cell procesor je i dan danas jak i odlican procesor i siguran sam da ce ps4 biti osnovan na cell procesoru sa svim jezgrama
Pa biti će sigurno na cellu,jel je sony kupio od toshibe udjele u tvornicama za izradu proca.
Nisu tolko glupi da bi isplatili toshibu i onda odlučili koristit neki proc koji ne rade oni.
Oćekivam nešto manje dimenzije i da joystick ostane isti, ali bežićni, neke još dodatke inovativne stavri i tako....
Očekujem i da su sve igre u 1080p, jer ih je većina u 540p, 600p ili 720p.
E dečki moji ali ga mlatite gluposti sa specifikacijama... kakva gtx 560 kartica ALLLLOOOOO,pa konzole neće izać prije 2013 god,vjerovatno pred kraj.
Pa te zvjeri će imat 10 i više jezgara sa karticom snažnijom od hd 6990,vjerovatno nekih 6 do 8 gb rama djeljeno sa grafičkom po nekoj mojoj procjeni
a moglo bi i 12gb jer je memorija jako jeftina danas,sjetite se samo kad su ove konzole izaašle bile su moćnije od bilo kojeg pc-a neko kratko vrjeme
a gdje je 2013 tad će mo imat 880gtx kartice na pc.
E dečki moji ali ga mlatite gluposti sa specifikacijama... kakva gtx 560 kartica ALLLLOOOOO,pa konzole neće izać prije 2013 god,vjerovatno pred kraj.
Pa te zvjeri će imat 10 i više jezgara sa karticom snažnijom od hd 6990,vjerovatno nekih 6 do 8 gb rama djeljeno sa grafičkom po nekoj mojoj procjeni
a moglo bi i 12gb jer je memorija jako jeftina danas,sjetite se samo kad su ove konzole izaašle bile su moćnije od bilo kojeg pc-a neko kratko vrjeme
a ti jos gori nego mi hahaha
konzole niti netrebaju bit nesto prejake jer za njih se igre jako dobro optimiziraju
vise ce ic da konzole nebudu preskupe
a ti jos gori nego mi hahaha
konzole niti netrebaju bit nesto prejake jer za njih se igre jako dobro optimiziraju
vise ce ic da konzole nebudu preskupe
Da ne budu skupe!!!! a tko ti je to rekao predsjednik microsofta ili sonya,koliko god cjena bude nova konzola će se kupovat,sigurno da je pametnije uložit u bolji hardver koji će trajat
duže nego da za 3 godine developeri se počnu žalit na snagu konzola kao šta se sad događa pa zato i dolaze svakakve vjesti o novim konzolama, a sonyu i microsoftu je
u interesu da konzole što dulje bude na tržištu.Zato treba gledat da hardver bude svjež barem 2 do 3 godine kao što je to bilo sa xbox 360/ps3 koji su bili jako moćni u ono vrjeme
kad su izašli,a da ne govorim da je gotovo 80% pc igrača imalo jednojezgreni procesor onda a možeš mislit kakve će tek nove konzole bit.
Po tome ako budu takve konzole, morat ću dignut kredit da kupim takvu konzolu.l
PS3 je mocan.
Samo da ima vise VRAM-a i bio bi jos dugo konkurentan.
Tako da,samo da ima vise memorije cisto zbog boljih tekstura,a i sve bi igre trebale biti 1080p i to bi trebalo biti super.
I da nebudu 5000kn opet kad izadu.
Tih 256 rama zapravo nije tako malo pošto radi na većoj frekvenciji(vram).(malo je,ali je brže od 256 ddr3)
Ja bi najrađe 3gb vrama + mogučnost dodatne ugradnje i grafičku na razini Radeon 6900 također sa mogučnosti ugradnje dodatnog ili zamjene
I cijeno od 350-400 euriča maks
Prije godinu dvije sony je patentiro izmjenjivi gpu/cpu:
http://www.bug.hr/vijesti/viseprocesorski-playstation-35/105500.aspx
boldano ne dolazi niti smije doći u obzir.
Perfomanse uglavnom ne nastaju ex nihilo (iz nicega). Optimizacija cesto znaci kompromise (koje ti mozda ne vidis, ali su svejednu prisutni). Postoji samo odredeno do koliko mozes ubrzavati izvodenje posebnim optimiziranjem koda za nekakav procesor/cache/memoriju i pisanjem pametnijih algoritama, nakon toga pocinju rezovi koji mogu ali i ne moraju biti primjetni (te rezove najcesce obavljaju 3d artisti i level designeri). Na konzolama developeri ne mogu imati mentalitet "pa dobro, sada nam igra steka, ali dok ona izade vec ce izaci i 3x jaci hardver", jer ce konzola imati taj isti hardver i kada igra izade.
Konzole moraju biti prejake zato sto su, za razliku od PC-a, zatvoreni sustavi koji se ne mogu nadogradivati i kao takvi moraju potrajati poprilicno dugo.
Perfomanse uglavnom ne nastaju ex nihilo (iz nicega). Optimizacija cesto znaci kompromise (koje ti mozda ne vidis, ali su svejednu prisutni). Postoji samo odredeno do koliko mozes ubrzavati izvodenje posebnim optimiziranjem koda za nekakav procesor/cache/memoriju i pisanjem pametnijih algoritama, nakon toga pocinju rezovi koji mogu ali i ne moraju biti primjetni (te rezove najcesce obavljaju 3d artisti i level designeri). Na konzolama developeri ne mogu imati mentalitet "pa dobro, sada nam igra steka, ali dok ona izade vec ce izaci i 3x jaci hardver", jer ce konzola imati taj isti hardver i kada igra izade.
Konzole moraju biti prejake zato sto su, za razliku od PC-a, zatvoreni sustavi koji se ne mogu nadogradivati i kao takvi moraju potrajati poprilicno dugo.
Da to se jako dobro pokazalo kod nintenda wii
konzole i pc uopce netreba mjesati
mozda od sljedece generacije konzola nece bit tolko portova sa konzola na pc
njima treba hardware na kojem mogu odma zarađivat ,a ne da jos gube novce sa njim kao sto je bilo sa ps3 jer sada
bas se i nema novaca na bacanje
wii je bio revolucionaran u nekim drugim segmentima...
Pusti ti njihovim analiticarima i odborima da odrede sto tocno njima treba. Ja ti kazem sto jest, a to je: ako zelis imati imalo relevantan hardver kroz slijedecih 5-10 godina, onda ce konzola u pocetku morati imati veoma snazan hardver kako bi izdrzala zub vremena. U protivnom ce se jaz izmedu PC-a i konzola samo jos vise produbiti.
wii je bio revolucionaran u nekim drugim segmentima...
Pusti ti njihovim analiticarima i odborima da odrede sto tocno njima treba. Ja ti kazem sto jest, a to je: ako zelis imati imalo relevantan hardver kroz slijedecih 5-10 godina, onda ce konzola u pocetku morati imati veoma snazan hardver kako bi izdrzala zub vremena. U protivnom ce se jaz izmedu PC-a i konzola samo jos vise produbiti.
to sigurno
zbog baze igraca ce valjda i dalje furat po istom nebi treale bit vece promjene osim jacine konzola i bolje grafike
Šta se toga tiče prezirem nintendo,sony i microsoft u početku stvarno gube na prodaji ali na nešto i nude a šugavi nintendo prodaje stari hardver skoro po istoj cjeni ko
konkurentne konzole sa tobože velikim inovacijama ma poserem se ja na njihov kontroler i mobitel od konzole da tako kažem evo vam novi wii u koji će imat hardver
nešto jači od ps3 i xbox-a a prodavat će se po cjeni na kojoj će masno zarađivat gamad jedna,dabog da propali jednom zauvjek.
bilo bi hebeno da ovako bude izgledo
http://www.thetechlabs.com/wp-content/uploads/2011/09/sony-playstation-4-concept4.jpg
Šta se toga tiče prezirem nintendo,sony i microsoft u početku stvarno gube na prodaji ali na nešto i nude a šugavi nintendo prodaje stari hardver skoro po istoj cjeni ko
konkurentne konzole sa tobože velikim inovacijama ma poserem se ja na njihov kontroler i mobitel od konzole da tako kažem evo vam novi wii u koji će imat hardver
nešto jači od ps3 i xbox-a a prodavat će se po cjeni na kojoj će masno zarađivat gamad jedna,dabog da propali jednom zauvjek.
šta si se raspi*dio hahaha
nije nintendo ni po mojem ukusu. preferiram ps3, a vjerojatno ne bih imao ništa ni protiv xbox-a da sam ga kupio. nekako mi se čine kao ozbiljnije platforme (koliko god "ozbiljnost" zvuči glupo u svijetu gaminga), a nintendo mi previše miriši na dječju konzolu. no na kraju krajeva, kakav god hardver bio bitne su igre a nintendo ima puno svoje publike koja voli takve igre i koncept.
bilo bi hebeno da ovako bude izgledo
http://www.thetechlabs.com/wp-content/uploads/2011/09/sony-playstation-4-concept4.jpg
Pre ruzno po meni, pogotovo sa ovim staklom. Mogu si samo zamilisti koliko ce otisaka prstiju i praseine se po tome nakupljati. A i sam kontroler neudobno izgleda ako ce samo tanku plocicu imati kao "most"izmedu dviju rucki.
ma to je neka fan slika stara valjda vise od 5 godina
Tehnološki gledano, harware PS3 je za današnje doba poprilično slab. Što očekujete od PS4?
Meni osobno je možda najvažnija stavka HDD i smatram da bi trebao biti barem 1 TB. Današnje igre su uredno do 7 GB po komadu, tako da sadašnjih 320 GB PS-a 3 je jednostavno premalo. Jasno, ovo je svejedno onima koji će kupovati igre na DVD/Blue Ray-u, no ja pokušavam maksimalno iskoristiti PS3 online store i smanjiti broj DVD/Blue Ray medija u kući. Još da mi se to i zagubi, a i skuplje je.
Također, nagađanja su da će biti minimum 2GB memorije te grafika u rangu GTX 560. Ne sjećam se više točno linka gdje sam to pročitao, no svejedno... I ovo mi se ne čini baš dovoljno za nekih 6-10 godina koliko bi trebao trajati PS4.
Kod izrade konzola, zar se na rade posebne edicije grafičkih ? Npr. znam da Nintendo obično uzima jednu od standardnih gpu-ova te ga nadograđuje s nekim svojim zahtjevima, e sada zanima me kako to Sony radi.
Moje očekivanje je da će to biti prva konzola koja zaslužuje biti kupljena nakon ps2-a od moje strane
Ja bi ovako nešto:
Vise mi izgleda kao PS3 Slim Rev.2 no bolje od onog gore. No ovo za glavu nikako.
Od PS4 očekujem isključivo da se smjesti pokraj moje telke, ništa više i ništa manje.
nije nintendo ni po mojem ukusu. preferiram ps3, a vjerojatno ne bih imao ništa ni protiv xbox-a da sam ga kupio. nekako mi se čine kao ozbiljnije platforme (koliko god "ozbiljnost" zvuči glupo u svijetu gaminga), a nintendo mi previše miriši na dječju konzolu. no na kraju krajeva, kakav god hardver bio bitne su igre a nintendo ima puno svoje publike koja voli takve igre i koncept.
Imam PS3 i Wii, PS3 je veći gušt igrati sam ili online, ali kad dođe ekipa Wii je nenadmašan... također je dobra zanimacija za manje klince...
Wii je privukao puno publike kojoj je to bila prva konzola, cijena je sigurno razlog za to, a ako nema para, nema ni muzike... (npr. HD)
Imam PS3 i Wii, PS3 je veći gušt igrati sam ili online, ali kad dođe ekipa Wii je nenadmašan... također je dobra zanimacija za manje klince...
Wii je privukao puno publike kojoj je to bila prva konzola, cijena je sigurno razlog za to, a ako nema para, nema ni muzike... (npr. HD)
i ti ljudi su je brzo napustili ili su uz nju kupili ps3 ili xbox
Očekujem mnogo... mora bar bit idalje najjače konzola na tržištu ko što je sad PS3 ;)
Očekujem da u sonyu još uvijek rade isti
koji su napravili sistem zaštite na PS3 i da će ti isti
raditi sistem zaštite za PS4 
http://www.engadget.com/2010/12/29/hackers-obtain-ps3-private-cryptography-key-due-to-epic-programm/