Prevara T-Coma, kako ga se riješiti?

poruka: 28
|
čitano: 7.428
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Već nekoliko mjeseci, konstantno dobivam račune od 700-800 kn za razne telefonske pristojbe, čak i ako pričam samo pola sata na mjesec sa ljudima unutar Hrvatske, ili čak moje okolice.
Iskreno, ovo mi je došlo na vrh glave, tako da bi želio isključiti telefon po mogućnosti, ali ostaviti internet.
Također, volio bi promijeniti se na neku drugu, bolju, mrežu.

Što vi preporučujete?
I kako da to napravim?

Prilično kul lik.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kill it with fire.

Intel Core i7,Zotac GeForce GTX 295 ,6 GB of RAM,WD Caviar Black 1TB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Prevara T-Coma, kako ga se riješiti?
Na nešto ode tih 700-800 kuna. Sigurno nije u zraku. Pogledaj malo detaljnije račune i provjeri da nemaš uključene neke od usluga koje ni ne primijećuješ.

Inače, ako si pod ugovorom, možeš ga isplatiti, a ako nisi - samo odeš kod drugog operatera.
Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan
B-net ili iskon

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DreadlockBro kaže...

Već nekoliko mjeseci, konstantno dobivam račune od 700-800 kn za razne telefonske pristojbe, čak i ako pričam samo pola sata na mjesec sa ljudima unutar Hrvatske, ili čak moje okolice.
Iskreno, ovo mi je došlo na vrh glave, tako da bi želio isključiti telefon po mogućnosti, ali ostaviti internet.

800 kuna za "razne pristojbe"? Pa pobogu valjda znas sto placas? Kakve su to dodatne pristojbe koje ne mozes otkazati u tcomu? Flat ADSL najnize brzine sa ukljucenom telefonskom pretplatom ti je cca 250 kuna mjesecno. Daleko je to od ovih tvojih 800 kuna. Sto jos placas? Vecu brzinu, MaxTV?

Bolja mreza ti nece puno znaciti ako ces se na nju spajati putem tcomove infrastrukture.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina
neaktivan

Probao sam ići kod drugog operatera, ali ne razumijem kako.
Trebaš imat ''čist'' račun da bi promijenio mrežu, ali čak i kad platiš račun nakon što ti dođe, počinje račun za drugi mjesec.
Ad nauseum.

Prilično kul lik.
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
DreadlockBro kaže...

800 kuna za "razne pristojbe"? Pa pobogu valjda znas sto placas? Kakve su to dodatne pristojbe koje ne mozes otkazati u tcomu? Flat ADSL najnize brzine sa ukljucenom telefonskom pretplatom ti je cca 250 kuna mjesecno. Daleko je to od ovih tvojih 800 kuna. Sto jos placas? Vecu brzinu, MaxTV?

Bolja mreza ti nece puno znaciti ako ces se na nju spajati putem tcomove infrastrukture.

Telefon, i 4.7MB/s internet.
To je sve.

Prilično kul lik.
15 godina
neaktivan

Pa u tekucem mjesecu otkazes sve moguce usluge koje mozes tako da ti se ne zaracunavaju i za iduci mjesec, tada platis racun za tekuci mjesec (koji ce ti doci pocetkom iduceg mjeseca) i prebacis se kod drugog operatera.

15 godina
neaktivan
DreadlockBro kaže...

To je sve.

E pa onda ili jako puno telefoniras, ili nemas flat internet promet i nabijes si jako puno prometa. Sto ti racun kaze, na sta tocno odlazi tih 800 kuna?

17 godina
neaktivan
Drugi operater sve radi za tebe. Dakle oni će odraditi otkazivanje, prebacivanje itd.
Ti samo dođeš kod njih i kažeš da se želiš prebaciti na njihovu mrežu.

Nećeš imati prekid u uslugama i praktički nećeš ni skužiti da si prebačen u praksi.
Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
odjavljen

Tako i meni račun je uvijek 1500kn, i sad kad hoću otići npr. u VIP dođem tamo i nemaju mi kaj ponuditi ko dam im nije stalo da dođem kod njih... Razočaran sam jedino BonBon valjda... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
DreadlockBro kaže...

To je sve.

E pa onda ili jako puno telefoniras, ili nemas flat internet promet i nabijes si jako puno prometa. Sto ti racun kaze, na sta tocno odlazi tih 800 kuna?

Imam flat, a telefoniram možda 5-6 puta na mjesec, i to na najdulje 10 minuta. Sve to unutar Hrvatske i okolice mog grada.

Prilično kul lik.
17 godina
DreadlockBro kaže...
rustweaver kaže...
DreadlockBro kaže...

To je sve.

Imam flat, a telefoniram možda 5-6 puta na mjesec, i to na najdulje 10 minuta. Sve to unutar Hrvatske i okolice mog grada.

Tu je onda nešto jako, jako krivo.

15 godina
neaktivan

I sto racun kaze? Na sta ta lova koju placas ide?

Sorry ali zvuci kao da trolas. Nekako si previse smiren za osobu koja placa cca 500kn vise nego sto bi trebao. Da se to meni dogodi vec bih se pojavio u t-centru sa puskom u rukama.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
DreadlockBro kaže...
rustweaver kaže...
DreadlockBro kaže...

To je sve.

a da on ne sufra sa mobitelom po internetu?

meni tu smrdi na mobilni internet

kako i sami znate obračunska jedinica za mobilni internet je 128K, stoga svaki put kad ti mobilni telefon provjeri email (bilo ičeg gore ili ne) ode 128K prometa

i sad ako provjerava svaku minutu to ti je 7,6 MB po satu, 182 MB po danu, ili 5,5 GB mjesećno a da ništa nisi skinuo...

onda uračunaj u to malo sufranja, pa malo softverskih nadopuna, pa par igrica (da igrica) igraš se lokalno, ali igra se spaja na net i pomalo guta famozni 128K svako malo

i čas posla ode limit, a nakon limita, bože pomozi, onda i gates može bankrotirati

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 11:58 (Darky).
15 godina
neaktivan
Darky kaže...
Old Iggy kaže...
DreadlockBro kaže...
rustweaver kaže...
DreadlockBro kaže...

To je sve.

a da on ne sufra sa mobitelom po internetu?

meni tu smrdi na mobilni internet

kako i sami znate obračunska jedinica za mobilni internet je 128K, stoga svaki put kad ti mobilni telefon provjeri email (bilo ičeg gore ili ne) ode 128K prometa

i sad ako provjerava svaku minutu to ti je 7,6 MB po satu, 182 MB po danu, ili 5,5 GB mjesećno a da ništa nisi skinuo...

onda uračunaj u to malo sufranja, pa malo softverskih nadopuna, pa par igrica (da igrica) igraš se lokalno, ali igra se spaja na net i pomalo guta famozni 128K svako malo

i čas posla ode limit, a nakon limita, bože pomozi, onda i gates može bankrotirati

Ne, nemam bežični.
A sumnjam da netko drugi drka po mom internetu.
I ne trollam, čim nađem račun prepisat ću šta piše.

Prilično kul lik.
14 godina
protjeran

Ajde slikaj jedan račun pa da vidimo na šta odlazi tih 800 kn. A vidim i da imaš 15 godina pa mi je malo sumljivo da ti plaćaš račune.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo šta piše:
Mjesečna naknada 60 kn
Mjesečna naknada ADSL 4/256 64,75 kn
Mjesečna naknada MAXadsl Flat 81, 15 kn
Mobitel 50 dodatna mjesečna naknada 40, 98 kn
Promet prema pokretnim mrežama 171:23 187,07 kn(ovo ne razumijem, zato jer ne razgovaram ovoliko, ni BLIZU)
Usluge s posebnim tarifama 13 kn
Međunarodni promet u nepokretne mreže 41:55 77,55 kn
Nacionalni promet u mejsečnoj naknadi 43:07 0,00 kn
Nacionalni promet-drugi operatori 2:00 0,46 kn
Međunarodni promet u pokretne mreže 19:26 40, 83
Mobitel 50/100 promet uključen u mjesečnu naknadu 50:00 0,00 kn
Usluge s posebnim tarifama besplatno

Bez PDV-a= 565,79 kn
Sa PDVom= 695, 92 kn

Prilično kul lik.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Volume kaže...

Ajde slikaj jedan račun pa da vidimo na šta odlazi tih 800 kn. A vidim i da imaš 15 godina pa mi je malo sumljivo da ti plaćaš račune.

Ovo mi je sinov račun. Više ga ne koristi, a nije mi se dalo radit novi.

Prilično kul lik.
16 godina

Što ti nije jasno?

Međunarodni promet alo, zoves u druge drzave mobitele i fiksne linije.

http://downloads.khinsider.com/?u=653470 >>>> Preko 6700 Game Soundtrackova!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 12:42 (dedaa).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
dedaa kaže...

Što ti nije jasno?

Međunarodni promet alo, zoves u druge drzave mobitele i fiksne linije.

I pozovi na mobitele 187 kn

16 godina

da kao sta su ova 2 povise mene napisala... imas skoro 200 kn poziva prema mobitelima i 100 kn medjunarodnih poziva... to ti je 300 kn oduzmi to i imas normalnu brojku...

mozda ti netko drugi doma telefonira... trazi ispis telefonskih brojeva...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 12:48 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne kuzim u cijeloj ovoj prici kaj je sad tu prijevara.pa sve ti pise na racunu,a ako ti ne zoves onda zove sigurno netko od tvojih ukucana.i sve vise mi se cini da si TROL jer sad mi je jos sumnjivije da netko pise sa sinovog racuna i da covjek znaci od min.35 i kusur godina trazi savjet tu na forumu kak da raskine ugovor sa t-comom.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 15:55 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@dreadlock - ja bih provjerio što djeca rade {#} 

Očito netko puno naziva mobilne mreže.

Najbolje rješenje, traži ispis poziva, pa onda "sastanak kućnog savjeta" da se vidi tko tu koga zivka {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Alan Ford kaže...

@dreadlock - ja bih provjerio što djeca rade {#} 

Očito netko puno naziva mobilne mreže.

Najbolje rješenje, traži ispis poziva, pa onda "sastanak kućnog savjeta" da se vidi tko tu koga zivka {#}

Neznam kako to odmah nije zaključio, pa neživi sam u kući i nekoristi samo on telefon, mobitel, internet...

Glavno da ga T-com vara {#}

There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no chaos, there is harmony. There is no death, there is the force.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 13:00 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
DreadlockBro kaže...

Evo šta piše:
...

Kao sto sam i mislio. Telefon. Nije mi samo jasno kako mozes tvrditi da obavljas 5 poziva mjesecno a ocito je koliki ti je racun. Cak i ako ti ne telefoniras, ne mislis valjda da si jedini u kuci koji zna koristiti telefon? :D

Trazi ispis poziva i gledaj koje brojeve se zove.

15 godina

trazi ispis brojeva koje si zvao u tom mjesecu, odmah ce ti biti jasno tko od ukucana trosi i stvara tu cifru na racunu i da ne radi se o nikakvoj prevari od strane t-com.a niti bi ti drugi operater rijesio te tvoje "probleme".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
DreadlockBro kaže...

Evo šta piše:
...

Kao sto sam i mislio. Telefon. Nije mi samo jasno kako mozes tvrditi da obavljas 5 poziva mjesecno a ocito je koliki ti je racun. Cak i ako ti ne telefoniras, ne mislis valjda da si jedini u kuci koji zna koristiti telefon? :D

Trazi ispis poziva i gledaj koje brojeve se zove.

a da se on ne kreće negdje blizu granice, a mobitel na automatskom traženju mreže pa ga prebaci na slovensku stranu i onda počnu roaming razgovori?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice