Vrli HRT web

poruka: 14
|
čitano: 5.218
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vrli HRT web

www.hrt.hr

vs.

www.bbc.co.uk

mozda je bbc kupio hrt?

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vrli HRT web

kako su ljudi ljeni.

Prepostavljam da su obije strane samo instalirale nekakav bad-ass CMS, ostavili osnovni template, te mozda eventualno promjenili baznu boju.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina
moderator
pixelatem kaže...

kako su ljudi ljeni.

Prepostavljam da su obije strane samo instalirale nekakav bad-ass CMS, ostavili osnovni template, te mozda eventualno promjenili baznu boju.

Pogledaj malo kôd stranice - jedno s drugim nema veze. Dizajn stranice - to je vec sasvim druga prica - ocito im je uzor bio BBC.
17 godina
neaktivan

a pogledaj onda sto pise kod hrt-a:

http://typo3.org/

Site design and TYPO3 integration by Jurica Zeleznjak of Kumulus d.o.o.
=======================================================================
This website is powered by TYPO3 - inspiring people to share!
TYPO3 is a free open source Content Management Framework initially created by Kasper Skaarhoj and licensed under GNU/GPL.

vjerojatno je bbc koristio isti CMS/template ali mozda u nekoj beti pa je zbog toga kod drugaciji, inace, previse su indeticne stranice da bi bilo slucajno.

17 godina
Vrli HRT web

Nema niti govora o tome dali je ekipa u BBCu koristila neki open source CMS! A pogotovo ne typo3.

Sto se tice nasih, pitanje je samo dali su sami isli raditi skin za typo3 ili su uzeli/kupili vec gotov.

Bilo kako bilo, jedna tv kuca, kao sto je hrt, si nikada ne bi smjela dopustiti ovakvu slampavost i neprofesionalnost. Ajde na stranu sto su koristili typo3, ali totalna kradza dizajna i koncepta, to je neoprostivo!

I sto sada kada se neki urednik sjeti da bi htio publicirati neke informacije na web, u posebnom obliku sa tocno specificiranim zeljama sto se tice nacina prikaza, i recimo vezane na neki video sadrzaj koji se isto mora moci publicirati? Aleks i Jurica (autori hrt weba, studenti) ce morati ili odgovoriti da se to nemoze zbog ogranicenja cms-a, ili ce morati raskopati php kod od typo3, toliko da na kraju nece ostati niti ovaj 3 od prvotnog cms-a. A za modificirati jedan takav sw. uradak treba biti itekako strucan u web developmentu sa php/mysql.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja znam raditi s joomlom, drupalom, wordpressom.... ma sigurno bi i typo3 naucio u dva tjedna

zasto ja nisam dobio ovih 20-30 tisuca kuna?

Cool

kako ide ona narodna?

Um caruje, glup placa... ili tako nekako. Smijeh

17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

kako su ljudi ljeni.

BBC je svoj novi web radio mjesecima, 10-ak ljudi - imaš o tome tekst na blogu developera. Uostalom, tako kvalitetnih templatea nema na webu 

Kod HRT-a se radi o jednostavnom plagijatu što je velika sramota za nacionalnu televiziju

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 10:00 (Hrvoje.B).
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

ja znam raditi s joomlom, drupalom, wordpressom.... ma sigurno bi i typo3 naucio u dva tjedna

Cool

kako ide ona narodna?

Ako si voljan učiti još jedan CMS, preporučam da ti da to bude eZ Publish, možeš odmah doći i raditi u Neomediju :)
btw, typo 3 je jedan od boljih open source CMS-ova i to je sigurno dobar odabir za web ali sramota s plagijatom je neoprostiva..

17 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...
Ako si voljan učiti još jedan CMS, preporučam da ti da to bude eZ Publish, možeš odmah doći i raditi u Neomediju :)
btw, typo 3 je jedan od boljih open source CMS-ova i to je sigurno dobar odabir za web ali sramota s plagijatom je neoprostiva..

di? kada? kolko para? Cool

salim se, radim u dizajnu, to me inace vise zanima.

na gore spomenutim CMS-ovima sam najvise radio oko dizajna i prilagodbe modula (vizualni dojam), nesto malo programiranja (cisto copy/paste) dok mi programiranje iz nule ne ide bas za rukom.

No to je identitican slucaj kao i kod HRT-a, momci su lupili CMS, nabacili template, sumljam da su ga sam izradili jer je basmisleno zapoceti s plagijatom! tko to radi? djeca u srednjoj skoli??!!!
Malo su se poigrali oko prilagodbe boja, dodali mu HRT imidz i sisaj brate, spremili svoticu u novcanik. Idealna situacija u nasoj drzavi, samo se pitam kako to da ja nisam uletio nikad u slican projekt? Smijeh

17 godina
Vrli HRT web

Da ne bude zabune, upotreba typo3 ili bilo kog drugog open source CMS je sasvim legitimna.

Pa pogledajte samo neke od instalacija DotNetNuke-a, asp.net open source cms:

www.slobodnadalmacija.hr, www.hvar.hr, www.msan.hr, www.croatiaairlines.com

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hudo kaže...

Da ne bude zabune, upotreba typo3 ili bilo kog drugog open source CMS je sasvim legitimna.

Pa pogledajte samo neke od instalacija DotNetNuke-a, asp.net open source cms:

www.slobodnadalmacija.hr, www.hvar.hr, www.msan.hr, www.croatiaairlines.com

pa nitko nije rekao nista protiv toga, naravno da je open source legitiman.

plagijat nije niti ce ikad biti legitiman.

Ma zamislimo situaciju da je plagiranje dopusteno i legalno, zar institucija kao HRT sebi ne moze priustiti vise? Pa vidio sam 'one-man' portale koji imaju vise osobnosti i originalnosti.

17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

kako su ljudi ljeni.

Ma vjerojatno nije to... mislim da je to ovako nekako izgledalo:
Šef: Trebamo novi web site... treba biti web 2.0, nesto atraktivno, appealing, nesto kao BBC.
IT: Evo, prijedlog 1.
Šef: Ma ne, nešto više kao BBC
IT: Evo, prijedlog 2.
IT: Evo, prijedlog 3.
IT: <copy-paste> Eto.
Šef:Eeee super!
17 godina
moderator

Nisam vidio da je jos netko na forumu ovo napisao. Nije HRT jedini iskopirao BBC-ove stranice - isto je napravio i madjarski RTL!

Osvrt s BBC-a - http://www.bbc.co.uk/blogs/bbcinternet/2008/05/iplayer_bafta_on_tour.html.

17 godina
protjeran
Vrli HRT web

Sramota. A TV raspored im je i dalje u starom dizajnu. To valjda nisu još stigli preurediti.Na stranu jesu li koristili open source ili custom CMS. Novi dizajn ne da je sličan, nego je bezobrazna kopija. Jedna državna televizija si nebi smjela dopustiti takav propust. Ionako je HTV jedan mastodont sa previše ljudi, ali uz reklame i obaveznu pretplatu se može ponašati kao pijani, glupi, bahati bogataš.

pixelatem kaže...

Cool

kako ide ona narodna?

100%, Typo3 slovi kao jedan od težih CMSova za korištenje.

Hrvoje.B kaže...

Neomedija, to su oni koji su radili hrvatskoj vladi stranice u suradnji sa Netgenom, powered by eZ Publish. Smijeh

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice