T-Com dissconect

poruka: 17
|
čitano: 7.517
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
T-Com dissconect

Uglavnom problem se počeo javljati prije 4-5 dana, kada svakih recimo sat i pol ( ali dissconectovi su potpuno nasumični) dogodi mi se kratki dissconect i onda opet sve radi. Recimo maloprije mi se dogodio dissconect ali odma i reconnect, znači nije da me dissconecta pa da to traje, nego samo dissconect/reconnect ali više puta kroz dan, negdje 3-4 puta. Prije nisam imao problema, a nisam niti nikakve nadogradnje ili nešto prtljao po PC-u(instalacija,deinstalacija,igranje s network postavkama ništa od toga nisam dirao).

Zanima me jel još netko ima takvih problema, inače stanujem na području Rijeke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: T-Com dissconect

Moj bratič je imao takve probleme.

Preporučujem ti da si probaš ukucati IP adresu ako ju neznaš nazovi operatere i traži ih usput žali se njima za smetnje pa če ti oni to rješiti tvoj problem.Osmijeh

PRLJAVI IGRAJU PRLJAVO !!!
17 godina
neaktivan
T-Com dissconect

Nedavno su počeli problemi... ip znam naravno a di bi ga trebao ukucat? Misliš da pingam ip? Koja svrha pingat ip znam da je veza "živa" ali eto prekida 3-4 puta na dan i to kratki inteval sekunda mozda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Nedavno su počeli problemi... ip znam naravno a di bi ga trebao ukucat? Misliš da pingam ip? Koja svrha pingat ip znam da je veza "živa" ali eto prekida 3-4 puta na dan i to kratki inteval sekunda mozda.

Ja sam inače na Optimi telekom i nemam nikakve smetnje no jučer mi se je dissconectal 5 puta ukuco sam IP adresu i nemam problema.
Savjetujem ti da probaš IP ako nejde onda zovi operatere u T-com!
Možda ti je modem otišao kao kod mog bratiča došli su mu drugi dan zamjeniti modema i stika i sve radi ko po špagi.
17 godina
neaktivan
T-Com dissconect

Pročitaj malo post prije postanja, gdje ukucati IP adresu??

Isto tako, sad sam malo očistio komp (prašina sa strane) namjestio sve ali nisam ništa puno dirao, i sad mi dissconecta (piše mi dole "local area network unplugged") negdje svakih 2-3 minute ili totalno nasumično. Sad neznam jel do t-coma ili do mene na kraju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com dissconect

Ako netko koristi T-Com Max Adsl a ima u zadnje vrijeme problema sa spajanjem neka u Preffered DNS Server unese ovu adresu :

213.191.128.8

Kod mene radi

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Pročitaj malo post prije postanja, gdje ukucati IP adresu??

Isto tako, sad sam malo očistio komp (prašina sa strane) namjestio sve ali nisam ništa puno dirao, i sad mi dissconecta (piše mi dole "local area network unplugged") negdje svakih 2-3 minute ili totalno nasumično. Sad neznam jel do t-coma ili do mene na kraju...

Klikni Start zatim Control Panel , Network Connections te na Local Area Connection klikni desnim te otiđi na Properties
te klikni Internet Protocol (TCP/IP) i klikni Properties te ukucaj IP adresu.
17 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

Ako netko koristi T-Com Max Adsl a ima u zadnje vrijeme problema sa spajanjem neka u Preffered DNS Server unese ovu adresu :

213.191.128.8

Kod mene radi

prvo da udem u dlinkov setup?(preko u ie gore da upisem 192.168.1.1) i onda gdje dalje da nadem dbs?
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
benko kaže...

prvo da udem u dlinkov setup?(preko u ie gore da upisem 192.168.1.1) i onda gdje dalje da nadem dbs?

Start -> Control Panel -> Network Connections -> Odabereš konekciju, desni klik -> Properties -> Scrollaš do Internet Protocol, odabereš ga -> Klikneš Properties, a dalje ćeš skužit...

A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
16 godina
neaktivan
benko kaže...

misliš DNS
17 godina
neaktivan
T-Com dissconect
 Klikni Start zatim Control Panel , Network Connections te na Local Area Connection klikni desnim te otiđi na Properties

te klikni Internet Protocol (TCP/IP) i klikni Properties te ukucaj preffered DNS.

Ja sam ukucao taj preffered dns ali jos uvjek svako malo (sada opet nasumicno) mi pise : "Local area network is unplugged".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
T-Com dissconect

Evo malo detaljnije :

Pozdrav !
ISP mi je T-Com i problem se počeo događati iznenada i nedavno (prije 3-4 dana). Imam D-Link 684T i do sada nisam imao nikakvih problema. Znači počelo je prije 3 dana, i to sasvim iznenada ( nisam radio nekakav upgrade na PC-u, niti nove drivere, nisam ništa mjenjao niti prčkao po networking opcijama ili nešto slično). Uglavnom, svako malo mi se konekcija dissconecta(prvo je to bilo svaka 3-4 sata, ili potpuno nasumično, sad sve češće, svakih recimo 4-5 minuta, a onda opet nasumično itd. itd.).

Ali taj dissconect kad se dogodi, dogodi se i odmah reconnect, znači ako me dissconecta kao sad npr. nasumično (a evo sad je i počelo po 5-6 puta za redom) odmah nakon par sekundi opet mogu koristiti net. Kad se dogodi dissconect onda dobijem u desnom uglu ovu sličicu :
http://img101.imageshack.us/my.php?image=erroryt3.jpg

Inače, ne koristim WLAN nego se spajam žičnim putem. Zanima me jeli to do t-coma ili do mene, kako to mogu testirati, i ako je do mene gdje i kako da riješim problem.

Puno hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com dissconect

te klikni Internet Protocol (TCP/IP) i klikni Properties

ukucaj ovak

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
T-Com dissconect
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
T-Com dissconect

Bok! Provjeri da ti je u postavkama routera stavljeno nesto tipa CONNECT ON DEMAND... to stavi u ALWAYS ON i takodjer provjeri da li ti je adapter strujni ispravan da daje potrebnu voltazu (obicno oko 5V ili 12V).

Ako nista od toga ne pomaze, ukopcan router direktno u zid da ne ide preko splittera jer bi i on mogao biti u kvaru :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
T-Com dissconect

Pozdrav !

Evo jutros sam probao poci na net, i u jedno 2 sata mi je samo jedno napravio taj brzi dissconect/recconect.

Jedan lik s drugog foruma je uvjeren da je ili kabl oštećen ili nesto s mreznom.

E sad, i ja smuljam u taj kabl ( UTP zuti jelda) jer kad ga izvadim onda mi se desno pojavljuje ta slicica, sto bi znacilo da je moguci kvar u njemu , sto vi mislite?

I da, ovaj komp nisam ja slagao pa ima li koji softwareski način (Everest recimo ili device manager) da pogledam jel uopce imam mreznu karticu, jer mislim da nemam.U Everestu mi piše :   Mrežni adapter    NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport  -  jel to mrezna kartica?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2008 11:23 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Pozdrav !

Evo jutros sam probao poci na net, i u jedno 2 sata mi je samo jedno napravio taj brzi dissconect/recconect.

Jedan lik s drugog foruma je uvjeren da je ili kabl oštećen ili nesto s mreznom.

E sad, i ja smuljam u taj kabl ( UTP zuti jelda) jer kad ga izvadim onda mi se desno pojavljuje ta slicica, sto bi znacilo da je moguci kvar u njemu , sto vi mislite?

I da, ovaj komp nisam ja slagao pa ima li koji softwareski način (Everest recimo ili device manager) da pogledam jel uopce imam mreznu karticu, jer mislim da nemam.U Everestu mi piše :   Mrežni adapter    NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport  -  jel to mrezna kartica?

hvala

To bi trebala biti integrirana mrezna na maticnoj. Mozes provjeriti u Device Manageru kao sto si rekao. A onaj zuti trokut ti se pojavljuje jer PC nemre dobit kak spada IP i ostale postavke od routera. Unesi rucno sve to i biti ce ok :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice