Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.671
|
čitano: 6.088.077
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 mjeseci
Re: Sony PlayStation 5
greysaint0 kaže...
antimadridista kaže...
Meni je općenito nejasno zašto ljudi misle da je gaming industrija jedina industrija na svijetu na koju nebi trebalo utjecati trenutno stanje u svijetu. Sve drugo je poskupjelo oko vas. Svaki hobi koji imate i sve namirnice koje koristite.
Danas praktički prije nego si izašao iz kuće izbije ti 50 eura iz džepa.

Volio bi i ja da je nekako gaming ostao netaknut ali to su nerealna očekivanja. Evo sad će izaći Switch 2 i kužim da masu ljudi piše da je skupo i da je možda moglo biti 50 eura jeftinije. Ok jasno, ali pričamo o komadu hardvera koji će ljudi koristiti godinama. Na jednu vreću namirnica u dućanu danas ode 50 eura kao od šale.

Ljudi danas mijenjaju mobitele puno ćešće nego konzole i ostalu gaming opremu a nekako mi djeluje da se puno manje kritizira dizanje cijena mobitela i koliko koštaju danas u odnosu na prije 5-6 godina.

Složit ću se u potpunosti s tobom što se tiče cijena HW. Većini ljudi nije problem pljusnuti €1000-1500 za novi iPhone ili Galaxy svake druge godine ali kad dođe info da konzola košta €550, svi polude. Realno, imam još uvijek u kući launch day PS5 koji će klinac koristiti sve do PS6, znači vjerojatno 7-8 godina.

S druge strane, cijene igara nisu normalne a za taj dio su većinom krive megalomanske produkcije i projekti gdje igre koštaju $200-300 milijuna a za to su krivi sami razvojni timovi i izdavačke kuće. Primjerice, Spider-man (PS4/PS5) je imao budžet $90 milijuna. Spider-man 2 je imao budžet $315 milijuna. Razlike u grafici između 2 igre su toliko minimalne da se čovjek mora pitati za što je točno otišla razlika od $225 milijuna. Da ne spominjem da SM2 nije bio ništa posebno, dapače, više je ostavljao dojam da se radi o SM1.5.

Očito u gaming industriji postoje mnoge redateljske primadone (Niel Druckmann i njemu slični) čija izdrkavanja skupo koštaju pa imamo sve više primjera vrlo skupih igara koje se jako loše prodaju. To se najbolje vidi u primjerima gdje se više ne raportiraju prodane brojke već samo player count. Najnoviji primjeri su AC Shadows, kojeg su zaigrali "milijuni igrača" a Ubisoft je nakon tako silno uspješne igre prodao 25% udjela Tencentu. Doom: Dark Ages koji su isto tako zaigrali "milijuni" se navodno prodao u samo 880K primjeraka i predstavlja zasad totalni podbačaj (što ne čudi jer su iz igre izvadili sve što je Doom činilo Doom-om).

Ali eto, bitno da igre imaju ray tracing, path tracing, bitno je vidjeti pore na licu i dlake u nosu liku kad se zumira kamera i zato moramo plaćati €80-90.

S druge strane tu je Clair Obscur koji košta €49 (budžet je bio $30 milijuna), koji nema nikakav RT niti PT niti toliko spektakularnu grafiku, a prodao se u 3,3 milijuna primjeraka. Da ne spominjem da je turn based RPG kakav gotovo nitko više ne radi.

I sad se čovjek zapita tko tu koga *ebe i zašto se igre moraju raditi 7-8 godina i koštati $300+ milijuna kad može brže, jeftinije i uspješnije i na kraju balade, daleko povoljnije za kupca.

Kad me netko traži €90 za igru u kojoj ću provesti 100-200 sati (kao što je primjerice Elden Ring), bez problema kupujem po punoj cijeni. Kad me netko traži iste pare za igru koju ću igrati 10-15h, pošaljem ga u rodni kraj i čekam 50-60% sniženje (a možda ni tada ne uzimam).

Uz to što su Clair Obscur radili igrači za igrače, AC Shadows su radili They/Them za modernu publiku, sad sam bezveze bacio oko na steam charts i poprilično je ironičan. Što mi je drago naravno i odlično si sve rekao. Mužnja para iz investitora uz lažna obećanja, zato se i odgađaju godinama i rade godinama.

17 godina
Završil sa The First Berserker: Khazan.

Remek djelo i vjerojatno najteža Souls igra. Fenomenalan i emotivan story, vrlo razrađen combat (još k tome na 3 dijela, koliko je i glavnih oružja) sistem, jako dobro pogođen soundtrack i meni osobno najljepša, cel shading grafika. Radi ko urica na PS5 Pro, ukupno odigranih 89h. Od mene čistih i zasluženih 9/10

Počel sa Astro Bot.
Fenomenalno korištenje Dualsense kontrolera, sve kaj je u Playroomu bilo dobro, tu je još bolje...
Moj PC  
8 0 hvala 0
7 godina
Sony PlayStation 5

Vi koji kupujete bonove sa indijskom amazona, kako ste riješili pitanje broja telefona kojeg se traži prilikom kupovine? 

Edit: riješeno, zanemarite. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2025 15:34 (Vandit).

0 0 hvala 0
9 godina
Armor kaže...
Završil sa The First Berserker: Khazan.

Remek djelo i vjerojatno najteža Souls igra. Fenomenalan i emotivan story, vrlo razrađen combat (još k tome na 3 dijela, koliko je i glavnih oružja) sistem, jako dobro pogođen soundtrack i meni osobno najljepša, cel shading grafika. Radi ko urica na PS5 Pro, ukupno odigranih 89h. Od mene čistih i zasluženih 9/10

Čestitam. Ti si se stvarno mučio. Meni je trebalo 120h za ng, ng+ i ng++. Ali za mene nije gotovo dok ne prođem ultimate challenge modove iz DLC-a, prvenstveno Berserkers Bloodshed. 16 glavnih bosseva u komadu bez smrti ili ideš ispočetka. Gear je random i kupuješ ga s lovom od prethodno prođenog bossa. Ali ta lova je i za leveliranje, tako da treba pametno. I krečeš bez skillova. Težina je malo bolesna, ako ti se na easy sa summonom ovo čini kao najteža soulslike igra, zamisli kao da igraš ng++ solo na hard 200 levela ispod preporučenog. Mislim da su tu malo pretjerali.

Fenomenalna igra, čudi me da nas je tako malo igralo, a mnogi su hvalili Sekiro, Nioh i Lies of P. Meni osobno bolja od Nioh 2, a na slici se vidi koliko sam ga volio igrati.

12 godina
Sony PlayStation 5

jel  kupio netko 2k nba na ovom popustu ? igra se freeza i crasha  svaku utakmicu i u svakom modu. Totalno neigrivo..To nisam nikad u zivotu vidio na ps4.

support su im neki tupsoni koji daju neke  generalne odgovore i nista nisu pomogli . Lik veli da snimim citavu utakmicu od 20 min i da mu posaljem video. Jesu oni normalni ?  Da sam dao 80 e a ne 17 e , bio bi lud kao siba.

Otisao i 2k u tri lijepe 

0 0 hvala 0
2 godine
chance00 kaže...

jel  kupio netko 2k nba na ovom popustu ? igra se freeza i crasha  svaku utakmicu i u svakom modu. Totalno neigrivo..To nisam nikad u zivotu vidio na ps4.

support su im neki tupsoni koji daju neke  generalne odgovore i nista nisu pomogli . Lik veli da snimim citavu utakmicu od 20 min i da mu posaljem video. Jesu oni normalni ?  Da sam dao 80 e a ne 17 e , bio bi lud kao siba.

Otisao i 2k u tri lijepe 

Zbriši i instaliraj ponovno.

Pretpostavljam da imaš pretplatu jer inače pol modova nemreš ni igrat, pa onda zakaj si ga kupio sad kad ti je nba2k25 mjesečna igra u ps plusu za lipanj?

12 godina

nisam znao da bude free...135gb ponovo downloadati ccc ..Budem probao ali mislim da nije do toga , samo se single play myteam modovi crashaju. Online igram bez problema

16 godina
Isplati li se za 10 € uzet fifu 25 trenutno je u indiji na popustu. Mislim malo igrat samo online, dosadio mi je efootball. Ili je online u banani sto se tice ekipa i igrivosti da svi igraju sa istim igracima i taktikama. Znam da za 3 mjeseca izlazi "nastavak".

0 0 hvala 0
4 godine
gladni kaže...
Isplati li se za 10 € uzet fifu 25 trenutno je u indiji na popustu. Mislim malo igrat samo online, dosadio mi je efootball. Ili je online u banani sto se tice ekipa i igrivosti da svi igraju sa istim igracima i taktikama. Znam da za 3 mjeseca izlazi "nastavak".

Ako mislis igrat Ultimate Team ne isplati se jer svi imaju vise manje end game kartice igraca...ako ces samo clubs tipa klasicni online onda se isplati...

13 godina
Sony PlayStation 5

u ovoj fazi za jedan dan se moze dobiti 10 top kartica, tako da nije neki nedostatak sto drugi imaju end game kartice. samo je pitanje da li zelis svoje vrijeme trositi na fifu :D

0 0 hvala 0
19 mjeseci
Sony PlayStation 5

Imam pitanje u vezi pretplate.

Uzeo bi na indijskom accountu samo ps plus premium skupa s frendom pa bi ga na svoje konzole dodali kao novog korisnika.

Da li je to moguće i da li drži vodu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2025 9:37 (QKYMON).

0 0 hvala 0
16 godina
QKYMON kaže...

Uzeo bi na indijskom accountu samo ps plus premium skupa s frendom pa bi ga na svoje konzole dodali kao novog korisnika.

Moguće je, koristim na isti način na konzoli za klince. Dodatni indijski acc koji služi samo kao PS+ pretplata (samo moraš skinuti igre na njemu, poslje toga igraš na drugom accountu na istoj konzoli bez problema kroz share).

Jedina tlaka mi je što moram kupovati indijski psn card na nekoj 3rd party stranici pa redeemati na indijskom accountu, jer ti kreditna kartica ne prolazi direktno ako nije indijska (ni revolut ne radi).

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2025 9:45 (mrsmith).
14 godina
mrsmith kaže...
QKYMON kaže...

Moguće je, koristim na isti način na konzoli za klince. Dodatni indijski acc koji služi samo kao PS+ pretplata (samo moraš skinuti igre na njemu, poslje toga igraš na drugom accountu na istoj konzoli bez problema kroz share).

Jedina tlaka mi je što moram kupovati indijski psn card na nekoj 3rd party stranici pa redeemati na indijskom accountu, jer ti kreditna kartica ne prolazi direktno ako nije indijska (ni revolut ne radi).

ovo sam pitao prije par stranica pa je receno da je nemoguce, sto i jest, jer ti se uvijek iskljuci share kad onaj drugi stavi share na svom PS-u. jedino ako je indijski jedini acc, onda bi moglo biti moguce.

16 godina
Igor666 kaže...

ovo sam pitao prije par stranica pa je receno da je nemoguce, sto i jest, jer ti se uvijek iskljuci share kad onaj drugi stavi share na svom PS-u. jedino ako je indijski jedini acc, onda bi moglo biti moguce.

Pa naravno, ne može jedan account imati na dvije konzole upaljen sharing. To je i poanta te opcije, da se odabere jedna konzola na kojoj je to moguće.

Drugim riječima, kao što si i rekao, ono što QKYMON pita ne drži vodu.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
Sony PlayStation 5

Pardon, sad vidim da pita za dvije konzole... Ja koristim samo na jednoj pa je share uvijek omogućen.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 mjeseci
Sony PlayStation 5

istovremeno i maksimalno 2x PS5 i 1x PS4.

1 0 hvala 1
14 godina
Sony PlayStation 5

State of Play - opet teški krš i zapravo dosta nepotrebno.

Ghost of Yotei su doslovno prikazali neku cutscenu da bi zapravo najavili da će u 7. mjesecu biti nešto više.

James Bond koji me inicijalno zainteresirao djeluje kao loša kopija Hitmana, i baš mi je loše izgledao općenito.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Meni je 007 Must play. Trailer djeluje obećavajuće.
9 mjeseci
Promster kaže...

State of Play - opet teški krš i zapravo dosta nepotrebno.

Standardno zadnjih 3+ god. Više se niti ne trudim gledati.

14 godina
A što će pokazati kad su otkazali praktički sve projekte koji su trebali doći tokom 2025.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
Hexfire kaže...
A što će pokazati kad su otkazali praktički sve projekte koji su trebali doći tokom 2025.

Slažu sve žetone na GTA6 hrpu.

Usput, ne znam je li Days of Play ili što, ali: 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:31 (robogo).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice