Bnet - pad brzine

poruka: 86
|
čitano: 24.367
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Bnet - Lopovi

Ovako. Inace mi nije do blacenja kompanija ili ljudi, no ovo je previse!

Prije 6 mjeseci sam presao na Bnet. Uzeo sam odmah 3D Paket, zicna mreza.

Prvih mjesec dana (dok nisu imali tko zna koji broj korisnika) je sve bilo kako tako u redu - Brzina preko njihovog bandwidth metra je bila 2-3mbps (Od njihovih "4") dakle download oko 300kbps od mogucih 500

Nakon toga je sve poslo po zlu..

Nije prosao ni jedan dan da ja imam normalnu vezu bar 6 sati dnevno! Evo rezultat brzine preko njihovog bw metra:

CARNet Bandwidth Meter

Brzina: 450Kbps.. Vas download je 40Kbps s naze mreze.

Ovo mi je presmijesno. Ping ide preko 80. Naravno, zvao sam ih prije 2 mjeseca i objasnio do cega je. Kaze lik u redu je gospodine rijesit ce to nasi "strucnjaci" za tjedan do dva najvise, moraju rasteretiti mrezu posto je previse korisnika.

I cekam ja mjesec dana, i svaki dan isto.. Max sto sam izvukao je 3.5Mbps i to je trajalo jedan puni sat!

I nazovem opet. On veli isto.. Cekajte tjedan dana, moraju rijesiti to!

I prije 2 dana ja nazovem i kaze isto. I tad sam poludio i rekao mu puno toga (Nisam bio prevec nepristojan da se razumijemo :D) i lik se ispricavao.. Nikako da poprave. Mene jos vise zivcira sto sam online igrac a ping je preko 90-100. Dok je s T-Comom bio 40-50 max!

Eto, od mene samo mogu reci da su ocajni, jako nezahvalni, cak mi je lik poceo dijelit lekcije o internetu - Kaze gospon jeste vi internetski "zaostali" (ne nije mislio zaostao po godinama..) pa ne znate normalno koristit net? Naravno dok mu je uslo u tu glavu koji su moji problemi (On mislio da imam hrpe virusa i tko zna ceg..) i onda se poceo ispricavat s nekim glasom kao da me hoce ubit - Nije ni cudo!

Toliko od mene.

p.s. neznam zasto blatite tcom, susjed mi ima ping 35 s MaxTV-om i dl mu je konstantno 550-600kbps

*You can lead a fool to wisdom but you can't make him think *

1 4 hvala 1
16 godina
Bnet - Lopovi

Meni je tako kod t-coma isto.

Imam 4 Mbps, nedavno je bila brzina 1 Mbps, nazvao sam ih, rekli su da će vidjet gdje je problem i dao sam im broj da me nazovu ako bude kvar do mene.

Sutradan nakon poziva brzina je porasla na 2 Mbps, pomislio sam krenuli su radit na tome, valjda se uskoro vraća normalna brzina, ali to je trajalo 2-3 dana.

Nakon toga brzina je pala na kriminalnih 0.5 Mbps i takva je i danas nakon tjedan dana.

Poziv od njih još uvjek nisam dobio.

Sutra ih ponovno zovem i nadam se da će nešto uradit s tim jer mi je dosadilo otvarat jednu stranicu po 20 sekundi.

P.S. Također se igram preko neta, ping mi nije ispod 180 nikako!

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 19:56 (xxxxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bnet - Lopovi

Odje* ih i pređi na drugog providera.

Ja sam imao problema sa svojim providerom, par mjeseci je veza konstantno pucala, od 2 mbit veze dobio sam 0,07 - 0,16 kbs brzinu, gore je bilo od dial upa, a imao sam ping  1400+.

Zvao objašnjavao par mjeseci i onda dobio fino broj i direkt nazvao vrlog "stručnjaka" koji je zadužen za probleme. Sa svojom pričom punom sranja i obećavanja kupovao je vrijeme jer poboljšanja nije bilo.

Fino napišem jedan veeeeoooma kritičan e-mail na granici bontona i uličnog razgovora direktno upućen firmi i kažem da u roku od 48 sati ako se to ne bude riješilo bye-bye pa makar nemogao više nikad imati net. Bio sam toliko popi*dio da mi je više bilo svijedno, bilo neta ili ne.

Sutra ujutro!! imao sam konekciju od 7.5 mbit!!

Inače ove brzine nema ni u jednoj ponudi mog providera...

Brzina je bila tolika sve dok nisu popravili probleme, na kraju dobio e-mail isprike i vratili me na normalnu brzinu mog paketa koji je onda funkcionisao normalno.

Čast izuzetcima, ali često se ponašaju bahato, tako da više nehebem ni 5% bilo kakve ugovore sa providerima koji me vežu za njih, jer ako imam teh. probleme ili riješite ili bye-bye.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bnet - Lopovi

A gle,možete vi otvarati koliko god tema hoćete kako su ovi loši,kako su oni loši,itd...Ako ti nisi imao problema sa T-com-om,ne znači da netko drugi nije.Možda je netko drugi zadovoljan sa Bnetom,a netko treći sa Iskonom,a četvrti pak s nekim petim.Tako to ide.Ja sam recimo,super zadovoljan s Optimom jer mi je Tcom bio preskup,a ima ljudi na ovom forumu koji se žale na Optimu.

alrighty then

2 0 hvala 0
16 godina
RE: Bnet - Lopovi
dncrmt kaže...

A gle,možete vi otvarati koliko god tema hoćete kako su ovi loši,kako su oni loši,itd...Ako ti nisi imao problema sa T-com-om,ne znači da netko drugi nije.Možda je netko drugi zadovoljan sa Bnetom,a netko treći sa Iskonom,a četvrti pak s nekim petim.Tako to ide.Ja sam recimo,super zadovoljan s Optimom jer mi je Tcom bio preskup,a ima ljudi na ovom forumu koji se žale na Optimu.

Pre zadovoljan.u 4 g nikad prekid ni pad brzine dozivio nisam

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
dncrmt kaže...

Vec 4 god? Zar oni ne postoje 2-3 ? :D

Neznam, imas 3d paket?

16 godina
puls4R kaže...
Fake_Alert kaže...
dncrmt kaže...

Vec 4 god? Zar oni ne postoje 2-3 ? :D

Neznam, imas 3d paket?

da al prije je bio DCM a sad bnet i prije nije bio 3d..tek prije 1 god sam na 3d doso

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
16 godina
neaktivan
Bnet - Lopovi

pa slusaj....radi ste do tvog prikljucka....bilo je kod mene tako...isto sam muku mucio mozda mjesec dana s netom ,  i onda su mi nesto cackali i od tada nikda nisam imao problema s njima...download radi do 500 kbs , a opcenito brzine 4 mbpsa

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bnet - Lopovi

A neznam sta cu stvarno. Nekima je sasvim oke, dok je meni u k..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bnet - Lopovi

I meni zadnjih tjedan dana ping ide u nebesa poslje 20.00h...dođe mi da razbijem onaj router u tisuću komada.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hanibal kaže...

I meni zadnjih tjedan dana ping ide u nebesa poslje 20.00h...dođe mi da razbijem onaj router u tisuću komada.

To ti ne bi nista pomoglo! Moras se zaliti, biti uporan, pametno prijetiti i to je to! Nitko to ne voli ali u modernom svijetu malo sto dobijes (kupis po mogucnosti za paprene novce) a da se ne moras zaliti i pozivati se o prava, biti pravnik! Ali opet ima i druga skupina, specijalaca gdje je problem kod njih i zbog svoga neznanja svu krivnju svale na proizvodaca/providera/babu na placu! ;D

-

...Kod tebe je mozda parica preopterecena, svi odu navecer na net a provider zbog svoje lakomosti nije ogranicio na normalnu kolicinu usera po njoj (parici kako oni kazu) vec stavio neku visu kolicinu da maximizira profit, ali na tvoju stetu... Jesi u zgradi? Jel ti susjed ima DSL? Kako njemu funkcionira?

-

A jel se to odnosi na online igre iskljucivo? Jesi mozda pomislio da poslije 20 sati dolazi puno igraca online i da je problem u samoj vezi servera? ako nisi to razmotrio onda nazalost imas 50:50 da spadas u drugu skupinu...

17 godina
neaktivan

Ja s B.net-om uber zadovoljan , korisnik 3D paketa od početka i brzina kao što je deklarirano, nikad problem s netom evo već priko 2 godine !

Nisam BRAD, ali znam PIT !
17 godina
neaktivan
Bnet - Lopovi

Zgrada je sagrađena prošle godine tako da sumnjam da svi imaju B.net i dosta stanova je prazno.

Što se tiče servera nije vazno ima li koga na serveru uvijek je isto...cak i na ventrilu ping mi je normalno oko 50 a poslje 20h ode preko 100.

Go figure...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bnet - Lopovi

Evo ja prezadovoljan sa B.netom već skoro godinu ipo dana dok sa T-comom bilo sa netom bilo sa TV uslugama nisam bio ni najmanje. Brzine mi je uvijek veća od deklarirane, a ping je isto zadovoljavajući i on nažalost više ovisi do servera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 3:55 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
puls4R kaže...

I prije 2 dana ja nazovem i kaze isto. I tad sam poludio i rekao mu puno toga (Nisam bio prevec nepristojan da se razumijemo :D) i lik se ispricavao.. Nikako da poprave. Mene jos vise zivcira sto sam online igrac a ping je preko 90-100. Dok je s T-Comom bio 40-50 max!

Ne bih ti se složio s pingom 90-100 tvrdnjom, ja imam 3d paket i mogu ti poslat screenshot u igri dok igram cod 4 multiplayer i varira mi između 40-60.

15 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...
puls4R kaže...

Ne bih ti se složio s pingom 90-100 tvrdnjom, ja imam 3d paket i mogu ti poslat screenshot u igri dok igram cod 4 multiplayer i varira mi između 40-60.

Ja ti velim kako je kod mene, nisu svi isto povezani tj. preko istog servera. Lik mi je prije koji dan rekao da sam na novijem serveru koji je prenapucen i da sad prebacuju korisnike da smanje operecenost..

I kod frenda mi je skroz nova zgrada, isto problemi, dok vidim u vas "starijih" korisnika sve oke. Ne znam, ocito je do tog kako kog dopadne :D

16 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

I meni se ista stvar događa, ne mogu nagurat dwnld preko 450, ping mi je katastrofa, pnkbstr me izbacuje.... 

Dr. za postavljanje glupih pitanja...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Bnet - pad brzine
xilC kaže...

I meni se ista stvar događa, ne mogu nagurat dwnld preko 450, ping mi je katastrofa, pnkbstr me izbacuje.... 

Download preko 450kbps il ti je brzina bas 450Kbps, tj 50kbps download ako se ne varam?

450 Kbps download je meni nebo, neide mi preko 300 nikako.. o pingu da ne pricam

16 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

Ne ne ne, znam na šta misliš. Imao sam DL oko 600kb/s, sad mi je oko 450, ponekad ni na youtubeu ne mugu pogledat video bez par bufferinga...

Dr. za postavljanje glupih pitanja...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da je jedna osoba spomenula da ima optimu jos se odlucujem kojeg cu providera uzeti imam samo jedno pitanje dali optima ima mjesecnu preplatu na telefon kao kod t-coma kad sam imao onih 60 kn vise se ne sijecam koliko tocno i koliko iznosi kod optima ako ima?Znam da postavljam pitanje na krivu temu ali pitao sam na odgovarajucim temam nitko nije odogvorio .

15 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
puls4R kaže...

Ovako. Inace mi nije do blacenja kompanija ili ljudi, no ovo je previse!

Prije 6 mjeseci sam presao na Bnet. Uzeo sam odmah 3D Paket, zicna mreza.

Prvih mjesec dana (dok nisu imali tko zna koji broj korisnika) je sve bilo kako tako u redu - Brzina preko njihovog bandwidth metra je bila 2-3mbps (Od njihovih "4") dakle download oko 300kbps od mogucih 500

Nakon toga je sve poslo po zlu..

Nije prosao ni jedan dan da ja imam normalnu vezu bar 6 sati dnevno! Evo rezultat brzine preko njihovog bw metra:

CARNet Bandwidth Meter

Brzina: 450Kbps.. Vas download je 40Kbps s naze mreze.

Ovo mi je presmijesno. Ping ide preko 80. Naravno, zvao sam ih prije 2 mjeseca i objasnio do cega je. Kaze lik u redu je gospodine rijesit ce to nasi "strucnjaci" za tjedan do dva najvise, moraju rasteretiti mrezu posto je previse korisnika.

I cekam ja mjesec dana, i svaki dan isto.. Max sto sam izvukao je 3.5Mbps i to je trajalo jedan puni sat!

I nazovem opet. On veli isto.. Cekajte tjedan dana, moraju rijesiti to!

Eto, od mene samo mogu reci da su ocajni, jako nezahvalni, cak mi je lik poceo dijelit lekcije o internetu - Kaze gospon jeste vi internetski "zaostali" (ne nije mislio zaostao po godinama..) pa ne znate normalno koristit net? Naravno dok mu je uslo u tu glavu koji su moji problemi (On mislio da imam hrpe virusa i tko zna ceg..) i onda se poceo ispricavat s nekim glasom kao da me hoce ubit - Nije ni cudo!

Toliko od mene.

p.s. neznam zasto blatite tcom, susjed mi ima ping 35 s MaxTV-om i dl mu je konstantno 550-600kbps

susjed te levati

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
16 godina
protjeran
Bnet - pad brzine

Evo vidim da vas se puno zali na t-com.

Da vam malo ispricam svoju pricu.

Nesto prije bozica su pocela pucanja veze.Mislio sam da je to prolazno ali nije sutradan sam nazvao t-com i oni su rekli da ce doci tehnicar ali ja sam im zaboravio reci da idem na put.

2-3 dana poslije zove me tehnicar i pite jesam doma a ja kazem da nisam.

Kad sam dosao s puta tocno na novu godinu nazvao sam ga opet a on je rekao da bi dosao (ZA NOVU GODINU) ali nemoze jer sam maket sa liste kvarova.Nazovem za PRVI DAN NOVE GODINE i neko se cak javi.Opet me uvrste na listu cekanja za tehnicara.Tehnicar odmah dolazi sutradan i testira vez sve moguce i nemoguce i mijenja mi router (prije speedtouch a sad siemens gigaset).

Ali na moju zalost malo nakon njegovog odlaska problemi se nastavljaju pa ih opet zovem i opet me stavljaju na popis za dolazak tehnicara.Jucer me zove thenicar i ispricava se sto nije mogao doci zbog velikih oborina pa njegovi instrumenti nebi radili.

Eto to je moja prica i uopce se ne ljutim na t-com.Prema meni su uvijek ljubazni i nikad nisam imoa neugodnih iskustava sa njima.

Till the roof comes off, till the light go out Till my leg give out,cant shut my mouth Till the smoke clears out,am I high?Perhaps Ima rip this shit till my bone colapse
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Perkan777 kaže...

Evo vidim da vas se puno zali na t-com.

Da vam malo ispricam svoju pricu.

Nesto prije bozica su pocela pucanja veze.Mislio sam da je to prolazno ali nije sutradan sam nazvao t-com i oni su rekli da ce doci tehnicar ali ja sam im zaboravio reci da idem na put.

2-3 dana poslije zove me tehnicar i pite jesam doma a ja kazem da nisam.

Kad sam dosao s puta tocno na novu godinu nazvao sam ga opet a on je rekao da bi dosao (ZA NOVU GODINU) ali nemoze jer sam maket sa liste kvarova.Nazovem za PRVI DAN NOVE GODINE i neko se cak javi.Opet me uvrste na listu cekanja za tehnicara.Tehnicar odmah dolazi sutradan i testira vez sve moguce i nemoguce i mijenja mi router (prije speedtouch a sad siemens gigaset).

Ali na moju zalost malo nakon njegovog odlaska problemi se nastavljaju pa ih opet zovem i opet me stavljaju na popis za dolazak tehnicara.Jucer me zove thenicar i ispricava se sto nije mogao doci zbog velikih oborina pa njegovi instrumenti nebi radili.

Eto to je moja prica i uopce se ne ljutim na t-com.Prema meni su uvijek ljubazni i nikad nisam imoa neugodnih iskustava sa njima.

Eo cekaj da se vratim sa WC-a pa ću ti ja ispričat svoju priču(velika nužda)

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
15 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

da ne otvaram novu temu... samo bi htjeo pitat posto se danas/sutra planiram odjavit sa t-coma i prec na Bnet

ja bi uzeo 2D i uz t bi jos uzeo "proshireni paket" da mi brzina bude 12288/768 kbps e sad bi ja da mi netko tko

ima tu brzinu kaze dali se to isplati ili je osnovna brzina od 4Mb sasvim dovoljna... mislim dal se osjeti velika

razlika u odnosu na osnovnu brzinu... uz sve ovo, u nazad 3god koristim telefon,maxadsl i maxtv od t-coma

i od problema je jedino bio taj sto mi je mislim kasda router poceo stekat, tj. pucala je veza 2dana, nazvao ih

i odmah sljedeci dan su mi dostavili novu speedtouch...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kinfa85 kaže...

da ne otvaram novu temu... samo bi htjeo pitat posto se danas/sutra planiram odjavit sa t-coma i prec na Bnet

ja bi uzeo 2D i uz t bi jos uzeo "proshireni paket" da mi brzina bude 12288/768 kbps e sad bi ja da mi netko tko

ima tu brzinu kaze dali se to isplati ili je osnovna brzina od 4Mb sasvim dovoljna... mislim dal se osjeti velika

razlika u odnosu na osnovnu brzinu... uz sve ovo, u nazad 3god koristim telefon,maxadsl i maxtv od t-coma

i od problema je jedino bio taj sto mi je mislim kasda router poceo stekat, tj. pucala je veza 2dana, nazvao ih

Ako se ne misliš igrat online go ahead....

15 godina
neaktivan
kinfa85 kaže...

Mislim da nije puno skuplji taj prosireni.. Ako samo surfas po netu (Youtube, fejs, myspace itd.) sasvim dovoljna ti je pocetna brzina.

Ako si gamer ili skidas puno torrenta, albuma itd. onda mozes uzet ovu drugu, na tebi je odluka.

Al napomena - Velika vecina ljudi ima probleme s brzinom, pogotovo pingom (Znam 10-ak ljudi iz svih dijelova hrv. kojima je ping inace jako los, dl prosjecan) onda nemoj ni premisljat prelazak na bnet.. Nije da ih ne volim, ali imaju premalo servera a previse korisnika i naravno da je prenapuceno. Ako zapadnes u onaj novi tj. prazniji server, neces imat problema!

Uglavnom t-com dok god nemas problema s njima, a sad im cijene padaju dosta, je najbolji provider adsl-a za online gaming.

Ko pljuje po t-comu ocito ima razloga kao sto ja pljujem po bnetu

Tolko od mene.

15 godina
neaktivan
Bara kaže...

Evo ja prezadovoljan sa B.netom već skoro godinu ipo dana dok sa T-comom bilo sa netom bilo sa TV uslugama nisam bio ni najmanje. Brzine mi je uvijek veća od deklarirane, a ping je isto zadovoljavajući i on nažalost više ovisi do servera.

Potvrđujem, ja isto prezadovoljna. Imam njihov 3D paket i sve ok. Sa velikim zadovoljstvom smo se maknuli od T coma. A s njima je bilo problema.....

15 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

Ma mi smo zaostali za 80% europskih drzava po pitanju cijena i povezanosti (u ovom slucaju internet i telekomunikacije)

U Sloveniji imaju T1 cini mi se, gdje je ping 30-35 (Na njemackim, nizozemskim i ostalim serverima) a download prosjecni im je 1mbps ako se ne varam, ili 2.

U Rusiji imam 2 frenda koja ljetuju u hrvatskoj, i kad su jednom dosli u mene na net, smijali su se brzinama :D Vele da imaju 100Mbps opticki tj. 20-ak mbps download a upload je isti ko i download i oni to placaju 80-90$ mjesecno sto je presmijesno jer sam ja t-comu placao 600kn za 3mbps net, tv i telefon..

Bnet je najjeftinija i nelosa kompanija kod nas, al zbog te prenapucenosti imaju poteskoca (tj. mi imamo :D) s internetom.. da rijese taj problem ne bi bili losi, jer sam jednom provjeravao download i ping ujutro u 1 i bio je ping 45, dl 490kbps. To je u redu.

Want me to Google that for you?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
puls4R kaže...

Ma mi smo zaostali za 80% europskih drzava po pitanju cijena i povezanosti (u ovom slucaju internet i telekomunikacije)

U Sloveniji imaju T1 cini mi se, gdje je ping 30-35 (Na njemackim, nizozemskim i ostalim serverima) a download prosjecni im je 1mbps ako se ne varam, ili 2.

U Rusiji imam 2 frenda koja ljetuju u hrvatskoj, i kad su jednom dosli u mene na net, smijali su se brzinama :D Vele da imaju 100Mbps opticki tj. 20-ak mbps download a upload je isti ko i download i oni to placaju 80-90$ mjesecno sto je presmijesno jer sam ja t-comu placao 600kn za 3mbps net, tv i telefon..

Bnet je najjeftinija i nelosa kompanija kod nas, al zbog te prenapucenosti imaju poteskoca (tj. mi imamo :D) s internetom.. da rijese taj problem ne bi bili losi, jer sam jednom provjeravao download i ping ujutro u 1 i bio je ping 45, dl 490kbps. To je u redu.

evo danas skoro cijeli dan ping 150, za ne povjerovat

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice