PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.477.596
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

stanje je alarmantno, a za sve je kriv bitanga...danas upalim BF1 i prestanem igrati nakon 15 minuta jer mi je skoro dosla mucnina od 30 fps-a...e sad me zanima kako je to moguce kad ste vi tu par puta spominjali da je bf1 u 60 fps-a, a dam se kladit da ovo danas nije bilo preko 30 fps-a (ps. kad sam ulazio na server stojalo je 30 Hz)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: PlayStation 4
tomko kaže...

stanje je alarmantno, a za sve je kriv bitanga...danas upalim BF1 i prestanem igrati nakon 15 minuta jer mi je skoro dosla mucnina od 30 fps-a...e sad me zanima kako je to moguce kad ste vi tu par puta spominjali da je bf1 u 60 fps-a, a dam se kladit da ovo danas nije bilo preko 30 fps-a (ps. kad sam ulazio na server stojalo je 30 Hz)

:-)

Možda eventualno na PS4 Pro, na PS4 je puno lošije ako se ne varam.

A i na PS4 Pro ima hrpa dropova ispod 45 čak.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
tomko kaže...

Nema šanse da je na 30 fps-a BF1 multiplayer. Uglavnom je na 60 iako pada u pojedinim situacijama, ali nikad na 30 fps.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
7 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ps plus pretplata -25%. 

328 kn za one kojima treba u ps storeu. Ne prodajem ja 😁

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moze li mi netko objasniti tu kvazi 4k rezoluciju na ps4 pro - "checkboard" i jos neka ako se ne varam?
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AA-d00d kaže...
Moze li mi netko objasniti tu kvazi 4k rezoluciju na ps4 pro - "checkboard" i jos neka ako se ne varam?

Vecina igara se ne prikazuje na pravoj 4k rezoluciji (dakle nisu na native 4k), vec se prikazuju na nesto nizoj rezoluciji, tipa 1440p, 1800p, itd... ps4 ima algoritme koji dizu tu rezoluciju na 4k, a to se zove upscaling. Na kraju imas sliku koja izgleda bolje nego na toj pocetnoj rezoluciji, ali opet ne izgleda tako dobro kao native 4k. Ali i to je svakako bolje od 1080p.

14 godina
PlayStation 4

Ljudi upomoc. Prijavio sam se s frendovim accountom na ps4 i skinuo ac origins. Igrao sam ga nesto manje od 2 sata. U meduvremenu sam taj njegov acc izbrisao i ponovno se prijavio. Tu je nastao problem, naime, nestao mi je save za ac origins, kao sto se vidi na prvoj slici. Ova druga slika je screenshot sa ubi club stranice i tu se vidi da sam igrao igru. Postoji li neki nacin kako vratiti save file? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 10:13 (CrossDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CrossDeath kaže...

Ljudi upomoc. Prijavio sam se s frendovim accountom na ps4 i skinuo ac origins. Igrao sam ga nesto manje od 2 sata. U meduvremenu sam taj njegov acc izbrisao i ponovno se prijavio. Tu je nastao problem, naime, nestao mi je save za ac origins, kao sto se vidi na prvoj slici. Ova druga slika je screenshot sa ubi club stranice i tu se vidi da sam igrao igru. Postoji li neki nacin kako vratiti save file? Hvala!

Ako imaš PS+ onda ti se je trebao save game uplodat u cloud.

14 godina
PlayStation 4

E jbg nisam tad imao ps+, tek sam ga jucer ukljucio...

To je jedini nacin?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AA-d00d kaže...

Checkerboard nije rezolucija nego tehnika kojom se kreira slika u nekim zahtjevnijim PS4 Pro igrama (manje zahtjevne igre uglavnom isporučuju 4K klasičnim renderiranjem).

Svaki drugi piksel se prema uzorku šahovskog polja (Checkerboard), ne generira klasičnim renderiranjem tj. sirovom snagom grafičke kartice već se "pretpostavi" putem tehnike "interpolacije", koja zahtijeva puno manje grafičke snage.

Konačan rezultat je slika gotovo jednaka (nevidljiva u stvarnim uvjetima) klasičnom renderiranju u 4K.

Upscaling je obično rastezanje slike, koje može napraviti više-manje svaki uređaj i to je zadnja opcija koja se koristi, budući da ne pridonosi povećanju kvalitete slike.

U konkretnom primjeru, Battlefield 1 na PS4 Pro dolazi do 2160p (4K) rezolucije na način da 900p sliku pretvori u 1800p kroz navedeni checkeboard rendering i onda ju kroz upscaling rastegne na 2160p.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 12:07 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...
AA-d00d kaže...

Checkerboard nije rezolucija nego tehnika kojom se kreira slika u nekim zahtjevnijim PS4 Pro igrama (manje zahtjevne igre uglavnom isporučuju 4K klasičnim renderiranjem).

Svaki drugi piksel se prema uzorku šahovskog polja (Checkerboard), ne generira klasičnim renderiranjem tj. sirovom snagom grafičke kartice već se "pretpostavi" putem tehnike "interpolacije", koja zahtijeva puno manje grafičke snage.

Konačan rezultat je slika gotovo jednaka (nevidljiva u stvarnim uvjetima) klasičnom renderiranju u 4K.

Upscaling je obično rastezanje slike, koje može napraviti više-manje svaki uređaj i to je zadnja opcija koja se koristi, budući da ne pridonosi povećanju kvalitete slike.

U konkretnom primjeru, Battlefield 1 na PS4 Pro dolazi do 2160p (4K) rezolucije na način da 900p sliku pretvori u 1800p kroz navedeni checkeboard rendering i onda ju kroz upscaling rastegne na 2160p.

Razlika je itekako vidljiva na usporedbi. Pitanje je jel želiš vidjeti razliku ili ćeš to ignorirati :-)

Prvenstveno zato što se koriste native 4k teksture koje su puno oštrije i detaljnije. Svaka interpolacija zamućuje teksture, dok je kod native 4k sve oštro.

Igram sad MGS V u native 4K na PCu i to je jedno presavršeno iskustvo.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 12:42 (Bitanga).
12 godina

I igraš na kojem ekranu i kojoj udaljenosti?
Konzole nisu baš predviđene za igranje na 43" ekranu s pol metra .

PSN - DeniZg80
8 godina
neaktivan
PlayStation 4

Pozz,

ako zelim kupiti season pass za watch dogs 2, tu dobijem samo dlc-ove bez glavne igre?
Morao bi onda posebno kupiti standard edition? 

0 0 hvala 0
12 godina

Da.

Gold edition sadrži igru i DLCe i uvijek je isplativiji od odvojene kupnje igre i Season passa.

PSN - DeniZg80
17 godina
neaktivan
Sljedeca situacija: Imam AC:Origins na blurayu. Mogu kupiti na ps storeu i igrati season pass stim ili moram kupiti i cijelu igru na storeu?
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Možeš kupiti samo season pass
17 godina
DeniZg kaže...

I igraš na kojem ekranu i kojoj udaljenosti?
Konzole nisu baš predviđene za igranje na 43" ekranu s pol metra .

Ja sam early-adopter :-P 4K s 1 metar udaljenosti je vrh.

Checkerboarding je svakako impresivna tehnika jer ne radi na samo jednom frameu, nego koristi i prethodni frame pa ima puno bolje rezultate nego obična upscale interpolacija.

7 godina
PlayStation 4

Kupio sam 55” tv i ovo je presavrseno, jest da sam presao sa 32” na 55” pa je razlika ogromna ali ovo je zakon sad. Vise nemoram stat na pol metra ispred tva da nesto vidim.

😅

sad mi samo zao sto sam presao hzd na ovom starom tvu :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2018 20:23 (bitmap).

10 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma igraj ponovo, baja, isplatit ce se.
I ja sam tako presao na novi TV i, evo samo da se rijesim ovisnosti o Gran Turismo Sportu, ima da preigram ponovo Witcher 3 na vecem TVu.
17 godina
shrikehyp kaže...
Ma igraj ponovo, baja, isplatit ce se.
I ja sam tako presao na novi TV i, evo samo da se rijesim ovisnosti o Gran Turismo Sportu, ima da preigram ponovo Witcher 3 na vecem TVu.

Vidio sam negdje da će uskoro HDR patch za witchera 3.

16 godina
neaktivan
Ma ubacili su mi bubu u uho ovi nasi s foruma sto vozimo trke, da prodam ovaj svoj PS4 i kupujem Pro, sad ti kazes izaci ce HDR za Witcher koji sam ionako mislio igrat ponovo na ovom TVu, igra izgleda vec sad bolje na Pro i sta da sad covjek radi?
A uvijek se drzim one ako nesto radi ne diraj, moj PS4 stvarno od prvog dana radi ko sat, nikad problema ni s cim, stvarno grehota ga mijenjat... Hm.
Vidim da cu morat uc u neke kombinacije.
17 godina
neaktivan

Ako naletis na Pro s garancijom 2000-2500kn uzmi, u protivnom ne vidim neki smisao mijenjati ispravan PS4.

Ili ako rikne sadasnji, uzmes Pro.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina
neaktivan
Imam ono produzeno jamstvo iz Sancta Domenice, do kraja ove godine, trogodisnje jamstvo.
Najidealnije bi bilo da rikne unutar jamstva i da mi ponude nadoplatu za Pro.
16 godina
neaktivan
Double post, ne znam zasto.
17 godina
PlayStation 4

Danas sam isprobao ps4 pro na obicnom full hd televizoru bez hdra sa nekoliko igara.

Razlika prema high end televizoru sa 4k rezom i hdrom je ogromna.

Doslovno jo da sa low grafickih postavki skaces na high.

Tako da tko ima 4k hdr telku ps 4 pro je must have po meni.

Takoder tko kaze da je pc vise puta graficki mocniji od doticne konzole nema pojma.

Gran turismo sa hdrom na 4k rezi je gotovo drukcija igra nego na full hd bez hdra.

Moj PC  
3 4 hvala 0
17 godina
amd freak kaže...

Danas sam isprobao ps4 pro na obicnom full hd televizoru bez hdra sa nekoliko igara.

Razlika prema high end televizoru sa 4k rezom i hdrom je ogromna.

Doslovno jo da sa low grafickih postavki skaces na high.

Tako da tko ima 4k hdr telku ps 4 pro je must have po meni.

Takoder tko kaze da je pc vise puta graficki mocniji od doticne konzole nema pojma.

Gran turismo sa hdrom na 4k rezi je gotovo drukcija igra nego na full hd bez hdra.

Ček, pa tko je rekao da je fullHD isti kao i "4k" (moraš naglasiti da nije ipak pravih 4k).

A PC je sigurno grafički moćniji, e sad koliko puta to treba analizirati. U kojoj igri, s kojim postavkama, na kojoj rezoluciji, za kolko para itd.

No to su kruške i jabuke, zašto si se toga sad uhvatio? :-)

GT Sport je super optimirana igra. Većina drugih nažalost nisu. Dok vidiš Forzu 7 ili Project Cars u native 4K, razlika je još impresivnija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 11:53 (Bitanga).
14 godina
PlayStation 4

A i koja korist uspoređivati high end 4K TV i jeftini full HD? Pa već tu je sigurno velika razlika u samom panelu bez da uključuješ HDR i rezoluciju u računicu.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
amd freak kaže...

To za ozbiljno ili? 

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
15 godina
Chaky kaže...
amd freak kaže...

To za ozbiljno ili? 

Ja sam ga opet pukno na ignore, prvi puta jer je takve gluposti valjao u pascal i/ili polaris temi da mi je ubio zelju za ikakvu komunikaciju s ljudima na netu. Cini se da se vratio u punom zamahu.

MadeInCroatia
8 godina
Bitanga kaže...

A PC je sigurno grafički moćniji, e sad koliko puta to treba analizirati. U kojoj igri, s kojim postavkama, na kojoj rezoluciji, za kolko para itd.

No to su kruške i jabuke, zašto si se toga sad uhvatio? :-)

Svaka cast Bitanga, napredujes; nisi se da isprovocirat na prvu u usporedbi pc vs ps4 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice