Brzina interneta

poruka: 38
|
čitano: 29.089
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Brzina interneta

imam problem t com mi je poveco brzinu sa 2 na 4 mb i download brzina bi mi sad trebala bit oko 480 tak nes ali meni nekad bude tolika nekad mi padne na 250 nekad na 150 kako kad dolazio mi je i covjek iz t com-a da provjeri i kaze da je sve u redu promjenio mi je i modem dao mi je novi ali meni brzina nikako da ostane ista imal iko ikakav savjet

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Brzina interneta

probaj sa speedtestom pogledati brzinu. brzina downloada na torrentima ti ovisi o puno stvari.

的下跌不會好
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 18:20 (JURGOLINHO).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brzina interneta
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brzina interneta

Provjeri ovdje: CARNet Bandwidth Metar

Mama, želim biti slikar. Sine, znaš da oni gladuju.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 18:23 (Quark).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brzina interneta

to mi sve provjerava brzinu ali mene zanima zas nece ostat ista

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Brzina interneta

Pa OK, ali bitno je koji rezultat dobiješ tim metodama mjerenja, pa provjeri.

Koji router imaš, što piše u njegovim statistikama, kojom brzinom je spojen?

17 godina
neaktivan
Brzina interneta

U zadnjih tjedan-dva mi stranice dosta sporo otvara... jucer su mi digli brzinu i torrenti idu do maximalne brzine, al surfanje mi je dosta sporo... jel zna netko sta bi to moglo biti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brzina interneta

ovaj carnetov test je uzasan... na 20 megabitnoj vezi mi daje rezultat od 2 megabita... bolje koristiti speedtest.net za mjerenje, on bar potegne do 15ak megabita na okolnim drzavama

"I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment..."

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brzina interneta

U petak sam zvao ove iz T-coma i kažu sad ćemo proslijedit tehničkoj ekipi da mi povećaju brzinu napokon. Zove me kasnije tip koji je neki totalni moron i nikad nije pričao ni sa jednim bićem i kaže da on nezna i da će mu povećat u pon ili uto jer preko vikenda kao sigurno neće i od tada mi internet radi sporo i puca veza svako malo.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brzina interneta

Ovo je besramno slabo i sporo od deklariranih do 250 kBs za ADSL (u službi T-Com-a). A to plaćam 80,00 kn/mjesec. Kad sam bio na modemu, išlo je brže. Vidi dokaze:/Komentar: neće mi prebaciti sliku pa pišem 5,55 kBs/

poletarac u duši i još sasvim zelen
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 21:44 (žeto).

0 0 hvala 0
16 godina
Brzina interneta

Pozdrav,

imam pitanje u vezi brzine downa i uploda toren.  Koristim qtorr 1.8.2 no pri skidanju brzina downa mi nikada ne prelazi 200 kB/s neovisno o broju sida i licha te broju filova koje skidam. Imam FLAT paket sa down do 4 Mbps/upl 256 kbit/s. Kod testiranja brzine rezultati su na sp.test : D-1,67 Mbs  Upl-0,15 Mbs ,   na  metro : D-207 KB/s    Upl- 15,8 KB/s. Kaj se tiče ovih mjernih jedinica,tu nisam doma tak da neznam dal su to neke optimalne brzine ali vidim da mi je brzina skidanja koma. Imam otvoren port na ruteru koji radi kak treba(javlja mi qtor),skeniral sam komp sa AVG-om i AdAware-om i sve je čisto,probal sam sa izmjenama postavki ali ništa.

Zanima me dal na temelju tih podataka(mjerenja brzine) mogu zvati T-com i tražiti povečanje brzine ili ima neko drugo rješenje ???

Unaprijed hvala i pozdrav !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

provjeri sa ovim: http://www.speedtest.net/, pa javi rezultate.

17 godina
freerock0 kaže...

Pozdrav,

imam pitanje u vezi brzine downa i uploda toren.  Koristim qtorr 1.8.2 no pri skidanju brzina downa mi nikada ne prelazi 200 kB/s neovisno o broju sida i licha te broju filova koje skidam. Imam FLAT paket sa down do 4 Mbps/upl 256 kbit/s. Kod testiranja brzine rezultati su na sp.test : D-1,67 Mbs  Upl-0,15 Mbs ,   na  metro : D-207 KB/s    Upl- 15,8 KB/s. Kaj se tiče ovih mjernih jedinica,tu nisam doma tak da neznam dal su to neke optimalne brzine ali vidim da mi je brzina skidanja koma. Imam otvoren port na ruteru koji radi kak treba(javlja mi qtor),skeniral sam komp sa AVG-om i AdAware-om i sve je čisto,probal sam sa izmjenama postavki ali ništa.

Zanima me dal na temelju tih podataka(mjerenja brzine) mogu zvati T-com i tražiti povečanje brzine ili ima neko drugo rješenje ???

Unaprijed hvala i pozdrav !

Ak dobivas takve rezultate mjerenja brzine od 1.6 mbit onda ti nisu niti povecali brzinu na T-Šrot pa ih zovi i to im reci onda jer moraju povecat. Probaj jos tu izmjerit brzinu ovo je puno blize na ovom linku pa vidi kaj ti kaze!Cool

http://myspeed.visualware.com/servers/vie.html

16 godina

Pozdrav,

jućer sam zvao T-com i tip mi veli da u će u ponedjeljak ekipa provjeriti centralu. Danas su rezultati na speedtestu D-4,01 Mb/s   Upl-0,23 Mb/s. To je ok ??

Pozdrav !

16 godina

Ak dobivas takve rezultate mjerenja brzine od 1.6 mbit onda ti nisu niti povecali brzinu na T-Šrot pa ih zovi i to im reci onda jer moraju povecat. Probaj jos tu izmjerit brzinu ovo je puno blize na ovom linku pa vidi kaj ti kaze!Cool

http://myspeed.visualware.com/servers/vie.html

Pozdrav,

današnji rezultati na myspeed-u  D-4 Mbps     Upl-74 kbps. To je u redu ??

Pozdrav !

17 godina
Brzina interneta

To je ok sad da tak mora i bit!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jel to na svakoj stranici ili samo na nekima jer brzina download-a ovisi o tome koliko je opterećena web stranica(koliko ljudi je trenutacno na njoj i koliko ih skida sadrzaj).

17 godina
protjeran

Ja mislim da brzina interneta ovisi o service provideru, a ne o IP adresi na kojoj se downloada, sa koje se downloada. Ako je service provider (pružatelj usluga) manje opterećen, tj. njihov server onda je i download/upload brži...

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
16 godina
ray_OGF kaže...

Jel to na svakoj stranici ili samo na nekima jer brzina download-a ovisi o tome koliko je opterećena web stranica(koliko ljudi je trenutacno na njoj i koliko ih skida sadrzaj).

Pozdrav,

to mi je generalno dok sam skidao  toren. Ukupni Down mi nije prelazio 200 kB/s no sad je ok,nakon poziva T-comu diže se i preko 350 kB/s no do sad mi je 3-4 puta pucala veza(crveno svjetlo na ruteru) pa sam morao gasiti ruter. Možda znate učemu je sad problem ?

Pozdrav !

16 godina
neaktivan
Brzina interneta

Evo i mojih "zelenih svjetala" na Myspeed-u:

Daklem, forum izašao iz bete, a  nikako da prebaci sliku (JPEG 800 x 600)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 17:27 (žeto).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brzina interneta

ono što većina vas (izgleda) ne razumije, je to da vam brzina adsl-a ne ovisi o tome koliko vama piše na papiru ili koliko plaćate isp-u, nego o kvaliteti i opterećenosti vaše parice i udaljenosti od centrale. ergo, što ste dalje i što je veće opterećenje i starost, veća je vjerojatnost da ćete moći potegnuti iznad 3mbps-a.

a ovo forsiranje po szk i tehničarima vam može jedino rezultirati time da vam puste preveliku brzinu na port pa da vam se, zbog toga što parica to ne podnosi, veza često ruši i bude spora.

jbg, sve te brzine divno i krasno zvuče, samo što je TK infrastruktura po više-manje cijeloj hrvatskoj u banani.

evo moje brzine sad mjerene. nije max. jer bi trebala biti preko 8mbita, ali neda mi se sad gasiti sve tabove da bi imao čistu vezu.

Silence! I Kill You...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 12:16 (no name).

0 0 hvala 0
16 godina
no name kaže...

ono što većina vas (izgleda) ne razumije, je to da vam brzina adsl-a ne ovisi o tome koliko vama piše na papiru ili koliko plaćate isp-u, nego o kvaliteti i opterećenosti vaše parice i udaljenosti od centrale. ergo, što ste dalje i što je veće opterećenje i starost, veća je vjerojatnost da ćete moći potegnuti iznad 3mbps-a.

a ovo forsiranje po szk i tehničarima vam može jedino rezultirati time da vam puste preveliku brzinu na port pa da vam se, zbog toga što parica to ne podnosi, veza često ruši i bude spora.

jbg, sve te brzine divno i krasno zvuče, samo što je TK infrastruktura po više-manje cijeloj hrvatskoj u banani.

evo moje brzine sad mjerene. nije max. jer bi trebala biti preko 8mbita, ali neda mi se sad gasiti sve tabove da bi imao čistu vezu.

Pozdrav,

sve to kaj si navel stoji,ali zakaj frend koji je cca 100 metara dalje od mene,na istim starim instalacijama,ima isti paket-Flat sa brzino do 4 MB, a brzina skidanja mu je veća i preko 50%. Današnje izmjerene brzine bile su za Down max-350 a minimalno 48 KB/sec - znam da nije mjerodavno ali oscilacije su ipak malo prevelike. Zovem Tcom a tip-operater mi veli kao da sam za 6 dana skinul 25 GB pa kaj bi onda htel više te me ubjeđuje da mi se neko ubacil i da skida preko bežične veze-velim mu da je to glupost jer sam povezan žičano no on idalje tvrdi isto. Na kraju ipak veli da bude neko došel pogledati centralu itd,itd,itd...Znači nema druge nego čekati.  Ili ???

Pozdrav !

16 godina
neaktivan
Brzina interneta

Pozdrav svima,čitajući ovu temu došao sam do zaključka da i ja vjerovatno imam isti  problem kao i vi,ja isto imam t-com flat najmanju brzinu mislim da je to 4 mb. kad skidam neku igricu to traje po 3-4 dan po 24sata na dan brzina se kreće od 0.3 kb/s do  maksimalni 100 kb/s pa me zanima dali je to normalno s obzirom na brzinu koju plaćam (250 kuna promet i brzina)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
freerock0 kaže...
no name kaže...

Pozdrav,

sve to kaj si navel stoji,ali zakaj frend koji je cca 100 metara dalje od mene,na istim starim instalacijama,ima isti paket-Flat sa brzino do 4 MB, a brzina skidanja mu je veća i preko 50%. Današnje izmjerene brzine bile su za Down max-350 a minimalno 48 KB/sec - znam da nije mjerodavno ali oscilacije su ipak malo prevelike. Zovem Tcom a tip-operater mi veli kao da sam za 6 dana  skinul 25 GB pa kaj bi onda htel više te me ubjeđuje da mi se neko ubacil i da skida preko bežične veze-velim mu da je to glupost jer sam povezan žičano no on idalje tvrdi isto. Na kraju ipak veli da bude neko došel pogledati centralu itd,itd,itd...Znači nema druge nego čekati.  Ili ???

Pozdrav !

zašto? zato što se ti očito ne razumiješ previše u telekomunikacijsku infrastrukturu. dvije kuće koje su jenda do druge imo imati totalno različite vodove i biti na različitim paricama. u jednoj može biti i adsl i IPtv i sve ostalo, a u drugoj sve to može biti u potpunosti nedostupno.oscilacije ti nikada nisu prevelike. jer opterećenost neke parice niej u svakom trenutku jednaka. to što si ti povezan žično ne mora značiti puno ako ti je AP ostavljen otvoren (pod uvjetom da imaš wireless uređaj, jel...). jesi si pratio količinu prometa?

CANABIS kaže...

Pozdrav svima,čitajući ovu temu došao sam do zaključka da i ja vjerovatno imam isti  problem kao i vi,ja isto imam t-com flat najmanju brzinu mislim da je to 4 mb. kad skidam neku igricu to traje po 3-4 dan po 24sata na dan brzina se kreće od  0.3 kb/s do  maksimalni 100 kb/s pa me zanima dali je to normalno s obzirom na brzinu koju plaćam (250 kuna promet i brzina)

mogu ti odati jednu tajnu? ja imam sposobnost čitanja misli.

i iz ovog tvog posta mogu čuti kako misliš na to da igru skidaš preko torrenta i kako si taj torrent našao na public trackeru...jesam u pravu? damn, im good...

ako nisam postao nagluh i dobro sam ti pročitao misli, onda imam rješenje za tebe - get used to it. ljudi koji seedaju na public trackerima rijetko kada puštaju punu brzinu.

Silence! I Kill You...
16 godina

zašto? zato što se ti očito ne razumiješ previše u telekomunikacijsku infrastrukturu. dvije kuće koje su jenda do druge imo imati totalno različite vodove i biti na različitim paricama. u jednoj može biti i adsl i IPtv i sve ostalo, a u drugoj sve to može biti u potpunosti nedostupno.oscilacije ti nikada nisu prevelike. jer opterećenost neke parice niej u svakom trenutku jednaka. to što si ti povezan žično ne mora značiti puno ako ti je AP ostavljen otvoren (pod uvjetom da imaš wireless uređaj, jel...). jesi si pratio količinu prometa?

Pozdrav, 

istina da se ne kužim u te parice i ostale komponente ali mi se činilo logičnim da ako smo spojeni na istu centralu,na istim vodovima i istom flat paketu da bi morali imati i istu brzinu - no prema ovome kaj si navel izgleda da si u pravu. Jučer me nazval tip iz tcoma i veli da smetnje i pucanje veza nastaje ako imam više linija pa dolazi do problema što bi i moglo biti jer sam tel. liniju spojil na spliter(tel + inter) a tel. liniju još na 2 linije(tel. na katu i prizemlju) + internet za buraza(preko modema-duga priča). Savjetuje mi da kupim još 2 ADSL splitera i da preko njih ostvarim spojeve linija te da bi tad veza bila stabilnija i nebi bilo pucanja veza. Kaj misliš o tome ?

Kak misliš pratil količinu prometa ?

Pozdrav !

16 godina
freerock0 kaže...
no name kaže...

Pozdrav,

sve to kaj si navel stoji,ali zakaj frend koji je cca 100 metara dalje od mene,na istim starim instalacijama,ima isti paket-Flat sa brzino do 4 MB, a brzina skidanja mu je veća i preko 50%. Današnje izmjerene brzine bile su za Down max-350 a minimalno 48 KB/sec - znam da nije mjerodavno ali oscilacije su ipak malo prevelike. Zovem Tcom a tip-operater mi veli kao da sam za 6 dana skinul 25 GB pa kaj bi onda htel više te me ubjeđuje da mi se neko ubacil i da skida preko bežične veze-velim mu da je to glupost jer sam povezan žičano no on idalje tvrdi isto. Na kraju ipak veli da bude neko došel pogledati centralu itd,itd,itd...Znači nema druge nego čekati.  Ili ???

Pozdrav !

Neznam odgovor na tvoje pitanje al ja bi mu reko da njega nije briga kolko ja skidam jer ja iam flat i reko bi mu bas vas briga kolko ja skidam il ce te vi meni doc to popravit il kaj vec il ako necete zvat cu vam sefa il slicno i nea tu diskutiranja i ostalih gluposti,kaj njega briga kolko si ti ceg skinuo i da si skinuo 1 TB nesmije ga bit briga.SeljakCool

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
17 godina
no name kaže...

i iz ovog tvog posta mogu čuti kako misliš na to da igru skidaš preko torrenta i kako si taj torrent našao na public trackeru...jesam u pravu? damn, im good...

ako nisam postao nagluh i dobro sam ti pročitao misli, onda imam rješenje za tebe - get used to it. ljudi koji seedaju na public trackerima rijetko kada puštaju punu brzinu.

joj kako je to bilo teško dokučiti, jer teško da bi netko ko se bavi private trackerima postavio tako "glupo" pitanje...

C'est la vie / http://www.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY
17 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
no name kaže...

joj kako je to bilo teško dokučiti, jer teško da bi netko ko se bavi private trackerima postavio tako "glupo" pitanje...

nisam ja rekao da je glupo pitanje, samo si ga postavio na takav način kao da mi svi znamo o čemu se radi napamet.

naredni puta pokušaj biti precizniji u opisu problema, prije ćeš tako doći do odgovora.

Silence! I Kill You...
17 godina
neaktivan
freerock0 kaže...

Pozdrav,

istina da se ne kužim u te parice i ostale komponente ali mi se činilo logičnim da ako smo spojeni na istu centralu,na istim vodovima i istom flat paketu da bi morali imati i istu brzinu - no prema ovome kaj si navel  izgleda  da si u pravu. Jučer me nazval tip iz tcoma i veli da smetnje i pucanje veza nastaje ako imam više linija pa dolazi do problema što bi i moglo biti jer sam tel. liniju spojil na spliter(tel + inter) a tel. liniju još na 2 linije(tel. na katu i prizemlju) + internet za buraza(preko modema-duga priča). Savjetuje mi da kupim još 2 ADSL splitera i da preko njih ostvarim spojeve linija te da bi tad veza bila stabilnija i nebi bilo pucanja veza. Kaj misliš o tome ?

Kak misliš pratil količinu prometa ?

Pozdrav !

haha, pa ti si izveo pravo silovanje tel. instalacije.

da, još koji splitter bi ti sigurno olakšao život, ali nije nužno da će do kraja riješiti tvoje probleme.

isprobaj, pa vidi. splitteri ionako ne koštaju previše.

Silence! I Kill You...
16 godina
neaktivan
Brzina interneta

E, ovo se zove brzina.Ja veoma zadovoljan!Vidi sliku: za slućaj da ne želi prebaciti sliku evo opis: 200kbs

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 18:16 (žeto).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice