Sakriti prikaz verzije browsera pri surfanju

poruka: 3
|
čitano: 1.797
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Browser verzija - hitno please help

Imam jedan važan site na kojem moram pregleda neke osobne podatke a kretenski stupidni site mi kaže da ne podržava moj browser (imam malo stariju verziju Firefoxa) iako je nekidan lipo radio. E sad, nemam vrimena trenutačno za reinstalira browser i jedno 20-30 ekstenzija i sve ponovno setupirati i rješavati sve nove probleme koji će se sigurno pojaviti (u kompatibilnosti browsera i tih ekstenzija itd.), a siguran sam da bi site lipo radio (Jubito mi isto kaže da mi je zastario browser pa mi sve lipo radi šta mi triba radit) samo kad me ne bi odhebavao.

Dakle ima li neki način da zavaram site tj. da šaljem drukčiju informaciju o mom browseru ? Možda pomoću about:config ili neke ekstenzije ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Browser verzija - hitno

Zasto ne bi skinuo neki "treci" browser, ako vec zelis firefox ostaviti na trenutnoj verziji, i sa njim vidio na tom siteu sto ti treba? Skines npr. Operu i kad zavrsis sto trebas onda je deinstaliras ili ostavis kao rezervni browser za ovakve slucajeve. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Browser verzija - hitno

Riješio sam problem - postoji način za ručno isključiti slanje "user agent" podataka - treba u about:config ili dodati (ako ne postoji) ili modificirati general.useragent.override tako da mu vrijednost bude prazni string, i onda će server viditi samo unknown browser, a vratiti na staro se može tako da se right-click-ne na general.useragent.override pa Reset, to vrati stvari na staro i browser se opet normalno prepoznaje. To se sve može testirati pomoću ove stranice :

http://showip.net/

Inače postoji i Firefox extension koji automatski postavlja user agent podatke (zove se User Agent Switcher) ali meni ne radi. Postoji i jedna cool ekstenzija koja maskira sve ostale podatke o useru iako ne browser (OS, CPU, itd.) ako vas takve stvari zanimaju, samo zaboravih kako se zove, Mask nešto.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice