Evo dobra dva teksta koja se tiču ove problematike, pa kome se da čitati:
Evo dobra dva teksta koja se tiču ove problematike, pa kome se da čitati:
Meni je osobno Homefront SP bio jako dobar. Iako je prilično kratak, to je dovoljno da te uvuče. Ja sam uživao.
Inače, možda da probaš sa nekim naslovima kakve prije nisi igrao. Možda neka avantura, poput Gray Mattera ili nešto "dječje" poput Jolly Rovera. Čisto da ubaciš malo raznolikosti.
Isto tako, jako zabavan mi je bio Lara Croft and The Guardian of Light.
---
Ili da napraviš spinof, pa nabaviš neku od konzola. One ti mogu ponuditi nešto drugačije iskustvo.
Pa da probaš Alan Wake ili nešto slično. Opušten na kauču, drugačije iskustvo od onog za PC.
Ja osobno kad mi sjedenje pred monitorom dop*zdi uzmem kontroler i to je neka druga dimenzija.
Pa sjecas se da sam cesto jedno virjeme sudjelovao u xbox 360 temi, prosao sam rdr i danteov pakao i prodao konzolu - žao mi je ko psu sada i to su jedine dvije igre koje sam prosao ima cca 5 godina ..
alan wake sam doso daleko al nazalost prodo konzolu jbga isto mi tak zao i wii-a kojeg sam prodo a sta ces..
sad me zanima samo pc i da probat cu nesto drugacije igrat.. npr prije sma cod 4 sad samo igram hon mutavi.. od kojeg mi se kosa dize- pogotovo jer tu igru ne zelim igrat timski pa onda me ljudi podcjenju sta imam loš kdr i pisu gluposti pa me zivcira a ja cijelo vrijeme igram 5 v 5 i to solo bez friend invite i to..solo je zakon al jbga ima i svoje mane sugavi timovi, uvijek naprave first pick pa onda ti moras igrat supporta a ako ne odaberes supporta frajer napravi toliko rage pogotovo ako izgubimo jer sam ja kao zadnji koji je osto kriv sta nisam odabro support.
od takvih igara bih htio pobjec i nac neku kemiju da pocnem igrat sp jer u sp-u stvarno kad se sjetim prijasnjih godina sam jako znao uzivat.. igrati igru sa uzivancijom da me niko ne zivcira i tak to.. probat cu bas neku avanturu da mi malo razradi mozak od ovih budalastina koje igram..
Eto..Sada ste odrasli..Vrijeme je da se ugledate na amerikance koji nakon što prerastu igranje na kompovima,to odluče pretočiti u stvarnost.Tamanjenje na ulicama,puckaranje po mračnim prolazima,komnikacija sa kurva*a..Šalim se naravno...
ja imam 17 god i to mi se desava tako da mislim da starenje nema apsolutno nikakve veze sa tim :/
neznam zasto je to tako, no to pripisujem tome sto je svaka igra dobavljiva u roku 4-5 sati, a prije sam kao manji igrao ko mutav jednu igru dok je nisam presao do kraja, pa i vise puta ( GTA 3 , Age Of Mithology, Vietnam )
to su igre kojih se dan danas sjecam sa velikim osmijehom i srecom u srcu jer su me ispunjavale :))
danas vise toga nema, imam 400 GB popunjeg harda ( BF:BC2, COD:BO, Crysis 2, Crysis 1, NFS Hot Pursuit, AC2 itd )
NISTA, ali bas NISTA od toga nisam presao .. najdulje sam dosao s Crysis 2 i to na 35% igre :/
uzasno mi je zbog tog zao sto ne iskusavam igre no isto tako ne razumijem kakoooo pobogu ne gubim volju za COD 4 MP .. mogu ga igrat danima i ne gubim..pa u cemu je razlika !? igrao sam i Crysis 2 Multy no to nije to ..
nekako mi to najvise odgovara .. jedino sto cu sigurno jednom probat ( kada prestane ova masovna svjetska kriza da se skupi opet para ) ce bit xBox 360 da vidim el ima razlike na nekom BIG SCREEN TV-u..
