Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.923
|
čitano: 1.341.103
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
7 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori

Carina se placa 10ak eura da.. Al bojim se da oni ne oduze to carinjenje pa mi naplate 50-60. 
Upravo mi se prijatelju to desilo. Rat je vodio s njima i na carini mu je paket bio tjednima ako se ne varam. 

Zato pitam ako je itko narucivao mob nedavno sa ALI-a, a da je prošlo bezbolno - nek pošalje barem link od storea pa odaberem tamo nešto iz ponude. 

Svakako hvala na informacijama! 

15 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

.. update na prošloj stranici-post.. (tracking..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 mjeseci
birra kaže...

Carina se placa 10ak eura da.. Al bojim se da oni ne oduze to carinjenje pa mi naplate 50-60. 
Upravo mi se prijatelju to desilo. Rat je vodio s njima i na carini mu je paket bio tjednima ako se ne varam. 

Zato pitam ako je itko narucivao mob nedavno sa ALI-a, a da je prošlo bezbolno - nek pošalje barem link od storea pa odaberem tamo nešto iz ponude. 

Svakako hvala na informacijama! 

brzinu carinjenja ti ničije iskustvo ne garantira jer nekome mogu sve riješiti ekspresno, a nekome otezati danima. to 50-60 eura mi se čini ekstremno puno, ne vjerujem da je cijena ležarine po danu veća od eura, ako i toliko.

meni sve s alija stiže overseasom, a oni carinjenje brzo rješavaju.

rizik uvijek postoji, ali i da platiš 50-60 eura opet si prošao debelo jeftinije.

koji je mob u pitanju? možda ga ima kod neke druge trgovine koja koristi global shipping.

7 godina

Pa da, to ti govorim. Rizik se ne isplati jer se prijatelj natezao s njima mjesec+. Nisam puno rekao.

Mobitel koji sam htio je xiaomi redmi 4x + 1 baterija sa strane. Nema ga u puno shopova i shipa se samo iz kine koliko me moje znanje o ALI-u sluzi.

Nasao bih neki shop koji ima skladiste u EU pa da mi od tamo shippaju, ali svi mobiteli novi su 6,5+ incha i gade mi se vise. Bas me zivcira to. Mob mi sluzi za whatsapp i pozive vecinu vremena, a moram ciglu nosit u dzepu.. 

8 godina

Nije ti to onda dobar izbor jer bude podržavao svega još par verzija whatsappa, uskoro bude tražio Android 10 ili nekaj novije.

Uostalom, kupi taj mobitel rabljeni na oglasniku, ako tko ima, 15-20 eura maksimalno vrijedi, ili, pametnije, potraži kaj se nudi od mobitela tih dimenzija a da su noviji.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
16 mjeseci
birra kaže...

Pa da, to ti govorim. Rizik se ne isplati jer se prijatelj natezao s njima mjesec+. Nisam puno rekao.

Mobitel koji sam htio je xiaomi redmi 4x + 1 baterija sa strane. Nema ga u puno shopova i shipa se samo iz kine koliko me moje znanje o ALI-u sluzi.

Nasao bih neki shop koji ima skladiste u EU pa da mi od tamo shippaju, ali svi mobiteli novi su 6,5+ incha i gade mi se vise. Bas me zivcira to. Mob mi sluzi za whatsapp i pozive vecinu vremena, a moram ciglu nosit u dzepu.. 

ne znam koliko ti je to pametna kupovina. imaš Redmi Note 13 za 160 Eura koji je 3 klase bolji i 6 godina noviji uređaj. Razlika u dimenzijama je 2cm duži, 0,5cm širi i 1mm tanji. Ne djeluje mi prestrašno. Ne možeš gledati samo po veličini ekrana jer ranije su mobiteli imali debeli okvir okolo ekrana, a danas je taj okvir gotovo nepostojeći. Taj Redmi 4x ima screen to body 70%, a novi Redmi Note 13 gotovo 90%.

12 godina

Pozdrav, naručio sam više stvari s aliexpressa, vecinom djelove za mob (ekrane i popratni materijal) i onda su mi nakon nekog vremena sjedinili sve u jedan paket i poslali na adresu. Muđutim prije par dana se na tracking pojavilo Failed to clear at import customs, nikad mi to dosad nije bilo. Dali se netko susreo s tim problemom, napominjem da vec godinama narucujem sve i svasta preko aliexpressa imam na stotine naruđbi i nikad na ovakav problem nisam naletija.  Inače ukupna vrijednost paketa je 125 eura

Posao oslobađa.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2023 14:19 (subi91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
subi91 kaže...

Pozdrav, naručio sam više stvari s aliexpressa, vecinom djelove za mob (ekrane i popratni materijal) i onda su mi nakon nekog vremena sjedinili sve u jedan paket i poslali na adresu. Muđutim prije par dana se na tracking pojavilo Failed to clear at import customs, nikad mi to dosad nije bilo. Dali se netko susreo s tim problemom, napominjem da vec godinama narucujem sve i svasta preko aliexpressa imam na stotine naruđbi i nikad na ovakav problem nisam naletija.  Inače ukupna vrijednost paketa je 125 eura

Da nije unutra bila kakva baterija ili tekućina?

12 godina
mbaksa kaže...
subi91 kaže...

Nije, evo upravo mi je stigao update na trackingu. Izgleda da je sve OK, stoji out for delivery.

Posao oslobađa.
16 mjeseci
subi91 kaže...
mbaksa kaže...
subi91 kaže...

Nije, evo upravo mi je stigao update na trackingu. Izgleda da je sve OK, stoji out for delivery.

meni se isto desilo par puta, valjda netko u pošti klikne krivi status pa kasnije isprave. isto tako mi je znalo pisati delivery failed i onda kasnije bude sve ok, tako da bez panike. 

15 godina
millennial kaže...
subi91 kaže...
..

meni se isto desilo par puta, valjda netko u pošti klikne krivi status pa kasnije isprave. isto tako mi je znalo pisati delivery failed i onda kasnije bude sve ok, tako da bez panike. 

-danas upravo situacija da piše neuspješna dostava mada je roba već dostavljena-primljena, tri komada koji kasne dan za jednu isporuku .. (na prošloj stranici čitava kronologija ovog šoping primjera)..

-prvi dio isporuke je bio s istom porukom, dok je na overseasu bila oznaka 'glomazni paket' + transport zd-zg.. i poruka je stigla prije, sad je roba stigla prije poruke o neuspješnoj dostavi :)) ..

14 godina
neaktivan

Danas došao paket, ali par čudnih (pozitivno čudnih) stvar

1. Overseas nije poslao sms da dolazi paket, a dovezli su paket oko 9 ujutro

2. Po prvi put dobijem email i to prije nego je došao Overseas (email od Aliexpress) da bi moj paket trebao biti dostavljen danas.

3. Paket je došao u 10 dana od dana naručivanja, a koštao je samo 6$ i free shipping

Znači jeftin paket, došao super brzo, trgovac javio da danas bude dostavljen i Overseas dostavio, ali nije ni javio da će dostavit (inače jave)

Ovo je moj 24 paket od Alija u 30 dana i do sad 100% sve savršeno.

P.S predmet koji sam naručio je bio buket umjetnog cvijeca (hahaha)

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Imam problem s aliexpressom, narucujem dugo preko app i uvik sve donese ili postar ili overseas.

8 stvarni sto sam narucio krajem 7. mjeseca mi nije doslo, narudza je kao zatvorena. 

Ne daju mi refund jer je sve kao stiglo do poste.

Za sve mi stoji ovako:

2023-08-29 17:51 - Arrived at local delivery centar

ili

2023-09-22 16:53 Arriverd at local delivery centar

Tako da su ih negdi ocito grupirali.

Zvao postu, da nema nista kod njih.

Ima ko kavku ideju?

EDIT:

kad kliknem na kontakt izbaci mi ovo:

Contact posta.hu

inauiry@ecsc-logistics.com

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2023 19:07 (thebatman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Da pratiš naše medije,znao bi da je naša pošta otišla u k...
Ja sam čekao neke pakete i više od 100dana,sve je došlo u moj grad za 15 dana,a onda čelačina...:)
15 godina

-šoping 7.mj, poruke 9.mj.. sad je polovica 10tog.. i sad pitaš? .. to si trebao pitati tad, zvati, dostavu-poštu-trgovca.. ne sad, kasno. + za isporuku imaš 90 dana i to će uskoro isteći, time i mogućnost bilo kakve žalbe aliju...

16 godina
ihush kaže...

-šoping 7.mj, poruke 9.mj.. sad je polovica 10tog.. i sad pitaš? .. to si trebao pitati tad, zvati, dostavu-poštu-trgovca.. ne sad, kasno. + za isporuku imaš 90 dana i to će uskoro isteći, time i mogućnost bilo kakve žalbe aliju...

Neče mu nikakva žalba pomoći,ako piše da je paket u tvom grada,ally neda refund,i to je to .

Taj rok od 90 dana,i mony back gatanted,ne znači ništa.

14 godina
vrinho kaže...

Meni od 28.7. stoji status ''Received by local delivery company'', sve mi inače dostavlja Overseas. Negdje se očito zagubio i dal si mogu pomoći? Nikako.

Meni jučer Ali odobrio povrat love za ovaj paket, isti dan kad sam i zatražio.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
14 mjeseci
Pozdrav ekipa. Novi sam u ovoj internet kupovini pa sam mislio naručite neke dvije tastature sa AliExpressa. (https://a.aliexpress.com/_msUgEqi).

Sa popustima bi me ukupno izašlo cca $48. Stoji da delivery ima tracking i da je neki "Choice Delivery" šta god to značilo.

Sada me zanima da li ću morati nešto još dodatno plaćati (PDV, carina i sl) kada pošiljka stigne u Hr? Po onome što sam pročitao na netu, ne bi trebalo biti dodatnih troškova osim ako mi ne naplate dupli PDV?

0 0 hvala 0
9 godina
Nema dodatnih troškova. Do 150e si siguran
16 godina
cherryx kaže...
Pozdrav ekipa. Novi sam u ovoj internet kupovini pa sam mislio naručite neke dvije tastature sa AliExpressa. (https://a.aliexpress.com/_msUgEqi).

Sa popustima bi me ukupno izašlo cca $48. Stoji da delivery ima tracking i da je neki "Choice Delivery" šta god to značilo.

Sada me zanima da li ću morati nešto još dodatno plaćati (PDV, carina i sl) kada pošiljka stigne u Hr? Po onome što sam pročitao na netu, ne bi trebalo biti dodatnih troškova osim ako mi ne naplate dupli PDV?

Ako na stranici prodavača piše,price inludes VAT,tad vjerovatno nenm dodatnih troškova,ali ti niko to nemože garantirati 100%

A ovo za 150$ je davno ukinuto.

9 godina
zzz kaže...
cherryx kaže...

Ako na stranici prodavača piše,price inludes VAT,tad vjerovatno nenm dodatnih troškova,ali ti niko to nemože garantirati 100%

Kad je to ukinuto? 

Na stranici Carinske uprave i dalje postoji poseban odjeljak za robu do 150e. Iako, ja jesam naručivao s Alija stvari skuplje od toga i nije bilo dodatnih troškova. 

16 godina
MedO1337 kaže...
zzz kaže...
cherryx kaže...

Kad je to ukinuto? 

Na stranici Carinske uprave i dalje postoji poseban odjeljak za robu do 150e. Iako, ja jesam naručivao s Alija stvari skuplje od toga i nije bilo dodatnih troškova. 

Nisi imao dodatne troškove za robu skuplju od 150$ ,zato jer kinezi ne prijave stvarnu vrijednost robe,nego dosta nižu vrijednost.

Ako carina posumnja na muljažu,može tražiti dokaze i onda naplatititi po stvarnoj vrijednosti.

A to za 150$ negdje sam još davno pročitao,da je to promjenjeno.

16 godina
moderator
MedO1337 kaže...
Na stranici Carinske uprave i dalje postoji poseban odjeljak za robu do 150e.

Za robu do 150 eura PDV prikuplja AliExpress. Za robu preko 150 eura, PDV prikuplja naša carina i takva roba ujedno podliježe obračunavanja carinske stopa, ako ista postoji (carinska stopa na robu do 150 eura se ne obračunava).

MedO1337 kaže...
Iako, ja jesam naručivao s Alija stvari skuplje od toga i nije bilo dodatnih troškova. 

Nije baš jasno što si ovime želio reći. AliExpress ti ne može prodati robu jeftiniju od 150 eura, bez da ti lupi naš PDV (to ujedno znači da ti AliExpress može naplatiti 187 eura, jer je to < 150 bez PDV-a). Ako je roba (bez PDV-a) preko 150 eura, onda sve dalje što se događa s njom više nema veze s AliExpressom, nego naša carina/pošta obračunavaju troškove carinjenja, PDV i eventualno carinu.

9 godina
Nisam to znao!

Hvala ti na pojašnjenju.
14 godina
neaktivan

Ja sam dobio u međuvremenu 4 paketa još, Overseas i dalje, vrlo zadovoljan brzinom slanja. Jedino mi na k idu polako jer svaki shopping moram odobriti u mobilnom bankarstvu, prvo je išlo ok, sad nakon 25 paketa u mjesecu, krenulo je potvrda, radi sigurnosti, valjda je do banke.

P.S

Pitanje za sve, jel netko primjetio ponekad u incognito modu da su stvari koje ste već kupili isti dan jeftinije za nove korisnike, znači gledam u incognito, a na drugom monitoru sam spojen na račun i manja cijena mi je za kak ti novog kupca. Ulogiram se, ono cijena veća. Baš sam kontakirao trgovca i zatražio da mi proda po cijeni kao za novog kupca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2023 16:22 (crocro23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav. Što se dogodilo sa web stranicom, ima crni font i traži me da ponovno unesem shipping adresu, preko mobilne aplikacije ista stvar samo što ona izgleda isto kako je i izgledala. Korisnik sam već xy godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Ta crna stranica se pojavila prije mjesec-dva pa nakon tjedan dana je nestalo. Danas opet crna stranica lol.

14 godina

Ma drkaju s dizajnom non stop. Još mi nije sjela promjena kad se dođe na item a kamoli na review od dotičnog 🤮

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
crocro23 kaže...

Ja sam dobio u međuvremenu 4 paketa još, Overseas i dalje, vrlo zadovoljan brzinom slanja. Jedino mi na k idu polako jer svaki shopping moram odobriti u mobilnom bankarstvu, prvo je išlo ok, sad nakon 25 paketa u mjesecu, krenulo je potvrda, radi sigurnosti, valjda je do banke.

P.S

Pitanje za sve, jel netko primjetio ponekad u incognito modu da su stvari koje ste već kupili isti dan jeftinije za nove korisnike, znači gledam u incognito, a na drugom monitoru sam spojen na račun i manja cijena mi je za kak ti novog kupca. Ulogiram se, ono cijena veća. Baš sam kontakirao trgovca i zatražio da mi proda po cijeni kao za novog kupca.

Novi user dobije onaj neki kupon od aliexpressa, i onda ti ga automatski uracunaju u cijenu proizvoda i zato ispada jeftinije.

14 godina

Samo da prijavim, narucio paket sa ovom opcijom i za 7 dana stigao na adresu :O 

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice