Imam te slušalice već dvije godine, Sony wireless Gold.
Ovo što je Bitanga naveo da su teško smeće - premda mi se većinom lako složiti sa većinom toga što Bitanga piše, ovdje ne mogu nikako.
Slušalice su odlične. Naravno da nemaju preciznost audiofilskih slušalica, ali za audiofiliju nisu ni namijenjene nego za gaming i multimediju.
Wireless je pouzdan, nema prekidanja, hvataju na daleko. Mikrofon je super izveden, sakriven je u headband, a dobar je i nitko se nikad nije žalio da me čuje loše u Partyu, čak dapače, kad sam pitao nekoliko ljudi kako me čuju, uvijek su svi hvalili kako je dobar signal. Što se tiče baterije, cijelu noć igranja i pričanja će slušalice izdržati bez problema.
Kvaliteta zvuka je dobra. Nije spektakularna, ali definitivno nije smeće i u tom cjenovnom rangu su to najbolje slušalice, bez dvojbe. Mogu se loadati profili pravljeni posebno za pojedine igre i možeš sam napraviti EQ kako ti paše, tako da nema šanse da nećeš pogoditi što ti odgovara. Zvuk u igrama je odličan, slušalice imaju virtualni surround koji funkcionira jako dobro. Zvuk u filmovima je dobar, nije odličan kao u igrama, ali je dobar; virtual surround u filmovima negdje odgovara, negdje ne. Za muziku su zadovoljavajuće - bolje nego prosječne earbuds koje dobiješ s mobitelom, a ljudi većinom slušaju muziku na takve. Za youtube i za mp3ice iz bilo kojeg playera će biti više nego dobre.
Slušalice imaju jednostavne i precizne kontrole na lijevoj školjki, sve možeš riješiti bez da išta čačkaš negdje drugdje.
Trenutno postoje dva modela, stariji koji ima preklopivi headband i noviji koji ima malo bolji headband. Što se tiče tehnologije, to su iste slušalice, isto se zovu tako da nek te to ne zbuni.
Udobne su za nositi satima i neće ti se nikako zamarati ni glava ni vrat niti će ti se uši znojiti, jastučići su dobro izvedeni.
Što se tiče jastučića i headbanda, nakon dvije godine nošenja mi se malo potrošio materijal na njima; sve sam kupio preko AliExpressa, zamjenske jastučiće i zamjenski headband, za ukupno oko 100-150 kuna i evo sad su opet ko nove.
Što se tiče spajanja na TV, ove slušalice to ne mogu. Dongle koji dođe s njima služi za komunikaciju PS4 i headseta i premda je bluetooth, iz nekog razloga se ne mogu koristiti kao bluetooth slušalice za TV - to nije samo moje iskustvo, mnogo upita sam našao na internetu kad sam pokušavao to napraviti, nema rješenja. Što se tiče PC-a, najnormalnije se koriste na računalu ko bluetooth slušalice, ubodeš dongle u USB i vozi.
Imam 39 godina i sviram klavijature od sedme godine, imam vrlo osjetljiv i precizan sluh i znam prepoznati i uživati u kvaliteti zvuka. Za 600 kuna nećeš naći bolje slušalice.
Možda hoćeš, tipa neke AKG ili Senheiser žične slušalice koje možeš upiknuti u 3,5 utor i igrati tako, nema problema. Vjerojatno ćeš imati malo bolji zvuk, ali ćeš izgubiti puno na funkcionalnosti koje Wireless Gold headset nudi.
Disclaimer na kraju - sve što sam ti napisao je moje osobno iskustvo s tim slušalicama, moj osobni dojam. Ne kažem da je nečiji tuđi dojam pogrešan, ipak je to osobna stvar.
Nisu "teško smeće", naravno da sam pretjerao u tom pogledu. To sam pisao dok nisam znao kakva čovjek ima očekivanja i što trenutno koristi.
Ali osobno sam odustao od bilo kakvih wireless slušalica koje se reklamiraju kao surround, a pogotovo onih koje nemaju i 3.5mm konektor. Imao sam par wireless modela iz tog cjenovnog razreda i tek poslije sam skužio koliko su prosječni. Jednom kad čuješ kako zvuče pristojne slušalice na pristojnom pojačalu bilo kakav wireless zvuči "smećasto".
Ok je, samo za sebe, ali ako uspoređuješ to isto preko kabla na istim slušalicama (iste zvučnice) primjeti se velika razlika na lošije u kvaliteti izlaza iz internog pojačala slušalica.
Plus sva ta procesiranja signala samo narušavaju originalni sound, onakav kakav je netko zamislio da bude. To me psihički ubija, i odmah gasim bilo kakve takve presete.
Dopuštam da sam u krivu jer nisam isprobao sve moguće slušalice nego samo one koje sam kupio.
Drugi je problem što za PS4 moraš kupiti neke kompatibilne inače neće ni raditi (ove naravno jesu). Pola funkcionalnosti ovih Sony slušalica će raditi samo isključivo na PS4. Plus kad tad će crknut baterija koliko god ih fizički čuvao i moći ćeš ih baciti u smeće vrlo vjerojatno.
3.5mm uvijek radi. Nema bateriju, a uz DS4 kontroler i slušalice su praktički wireless, i radit će bilo gdje, i na PCu, i na mobitelu bez razlike (osim na ovim novijim gdje nema 3.5mm konektora što je opet priča za sebe).
No, svatko mora za sebe odlučiti. Zato i velim, teško je preporučiti nešto jer je to sve vrlo individualno.