Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 601.164
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Firefox 4.0 beta
mbaksa kaže...
icecold kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
icecold kaže...

Btw. meni idalje crashuje... :(

Sum of all fears jel' se tebi ruši?

Crash? Kad se tebi ruši (random, određene stranice, flash video)?

Meni sve radi ok.

http://www.mondo.rs/s174726/Vesti/Tevez-_Znao_sam_da_je_bio_ofsajd.html

Meni ta stranica radi OK. Mozda ti je problem u nekom add-onu ili nekoj postavci - probaj potpuno ukloniti sve Firefoxe pa probaj ispocetka. Takodjer, jesi instalirao zadnju verziju Adobe Flasha?

Je'l ti uključen Direct2D? - jer je bug vezan za Direct2D.

Btw. sav sam up to date! :D

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
17 godina
moderator
icecold kaže...
mbaksa kaže...
icecold kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
icecold kaže...

Btw. meni idalje crashuje... :(

Sum of all fears jel' se tebi ruši?

Crash? Kad se tebi ruši (random, određene stranice, flash video)?

Meni sve radi ok.

http://www.mondo.rs/s174726/Vesti/Tevez-_Znao_sam_da_je_bio_ofsajd.html

Meni ta stranica radi OK. Mozda ti je problem u nekom add-onu ili nekoj postavci - probaj potpuno ukloniti sve Firefoxe pa probaj ispocetka. Takodjer, jesi instalirao zadnju verziju Adobe Flasha?

Je'l ti uključen Direct2D? - jer je bug vezan za Direct2D.

Btw. sav sam up to date! :D

Gdje se to ukljuci?

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

About:config

gfx.font_rendering.directwrite.enabled staviš na true.

mozilla.widget.render-mode staviš na 6.

Updejtuj drajvere za grafičku.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Yep, i meni se crasha na toj stranici. Neki bug?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
moderator
icecold kaže...

About:config

gfx.font_rendering.directwrite.enabled staviš na true.

mozilla.widget.render-mode staviš na 6.

Updejtuj drajvere za grafičku.

Ukljucio, sve je isto. Iako, trenutno sam na laptopu sa starijo grafickom karticom (i starim driverima posto novijih nema) - Radeon 9200 - pa se mozda onda da akceleracija ni ne koristi...

Edit: nasao sam na jednoj stranici ovo: Windows Vista or Windows 7 plus a DirextX 10 compatible graphics card with WDDM 1.0 driver are needed to be compatible...Znaci, ne odnosi se na mene, kod mene i dalje procesor radi renderiranje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 15:41 (mbaksa).
17 godina
RE: Firefox 3.7 alpha
icecold kaže...

Ako vam nije problem ko ima Direct2D uključen, testirajte ovu stranicu: http://www.mondo.rs/s174726/Vesti/Tevez-_Znao_sam_da_je_bio_ofsajd.html

I napišite koju grafičku imate i da li vam se ruši browser ili ne.

Otvara bez problema, instant i brzo :)

Nvidia 9800GT...Windows 7 x64

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Yep, i meni se crasha na toj stranici. Neki bug?

Eh ti ja smo srećnici. :D

Ako ti nije problem potvrdi bug.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=575718

It's all SpiderMonkey to me, and don't forget tracing, which still wins big over competition on lotsa code (blizzard demo'ed darkroom FFT-based video/image processing at Velocity last week). So fx4 has TM+JM-w/fatvals-and-maybe-some-static-analysis magic thrown in.

Sledeće nedelje bi trebali fatvalsi da dođu u nightly buildove.

Što znači da ćemo ponovo dobiti ubrzanje u JavaScripti. - očekujte i regresije i bugove.

Na pitanje da li će fatvalsi doneti ubrzanje evo odgovora:

Yes. A lot. They should also help in cases of JS-based animation since most animation is results in doubles being generated from other integer types - this will help reduce that effect, resulting in noticable improvements.

Cool

17 godina
Firefox 4.0 beta

Dogada li se ovo i vama?

Otvorite novi tab i u njemu neku stranicu (npr. www.bug.hr) i kliknite na prvu vijest (ili nest drugo).

Kad se otvori stranica vijesti imate li omogucen button back?

Meni je zasivljen, ali ako lupim backspace vraca se na prethodnu.

0 0 hvala 0
16 godina
nesto222 kaže...

Dogada li se ovo i vama?

Otvorite novi tab i u njemu neku stranicu (npr. www.bug.hr) i kliknite na prvu vijest (ili nest drugo).

Ja nemam takvih problema.

16 godina
neaktivan
nesto222 kaže...

Dogada li se ovo i vama?

Opičim kompletno brisanje Firefoxa i instaliram novi. :D

Btw. baci oko na betu:

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/4.0b1-candidates/

Btw. pogledaj pod tools - history - da li je stavljeno remember history.

Probaj view - toolbars - customize - restore default set.

Ili obriši places.sqlite fajl iz profile foldera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 22:26 (icecold).
16 godina

decki, oce tu svaki dan izlazit updatei jer vidim nema bas NeodlučanBelji se

Just do it :]
15 godina
neaktivan

Beta se ne mijenja tako cesto, u tome i jest bit. U alphi vidis agresivne promjene na sve strane, ono, radnu verziju, a beta bi trebala biti finalna verzija koju samo treba ispolirati. Bit ce nekoliko beta svaka sa sve vecim brojem popravljenih bugova i tada ide release candidate.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

da ni jucer ni danas nema updatea a valjda budu sutra nest poslali....

ak nist drugu barem da meni poprave ono preklapanjem

EDIT:

zasto kad imam vise tabova onda je dobro a kad nemam ni jedan onda se preklapa?

sa tabovima:

http://img228.imageshack.us/img228/2825/21640162.png

bez:

http://img12.imageshack.us/img12/7765/29108805.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 20:27 (soundstream).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

sad se prebacujem na chrome do izlaska finalne verzije. usporeno je :/ al od firefoxa se zauvijek ne odlazi.

Dočekali...10.11. The MW2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Instalirao sam danas betu, kod mene radi fino.

Sucelje mi se svida, minimalisticko sto bi se reklo, malo mi se tesko naviknuti da su tabovi sad iznad ovog prostora gdje se upisuje link stranice, ali naviknut cu se s vremenom. Sto se brzine tice, mozda malkice brza ova beta od ove zadnje 3.6 verzija Firefoxa, ali uglavnom tu negdje. Jedino sto skoro nijedan add-on nije kompatibilan, ali to je sasvim normalno jer je ovo jos beta.

Ali u svakom slucaju, i dalje ostajem na Firefoxu. Ovu betu koristit kad mi ne trebaju add-onovi, a 3.6 kad zatrebaju. :)

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Prison Breaker kaže...
 malo mi se tesko naviknuti da su tabovi sad iznad ovog prostora gdje se upisuje link stranice

View - Toolbars - makni kvačicu sa Tabs on top ;)

Prison Breaker kaže...
Jedino sto skoro nijedan add-on nije kompatibilan, ali to je sasvim normalno jer je ovo jos beta.

Svi addonovi rade uz jednu sitnu modifikaciju. Ukucaj u adresu about:config

Desni klik na prazan prostor i dodaj novu boolean vrijenost (New - Boolean) sa imenom extensions.checkCompatibility.4.0b i daj joj vrijednost false. Resetiraj FF i addonsi rade ;)

Tek u ovim alpha i beta testiranjima upoznate sve mogućnosti programa.. Zanimljivo je ali treba živjeti sa bugovima :D

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
moderator
Prison Breaker kaže...

Sucelje mi se svida, minimalisticko sto bi se reklo, malo mi se tesko naviknuti da su tabovi sad iznad ovog prostora gdje se upisuje link stranice, ali naviknut cu se s vremenom.

Naviknut ces se. Meni je to zapravo prirodnija pozicija (svi ti gumbici i adresna traka odnose se upravo na selektirani tab pa je logicno da budu ispod/unutar tog taba) i odmah sam se naviknuo i ne bih se zelio vratiti na staro.

Sum_of_all_fears kaže...
Svi addonovi rade uz jednu sitnu modifikaciju. Ukucaj u adresu about:config

Desni klik na prazan prostor i dodaj novu boolean vrijenost (New - Boolean) sa imenom extensions.checkCompatibility.4.0b i daj joj vrijednost false. Resetiraj FF i addonsi rade ;)

Nazalost, Video DownloadHelper ne radi. Instaliran je, gumbic se nalazi u traci, ali ne reagira na video unutar stranice.

Sum_of_all_fears kaže...

Tek u ovim alpha i beta testiranjima upoznate sve mogućnosti programa.. Zanimljivo je ali treba živjeti sa bugovima :D

Istina. Ali se isplati (osim ako ti se rusi). Meni je jedino zao sto nigdje nema izbornika, ako ga iskljucis. Mogli su ga staviti kao podizbornik unutar Minefield izbornika ili ugurati u naslovnu traku, koja zjapi skoro neiskoristena (naziv stranice rijetko dolazi do polovice ekrana - desno od naziva je mogao biti izbornik).

16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Nazalost, Video DownloadHelper ne radi. Instaliran je, gumbic se nalazi u traci, ali ne reagira na video unutar stranice.

Istina. Ali se isplati (osim ako ti se rusi). Meni je jedino zao sto nigdje nema izbornika, ako ga iskljucis. Mogli su ga staviti kao podizbornik unutar Minefield izbornika ili ugurati u naslovnu traku, koja zjapi skoro neiskoristena (naziv stranice rijetko dolazi do polovice ekrana - desno od naziva je mogao biti izbornik).

Vjerojatno će proradit sa idućim updateom (ovi glavni rade - ABP, WOT) a za download videa posluži Keep It bookmarklet. Spartanski, ali radi.

Koji izbornik? Ono File...View... koji se pojavljuje na Alt? Pa on rijetko kada treba. Možda da se stavi opcija da reagira na miša (da se pojavi kad se strelica približi gornjem rubu - ali bi onda smetalo zbog tabova na vrhu :/ ).

Ugl, meni je ovo odličan browser i nebi mijenjao ništa vezano za sučelje (čak mi i ovaj Bookmarks menu skroz desno odgovara, bolje nego u izborniku).

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

To što neki add-oni neće raditi je normalno. To je stvar developera da provere da li njihov add-on radi na novijim verzijama. Srećom koristim samo Adblock Plus a njihovi developeri su brzi pa je potrebno sačekati dan - dva.

Kako vidim uskoro će biti problema:big features include XPCOM changes which break all 3rd party apps and binary add-ons

Vertikalne linije su izgleda nestale posle ovog buga:https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=567295

A taj bug je ispravio i ružni back button.Smijeh

soundstream videću oko ovoga. Čini mi se da je kod devojke ok bilo.

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

S novim updateom pokidan full screen (ver 4.0.b2pre)!

Ne planirati znači planirati neuspjeh.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

kad ti je doso update?
meni jos nist nema :(

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4

Nije valjda da svaku novu verziju koja izađe moram ručno preuzimati s Interneta?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

a izgleda da je tak....

kak sam moro skinut b1 tak cu sad i b2

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
soundstream kaže...

a izgleda da je tak....

kak sam moro skinut b1 tak cu sad i b2

Al na b2 dolaze automatski updateovi - mislim da su mi dosla vec tri komada. Ako nista drugo, treba probati Help > Check for Updates...

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

jesam probo sam tak i nist nedade...

aj stavi link za skinut b2

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

evo stavio ja b2

nisu jos popravili ono sa preklapanjem....

vratili su nazad onu ikonu bez lisice

drugo nist nije vidljivo da je drugacije tj novo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Updejt možete očekivati svakog dana oko pola 3. Mada zavisi ima kada malo ranije ili koji sat kasnije izađe build.

Jam ostao na pre-alphi i ne verujem da ću koristiti betu. Ovako mi zanimljivije.Belji se

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

pa ja sam stavio b2 i jos nema nijednog updatea....

vec 3 dana nema nist

0 0 hvala 0
16 godina

sto sad da nakraju koristim? Smijeh

Just do it :]
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice