[tut] Ubrzajte firefox (Hardverska akceleracija!)

poruka: 4
|
čitano: 4.217
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovo samo radi za win7 i vista sp2 sa platform update-om.

Da li ste znali da mozete ukljuciti Direct2D i DirectWrite hardersku akceleraciju u Firefox-u da povecate perfomanse? Direct2D i DirectWrite su zamjena za stari GDI u Windowsima. Ove dve nove tehnologije koriste GPU akceleraciju to da boostaju perfomanse.

Samo pratite ove jednostavne korake i vas ce firefox da leti:

1. otvorite firefox i kucajte about:config u adress baru i pritisnite Enter. Da bi potvrdili komandu, kliknite na I’ll be careful, I promise! .

2. Sad kucajte render u Filter box-u i potrazite 2 vrijednosti:

gfx.font_rendering.directwrite.enabled
mozilla.widget.render-mode

3. Red "gfx.font_rendering.directwrite.enabled" bi trebao biti na false. uradite Dupli-klik na box ili desni-klik na tekst i izaberite "Toggle". Time cemo mu promijeniti vrijednost na true.

4. Red "mozilla.widget.render-mode" bi trebao biti -1. Uradite dvoklik i promijenite mu vrijednost na 6.

-Ako ne mozete da nadjete "mozilla.widget.render-mode", morati ce te da ga napravite rucno. Uradite Desni-klik na prazno mjesto i izaberite "New -> Integer". Unesite ime "mozilla.widget.render-mode" i postavite mu vrijednost na 6.

Evo i slike kako bi sve trebalo da izgleda na kraju:

To je to. Restartirajte browser i uzivajte u brzini.

P.S. na mom kompu ovo radi odlicno. Ubrzanje se zaista primjeti.

Moj blog o web-developmentu: wayofcoder.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 13:40 (Arxi).

0 0 hvala 0
17 godina

Ova akceleracija radi preko CPU-a ili GPU-a?

Ako je GPU, radili samo na novijim grafičkim karticama (HD) koji podržavaju hardware-sku akceleraciju videa ili i stare?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: [tut] Ubrzajte firefox (Hardverska akceleracij
Matozan kaže...

Ova akceleracija radi preko CPU-a ili GPU-a?

Ako je GPU, radili samo na novijim grafičkim karticama (HD) koji podržavaju hardware-sku akceleraciju videa ili i stare?

ta akceleracija radi preko GPU-a.. isto se to moze ukljuciti u opcijama: options -> advanced ->i postavimo kvaciciu na "use hardware acceleration when is available"

to radi samo na novijim grafickama, tj na onima koje podrzavaju directx 10 ili 11

isto se tako moze forsirati djelomicno ukljucenje (za "novije" dx9 graficke) ha tako da se u about:config postavi kluc: gfx.direct2d.force-enabled na ENABLE!

i za ukljucenje prave ha (dx10, 11) i za djelomicno ukljucenje (dx9) driveri za graficku moraju biti najnoviji!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 13:44 (sisko93).
15 godina
protjeran
Re: [tut] Ubrzajte firefox (Hardverska akceleracij

Koliko ja znam to je mozilla imala tek u verziji 4 beta

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice