Kako podesiti Gmail da mi kao Outlook (program u sklopu Officea, ne web servis) ima foldere. Znači kada neki mail smatram rješenim povučem ga lijevo u svoj folder i on mi se makne iz inboxa. Vidim da Gmail ima "labelse" ali kada nesto stavim u labels folder on mi je i dalje u inboxu. Tako mi nastaje šumetina mailova i sve mi je nepregledno. Može li se kako podestiti da bude kao u Outlooku?
GMAIL folderi
- poruka: 11
- |
- čitano: 2.260
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako podesiti Gmail da mi kao Outlook (program u sklopu Officea, ne web servis) ima foldere. Znači kada neki mail smatram rješenim povučem ga lijevo u svoj folder i on mi se makne iz inboxa. Vidim da Gmail ima "labelse" ali kada nesto stavim u labels folder on mi je i dalje u inboxu. Tako mi nastaje šumetina mailova i sve mi je nepregledno. Može li se kako podestiti da bude kao u Outlooku?
Pa kreiraš foldere koje želiš i prebaciš mailove koje ne želiš u inboxu tamo.
https://www.tomsguide.com/how-to/how-to-create-folder-gmail
Nema foldera, samo labeli, ali funkcionira.
Pa kreiraš foldere koje želiš i prebaciš mailove koje ne želiš u inboxu tamo.
Kak ne kužiš da sam to već napravio ali su mi svejedno vidljivi u glavnom inboxu iako sam ih prebacio u poseban folder?
Radi ali fora je slijedeća. Ako ručno vučem radi, ako prvo tražilicom nađem određen broj mailova i od tu ih povučem ručno u label ne radi mi, ostanu u inboxu svejedno. Uglavnom uspio sam, hvala svima.
- kod kreiranja automatskog filtera treba postaviti akciju Skip the inbox (Archive it)
- kod ručnog dodjeljivanja labela treba maknuti label Inbox ili arhivirati mail.
Radi ali fora je slijedeća. Ako ručno vučem radi, ako prvo tražilicom nađem određen broj mailova i od tu ih povučem ručno u label ne radi mi, ostanu u inboxu svejedno. Uglavnom uspio sam, hvala svima.
U gmailu postoji opcija "Move to" koja služi upravo ovome što ti želiš. Ja to koristim da sve račune koji dolaze u obliku emaila, nakon što ih platim, prebacim u mapu (label) Plaćeni računi. Ako odabereš jedan ili više mailova pojaviti će ti se ta opcija. Ta opcija također postoji i na pregledu kad otvoriš pojedinačni mail. Automatski ga makne iz inbox mape (labela) i stavi ga u odabrani label.
da ne otvaram temu....da li neko od vas dokupuje storage na gmail, stalno mi javlja da mi je 99% popunjen, pa obrisem vece mailove pa padne na 85 pa za par mjeseci opet 99, postaje smorno...sta je prakticno ciniti ? hvala
Vidi sto od tamo mozes obrisati ili jednostavno uzmi godisnje 100gb, nije neka velika cijena. Ja to planiram uzeti uskoro kada popunim svoj prostor, trenutno sam na oko 85%.

takoder pazi da ti mobitel ne sprema sve fotografije na drive.
imam gmail vec godinama i nisam ni blizu popunjenosti od 15gb...