Ma vraga ta optima je škrš žešći odi na t-scum jesu skuplji ali kvaliteta usluge je puno bolja
Optima jeftinija,T com sigurniji.
Optima je jeftina, ali po kvaliteti usluge nije ni blizu MaxADSL-u. "Pukne" li ti veza iz bilo kojeg razloga, s T-Comom si natrag u pokretu u sekundi.
Ja naprimjer mogu uzeti Max adsl a nemogu jos Opitmu.... sta da radim dali da cekam optimu ili da uzmem sad adsl na 2 godine ???
POMOC
Optima će već u narednih 5 godina biti dostupna u 30% hrvatske,a kroz 15-ak barem 50% - tako da radije čekaj,nije da ti treba sad internet.
Bolje uzmi maxadsl
Ne poznam nikog na Optimi tko je njome zadovoljan.Tcom je najbolje šta se u hr može dobiti po pitanju kvalitete usluge,kvaliteta se plaća.
A ako je 20kn mjesečno vrijedno svakodnevnih problema onda neki drugi provider predstavlja odličan izbor.

evo usporedba cijene t-com i optime do 178kn s flatom i što dobiješ
optima- 88kn t-com-99kn
1mb 4mb
2gb 1gb
po meni najbolje uzmi optimu jer kod nje za istu cijenu dobiješ duplo brži internet(178kn)
Sve ti ovisi doslovno od slucaja do slucaja.
Drugo uzmi odmah onu verziju sa bezicnim routerom jel dobijes kvalitetniji router. Ja sam prvo imao ono stranje od Telsey-a koje se pregrijava i cesto stvarno zna pucati veza. Od kad sam uzeo drugi router D-link veza vise nije nijednom pukla.

e imali optime u dalmaciji??? tocnije Imotski??
Sve ti ovisi doslovno od slucaja do slucaja.
Drugo uzmi odmah onu verziju sa bezicnim routerom jel dobijes kvalitetniji router. Ja sam prvo imao ono stranje od Telsey-a koje se pregrijava i cesto stvarno zna pucati veza. Od kad sam uzeo drugi router D-link veza vise nije nijednom pukla.

uvjek če se svađati oni koj ima t-com intarnet i optima intarnet mislim da ova tema treba lock
t kom jedino iz jednog razloga prisiljen sam ga koristiti
idi na optimu i provjeri
Ne poznam nikog na Optimi tko je njome zadovoljan.Tcom je najbolje šta se u hr može dobiti po pitanju kvalitete usluge,kvaliteta se plaća.
A ako je 20kn mjesečno vrijedno svakodnevnih problema onda neki drugi provider predstavlja odličan izbor.

Pozdrav,
bio sam na T-Comu godinu dana iako su bili bezobrazno skupi, ali čim se ukazala prilika prešao sam na Optimu i nisam imao
nikakvi problema. Osim toga da se uključim malo u računanje u razlici cijena:
- kod T-Com-a kada uzmeš u obzir pretplatu za telefon, adsl i flat rate, to te dođe 278 kn mjesešno
- kod Optime pretplatu za telefon, adsl i flat rate plaćaš 149 kn mjesečno (ako ti je 1Mps premalo, za dodatnih 30kn imaš 3Mbs), te uz to kad imaš i telefon i adsl kod Optime, mjesečno imaš 100 min besplatnih (jeftinijih) razgovora
Mislim da računica govori sve, a problemi koji su neki imali, ne vjerujem da su tako strašni kako pričaju i da je to nešto što se sa Optimom ne možeš priješiti
ma dajte, u optimi stalno puca veza, bolji je t-com 10 x, i usluga takoder
ja imam maxadsl i mogu reci meni koliko ja imam dugo samo mi je par puta pukla veza a jednom mom frendu koji ima optima njemu ponekad par puta na dan pukne veza
Bolji je MAXadsl po meni, brža je veza (iz iskustva) a u kombinaciji sa MAXtv nemože bit boljen a to šta košta 20 kn više meni ne igra ulogu
Očito je dakle da su iskustva s oba provider-a različita,eventualno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo je stvar slučaja,pa sretno ti bilo.
optima forever
Autor: I sta cu na kraju uzet??? neki kazu optima neki MAXadsl... :S evo misljenje koje sam ja steko o svemu tome: maxadsl ima bolju vezu sto mi je bitno za igrice prek neta :D optima je jeftinija... neki kazu da optimi puca veza a neki ne... sta sad?? ppuca ili ne? a fora je v tome da se moram odluciti i nakon sto se odlucim nesmem vise mjenjat... i moze li mi neko izracunati racun za telefon+internet... sveukupno??? (po svojem iskustvu)
Autor: I sta cu na kraju uzet??? neki kazu optima neki MAXadsl... :S evo misljenje koje sam ja steko o svemu tome: maxadsl ima bolju vezu sto mi je bitno za igrice prek neta :D optima je jeftinija... neki kazu da optimi puca veza a neki ne... sta sad?? ppuca ili ne? a fora je v tome da se moram odluciti i nakon sto se odlucim nesmem vise mjenjat... i moze li mi neko izracunati racun za telefon+internet... sveukupno??? (po svojem iskustvu)
Ako pređeš na optimu , vjeruj mi nećeš pogriješit..
koga god poznajem na optimi veza mu stalno puca, optima se ne moze mjerit s maxadsl-om, skuplji je maxadsl ali 10x bolji, i da NIKAD mi u zivotu sa maxadsl-om veza nije pukla, NIKAD
koga god poznajem na optimi veza mu stalno puca, optima se ne moze mjerit s maxadsl-om, skuplji je maxadsl ali 10x bolji, i da NIKAD mi u zivotu sa maxadsl-om veza nije pukla, NIKAD

Ja bih adsl
Kada cete vec jednom shvatiti da tome sta veza puca nije kriva Optima.
U 90% slucajeva je to problem dotrajalih instalacija neodrzavanih od strane T-scuma, obratite paznju jednom ako vidite u svom kvartu kad dodju T-scum-ovi kooperanti pa otvore tel ormaric kakva je to suma ispremjesanih kablova, koje ni dragi bog vise ne moze otpetljati. A da stvar bude veselija nitko osim T-scuma nema prava pristupa tim ormarima i instalacijama, jel je nasa draga drzava sve to prodala njemcima, iako smo svi mi placali i to masno te telefonske prikljucke.
Tko se sjeca prije rata za dobiti telefon u kuci trebalo je platiti tadasnjem PTT-u lijepu svotu, koja se kretala oko 2500 DM, ispravite me ako grijesim. Druga je stvar bila sta se to moglo placati na rate pa bi inflacija pojela svu tu cijenu, jel nije bilo mogucnosti izraziti cijenu u markama i vezati ih za promjenu tecaja, pa bi zadnje rate bile dostatne za kupiti zvaku (bazoku od klonske).
Cesto T-scum kad zna da ce imati problema na odredjenoj liniji jednostavno korisniku odgovori da mu ne moze isporuciti zeljenu slugu, ali isto to ne naznaci Optimi i ostalim malim operatorima, pa kad oni preuzmu liniju pocinju muke po Optimi (pucanje veze i takve stvari).
Ima i obratnih stvari kad T-scum drugom operateru jednostavno odbije prepustiti korisnika uz obrazlozenje da nema tehnickih mogucnosti realizacije ADSL uslugu na toj liniji, a isti ti korisnik ima taj isti ADSL preko T-scuma. Naravno Optima i ostali operateri se tada mogu zaliti nekakavoj drzavnoj agenciji, ali do tad je vec korisnik odustao od prelaska na nekog drugog operatera i potpisao novi dvogodisnji ugovor.
Na samim pocetcima dolaska konkurencije T-scumu firme i mali korisnici koji su prelazili sa T-scuma na druge operatere znali su biti cesto od strane T-scuma iskljucivani, jednostavno bi javljalo birali ste nepostojeci broj ili takve stvari. Cuda se mogu napraviti malim sitnim naredbama kojima ces bez problema na svojoj mrezi blokirati neki broj, pogotovo u sadasnje doba gdje su sve centrale digitalizirane, i doslovno se moze putem SMS poruka upravljati s njima.
Da nebi bilo zabune odrzavam telefonsku infrastrukturu u jednoj vecoj firmi (500-tinjak lokalnih tel prikljucaka) i znam o cemu pricam. Naravno firma ne koristi T-scum-ove usluge, jel su drugi povoljniji od njih.
Ako je netko bio na T-scumu i nije imao problema sa MaxADSL-om, nebi smio imati nikakavim tehnickih problema ni sa OptiDSL-om.
Mene zanima jel se moze promijeniti centrala ako se to moze ili kablove...ili tako nesto.. za brži internet nerazumijem se bas u te stvari?
Koristim Optimu nekih 7-8 mjeseci i radi savrseno,veza mi ne puca,modem je unatoc sumnjama(Huawei -kinezi) odlican,radi bez greske,a ne gasim ga uopce(cudi me da se ne pregrijava).Imam wireless koji radi jako dobro,signal je dobar,istina,imam samo dva kompa na njemu,ali drugi je 2 kata iznad.Racun mi iznosi oko 200(+/- 20 kn) kn uz brzinu 3mb/s(brzina je cak do 3.5 mb/s,ali zivim blizu centrale i imam dobru paricu,ne znam kak je to moguce) i flat rate,sam racun za dsl i opti fix iznosi oko 140 kn ili tak neke,ostalo su razgovori.S T-scuma sam otisel jer su bili bezobrazno skupi,cak sam imao PCM-susedi se kopcaju na tebe,nema sanse za ADSL,moral sam ih zvati da ga skinu,tek onda sam imal magicnih 48-52 kb/s,izbjegaval sam ih ,koristil carnet da bi mi racuni bili prihvatljivi),imam srece da mogu birati.Izmedju Optime i T-coma,po meni definitivno optima,ali to moras sam odlucit.moja preporuka ti je da malo jos pricekas,dok ne pocnu uvodit optiku masovno,onda bude ti cijena strahovito pala(bar bi trebala,ali mi ipak zivimo tu di zivimo).Moras si odredit prioritete,ak ti je bitan Maxtv(iz iskustva kao promatraca,ne cini mi se posebno dobar,ali to ovisi o onom kaj te zanima,po meni jedino kaj tam vrijedi su National Geographic i Discovery,eventualno programi s filmovima ak si ih mozes priustit),a i za to postoji alternativa,da ih sad ne reklamiram.Meni je bitno da odaberem best buy opciju,da dobijem najvise za lovu koju im dajem(od tud ono s Carnetom,to ti se inace najvise isplati ak si siguran da bude veza dobra i ak si uceniik ili student),u trenutku kad sam biral Optima je to bila,sad ne pratim stanje moram priznat(nemam vremena za pracenje svake akcije operatera,to radis kad biras),ali sto se pouzdanosti tice,nemas beda.Problem im je dostupnost,imam rodbinu u Zagorju koja bi presla na optimu da moze(kad su culi da imam flat za 50 kn pitali su se kak to moze tak bit),ali tu Ht drzi primat,cak ni Iskon ne nudi one dobre opcije(za koje neke dobijes),jednostavno ih deru do koze.Jedino je kod prelaska bilo problema,nakon prebacivanja na Optimu nisam imal internet jedno tjedan dana(nisam se mogel spojit na Carnet),dal je T-com ili Optima nije me znaimalo,zahtjeval sam da to rijese i jesu,stavljen je DSL,mogli su bit brzi,ali ok,oprastam im to dok god se ne zamaram internetom,nema nekih iznenadjenja,racun je tu negdje stalno,racunaju mi pozive po sekundi,imam sve ko i na T-comu(prikaz broja i sl.),osim kaj to manje placam.