Ukraden facebook i email password

poruka: 30
|
čitano: 4.857
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ovako, 

kao što piše u naslovu, ukradeni su mi pass za facebook, a i  za mail, inače isti mail s kojom se logiram na taj facebook...ima kakvih nada?sigurno nema?

nego mene zanima slijedeće.je moguće da je to neki virus ili nešto drugo što mi može upasti na sve ostale stvari što ih imam na kompu, ili je to neka glupost samo za ukrasti pass za facebook i mail?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo vrati mail (o kojem se radi btw?), a nakon toga ćeš se pobrinuti za FB.

Gmail primjerice ima ovaj obrazac, ostali imaju nešto slično.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ukraden facebook i email password
gardelac kaže...

ovako, 

kao što piše u naslovu, ukradeni su mi pass za facebook, a i  za mail, inače isti mail s kojom se logiram na taj facebook...ima kakvih nada?sigurno nema?

nego mene zanima slijedeće.je moguće da je to neki virus ili nešto drugo što mi može upasti na sve ostale stvari što ih imam na kompu, ili je to neka glupost samo za ukrasti pass za facebook i mail?

Da bi potvrdio sumnju dali ti je ukradena lozinku i mail. Otvori IE, chrome ili FF pa ti vidi dal češ moć ulazit. Ako nemože ući klikni na zaboravljene taj način šalju na mob ili na mail. A za mob ak si u profilu ostavio svoj broj moba umjesto kod prijave stavi mobilni broj i tvoju lozinkzu i onda moš ulazit na fejs.

Nenad
14 godina
neaktivan

Šta se tiče emaila nazovi providera, ako je naš, i on će ti tražit neke podatke da se uvjeri autentičnost vlasnika accounta, traži potom reset passworda. Nakon toga sam postavi željeni novi password.

A za facebook, mislim da oni imaju neku šemu provjere preko tvojih prijatelja na facebooku.

14 godina
gardelac kaže...

ovako, 

Vrlo velika mogućnost je da si inficiran s trojancem (Rat, stealer ili samo keyloger). Prije nego vratiš sve lozinke od maila skini malware bytes i pročešljaj komp detaljno.

Ako si skidao kakve crackove ili programe s torrenta moguće da si inficiran putem njih. Prije pokretanja sumnjivih exe datoteka skeniraj ih na virus total ili sličnom online scanneru.

Win+R i upiši msconfig nakon toga enter pa pogledaj dali ima sumnjivih programa u startup programima.

Ako ti koji nije jasan čemu služi googlaj ili stavi SS ovdje da vidimo.

imam muda
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

ej,a nije gmail, nego je od net.hr-a, a tamo ne znam kome se javiti

15 godina
neaktivan
IvoST kaže...

Šta se tiče emaila nazovi providera, ako je naš, i on će ti tražit neke podatke da se uvjeri autentičnost vlasnika accounta, traži potom reset passworda. Nakon toga sam postavi željeni novi password.

A za facebook, mislim da oni imaju neku šemu provjere preko tvojih prijatelja na facebooku.

a kako da nazovem providera,ako mi možeš reći? to ne znam.

17 godina
neaktivan
gardelac kaže...
Danny_HR kaže...

http://prijava.net.hr/ZaboravljenaLozinka//

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
15 godina
neaktivan
IvoST kaže...

a kako da nazovem providera,ako mi možeš reći? to ne znam.

17 godina
neaktivan
Ne moraš zvati providera jer ti mail nije od providera. Ne mogu ti oni pomoći.
15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...
gardelac kaže...

ovako, 

Vrlo velika mogućnost je da si inficiran s trojancem (Rat, stealer ili samo keyloger). Prije nego vratiš sve lozinke od maila skini malware bytes i pročešljaj komp detaljno.

Ako si skidao kakve crackove ili programe s torrenta moguće da si inficiran putem njih. Prije pokretanja sumnjivih exe datoteka skeniraj ih na virus total ili sličnom online scanneru.

Win+R i upiši msconfig nakon toga enter pa pogledaj dali ima sumnjivih programa u startup programima.

Ako ti koji nije jasan čemu služi googlaj ili stavi SS ovdje da vidimo.

ej ,evo slike, 3, jer mi neće da raširi prozor

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
gardelac kaže...
Danny_HR kaže...

http://prijava.net.hr/ZaboravljenaLozinka//

a bio tamo,pita me korisničko ime i godinu rođenja, kao što vidiš, to upišem, i poslije toga me pita ono sigurnosno pitanje koje sam si postavio bio kod logiranja, i ono je isto izmjenjeno, tako da to je to, napiše krivi odgovor i opet nudi da napišem odgovor, a ne znam ga, jer je i on promjenjen?

17 godina
neaktivan

A onda si najvjerojatnije pušiona. Eventualno potraži možeš li negdje izravno kontaktirati net.hr ma da sumnjam, to ti je rizik s takvim bazičnim free mail servisima.

0 0 hvala 0
14 godina

Jeli ti i steam na toj email adresi ?

Ajde skini MBAM pokreni full scan i daj log na pastebin.

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

A onda si najvjerojatnije pušiona. Eventualno potraži možeš li negdje izravno kontaktirati net.hr ma da sumnjam, to ti je rizik s takvim bazičnim free mail servisima.

A dobro,a nego me samo zanima, da nije nešto opasnije od krađe ta dva passworda, skeniran komp sa avastom-free verzijom,i spyboot-s&d-em,nešto našlo,to obrisao,i to to,pa mislim da mi nebi bio neki virus da mi dalje skida neke ostale passworde?i te stvari,ne znam? a kontaktirao sam net.hr, našao neki broj telefona na njihovoj adresi na dnu stranice pod impresum, javila se neka djevojka- ljubazna, pa mi kaže da joj dam korisničko ime,to dao , uzela mi broj moba, dao joj to,rekla da joj skeniram osobnu, pa pošaljem pa da će mi se javit, to zvuči uredu?

15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...

Jeli ti i steam na toj email adresi ?

Ajde skini MBAM pokreni full scan i daj log na pastebin.

MBAM? i šta da ti dam?log na pastebin,ne razumijem, izvini..

14 godina

skini ovo http://www.malwarebytes.org/

stavi full scan i kad zavrsi stavi log ovdje http://pastebin.com/

i kopiraš link tu na forum.

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...

ok,sad ću :)

15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...

a su mi uredu prve 3 slike? ove što sam stavio?

15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...

izskeniralo mi je, evo link

http://pastebin.com/WjqTTm90

14 godina

Vidis ovdje na liniji 31 winupdater backdor agent  to je najvjerojatnije 99% Rat iliti (Remote administration tool)

To znači da ti osoba koja te je inficirala ima potpuni pristup tvom računalu.

Sada idi ponovo na msconfig i odznači winupdater sa startupa.

Restartaj računalo i idi na C:\Users\tomi\AppData\Local\Temp i 99% da ti je tamo exe datoteka s imenom winupdater pa je obriši.

Ako ne vidiš AppData folder onda kada si u C stisni alt dobićeš padajući izbornik odi na tools/folder options/view i odaberi show hidden files zatim apply

Ako ti je sve to špansko selo onda skini teamviewer pa ću ti ja srediti preko njega

imam muda
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 20:06 (Miki Liki).
Moj PC  
2 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...

Vidis ovdje na liniji 31 winupdater backdor agent  to je najvjerojatnije 99% Rat iliti (Remote administration tool)

To znači da ti osoba koja te je inficirala ima potpuni pristup tvom računalu.

Sada idi ponovo na msconfig i odznači winupdater sa startupa.

Restartaj računalo i idi na C:\Users\tomi\AppData\Local\Temp i 99% da ti je tamo exe datoteka s imenom winupdater pa je obriši.

Ako ne vidiš AppData folder onda kada si u C stisni alt dobićeš padajući izbornik odi na tools/folder options/view i odaberi show hidden files zatim apply

Ako ti je sve to špansko selo onda skini teamviewer pa ću ti ja srediti preko njega

ej, a sve sam to obavio, kako si rekao, znači msconfig, odznačio winupdater sa startupa, restartao, pa kako si rekao mi nije bilo AppDate, pa sam ga sa altom našao kako si i opisao, i odem na temp, i,  folder empty? nema ništa...šta ću sad?

15 godina
neaktivan

a sad sam evo još jednom pokrenuo ovaj scan, i sad mi je ovo našlo, više nema onog na 31 liniji kako ti kažeš? nestao ili? s time da nakon prvog skeniranja nisam ništa poduzeo, znači nisam ništa sa malwarebytes brisao, znači nisam kliknuo na remove selected nakon skeniranja, nego čekao da mi ti napišeš šta da radim, a kako te nije bilo, nisam ništa poduzeo nego samo izašao iz malwarebytesa, i sad sam ga opet pokrenuo,i našlo mi je ovo...

http://pastebin.com/JAp2pDjy

?

14 godina
Nemoguce je day to me app data prazan javim ti se poslje posla sad Sam NA mobu
imam muda
15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...
Nemoguce je day to me app data prazan javim ti se poslje posla sad Sam NA mobu

istina krivo sam pogledao, ali sam sad pogledao onako kako si rekao  C:\Users\tomi\AppData\Local\Temp , prije nisam išao na tomi,nego na default-pa je bio prazan - C:\Users\default\AppData\Local\Temp .

Znači sad kad sam pogledao na C:\Users\tomi\AppData\Local\Temp tamo je hrpa foldera i ostalih stvari, ali nema foldera winupdater?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 11:51 (gardelac).
14 godina
Nije to folder exe file. Obicno se tamo skrivaju u vecini slucajeva. No moze biti u windows/drivers. Ili u C u tom slucaju bi Bio folder. Ili C/my documens.
Ako zelis ja to mogu pogledat poslje posla preko TV.
imam muda
15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...
Nije to folder exe file. Obicno se tamo skrivaju u vecini slucajeva. No moze biti u windows/drivers. Ili u C u tom slucaju bi Bio folder. Ili C/my documens.
Ako zelis ja to mogu pogledat poslje posla preko TV.

a ok, ali me i zanima zašto ga nisam našao s novim skeniranjem? i trebam li nakraju skeniranja stisnuti delete selected ili šta već ponudi?

14 godina

Moguće je da si ga slučajno izbrisao s MBAM. Ovakvi trojanci ponekad koriste "presistance" što znači ih se je teško rješiti.

Ili sprječavaju brisanje ili se kopiraju na više mjesta. U svakom slučaju provjeri startup još jednom.

Moja preporuka ti je da koristiš neki malo bolji mail ubuduće (hotmail,gmail) i sl. pa si možeš postaviti bolju zaštitu da ti se verifikacija vrši preko mobitela.

Isto to ti vrijedi i za facebook postoje iste mjere zaštite.

I svakako sve crackove i sumnjive programe skeniraj na online scannerima prije pokretanja.

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Miki Liki kaže...

Moguće je da si ga slučajno izbrisao s MBAM. Ovakvi trojanci ponekad koriste "presistance" što znači ih se je teško rješiti.

Ili sprječavaju brisanje ili se kopiraju na više mjesta. U svakom slučaju provjeri startup još jednom.

Moja preporuka ti je da koristiš neki malo bolji mail ubuduće (hotmail,gmail) i sl. pa si možeš postaviti bolju zaštitu da ti se verifikacija vrši preko mobitela.

Isto to ti vrijedi i za facebook postoje iste mjere zaštite.

I svakako sve crackove i sumnjive programe skeniraj na online scannerima prije pokretanja.

Puno ti hvala na svemu...;)

14 godina

Nema na čemu. uživaj

imam muda
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice