Nitko ih nije silio da izbace igru na tim konzolama.
Uz to sami su priznali da su poceli igru prebacivat na te konzole par mjeseci prije nego sto je izasla.
Teorija ti ne drzi vodu
tocno.
Baldurs gate 3 je izasao za PC i PS5, za Xbox ne, jer ne radi kako treba na obje verzije Xboxa.
Tako se ponasa netko tko ima bar nekakav integritet i standard kvalitete i nije mu samo bitno da proda proizvod, vec da proda kvalitetan proizvod.
naravno u danasnje vrijeme je zalosno da je Larian iznimka, a ne pravilo
isto tako s druge, strane ne mozemo pljuvati samo po izdavacima i developerima, jer i mi sami snosimo odgovornost, jer pristajmo kupovati poluproizvode i igre u beta stadiju razvoja
I sam sam jedan od takvih budala, recimo Diablo 4, iako mozda on nije bas dobra usporedba sa CP ili Starfield, koje su bas bile totalni drlog kada su izasle, dok je kod diabla problem "samo" end game
uglavnom, dok mi ne prestanemo trositi novce na mediokritete od igara, nece ni oni se opametiti, jer kultura developera totalno zastranila
nisu to vise ljudi sa ogromnom strasti i ljubavi prema igrama, koji su i sami zagrizeni gameri i uzivaju u svakoj sekundi rada na necemo
du zadnjih 10 - 15 godina, nove generacije gaming developera, su samo placeni radnici kao i u svakoj drugoj bransi, bez ikakve povezanosti sa kompanijom i proizvodom na kojem rade
Recimo poslusajte sta kaze Timothy Cain, tvorac Fallouta, koja je od pocetaka pa do danas u toj industriji i gleda tu tranziciju
https://youtu.be/LMVQ30c7TcA?si=h9LcqdFKkbJ_LcYO