Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 446.194
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Iphone 6
Iphone 6 kupljen u subotu u t-comu i prezadovoljan sam. Jedini problem koji sam danas uocio je dead (ili stuck) pixel. Mislim da to spada pod garanciju pa zna li mozda netko kamo ga trebam dati na servis da mi zamjene ekran? Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Iphone 6
Ma kakav servis? 4 dana star uredjaj? Traži novi i dobiti ćeš ga. Idi tamo di si ga kupio i super.
ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
neaktivan
mile1989 kaže...
vip stare mobitele reciklira, vjerojatno i tcom. al npr. ja kad sam stari mob iso prodavat vip bi uzeo 900 kn a ja sam na njuski dobio 1500. bila je to xperia s prije 2 godine. tako da je moj savjet, prodat na njuski.

Više se isplati prodati na njuški.

Prije je bilo bolje je mobitel nije trebao biti u savršenom stanju i nije trebao biti ispravan. Ja sam dao neispravni 3GS i dobio 800kn kada sam kupovao peticu prije dvije godine.

14 godina
odjavljen
sardax kaže...
Ma kakav servis? 4 dana star uredjaj? Traži novi i dobiti ćeš ga. Idi tamo di si ga kupio i super.

Tako je! U roku od 8 dana nakon kupnje se radi DOA replacement..talo da će ga vjerojatno prvo slati na servis da vide jeli tvoja greška, ako nije dobiješ novi, ako je samo ti ga poprave

14 godina
neaktivan
Isplati li se to dati mjenjati jer je u pitanju samo 1 (ili 2 uzastupna) pixela, a prvo ce ga dati na servis i onda nitko nezna kako dugo ce to trajati. Ili da dam mjenjati pred kraj garancije dok ce vec biti ekran ogrebani i takve stvari pa mogu zamjeniti pod garancijom pixela
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 12:05 (SheldonCooper).
15 godina
Ali ako nije proslo 8 dana, dobiti ces NOVI, nije tvoja greska za mrtvi pixel. Nemoj se misliti. Mozda je taj ekran defektan, pa da ti se ne dogodi da za misec dana imas 5-10 mrtvih pixela.
14 godina
neaktivan
Na licu mjesta cu dobiti novi ili ce prvo slati na servis da utvrde da nije moja greska?
15 godina
Ma na licu mjesta. Neispravan je uredjaj.
14 godina
Iphone 6
Mislim da prihvaćaju garanciju kad je 5 ili više mrtvih pixela :( Ispod 5 oni "ne vide" problem. ( cigani )
1969 Dodge Charger R/T
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
sardax kaže...
Ma na licu mjesta. Neispravan je uredjaj.

Neznam kolega..kod mene je malo drugačije bilo, Z1 došao sa defektnim ekranom..5 dana nakon kupnje ga donio, poslali ga u ZG u agramservis..agram javio nazad u Tele2 Zadar da nije moja greška i samo sam u Tele2 novi uređaj dobio

10 godina
Evo ja sam danas svoj ipak odnio. Dobio prastaru xperiu kao zamjenski!! :p majko mila kakva će ovo muka sada biti. Korisnik sam Appleovih uređaja vec duže od 6 godina. Rekao mi frajer da šalju u Agram i da ne zna koliko će dugo trajati sve skupa, kao da nisu obvezni vise u onih 14 dana to obaviti!!
14 godina
Matthew26 kaže...
Evo ja sam danas svoj ipak odnio. Dobio prastaru xperiu kao zamjenski!! :p majko mila kakva će ovo muka sada biti. Korisnik sam Appleovih uređaja vec duže od 6 godina. Rekao mi frajer da šalju u Agram i da ne zna koliko će dugo trajati sve skupa, kao da nisu obvezni vise u onih 14 dana to obaviti!!

Ako tako pise u papirima,ok,inace moraju. 

Jer je to ZAKON.

16 godina
neaktivan
Iphone 6

daj argumentiraj to da moraju u 14 dana. nekim linkom na zakon ili što već

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 16:11 (mamutarka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
mamutarka kaže...

Neda mi se tražiti sad po netu, ali velim. lika sam pitao kad mogu očekivati mobitel natrag i onak usput mi je rekao da već duže vrijeme se ne drže toga da moram u roku 14 dana biti vraćen, ali da bude to brzo šta god mu to značilo??!!

Budem pogledao sutra točno šta piše i na papiru koji sam dobio...

16 godina
neaktivan
Iphone 6

naravno da neznaš sada, kada pričaš gluposti i bacaš floskule.

evo ti kada ti neznaš ja ću ti pronaći http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494

točka 5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iphone 6

Da ima jedan mrtvi piksel briga te... Samo ako te ne smeta, mozes odnjeti dan prije isteka garancije i dobijes novi mob sa god dana jamstva sto nije losa ideja posto iphone-e ne popravljaju nego dijagnosticiraju kvar i mjenjaju za novi

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
mamutarka kaže...

naravno da neznaš sada, kada pričaš gluposti i bacaš floskule.

evo ti kada ti neznaš ja ću ti pronaći http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494

točka 5.

Šta briješ ti? Ne pričam nikakve gluposti. Samo sam napisao što mi je agent za šalterom rekao. Ništa drugo, nikakav zakon ja nisam spominjao!

Na potvrdi o primitku uređaja na servis ništa takvoga ne piše, ne spominje se nikakav rok od 14 dana ili 45 dana kao što stoji tu u zakonu.

A u toj točki 5 koju si linkao lijepo stoji da zakon nema precizne rokove, samo da se predviđa razumni rok. Što god to značilo, znači razumni rok PO ZAKONU za nekoga može biti dva tjedna, dok za drugoga može biti puno više?? Ne kužim....

"Ukoliko korisnik ne preuzme svoj uređaj predan na servisiranje u roku od 6 mjeseci od primitka obavijesti Trgovca poslane preporučenom poštom na gore navedenu adresu, korisnik izrijekom pristaje da se navedeni uređaj smatra napuštenom stvari sukladno članku 132. Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima te da Trgovac s istim može postupati kao s pokretnom stvari koju nitko nema su svom vlasništvu sukladno članku 131. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Trgovac zadržava pravo na narednom računu naplatiti Korisniku eventualni trošak servisiranja Korisnikovog uređaja ako je taj trošak serviseru podmirio Trgovac umjesto Korisnika."

Eto, to je sve što na papiru kojega sam potpisao i dobio stoji u vezi rokova. Znači nigdje ne stoji za koliko su oni dužni vratiti odnosno servisirati moj Iphone. 

14 godina
Iphone 6

http://www.prava-potrosaca.hr/hr/prava-potrosaca

Jbte,jel vi znate citat GARANCIJE? 

Otvori knjizicu u kojoj ti je garancija i slikaj/napisi sta pise tamo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
drahic kaže...

http://www.prava-potrosaca.hr/hr/prava-potrosaca

Jbte,jel vi znate citat GARANCIJE? 

Otvori knjizicu u kojoj ti je garancija i slikaj/napisi sta pise tamo. 

ne mogu jer sam garanciju predao zajedno sa mobitelom.

14 godina
neaktivan
Iphone 6
Evo t-com rjesenja: Postovani zamjenu uređaja Vam odobrava jedino servis ukoliko utvrdi da trenutni uređaj nije moguće popraviti.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Iphone 6

IPHONE

SE

NE

POPRAVLJA

DOBIT 

CE 

NOVI

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iphone 6

matthew, drahicu sam ja pisao da mi stavi taj zakon na koji se poziva, ne tebi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
drahic kaže...
Matthew26 kaže...

Ako tako pise u papirima,ok,inace moraju. 

Jer je to ZAKON.

mamutarka kaže...

mamutarka kaže...

matthew, drahicu sam ja pisao da mi stavi taj zakon na koji se poziva, ne tebi :)

Mislim da si me krivo shvatio. 

Ja sam njemu napisao da si procita sta mu pise u knjizici. Ako je nov-nov mob,ima 8 dana,kako su decki i pisali. 

Inace svi imaju zakonski rok od max 45 dana. 
Isto tako sam mu napisao da ako mu pise drugacije u knjizici od onoga sta mu je on rekao,da po zakonu onda mora,a ne da je zakon 14dana.  

10 godina
mamutarka kaže...

ojoj, moj bed onda. Izvinjvam se... ;) Ali pisao si iza mog posta, ne drahicovog i napisao da pišem gluposti i floskule pa sam zato reagirao. :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 15:20 (Matthew26).
16 godina
neaktivan
Iphone 6

drahic, ali ja te evo opet pitam da mi linkaš taj zakon od 45 dana.. to ne postoji, to je RAZUMAN rok, koji se može, a i ne mora poštovati. a ti mi linkaj di to baš striktno piše max 45 dana.

ja ti ponavljam ovo http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494 točka 5, pročitaj ju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

Da se ispravim. 

Tek sam sad procitao link jer sam na poslu jos uvijek od 7h.

Neki 'nepisani zakon' je 45 dana. 

Do sada,sta god da sam davao osobno na garanciju,uvijek je bilo u roku 30 dana. Nikada preko 45 dana nisam nista imao na garanciji. 

Taj razumni rok je dogovor izmedu tebe i prodavaca/servisa. 

Oni mogu puknut 2mj taj rok,na sto se nemoras slozit,jer na kraju krajeva,zamjena necega ili cak dobivanje novog moba u ovom slucaju ne traje 2mj. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iphone 6

jep, tako je, ali ti si više puta naveo da je rok max 45dana po zakonu, što je netočno.

većina se rješava u roku par dana, 10, 2 tjedna max, ali zakonski rok ne postoji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
mamutarka kaže...

jep, tako je, ali ti si više puta naveo da je rok max 45dana po zakonu, što je netočno.

većina se rješava u roku par dana, 10, 2 tjedna max, ali zakonski rok ne postoji.

Ali meni to nije jasno. Pa kako može zakonski rok nepostojati u kojem ti oni moraju vratiti ili popravljeni uređaj ili novi?? Jel to samo kod nas tako ili i druge države u EU imaju isto takve nebuloze?

13 godina
neaktivan
Iphone 6

Jučer se igrao s Iphone 6 i T-centru. Šta je taj Iphone 6 klizav za ne povjerovat.Obavezno moraš imat zaštitnu masku.Dizajn mi se ne sviđa. Bolje mi je kockast sjeo u rukama nego ovaj zaobljenih rubova. Što se tiće fluidnosti, ma to je brutalno...fluidno da fluidnije ne može biti. Veličina tj dimenzija mobitela je odlična, baš taman. Mogao bi se prebacit s G3 na Iphone 6 ako pričamo o veličini.

U svakom slučaju odličan mob, ali jako klizav.

1 0 hvala 0
17 godina
Iphone 6

Trajanje baterije na ip6?

Jel poboljsana dost spram 5s?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice