Dali se svaki T-Comov router( D-link,ZYXEL....) instalira na isit način ?
Znači upisivanje ip, ulazak u router itd. je drukčije ?
Kad sam ja dobio d-link g6g4t bilo je sa t-comovim firmwareom i morao sam stavit original zato sto nisam mogao otvorit portove.
Znači upisivanje ip, ulazak u router itd. je drukčije ?
Ima l ina netu kakvih tutova kako namjsetiti router da radi ?
Za koji router trebaš ?
Po mogučnosti za sve koje nudi tcom .
Ovo je sto sam nasao. Ako trebaš za DLink G684T onda ti mogu napisati za njega sve sto znam.
Za najosnovnije postavke (spajanje na net, podesenje wlan i sl) imas t-com stranicu sa upustvima
P.S. sorry za dvije poruke za redom. Nisam uopce razmisljao...
Tnx.
Nakon što namjstim router dalje moram napaviti internet konekcije .Dali je to isto na svakom kompu bez obzira ma router ?
Da. Taj dio ti je isti.
Routeri nisu T-comovi nego od dotičnog proizvođaća (ili naši?), ISP samo stavlja svoj firmware (npr za MaxTV).
Generalno svi su isti, kao npr automobili, ali razlika ima.. no bitne stvari su svugje iste..
Za PC-e vrijedi isto pravilo (ne samo Windowsi, postoji Mac, Linux itd...), može bit žičano, bežićno itd, itd... Za kućni komp kako god da postaviš OK, važno da radi, dok u firmi gdje ima više PCa, mreža - tu moraš prilagoditi potrebama te mreže.
Nakon što namjestim router kod svih kompova se isto namještavaju internet opcije (d-link,zyxel... )ili ?
Nakon što namjestim router kod svih kompova se isto namještavaju internet opcije (d-link,zyxel... )ili ?
kako da promijenim firmware na svom speedtouch-u 780wl jer su mi ona dva porta od maxtva potrebna, a maxtv ne koristim
Imam problem sa navedenim Thompson Speedtouch routerom kod prosljeđivanja portova.
Naime, napravio sam sve ono preko Game & Application Sharing-a, i događa se to da port ispravno prosljeđuje za TCP, ali ne i za UDP.
Negdje na netu (ne sjećam se sad gdje) sam naišao na informaciju da treba updateati firmware. E sad, kako se to radi, koliko je (bez)opasno i dal se radi toga može imati problema sa t-scumom?
EDIT: SpeedTouch 780WL(i)
probaj admin i 4 nule
Možeš jednostavno nazvat službu za korisnike i oni ti sve tam kažu.
Al da ne ispadne spam, user za sve nove routere je 'user'.
EDIT: pass je Modem Access Code koji piše na etiketi na routeru.
ak imas novi thompson onda ti je user i pass ti je ispod rutera mislim da se zove modem acces code ili tako nesto .
Ako je speedtouch onda je pass 0000, ali ako je onaj bijeli (thomson), nema druge nego MAC koji piše s donje strane routera