Kupovine preko interneta

poruka: 39
|
čitano: 68.815
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kupovina preko interneta
pitanje

imam par pitanja u vezi online kupovine

1. kada imam novce na kreditnoj kartici i idem kupit nešto s neta, pošto su cijene u dolarima, moram li ja na račun baš dolare stavit ili će uzet i protuvrijednost u kunama?
  2. koliko se carina plaća?
  3. imate li iskustva stim? malo pojasnite ak imate

hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 23:48 (dantex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Kupovina preko interneta
prihvaćeno rješenje

Pozdrav.

1. U kunama.

2. Ovisi sto kupujes - naruci pa vidi :)

3. Nikada nikakvog problema, a kada se radi o fizickoj robi samo eventualni problemi s neznanjem nase carine koja ti rascerupa paket i malo fali da te stave pod lampu na ispitivanje, ali na kraju se ipak urazume...

Nema na cemu.

16 godina
protjeran
Kupovine preko interneta

najbolje si digni neku deviznu karticu...(visa electron je svugdje prihvaćena)

i plaćaš normalno bez ikakvih problema

www.ddoxy.blogspot.com I am the Lord, master of the sword! my xFire -- ddoxy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče plaćanja kreditnom karticom, troškovi koji dolaze na naplatu su izraženi u kunama.

Carina se ne plaća na knjige, na ostalo da. Koliko? To ne znam.

Visa Electron je debitna kartica Vise (isto kao što je Maestro debitna kartica MasterCard-a). Ako se ne varam,  Electron nema na poleđini otisnut CVV broj  kojeg traže sva Internet prodajna mjesta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 12:32 (stef).
16 godina
protjeran
Kupovine preko interneta

Maestro nije debitna (imam je, kartica od tekućeg računa)

EDIT:

Visa Electron IMA cvv na poleđini...

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 12:36 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupovine preko interneta
doxy kaže...

Maestro nije debitna (imam je, kartica od tekućeg računa)

EDIT:

Visa Electron IMA cvv na poleđini...

Ovisi koja banka, ja imam u ZABAi VISU electron i nemogu sa njom ništa, niti ima cvv na poleđini...
16 godina
protjeran
Kupovine preko interneta

ma daj

užas

čuo sam da je zaba strašno loša

prije je pbz bila "ranje...sad je prva hrvatska banka po kvaliteti i usluzi..pretekli su i ove s Alpi---

prebaci se ak možeš i ak ti se da natezat

ja svoju electron čekam da dođe doma

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Izgleda da MC u Zabi ima prednost pred Visom ili nekaj trećeg, nebitno.

I BTW da, Maestro je debitna kartica, kaj bi drugo bila ? Osmijeh

EDIT:

Electron od RBA također nema CVV, provjerio upravo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 12:55 (stef).
16 godina
protjeran
Kupovine preko interneta

meni je kartica maestro od tekućeg kunskog

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta

To je i poanta debitne kartice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Kupovine preko interneta

debitnom karticom možeš kupovat van granica hrvatske

dok s tekućim nemožeš

neda mi se objašnjavat kaj su meni objašnjavali u banci (tupio sma im isto ko kaj ti meni sad)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta
prihvaćeno rješenje

Dakle, da postavimo to najjednostavnije što možemo bez nepotrebnih komplikacija.

Što se samog plaćanja tiče, možeš bez frke plaćati bilo kojom kreditnom karticom (Visa, Amex, Master...) bez obzira na valutu jer će ti banka napraviti zamjenu valute sama. Isto tako možeš plaćati karticom deviznog računa, ali ne vidim potrebu za time ako imaš kreditnu karticu.

Carina ti ovisi od artikla do artikla, ali postoje određena pravila. Na knjige nećeš platiti carinu nikad, na softver u većini slučajeva nećeš morati. Ono što je bitno za ostalo je da cijena pošiljke bude ispod 300 kn jer onda ni za što nećeš platiti carinu.

Naravno iznimke postoje ali rijetke su.

Iskustva s time imam jer unazad 2 godine jako malo stvari kupujem ovdje kod nas, prvenstveno zbog cijene.

Od igara, softvera, raznih hardverskih sitnica ili kućanskih stvarčica do odjeće i obuće.

Nema pravila, ali uglavnom sam zadovoljan svime.

Ako te zanima kupovina preko interneta samo budi siguran da su mjesta na kojima kupuješ provjerena da nebi nasjeo na neku prevaru.

Prošvrljaj malo i po eBayu, naći ćeš puno stvari (rabljenih i novih) po povoljnijim cijenama nego u našim dućanima.

Igrica, igrica, igrica, igrica, igrica... Get over it!

1 0 hvala 3
16 godina
protjeran
Kupovine preko interneta

imam i ja pitanje

prilikom prve uplate na moneybookers,,,upisao sam krivi validacijski kod (american expres i USD ... EUR konvertiranja) blokirali su mi račun

njihov support nula bodova

kak to riješiti?

nemogu si valutu na računu pšromijeniti na eure jer kaže da su transakicje obavljane... (a nisu ovo je prva trebala bit)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kupovine preko interneta

Preko e-baya sam kupovao neke stvarcice, uvik sve super. Plaćam preko paypala i koristim American karticu. Za neke dresove od klubova nikad nisam plaćao nikakvu carinu, iako su redom skuplji od 300kn, a za sat nautica kod nas od 1700 do 2000 Kn, koji me na kartici teretio oko 750 kn (sat + dostava) sam platio dodatno 195 kuna carine.... 

Teta u carini pristojna i poslao izvod od paypala i sve u redu....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta

Kupovao neke sitnice preko eBay-a i plaćao Visa clasic karticom od PBZ-a s time da uoće nije bitno dali imaš devizni račun, u pravilu nije ga potrebno ni imati jer se devizni iznosi konvertiraju u kune i banka ti skine iznos sa kunskog računa.....da ne duljim sve pet !!

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta

Navodno za Internet plaćanje funkcionira samo Electron od PBZa i Erste banke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 14:42 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stef kaže...

Navodno za Internet plaćanje funkcionira samo Electron od PBZa i Erste banke.

To ti je čista dezinformacija,... i sa običnom Mastercard od Zabe sam kupovao i sve prolazi, bitan je sigurnosni kod od 4 znamenke sa poleđine jer se to obavezno traži !!
MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
17 godina
neaktivan

Već postoji ova tema na Bug forumu gdje je sve lijepo objašnjeno, ali , nažalost, tražilica foruma ne valja.. Uglavnom, potraži temu..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
logan kaže...
 To ti je čista dezinformacija,... i sa običnom Mastercard od Zabe sam kupovao i sve prolazi, bitan je sigurnosni kod od 4 znamenke sa poleđine jer se to obavezno traži !!
 Govorim specifično o "familiji" Visa Electron debitnih kartica, koje može imat svatko, za razliku od charge ili revolving kreditnih kartica.
CVV kôd je troznamenkasti svugdje osim na Americanu gdje je 4-znamenkasti.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 18:01 (stef).
17 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta

Želio bih kupiti neki proizvod sa online trgovine koja šalje samo u ameriku pa me zanima ima li neka firma kod nas koja omogućuje takvu kupnju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta

Erste banka:

• Maestro - tekući račun - nema CVV
  • Visa Electron - žiro račun - ima CVV

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta

PBZ-ova Visa Electron ima sve potrebno za kupovanje preko interneta. Provjereno radi.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta
autorov komentar

Ovo nije normalno!

naručio sam sa thinkgeeka svari u vrijednosti 1000kn a carina i usluge na to su još 1100kn!!!!!!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrx kaže...

Erste banka:

• Maestro - tekući račun - nema CVV
  • Visa Electron - žiro račun - ima CVV

To je  zato što vjerojatno imaš stariju karticu, jer u teoriji sve nove kartice bi trebale imati CVV.

Probaj otići u banku i pitati da ti daju nove kartice ako imaju (a trebale bi) CVV.

Hvala mami i tati koji su me napravili, jer da me nema mnogo ljudi bi bilo u velikoj zabludi!!!
16 godina
neaktivan

Visa je stara dvije godine, Maestro manje od godine dana. Nije važno - dovoljno je da jedna ima CVV.

16 godina
neaktivan

Zdravo.

Znaš li ti uopće što o bankarstvu?!

Hvala na razumijevanju.

16 godina
neaktivan

Moja je od Zagrebačke Banke i IMA CVV 3-znamenkasti broj. ;)

15 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta

pozdrav,

imam jedno pitanje. htio bih preko weba kupiti neke stvari i sada je problem sto se samo ispod 160kn ne placa carina, pa me zanima dali se to odnosi za svaki paket/posiljku? dali mogu naruciti stvar u vrijednosti do 160kn, pa odmah nakon toga ponovno narucivati i to recimo nekoliko puta? znaci imao bih vise paketa/ posiljke koje bi dosle na moju adresu, ali svaki paket nebi bio vise od 160kn, dali bi to bilo ok?

hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupovine preko interneta

pozdrav,

evo uspio sam napraviti sve (devizni racun+visa electron u pbz) i aktivirati paypal.

samo me zanima ovo da je uvoz, odnosno da se carina do 160kn ne placa, sta to znaci? za koji je to vremenski period? mogu ja sada na netu naruciti 1000 paketa po vrijednosti do 160kn i necu platiti carinu? a ni ostale stvari? znaci neograniceno mogu narucivati svaki dan x broj paketa do 160kn? ili kako se to gleda?!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Kupovine preko interneta

Na paketu kad ti šalju tražiš da ti napišu kao da je dar (Gift) i samo da napišu ukupnu cijenu, ali manju od 28$ (28$ je cca 160kn).

Frend naručuje tak i nikad ništa nije morao platit carini i porez, uvijek mu na paketu piše cijena od cca 10$, paket je kao Gift. Cijena mu pipe samo jedna, ukupna a ne po stavkama.

Mada nekad na carini znaju otvorit paket i gledat ali ako stavr/i izgledaju jeftino onda neće zezat.

Nedavno je naručio paket koji košta cca 260 kuna sa poštarinom, a na kutiji je pisalo da je cijena cca 7$, otvorili su paket na carini ali su procijenili da je manje od 160kuna (ubiti cijena je bila manja od 160 kuna ali je poštarina bila više od 100 kuna). nekad je naručivao i za cijenu veću od 400 kuna i nije ništa morao dodatno platit.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice