Ukratko da se predstavim, moje ime je Tomislav i student sam Pravnog fakulteta. Naime, na žalost, Pravo je jedan od onih fakulteta za koje nije potrebno previše razmišljati, nego je potrebno samo mnogo pamtiti. Kako bi povremeno pobjegao od tog, po meni, besmislenog štrebanja koje vodi u konačnici zatupljivanju, odvajao sam nešto svojeg "slobodnog vremena" kroz proteklu godinu k učenju web programiranja i dizajniranja.
Uz (nadam se) dopuštenje glavešina foruma, predstavljam vam dvije simpatične stranice zabavno-edukativnog karaktera koje laganini kreću s oživljavanjem;
- kutak blesavog znanja, (bes)korisnih informacija i nepotrebnih podataka o svijetu koji nas okružuje
www.facebook.com/simplyreadme i www.twitter.com/simplyreadme
- kutak najljepših ljudskih razmišljanja; izreka i citata
www.facebook.com/simplynoteme i www.twitter.com/simplynoteme
Obje stranice "pate" od funkcionalnog i estetskog minimalizma, na kojima je sama tematika u prvom planu. Također, zanimljivo je da stranica s potonjim tematikama zapravo još i nema na našim prostorima, barem ne na ovako lijep, pregledan i sadržajno-ažuran način (u prosjeku, svakih 12 sati slijedi nova automatizirana objava koja se ujedno automatski prosljeđuje i na pripadajuće društvene stranice).
U izradi stranica sam na mnoštvo toga pazio, od onoga što je vidljivo posjetiteljima pa do onoga u pozadini. Od pomno odobranih boja koje ne upadaju u oči nego stimuliraju čitanje i naglašavaju sam sadržaj, preko dizajna koji prati isto, lokalnog sviđanja, jednostavnog dijeljenja, sortiranja i pretraživanja, minimaliziranih urlova, pa sve do mobilnih verzija i automatizacije objave novog sadržaja svakih x sati uz automatsko prosljeđivanje sadržaja i na pripadajuće društvene stranice. Sve to pokreće WordPress, koji je stvarno vrhunsko sredstvo za digitalno stvaranje.
U planu su još mnoge stvari; poput sortiranja po broju sviđanja, izrade Facebook timeline aplikacije kako bi "lajkanje" imalo i nekog smisla, iOS aplikacije i još mnogo toga. No sve to ide relativno polako jer mora i biti će uvijek u drugom planu.
Nadam se da će vam se svidjeti realizirano i da će te uživati u samom sadržaju u čijem sakupljanju sudjeluje već nekolicina ljudi.
Konstruktivni komentari su uvijek dobrodošli; kao i logistička, programska ili pisačka pomoć. Ili ako ništa drugo, proširite riječ o njima ili kliknite barem like ili follow na društvenim stranicama, i to će mi mnogo značiti, hvala.