drugog mi nema :D a i sve vise me privlaci bike , tako da mislim da cu se ovog ljeta tog primit malo cvrsce :)
mislim da odgovora na ovo pitanje nema, i da je to sto se desava za covjecanstvo dobra stvar :)
Imam i ja isti problem. Kupio sam BC2,zapalio se za njega i igrao mp mjesec,možda dva i odustao. Kupio sam sad AC:B koji sam jedva čekao 6 mjeseci i igrao ga 2 tjedna ako i toliko za razliku od AC2 koji sam igrao 2 mjeseca. Čini mi se kao da su današnje igre samo za kratke staze,kao da su napravljene da ih igraš mjesec dana ako i toliko i onda da ih ostaviš sastrane,da skupljaju prašinu na nekoj polici i onda ih tijekom pospremanja nađeš nakon par mjeseci i igraš par dana samo zato da bi ih opet ostavio na neku policu.
Kao da su postale žene za jednu noć koje kasnije nikad nećeš vidjet.
Prije 4,5 godina igre su bile puno zanimljivije,duže su te držale uz monitor. Sad im se rado vraćam,kao na primjer 7 godina starom GTA San Andreasu.
Također i ja kao da sam izgubio želju za igranjem. Ove godine sam prešao samo Dead Space, Dead Space 2, Batman: Arkham Asylium, Mafia II, a imam instalirano 20 igara. A tu je još i faktor ljepih dana, posla, ljepše polovice..... Ja mislim da do 9 mjeseca računalo ide u hibernaciju što se tiče igranja (ozbiljnijeg posvećivanja nekom naslovu). Ne mogu po ovakvim danima nakon posla provodit vrijeme doma pred računalom. Rađe izaći sjest kraj mora na pivu sa ekipom, karte, vikende provest sa boljom polovicom negdje vani ili u vikendici nego ćubit pred HD rezolucijom. Iako kada se vrati jesen i kiše kao i kakav Skyrim i ME3 uopće ne sumnjam da ću provest dosta vremena spašavajući svjet od Collectorsa ili naganjajući zmajeve po brdima.
A može biti da je i došlo do zasićenja. Mnogi naslovi su plitki, bez atmosfere, nabrzinu sklepani...ili nisu....možda je meni to lagano dosadilo....
DA vecina nas ima isti problem.... neznam negdje sam i ja to mislim tu na bugu procitao neku vijesto o igrama ja mislim da je cek lik koji je napravio minecraft to reko.
Da dans svi rade igre iskljucivo radi profita a da na to ne gledaju kao proizvod tj uslugu koju pruzaju klijentima..
Cini mi se da svi rade samo na prvom dojmu igre a za kasnije ih uopce nije briga, znaci on navucu raznim marketinskim trikovima nas da uzmemo igru i onda nakon cca 30 min vidimo da smo kupili drek da se tak izrazim a povrata nema, a oni se svi vesele kak je igra dobro prodana..
DA vecina nas ima isti problem.... neznam negdje sam i ja to mislim tu na bugu procitao neku vijesto o igrama ja mislim da je cek lik koji je napravio minecraft to reko.
Da dans svi rade igre iskljucivo radi profita a da na to ne gledaju kao proizvod tj uslugu koju pruzaju klijentima..
Cini mi se da svi rade samo na prvom dojmu igre a za kasnije ih uopce nije briga, znaci on navucu raznim marketinskim trikovima nas da uzmemo igru i onda nakon cca 30 min vidimo da smo kupili drek da se tak izrazim a povrata nema, a oni se svi vesele kak je igra dobro prodana..
O tome ja i govorim,čak me i BC2 nakon nekog vremena razočarao,kao i AC:B
Heroesi,cod 1 i 2,stari moh-ovi,LOTR koji su rađeni po filmovima (ovi novi su smeće kakvog nema),gta vc i sa to su igre. Ovo novo su smeća.
Ja nemam takvih problema - možda zato jer odigram 2-3 igre godišnje (i to je što bi se reklo dobra godina). U ovom moru smeća što se nudi jedva nađem pošten naslov koji mi odgovara i kada njega nađem iskoristim ga do maksimuma. 99% igri koje sam završio sam prešao više puta i/ili utukao 200+ sati u njih - s tim da ne igram multiplayer igre.
Ja nemam takvih problema - možda zato jer odigram 2-3 igre godišnje (i to je što bi se reklo dobra godina). U ovom moru smeća što se nudi jedva nađem pošten naslov koji mi odgovara i kada njega nađem iskoristim ga do maksimuma. 99% igri koje sam završio sam prešao više puta i/ili utukao 200+ sati u njih - s tim da ne igram multiplayer igre.
daj mi reci te 2 do 3 igre mozda imaju ono nesto sta bi meni koristilo.. a mislim da je tvoj kljuc sto ne igras mp takoder.. ali sam reci ta 3 naslova mozda ima nesto u tome.
Mene ovakvo nešto uhvatilo prošlu godinu.. Baš mi se nije dalo ništa igrati, ali baš ništa..
I onda me nešto puklo i nisam upalio komp mjesec dana.. Ali baš mjesec dana.
Taj mjesec sam se ubio na basketu, svaku večer bi došo doma mrtav umoran, i to bi ja i ekipa igrali poslje treninga..
Od kad sam se vratio svaku igru gledam kao izazov, trudim ju se preći i naći nešto dobro u njoj i to dobro iskoristiti.
Evo zadnje što sam prešao je DA 2, a sad idem na DA O.
Da sigurno je problem u tome što se sve radi na isti kalup samo sa boljom grafikom i rijetko kada boljom fizikom. Mene u igri mogućnosti, opcije najviše zabavljaju. Recimo u Crysisu mogu koreanca ubiti na puno načina:
- uhvatim ga s rukom za vrat i bacim ga recimo u provaliju ili na drugog koreanca ili ga koristim kao human shield
- na običan način s oružjem
- zaletim se s autom u njega
- bacim barel s gorivom na njega i pucam u bačvu
- srušim palmu na njega
itd.
Također pristup misiji hoćeš biti rambo, predator, normalni način ili jednostavno zaobiđeš nevolje tako da se prišuljaš laptopu s kojeg trebaš skinut informacije i pobjegneš bez da išta primjete.
Ono što sam shvatio sada u Crysisu 2 je da nevolim skriptirane scene, možda sam se nekad prije na to palio no sada mi idu na živce.
Prošle godine sam prešao sada 8 godina stari Knights of the Old Republic (bioware) i uživao sam u njemu više nego u 90% novih igara.
daj mi reci te 2 do 3 igre mozda imaju ono nesto sta bi meni koristilo.. a mislim da je tvoj kljuc sto ne igras mp takoder.. ali sam reci ta 3 naslova mozda ima nesto u tome.
Fallout New vegas
Mass Effect 2
Darksiders
Super meat boy - očajan sam u njemu tako da nisam daleko dospio
Počelo dobro i jedva završio "na silu" bez motivacije
Bioshock 2
Starcraft 2: WoL
Nisam probao jer nemam vremena, ali čuo dobre stvari o njima
Deathspank
Lara Croft and the guardian of light
To su sve igre na koje sam bacio oko godinje prošle godine od novih naslova
Super meat boy - očajan sam u njemu tako da nisam daleko dospio
igras s gamepadom?
super meat boy je jedan od rijetkih dokaza da igre graficki ne moraju izgledati ''cool'' da bi bile zabavne ...
@toxic i mene su isto ''ubile'' online igre .. cod2 (prije), cod4, bfbc2 itd. ... dugo vremena nisam presao ni jednu sp igru (na pcu) dok sam na xboxu (zato sto sam ''morao'' jer nisam imao pc) presao RDR i CoD:BO... kao sto si rekao kada igras mp igre...stvori se u tebi neki osjecaj da moras igrati protiv stvarnih ljudi (to nekakvo natjecanje, dokazivanje..ako mozemo to tako nazvati)
Ja sma isto prije bio aktivan igrač.Od srednje slabo.Tu i tamo odigram partiju PES-a(sad ne mogu ni to jer mi se joypad pokvario) ili šaha.Da budem iskren,bolje mi je ovako.To je jedna distrakcija manje i mogu se koncentrirati na školu,a najesen ću ako bog da na fakultet pa ionako neću imati vremena za igrarije.
super meat boy je jedan od rijetkih dokaza da igre graficki ne moraju izgledati ''cool'' da bi bile zabavne ...
S tipkovnicom - ili onog što je od nje ostalo
Ja volim "starinske" RPG-e: zatvoreni leveli, izometrijski pogled, pauziraj i taktiziraj pristup. Praktički jedino što i igram su RPG-ovi - nisam ja čovjek od brzine, refleksa i akcije
Živa istina u uvodnom postu.
Jednostavno je stvar kombinacije godina/kvalitete naslova.
Naravno da kad sam imao 13-14 i bio me strah ući u my computer,svaka igra je bila nevjerojatno iskustvo.
A)sve je bilo novo i samim tim zanimljivo
B)same igre su najcesce bile daleko ispred svog vremena (gledajuci iz danasnje perspektive) i zarazno dobre
Danas se zamislim nakon kupnje svakog novog komada hardwarea,koji ce mi to vrag uopce kad nemam živaca ništa odigrati do kraja
Primjer današnjeg igranja:
Crysis 2-Instalirano,naštelana grafika (često zanimljiviji dio u igrama od samog igranja,toliko o kvaliteti),opaaa,ovo prehebeno dobro izgleda...
2 levela nakon gasim i otad stoji i jednostavno se nemogu natjerat zaigrat dok recimo Crysis1 me povukao da lutam okolo đunglama i uzivam.
Shift2-hebiga,ovo ne ide bez volana,ne trosi mi se na to.Uninstall.
Dragon Age 2-Nakon glazbe,kinematografije i knjizevnosti ocigledno je gaming otisao u drek,gasim nakon 20 min.
Redom sve hype,nafrizirane igre,prakticki blockbusteri.
Primjer igara uz koje su bile krvave oci do 6 AM,bilo starije,bilo novije,SP & MP:
-Anno 1404,1701...
-Civ 3,4,5
-Bioshockovi
-Deus EX
-Alpha Centauri
-Fallout kompletno
-Baldurs Gate
-Starcraft
-Monkey island
-The Longest journey
-Half Life
-Black & white
-Heroes III
-Diablo kompletno
-Red Alert 2
-Homeworld
-Ozbiljan Sam
-Spyro,medievil,twisted metal,fighting force,crash bandicoot,gex the gecko,sheep dog n' wolf sa sonya recimo..
...Poslanik i captain motherfuckin' Claw
Ako se tko pronađe u ovome,great
Imam isti problem, jednostavno mi je postalo draže natjecati se s pravim ljudima neko protiv nekih virtualnih likova, recimo radije ću odigrati COD2 dva sata jednu te istu mapu, nego zaigrati neku igru koju sam skinuo a nisam niti instalirao a čak zaigrati jer mi se jednostavno ne da, nekad to bude zbog vremena (jer imam još 2 brata koji žele na komp ) COD2 mi je instaliran je i brza je igra, dok ponekad LOTRO igram ali mi se jednostavno ne da zbog 5-6 questova zujati trčkarati pol sata jer za to vrijeme mogu odigrat 1 war na COD-u. Nekad bude i zbog lijenosti, skinem najnovije naslove (a i one stare koje sam prije igrao) i pohranim na hard disk, i uvijek si kažem poslije ću ali to poslije naravno nikad ne dođe. Trenutno na tvrdom disku imam preko 180 GB igara, a pola od toga nisam ni taknuo, evo recimo koje su to:
GTA IV (prešao sam ju kad je izašla ali sam skinuo zbog multiplayera i naravno nisam instalirao ni igrao)
Anno 1701
Crysis
Crysis Warhead
Crysis 2
Fallout New Vegas
GTA San Andreas (odlučio da ću opet preći igru i još nisam)
Harry Potter nekoliko igara
Hitman svi nastavci (isto kao i GTA SA)
LOTRO (odigram pol sata u tjedan dana)
PSX 10-ak igara
R.U.S.E.
Wolfenstein II
Sniper Elite
UT 3
Ima ih naravno još, to su samo neke..
Živa istina u uvodnom postu.
Jednostavno je stvar kombinacije godina/kvalitete naslova.
Naravno da kad sam imao 13-14 i bio me strah ući u my computer,svaka igra je bila nevjerojatno iskustvo.
A)sve je bilo novo i samim tim zanimljivo
B)same igre su najcesce bile daleko ispred svog vremena (gledajuci iz danasnje perspektive) i zarazno dobre
Danas se zamislim nakon kupnje svakog novog komada hardwarea,koji ce mi to vrag uopce kad nemam živaca ništa odigrati do kraja
Primjer današnjeg igranja:
Crysis 2-Instalirano,naštelana grafika (često zanimljiviji dio u igrama od samog igranja,toliko o kvaliteti),opaaa,ovo prehebeno dobro izgleda...
2 levela nakon gasim i otad stoji i jednostavno se nemogu natjerat zaigrat dok recimo Crysis1 me povukao da lutam okolo đunglama i uzivam.
Shift2-hebiga,ovo ne ide bez volana,ne trosi mi se na to.Uninstall.
Dragon Age 2-Nakon glazbe,kinematografije i knjizevnosti ocigledno je gaming otisao u drek,gasim nakon 20 min.
Redom sve hype,nafrizirane igre,prakticki blockbusteri.
Primjer igara uz koje su bile krvave oci do 6 AM,bilo starije,bilo novije,SP & MP:
-Anno 1404,1701...
-Civ 3,4,5
-Bioshockovi
-Deus EX
-Alpha Centauri
-Fallout kompletno
-Baldurs Gate
-Starcraft
-Monkey island
-The Longest journey
-Half Life
-Black & white
-Heroes III
-Diablo kompletno
-Red Alert 2
-Homeworld
-Ozbiljan Sam
-Spyro,medievil,twisted metal,fighting force,crash bandicoot,gex the gecko,sheep dog n' wolf sa sonya recimo..
...Poslanik i captain motherfuckin' Claw
Ako se tko pronađe u ovome,great
E to su bili dani.Za Gecka se veže jedna anegdotica.Negdje sam sa 7 godina dobio Playstation 1(legendarnog sivonju),a jedna među igrama je bila i Gex the Gecko.Kako sam bio mlad,a ta mi je plejka mi je bila prvi pravi komad tehnologije,nisam znao za mogućnost spremanja pozicije u igri tako da sam svaki dan sve ispočetka prelazio.Zanimljivo,nisam bio frustriran time.
Kako sam bio mlad,a ta mi je plejka mi je bila prvi pravi komad tehnologije,nisam znao za mogućnost spremanja pozicije u igri tako da sam svaki dan sve ispočetka prelazio.Zanimljivo,nisam bio frustriran time.
LOL, ni ja također, i tako bi moji frendovi došli kod mene u 9 sati, stavimo Spyra, ponekad Crash Bandicoota, pa Medievila, Aladdina, Twisted Metal itd. i uvijek ispočetka igramo :') .. i igramo sve do mraka dok ih roditelji ne zovnu doma, čak su i jeli kod mene dok smo se odmarali od igranja Da mi je ponovit te dane kad su igre imale dušu, a ne ove sada kojima je glavno da imaju što bolju grafiku, tek u drugom planu im je igrivost..
Tako je i kod mene, ne da mi se ni upalit igru, a bas mi fale one noci igranja. Zadnje sto sam igrao dan i noc je bio Risen u 6-om mj. i to je to. Mislim da sam cak vise ucio kad sam vise igrao. Sad nit' igram, nit' ucim. :)
I, fale mi igre s "dusom" - citaj - Metal Gear Solid! <3
ma vecina nas je takva...prosle godine kad sam kupio novi komp,totalno sam mislio sadcu preci sveee igre sta nisam mogao pokrenuti zadnje 2 godine,i noveee igre i sve....kao djetetu kad kupis zvaku xD od tih sviiih igara neznam jesam preso do kraja 2-3...cak ni famozni crysis nisam presao,krizu 2 sam upalio 3 puta doso do drugog checkpointa i to je to...od ostalih sta sam probo je CIV5(mislim da bi me to moglo zadrzati malo duze),isto tako anno 1404 je brutala,ali et ni to neigram....jedino sto upalim sat-dva svaki dan je COD4,,,,zalosno!! ehehe
Jel znate onaj osječaj kad se nabrijete na neku igru,skinte ju za par sati i više vam se neda :D
To me ubije :)
Jel znate onaj osječaj kad se nabrijete na neku igru,skinte ju za par sati i više vam se neda :D
Ti si jos dobar. Ja se nabrijem na neku igru, trazim je 10 dana jer nemam flat, i dosadi mi prije nego je i nadjem! :D
Također, mislim da se više zagrijem za ritual pronalaska igre na torrentu i čekanja dok se skine, nego do same igre..
ovo je najgore dogada mi se non stop
Uh dobro je :D nisam jedini....već sam mislio da sam popidfsfdzdio...
Dobro da imam flat pa me briga ..kao sto kolega kaže ..veći mi je gušt tražiti igru po torrentima :D
Neznam zakaj se sekirate oko toga?
Još se SILITE na igranje, pa budite sretni da ste se "prirodno" odvikli.
Ja sam gaming zamijenio serijama...trenutno sam na Stargate.
Jedino kaj igram je League of Legends...tu i tamo upalim novu krizu, DA2 ili još neku od 30 instaliranih igara.
Gdje je nestalo zlatno doba?
Gdje je Medal of Honor za PSX!!!
Užas...
Hmmm..
Podijelit cu ovdje svoje iskustvo, mislim da je mrvicu drugacije od vecine ljudi...
Dakle, imam 29 godina, uskoro 30... prvi komp sam dobio sa 5 godina, napisao svoju prvu igru sa 8 (doduse, prekucao sam kod iz casopisa ali i to je nesto :-D). Ovo stoji kao pokazatelj da sam bio pravi pravcati geek u osnovnoj i srednjoj skoli, visio na kompu nocima i proveo cijelo ljeto igrajuci Pizza Tycoon sa frendom. Kad je izasao Starcraft, nisam se profesionalno natjecao, ali potrosio sam noci i noci i noci vjezbajuci.
Pred nekih 2 godine, bio sam u cudnoj fazi gdje mi se uopce nije dalo imati komp doma... pa sam uzeo xBox. Kad sam se preselio, uzeo sam PS3.
Pred nekih 6-7 mjeseci, usao sam u cudnu fazu u kojoj mi je cijela ta ideja igranja pocela biti ogavna, i nekako mi se cinilo da samo trosim vrijeme na gluposti umjesto da ga trosim na nesto sto vrijedi.
Pa sam prodao PS3, komp i dalje nisam imao doma, a odlucio sam ne ostajati na poslu i igrati igre tamo.
Prakticno, doveo se u stanje u kojem nisam igrao skoro nista.
Najbolja odluka koju sam ikad odlucio provesti u zivotu.
Trenutno nisam tako striktan, odigram mozda sat-dva kroz dva tjedna, i to opicim 10-15 minuta A.R.E.S. ili neku drugu bezglavu akciju. Uopce vise ne igram MP-eve.
Ako potrosim duze vremena od 10 minuta igrajuci se, picim Shadowrun u emulatoru za Genesis.
Moje iskustvo je - zivot je jedan, kratak, i treba ga trositi na vrijedne stvari.
Sjedenje u sobi i d*kanje po kontroleru je forma zabave... koja vrlo brzo preraste u opsesiju, no naravno, igre se rade na nacin da im je to cilj.
Postoje razni drugi nacini uzivanja u slobodnom vremenu, i otkako sam se 'otkacio' od video igara, nalazim da puno vise uzivam u malim stvarima.
Eto.
potpisujem sve što je Deus rekao