Windows xp i spajanje na internet

poruka: 4
|
čitano: 5.981
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok svima,

Instalirao sam doma xp windowse ali se nemogu spojiti na internet.Kada odem u wizard javlja mi da ruter uopće ne postoji tj da nema konekcije.Šta da radim?..Ruter je neki speed touch thompsonov.Pliz pomagajte.

Hvala svima :))

blacky

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Windows xp i spajanje na internet
blackchoco kaže...

Bok svima,

Instalirao sam doma xp windowse ali se nemogu spojiti na internet.Kada odem u wizard javlja mi da ruter uopće ne postoji tj da nema konekcije.Šta da radim?..Ruter je neki speed touch thompsonov.Pliz pomagajte.

Jesi li instalirao mrežne drivere?

0xBADC0DE
16 godina
Re: Windows xp i spajanje na internet
blackchoco kaže...

Bok svima,

-XP (bilo koji OS) nema veze s routerom. Wizard može svašta pričati, ali fali mu driver, ne valja kabel, crko router, crkla kartica, nije aktivan DHCP ili pogrešno postavljen IP ... samo ne dobija podatke od routera (zapravo DHCP servera i ADSL modema, možda i wlan servera i switcha) koje bi dobio da sve radi. (poruka wizarda je generička). Pa čak (teoretski) da je sve OK s tvoje strane, možda recimo nema signala u kvartu i sl.

-prva stvar je driver, druga žica ili wlan.. pa vježba disanja (reiki) dok gledaš lampice na modemu (routeru) i resetiraš ga ili odspojiš i spojiš kabel.. nešto mora blicati. To je funkcija diodica.

Saznaj IP (mora biti u obliku 192.168.x.y.) sve drugačije je problem -i pinganje. Kad pring prođe do routera PC je rješen.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Evo uspio sam..Instalirao sam drivere od adaptera i sada sve super radi...hvala svima :)) ...

blacky

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice