PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.475.260
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
MSX kaže...

Mislim da svi dosadašnji reviewovi govore sami za sebe; tko god ima PS4+1080p TV, prelazak na Pro+4K HDR TV nema smisla. Ne vrijedi tih para.

Osim toga, imam neki čudan osjećaj da će vrijeme između launcha PS4 Pro i PS5 biti manje nego vrijeme između launcha PS4 i PS4 Pro. Time ta investicija postaje još besmislenija.

Uvijek ima smisla. Konzola stara tri godine teško će raditi i sljedeće tri godina. Zamjena za novu uz malu nadoplatu čini mi se sasvim ok investicija. Uz sve to postojaniji fr uz bolje teksture te primisao u glavi da s novom konzolom nisi ostećen u vizualnom smislu u odnosu na stari PS, sasvim su dovoljan razlog za prelazak na novu konzolu.

14 godina
movie kaže...
MSX kaže...

Mislim da svi dosadašnji reviewovi govore sami za sebe; tko god ima PS4+1080p TV, prelazak na Pro+4K HDR TV nema smisla. Ne vrijedi tih para.

Osim toga, imam neki čudan osjećaj da će vrijeme između launcha PS4 Pro i PS5 biti manje nego vrijeme između launcha PS4 i PS4 Pro. Time ta investicija postaje još besmislenija.

Uvijek ima smisla. Konzola stara tri godine teško će raditi i sljedeće tri godina. Zamjena za novu uz malu nadoplatu čini mi se sasvim ok investicija. Uz sve to postojaniji fr uz bolje teksture te primisao u glavi da s novom konzolom nisi ostećen u vizualnom smislu u odnosu na stari PS, sasvim su dovoljan razlog za prelazak na novu konzolu.

kod nas (u bosni) ps4 pro najjeftinije sto se moze naci je 850km, svoju konzolu sa jednim joystickom i bez igara (sve su mi na acc-u) ne bi mogao prodati za vise od 400km. tako da bi trebao za ps4 pro doplatiti jos 450km sto bgm nije mala doplata, barem za mene.  

PSN Tokioplastic292
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 10:31 (LordSnow).
17 godina
movie kaže...

Uvijek ima smisla. Konzola stara tri godine teško će raditi i sljedeće tri godina.

Ajd baš ćemo vidjet. Imam launch day izdanje PS4 i nemam ju namjeru mijenjat do PS5. 

15 godina
movie kaže...
MSX kaže...

Ja za primjer imam konzolu staru godinu sa jos dvije godine garancije tako da sam miran.  Upscale na 4k,  izostanak 4k blu ray-a kao i investiranje velikih novaca u 4k tv mi je jos odbojnije.  60 fps u 1080p je odlicno,  ali ne dovoljan razlog da trcim uzeti pro. Vr s druge strane,  sve skupa manje kosta a daje mi iskustvo i imerziju koju jos nisam dozivio. 

MadeInCroatia
12 godina

Čitam po stranim portalima i svi kažu da je ta CNet recenzija loše odrađena.

Tako da se ne bih na nju previše osvrtao.

Evo jedna dobra Skyrim Remastered slika sa slider opcijom za usporedbu 1080p vs 4K Pro.

Razlika je vidljiva i na 1080p ekranu.

LINK

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 12:25 (DeniZg).
13 godina
protjeran
DeniZg kaže...

Čitam po stranim portalima i svi kažu da je ta CNet recenzija loše odrađena.

Tako da se ne bih na nju previše osvrtao.

Evo jedna dobra Skyrim Remastered slika sa slider opcijom za usporedbu 1080p vs 4K Pro.

LINK

Nece da otvori. A koliko god mi bio taj pro privlacan necu ga kupovati, bar ne odmah, mozda tek nakon nekoliko godina kada obicni PS4 bude bas toliko losiji. I ja vise razmisljam o PS VR ali i to cu cekati dok malo padne cijena, ili polovno kada neko bude prodavao.

14 godina
arnes_king kaže...

Nece da otvori. A koliko god mi bio taj pro privlacan necu ga kupovati, bar ne odmah, mozda tek nakon nekoliko godina kada obicni PS4 bude bas toliko losiji. 

Tek onda se neće isplatiti jer će PS5 biti iza ugla. 2-3 godine maksimalno će Pro biti najjači.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
odjavljen
PlayStation 4

Za te 2-3 godine odigraš te 2-3 ekskluzive pa ajmo ispočetka sa remasterima 

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
arnes_king kaže...
DeniZg kaže...

LINK

Nece da otvori. 

Pričekaj par sekundi da se učita.

XXX kaže...

Za te 2-3 godine odigraš te 2-3 ekskluzive pa ajmo ispočetka sa remasterima 

Ako ćemo pošteno, PS4 Pro je remaster PS4-ke. 

PSN - DeniZg80
13 godina
protjeran
Hexfire kaže...
arnes_king kaže...

Nece da otvori. A koliko god mi bio taj pro privlacan necu ga kupovati, bar ne odmah, mozda tek nakon nekoliko godina kada obicni PS4 bude bas toliko losiji. 

Tek onda se neće isplatiti jer će PS5 biti iza ugla. 2-3 godine maksimalno će Pro biti najjači.

Pa onda najverovatnije necu ni prelaziti, ili mozda i hocu jer tad sigurno necu odmah kupovati PS5, nego mogu se zadovoljiti tim PS Pro koji ce u tom periodu imati sigurno vecu graficku razliku naspram obicnog nego sada, tako da ce se opet isplatiti. A u tom periodu ce biti i manja razlika u cijeni izmedju obicnog i pro tako da ce biti jeftiniji prelaz.

Mene je moj PS3 sluzio mnogo godina i bas sam bio prezadovoljan tako da vjerujem da ce isto i ovaj PS4 koji sam tek nedavno i kupio (dobra ponuda) + sa PS VR cu mu sigurno jos produziti vijek trajanja.

Iako se nadam da PS5 nece bas tako brzo doci a i gledajuci koliki je period prolazio ranije od konzole do konzole mislim da ce mozda tek za 3-5 godina, ali ko zna sta nas ceka.

14 godina
PlayStation 4

Bit će čudo ako ne dođe do Q4-2019. Em će do onda PC opet odletjeti naprijed (60 fps 4K bi trebao biti moguć bez frke) em će im Microsoft nabijati na nos da više nemaju najjaču konzolu.

A i brat bratu, cijena nije toliko strašna. Bit će na njuškalu za 2 i pol soma garant.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
arnes_king kaže...
Mene je moj PS3 sluzio mnogo godina i bas sam bio prezadovoljan tako da vjerujem da ce isto i ovaj PS4 koji sam tek nedavno i kupio (dobra ponuda) + sa PS VR cu mu sigurno jos produziti vijek trajanja.

Mene moja Četvorka služi još od prvog dana prodaje u Hrvatskoj (preorder u SD-u), dakle od 29.1.2014. I radi kao sat, nema nikakvih naznaka "umora" izuzev kontrolera na kojem se zbilja vidi potrošenost (osobito u gumi na gljivama, odnosno sada već nedostatku iste). Nemam nikakve sumnje da će izdržati do PS5. Pored tolikog razvoja elektronike i tehnologije općenito, smatram da bi jedan PS4 morao raditi do smjene generacija, ako ne i dulje.

12 godina
MSX kaže...
arnes_king kaže...

Mene moja Četvorka služi još od prvog dana prodaje u Hrvatskoj (preorder u SD-u), dakle od 29.1.2014. I radi kao sat, nema nikakvih naznaka "umora" izuzev kontrolera na kojem se zbilja vidi potrošenost (osobito u gumi na gljivama, odnosno sada već nedostatku iste). Nemam nikakve sumnje da će izdržati do PS5. Pored tolikog razvoja elektronike i tehnologije općenito, smatram da bi jedan PS4 morao raditi do smjene generacija, ako ne i dulje.

Radit će ti PS4 i kad izađe PS5.

Vjerojatno će i igre za PS4 i PS5 biti cross-buy, samo će na PS4 izgledati kao PC medium/low.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...

Vjerojatno će i igre za PS4 i PS5 biti cross-buy, samo će na PS4 izgledati kao PC medium/low.

Brijem da ću uzet PS5 jednom kad izađe. Očekujem da će to ipak biti skok koji će vrijediti kupnje. S druge strane, PS4 Pro -- I don't think so. 

14 godina
PlayStation 4

Po nekom mom skromnom mišljenju ovo što sada rade i kako se korisnici i/ili budući korisnici ponašaju, sve više me podsjeća na spiku tko ima većeg ili čiji je tata jači.

Ljudi, dajte malo olabavite i uživajte u onome što ste kupili

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
MSX kaže...
DeniZg kaže...

Brijem da ću uzet PS5 jednom kad izađe. Očekujem da će to ipak biti skok koji će vrijediti kupnje. S druge strane, PS4 Pro -- I don't think so. 

Meni se čini kao da sam sebe uvjeravaš da ti ne treba. 

EDIT: Što je OK. I ja sam to radio. 

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 14:54 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...
 Meni se čini kao da sam sebe uvjeravaš da ti ne treba. 

EDIT: Što je OK. I ja sam to radio. 

A gle... Nećemo se lagat, kupio bi ja u četvrtak i 4K HDR TV i PS4 Pro i PS VR i PS kameru i PS Move i Audi A6 i vikendicu na Hvaru. 

Ali škrt sam, zbilja iskreno mislim da takva investicija ne vrijedi. A i realno s obzirom na moja primanja bilo bi neodgovorno sasut toliku lovu za nešto što već imam u malo manje atraktivnoj varijanti. 

10 godina
PlayStation 4

PRO ne kupujem, u to sam 99,9% siguran.

Tek ću tamo 2018/2019 kupiti PS5 vjerojatno na izlasku jer to će biti ogroman skok, 4K/60 fps, vrhunska grafika.

Naravno oni koji imaju 4K TV s HDR-om, oni imaju jako dobar razlog za kupnju, a oni na 1080p baš i ne jer nije baš vrijedno 1500+kn nadoplate.

Sony će se sad napunit para i tamo 2019 kad ostanu bez para frknut peticu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
pqweasdyxc kaže...

Sony u principu ne zarađuje na konzolama.

Njima bi bilo OK i da svi imamo samo PS1 i masovno kupujemo PS1 igre za 60$.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
pqweasdyxc kaže...

Sony u principu ne zarađuje na konzolama.

Njima bi bilo OK i da svi imamo samo PS1 i masovno kupujemo PS1 igre za 60$.

Da nema PC master racea to bi i imali, još uvijek PS1 :-)

Bit će uživancija gledati u narednim godinama kako se konzole pretvaraju u PCe po svim parametrima, razlikovat će se samo u nekompatibilnim proprietary OSovima :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 15:27 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...

Bit će uživancija gledati u narednim godinama kako se konzole pretvaraju u PCe po svim parametrima, razlikovat će se samo u nekompatibilnim proprietary OSovima :-)

Jel' pod master racere misliš na ove koji piratiziraju igre, pa plaču kad igra ima Denuvo illi na ove koji kupuju igre preko korejskog, indijskog i brazilskog proxya? 

Na Bug forumu ne fali ni jednih ni drugih. 

PS4 Pro + brutalna 4K HDR telka je novi master race (barem neko vrijeme).

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

Jel' pod master racere misliš na ove koji piratiziraju igre, pa plaču kad igra ima Denuvo illi na ove koji kupuju igre preko korejskog, indijskog i brazilskog proxya? 

Hehehe, istina :-) Ili one koji imaju američki PSN account pa se čude dok nijedan servis neće doć u HR ili je preskup :-)

10 godina
neaktivan

Ili recimo oni koji koriste jedan account na dvije konzole hehehe :-)

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Inače sam dugogodišnji PC gamer i sad nakon analize uloženo/dobiveno ispalo je da za neku konfu od 2500kn bolje uzeti PS4.

S tom konfom će igre raditi između medium i recomended dok će na PS-u raditi na ful.

Jedino sam malo skeptičan oko pucačina. Dali je isto igrati preko gamepada i miša?

I ako sad uzmem četvorku, koliko bi mogao biti bez brige s njom?

0 0 hvala 0
17 godina
Bitanga kaže...

Po kojoj to logici, molim te? Ti misliš da Sony izdaje nove konzole jer su PC-i sve snažniji, a AMD/Nvidia novi kartice iz -- altruizma?

12 godina
MSX kaže...
Bitanga kaže...

Po kojoj to logici, molim te? Ti misliš da Sony izdaje nove konzole jer su PC-i sve snažniji, a AMD/Nvidia novi kartice iz -- altruizma?

Al si se upecao.

PSN - DeniZg80
13 godina
protjeran
Skums kaže...

Inače sam dugogodišnji PC gamer i sad nakon analize uloženo/dobiveno ispalo je da za neku konfu od 2500kn bolje uzeti PS4.

S tom konfom će igre raditi između medium i recomended dok će na PS-u raditi na ful.

Jedino sam malo skeptičan oko pucačina. Dali je isto igrati preko gamepada i miša?

Meni je licno draze sa kontrolerom jer se fino zavalim i igram, a navikao sam na kontrolere jos od PS1 tako da nemam problema nikakvih, ne vjerujem da ces ih ni ti imati. A rahat si sve dok ne izadje PS5, mislim ti mozes jos dugo godina poslije igrati sve nove naslove na svojoj konzoli samo sto ce graficka razlika postajati sve veca pa zavisi koliko ti to smeta. Uglavnom konzola moze dug niz godina odlicno da sluzi svrhi.

13 godina
neaktivan
Skums kaže...

Ja se ni dan danas nisam privikao na fps priko kontrolera, mogu igrat nogomet, utrke, igre iz trećeg lica ... ali fps nikako.

Imao sam xbox 360 i nakon njega sam uzeo ps4 (sve skupa nekih 5g), ja osobno mogu samo priko miša i tipkovnice ... dok moj mali igra fps kao da se rodio s kontrolerom :)

Hasta La Victoria Siempre
17 godina
MSX kaže...
Bitanga kaže...

Dobro ti je Deni rekao :-)

No, šalu na stranu, po logici konkurencije jel. Bez konkurencije nema napretka. A PC hardware i software je uvijek ispred konzolnog, pa tako i vuče uvijek konzole da bude sve bolje i bolje.

Da, naravno da Sony izdaje nove konzole jer su PC-i sve snažniji, i jer je Xbox sve snažniji. Već smo rekli da ne zarađuju na konzolama nego na uslugama i igrama, a s napretkom drugih platformi igre za zastarjelu patformu ne bi mogli više nikom prodati.

17 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...
Jer još jednu PC pilu neću kupovati, hehe.

Kod mene su klinci odrastali svaki sa svojim računalom a konzole su bile zajedničke... To su bila vremena, svatko u svojoj sobi pa napucavanje putem lana...

Kako god okreneš, svakome treba računalo a zbog mira u kući svatko je imao svoje.. tada je još Bog hodao zemljom pa se dalo priuštiti..

Mislis na ćaću?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice