...ALI, Xbox360 koristi 3/3 jezgre a PS3 2/7 jezgri (jer je osma zaključana).

...ALI, Xbox360 koristi 3/3 jezgre a PS3 2/7 jezgri (jer je osma zaključana).
xbox se može modificirati za firatske igre ja mislim da je to presudno dok ps3 moraš orginale
Jednostavan odgovor koji bi svak trebao moci i sam zakljuciti.........................Ko ima novaca, za njega je trenutno savrsen izbor ps3, sto zbog mocnije konzole(mada pricaju neki da xbox ima nesto bolje, to su cista sranja koja pisu vlasnici xboxa), i da ne spominjem playstation home, koji ce svakog trena izaci potpuno spreman za javnost, a ps home ce biti kao nijedna igrica dosad, imas svoga lika, stan, mozes organizirat zabave, ma milion stvari, jednom rijecju fenomenalna zamisao. A da ne spominjem kako ce xbox 360 otici u penziju prije ps3, pa treba racunat da cete moci sa ps3 barem 2god duze igrati najnovije naslove....i jos dosta stvari da ne nabrajam, koga zanima stvarno surfat ce....
A ako je budzet ogranicen, onda je pristojan izbor i xbox 360.....
Jednostavan odgovor koji bi svak trebao moci i sam zakljuciti.........................Ko ima novaca, za njega je trenutno savrsen izbor ps3, sto zbog mocnije konzole(mada pricaju neki da xbox ima nesto bolje, to su cista sranja koja pisu vlasnici xboxa), i da ne spominjem playstation home, koji ce svakog trena izaci potpuno spreman za javnost, a ps home ce biti kao nijedna igrica dosad, imas svoga lika, stan, mozes organizirat zabave, ma milion stvari, jednom rijecju fenomenalna zamisao. A da ne spominjem kako ce xbox 360 otici u penziju prije ps3, pa treba racunat da cete moci sa ps3 barem 2god duze igrati najnovije naslove....i jos dosta stvari da ne nabrajam, koga zanima stvarno surfat ce....
A ako je budzet ogranicen, onda je pristojan izbor i xbox 360.....
Vidim da se netko zakačio na moje riječi, i krivo ih protumačio.
1. Nemam nikakvu konzolu, zapravo ih veoma slabo podnosim. Prijatelji imaju konzole pa ih tu i tamo igram kod njih, tako da je moj stav poprilično objektivan.
2. Veliki sam hardware junkie, zato sve vezano uz hardware gledam realno bez udarnih slogana s plakata.
3. Kako sam rekao prije, a reći ću i opet PS3 ima samo jednu jedinu snagu, CPU. To je bila Sonyeva kriva odluka, s vremenom se nije pokazalo da CPU igra toliku ulogu u novim naslovima. To je kao da imaš garažu na 3 etaže s vratima promjera metra. BMW još uvijek ne stane u nju (s tim da ovdj nema Cobre da s njom odvališ zid).
4. Blu Ray je super stvar, ali trenutno combo BRčitač-DVDpržilica u vemila košta 499 kn.
5. Priče o tome kako neki engine koristi 30% nećega imaginarnog, a drugi 100% se direktno vežu na 2. točku, slogani su slogani. Jel isto tako vjeruješ da je BioShock najbolja igra ikad koja ima fotorealističnu grafiku koja nikad nikad neće biti nadmašena???
Pogledaj ponovno pod 5. točku.
ps3vsxbox winer=ps2 pojma nemate
Meni je X360 isplativiji i puno superiorniji nad Ps3 jer je činjenica da je Ati Xenos (x360) jači od NVidie RSX (PS3) Kad već govorimo o grafici - mnoge multiplatformske igre puno bolje izgledaju na X360
Ali Ps3 definitivno ima jači proc i tu nepokorljivo vodi
P.S. jedini razlog zbog kojeg cijenimo PS3 je dobro poznati PS2 kojeg vjerojatno svi imaju i koi je stvarvno legenda ALI SKIDAM KAPU LEGENDI I KRALJU - PS1
činjenice su nepobitne da ps3 ima ubojito dobre ekskluzive npr. GOD OF WAR igra je fantastična kao i prva dva dijela......
No meni se čini da te igre još neče dugo biti eklskluzive jer kako znamo tekken više nije sony - eva ekskluziva.
glede čekanja softverske nadmoći ps3 treba spomenuti i novi directX 11 - znači i novi izlazak nove generacije konzole te bi ps3 svoje dane slave dugo očekivane
softverske nadmoći mogao u dugom luku zaboraviti i obići.
Iskreno više preferiram Microsoft nego Sony jer su puno invativniji od sony a
I za kraj i zakjučak DEFINITIVNO JE KRIMINALNO ne spomenuti pROJECt NaTaL KOJI NE DA ĆE POTUĆI wiii nego možda i najaviti novo doba softverske nadmoći konzola
Definitvno zasad izglrda kao nerealna činjenica ali to je project budućnosti
PS3 će trebati nešto VELIKO da bi potukao ovo!!!!!!!!!!!!!!!
PS3 će trebati nešto VELIKO da bi potukao ovo!!!!!!!!!!!!!!!
Možda OVO
Jel ti uopće pratiš neke novosti ili pak samo pišeš na temelju Xbox fenbojizma?
Jesi gledal E3 konferencije?
Sony je imal genijalnu prezentaciju i nije u nikakvom zaostatku za dvojicom konkurenata...
Stvar je odabira samo po izboru igara kojih, fala Bogu, ne nedostaje ni jednoj konzoli.
I za kraj i zakjučak DEFINITIVNO JE KRIMINALNO ne spomenuti pROJECt NaTaL KOJI NE DA ĆE POTUĆI wiii
Neće. Iz jednostavnog razloga jer nije primarni način kontrole na X360. Dok WiiMote kod Wii-ja jest.
Meni je X360 isplativiji i puno superiorniji nad Ps3 jer je činjenica da je Ati Xenos (x360) jači od NVidie RSX (PS3) Kad već govorimo o grafici - mnoge multiplatformske igre puno bolje izgledaju na X360
Ali Ps3 definitivno ima jači proc i tu nepokorljivo vodi
Tehnički, PS3 ima bolji hardver.
U praksi su podjednaki. Svaka čast obojci programera koji se usude razvijati paralelan softver na 7 jezgara. Ali to je.. neću reći glupo, nego neisplativo.
glede čekanja softverske nadmoći ps3 treba spomenuti i novi directX 11 - znači i novi izlazak nove generacije konzole te bi ps3 svoje dane slave dugo očekivane
softverske nadmoći mogao u dugom luku zaboraviti i obići.
Nemam pojma što si htio reći, ali DirectX je API (primarno grafički), biblioteke za izravan pristup hardveru. Nema veze sa "softverskom nadmoći".
evo ja sam prošli mjesec kupio xbox 360 i nežalim ni lipe koji sam dao za 360, istina igre jesu malo skuplje ali ima jako dobrih igara i xbox live je san svakog gamera
Da zavrsimo ovu temu.
Sav potencijal xboxa 360 je davno iskoristen,a na ps3 je tek jedna igra koja kaze da je iskoristen do kraja ( uncharted 2 )
evo link:
Sto se tice ostalog,
ima razlike izmedju blu-raya i DL 9
Uzmimo za primjer novi final fantasy xiii ( 13 )
Na xboxu ce doci na tri dl9, a na ps3 jedan blu.ray od 50 GB
Ovaj za xbox ce imati losiji zvuk od onog za ps3
( obican sorround umjesto hd lossless sorrounda na ps3 ( dobro ovo nevjerujem da puno ljudi ima kod kuce 7.1 kucno kino, al opet )
Igra Rage koja ce doci za godinu-dvije ce na ps3 doci na 50 GB blu-rayu, a na xboxu na 4 DL 9
evo malo sale :)
dosta o tome imam pitanje mozda si uzmem ps3.Ali ono sto me zanima i gledao sam na youtubu dali ja mogu npr. obican film,mp3 i td. staviti na obican cd/DVD (sprzen) i to gledati,slusati na ps3?Tj dali prepoznaje obicne cd/dvd??
I ono sto me zanima npr. kupim igru sa multyplayerom za ps3 spojim ps3 na net dali ja moram placati da bi igrao online neku igru? osim neta naravno :) hehe
I dali cita samo org. ps2/1 igre?
E sad posto imam monitor/TV novi 20" samsung 2033HD i da spojim ps3 preko HDMI kabla dali bi slika bila cista? posto je rezolucija 1600x900.
hvala nadam se brzom odgovoru...
evo malo sale :)
dosta o tome imam pitanje mozda si uzmem ps3.Ali ono sto me zanima i gledao sam na youtubu dali ja mogu npr. obican film,mp3 i td. staviti na obican cd/DVD (sprzen) i to gledati,slusati na ps3?Tj dali prepoznaje obicne cd/dvd??
I ono sto me zanima npr. kupim igru sa multyplayerom za ps3 spojim ps3 na net dali ja moram placati da bi igrao online neku igru? osim neta naravno :) hehe
I dali cita samo org. ps2/1 igre?
E sad posto imam monitor/TV novi 20" samsung 2033HD i da spojim ps3 preko HDMI kabla dali bi slika bila cista? posto je rezolucija 1600x900.
hvala nadam se brzom odgovoru...
da ti pomognem.
Mozes si sprziti skinute filmove na cd/dvd ili mozes ih staviti na usb
Ps3 ce ti prikazivati sve normalne vrste fajlova osim mkv.
Na Thepiratebayu imas puno filmova preuredenih bas za ps3 ( da ga sto bolje iskoriste ).
Net se ne placa ( jedan od glavnih razloga zas sam ga uzeo )
Igranje online i skidanje demoa i svega se ne placa.
Uglavnom, nis se ne placa.
Samo ti je skroz prva generacija ps3-a ( ona od 20 i 60 GB ) mogla citati igre za ps i ps2 .
Danasnje ne mogu ni jedno ni drugo ( orididi i ne orididi ).
Slika ce ti se vidjeti odlicno.
Nadam se da je pomoglo
Jesi i to puno.Ak je sve đabe.Pa normalno da cu uzeti :D
A dali ima jos kakve razlike u slim i onom velikom ps3 osim sto slim nemoze citati ps2 igre?
pregledao sam par trgovina online u okolici os i nemaju velike neg samo slim.
A dali ima jos kakve razlike u slim i onom velikom ps3 osim sto slim nemoze citati ps2 igre?
Jesi čuo za Wikipediu?
Utajpaj PS3!!
Slim je ružan i za fegove, dok je moj veliki lijepi crni, ravno 5.5kg žive vage, 320gb, 4 usb-a.....za razumne ljude
jbt a gledo sam 120gb kosta divnih 2700 (vise manje ) sa igrom,a koliko si ti platio sa 320gb?
edit:Dali se moze igrat sa misem i tipkovnicom na ps3?Ako ne nasao sam na googlu da se oboje mogu koristiti ali za surfanje i td.Sad npr. za surfanje dali moze biti obicna tipkovnica ili ???
Eo ovdje vam je sve detaljno lijepo objašnjeno kroz više rundi!! Baš me prije par dana počelo zanimat koja je konzola bolja.. Nisam pogledao sve videe od ovog tipa pa nisam vidio šta je on zaključio, ali meni se nekako xbox 360 više sviđa.. Pokazao se boljim u izvađanju određenih igrica koje je autor videa odabrao kao primjere..
Tako da sam ja nekako za xbox.. Ali bi rađe uzeo PS3.. zašto? Pa zato jer sam npr išao jučer u TechnoMax, i na policama nije bila nijedna xbox 360 igra!! Nijedna.. dok ih je za trojku bilo kolko oćeš.. Siguran sam da u Sophos labu il negdje drugdje ih ima, ali opet imam osjećaj da ih je za PS3 puuuno više i da ih možeš nać bilo gdje.. Pa mi se čini da je u hrvatskoj najbolje imat trojku, iako se nadam da sam u krivu :/
Eo ovdje vam je sve detaljno lijepo objašnjeno kroz više rundi!! Baš me prije par dana počelo zanimat koja je konzola bolja.. Nisam pogledao sve videe od ovog tipa pa nisam vidio šta je on zaključio, ali meni se nekako xbox 360 više sviđa.. Pokazao se boljim u izvađanju određenih igrica koje je autor videa odabrao kao primjere..
Tako da sam ja nekako za xbox.. Ali bi rađe uzeo PS3.. zašto? Pa zato jer sam npr išao jučer u TechnoMax, i na policama nije bila nijedna xbox 360 igra!! Nijedna.. dok ih je za trojku bilo kolko oćeš.. Siguran sam da u Sophos labu il negdje drugdje ih ima, ali opet imam osjećaj da ih je za PS3 puuuno više i da ih možeš nać bilo gdje.. Pa mi se čini da je u hrvatskoj najbolje imat trojku, iako se nadam da sam u krivu :/
Imas ih na netu da im kraja nema... :)
Inace, u krivu si! :)
Nebi ja rekao da je u krivu. U dućanima se istina mogu naći manje-više sve igre za x360 ali po ludim cijenama. Ono što je najvažnije na raznim oglasnicima gdje se igre mogu kupit jeftinije ps3 naslova ima u izobilju dok za x360 ima puno manje stoga izbor je tu jasan, ps3!
Razlike u grafici između dvije konzole ako i postoje onda su zanemarive a ako neko želi najbolju grafiku tj bolje od bilo koje konzole i igrati sve na full-hd izbor je jedini i jasan, PC!
Nebi ja rekao da je u krivu. U dućanima se istina mogu naći manje-više sve igre za x360 ali po ludim cijenama. Ono što je najvažnije na raznim oglasnicima gdje se igre mogu kupit jeftinije ps3 naslova ima u izobilju dok za x360 ima puno manje stoga izbor je tu jasan, ps3!
Razlike u grafici između dvije konzole ako i postoje onda su zanemarive a ako neko želi najbolju grafiku tj bolje od bilo koje konzole i igrati sve na full-hd izbor je jedini i jasan, PC!
Igara ima za svaku platformu, bilo originala bilo kopija (osim PS3), a u svakom slucaju originali su jeftiniji preko neta znatno a posiljka stize najkasnije do 7 dana.
Kako trenutno imam mogucnost koristiti PS3, Xbox 360 te dobar PC, prednost u vecini slucajeva glede igara ide za konzole (spojene na Sony LCD 40").
A ako zelis i "bolju" grafiku od konzola (iako i nisam siguran u to) grafa dodje kao i nova konzola pa tako svako malo po novu grafu (pisem iz iskustva, jel)....
Po meni sve ove 3 platforme imaju super igara i iako sam okorjeli pc-jas vise od 2 desetljeca u zadnje vrime konzole odnose primat sta govore i svi uvazeni mediji te se i slazem s tim....
Zasad mi PC sluzi ako o igrama govorimo samo za MMORPG, ostalo gamepad u ruke i udri po konzolama
Moze li mi neko objasniti kakva je to modifikacija za xbox znam da onda mogu skidati igre sa interneta al me zanima mogu li dobiti ban ako konzolu ne spajam na internet i kako oni mogu vidit jel mi konzola modificirana il nije?
Sophoslab salje igre preko city expresa znaci ako narucis igru do 13 h ona ti dolazi isti dan a placas po primitku dakle postar ti donese a ti mu platis.Ja mislim da ti onda to dođe na isto kao kad kupujes u trgovini.Jos ja zivim oko 30 minuta od splita pa je meni ista stvar narucio je ja iz sophosa il se vozio do splita
Ja...pogledaj malo lice od par ljudi na traileru izgledaju dosta lose
pogle si kak to izgleda na hr
i pise da ce se alan vrtit na 30 fps-a
a i neznam zasto forsas tu grafiku koja kod alana nije najbitnija stvar i nadam se da nisu
sam grafiku razvijali