktno s kompa putem bluetootha ili kabela, a aplikacije ako nisu dostupne u Storeu jer su egzotične ili Google nešto pametuje, lako ih "sajdloudam". I sve to dostupno mi je bez rootanja, Androidovog ekvivalenta jailbreaka.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice