Od konzola je ostalo samo ime

poruka: 17
|
čitano: 4.185
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kao prvo ja nikad nisam posjedovao konzolu i doslovno nemam pojma o njima pa ako netko zna sve o njima nek mi da koji savjet.

Danas su konzole samo PC optimiziran za igranje (tko se slaže sa mnom?), možete kupiti svu PC periferiju za njih (istina?).

E sad, pošto danas igre na konzolama izgledaju skoro kao na PC-u (prije je PC bio bolji, zato su postojale konzole, a danas više ne, jer su kao što sam rekao PC optimiziran za igranje) pa onda je bolje kupiti recimo PS3, TV, periferiju i bez problema igraš slijedećih 5 godina (istina?).

E sad PS3 košta oko 2000 kn, dobar TV kupiš recimo za 12000 kn periferiju oko 2000 kn i nekoliko igara (svaka 450 kn-jel tako) i isplativije ej od high-end PC-a jer on traje u najboljim okolnostima 3 godine.

Što od ovoga što sam naveo ima smisla jer kad uštedim pare razmišljam o kupnji konzole-naravno, jedino ako se za njih može kupiti miš, tipkovnica i to za GTA i pucaljke...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 18:22 (Z_interactive).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I da, rekao mi je prijatelj da nakon prve verzije izađu nove. E sad recimo ja kupim PS4 kad izađe a nakon 2 godine izađe ta neka druga verzija (PS2 je bilo Slimline? Što je to?), dali će mi sve iduće igre normalno raditi s prvom verzijom ili da kupim novu što nema smisla jer ću radije nadogradit PC.

Nemojte reći da pričam gluposti jer zbilja nemam pojma o konzolama pa me zanima!

0 0 hvala 0
15 godina

Zbog ovoga nisi trebao otvarat novu temu. Ima tema o konzolama, samo si trebao koristit tražilicu.

Ako kupiše ps3, moraš računat da trebaš imat viška novaca za igrice. Ja sam se furao na neki stil kupovina/prodaja/zamjena. Znači, kupio bi jednu igru, odgirao je i prodao/zamjenio. Jedino ako si pun para pa se raspištoljiš u kupovini.

Igre nije problem nabavit pa ni u pola cijene. Tu je gameplay forum, tu je njuškalo, a tu je i ebay. Opet kažem, najbolje je ić na prodaju/zamjenu. Registriraš se na gameplay forum i deri.

Xbox360 je možda isplativiji proizvod za neke ljude. Naravno, govorim i ilegalnom igranju Smijeh.

Međutim, sad dolazimo opet na temu isplativosti pored PC-a. Što se mene tiče, o tome se nama šta pričat. Svaka platforma je itekako isplativa za one koji volje igrat igrice. Naravno, neka malo više, a neka malo manje. Ovisi, kako za koga (ovisi kolko tko ima dubog đep).

Ps3 je skup sport, ali i vrlo ovisan. Jer ipak, postoji dosta igara koje namaš mogučnosti odigrat na drugim platformama. Dat ću za primjer Metal Gear Solid 4. I dan/danas, to je najbolja igra koju sam ikad na bilo čemu odigrao. Prilično sam izbirljiv, ali radi se o fantastičnoj igri, fanatastične radnje/glazbe/grafike. Ocjena je 10/10.

Dakle, što želim reć? Želim reć da je teško usporedit bilo koju platformu baš zbog ekskluziva. Ekskluzive su stvar koja prodaje konzole. Za sitne novce dobiješ kvalitetan hardver koji neče zaštekat s nijednom igrom.

Međutim, i pc je s druge strane jako dobra igračkica. Ali i funkcionalnija, da tako kažem.

Mislim da miš i tipkovnicu na konzoli koristit nečeš moći. Bar ne za igranje.

I za kraj zaključak. Po meni, sve ovisi koliko misliš trošit/imaš novaca. Dakle, največi problem su danas novci Cool. Ali valjalo bi vidit kakve igre voliš igrat. Gta i ostale pucaljke, ako sam dobro shvatio?? Dobro, ima i ps3 dobrih pucaljki. Ali po meni, za tu svrhu, bolje je ić na pc.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Od konzola je ostalo samo ime
Z_interactive kaže...

Kao prvo ja nikad nisam posjedovao konzolu i doslovno nemam pojma o njima pa ako netko zna sve o njima nek mi da koji savjet.

Danas su konzole samo PC optimiziran za igranje (tko se slaže sa mnom?), možete kupiti svu PC periferiju za njih (istina?).

E sad, pošto danas igre na konzolama izgledaju skoro kao na PC-u (prije je PC bio bolji, zato su postojale konzole, a danas više ne, jer su kao što sam rekao PC optimiziran za igranje) pa onda je bolje kupiti recimo PS3, TV, periferiju i bez problema igraš slijedećih 5 godina (istina?).

E sad PS3 košta oko 2000 kn, dobar TV kupiš recimo za 12000 kn periferiju oko 2000 kn i nekoliko igara (svaka 450 kn-jel tako) i isplativije ej od high-end PC-a jer on traje u najboljim okolnostima 3 godine.

Što od ovoga što sam naveo ima smisla jer kad uštedim pare razmišljam o kupnji konzole-naravno, jedino ako se za njih može kupiti miš, tipkovnica i to za GTA i pucaljke...

jel krivo vidim ili?12 000kn za tv?za 4 000 imas vrlo dobar tv

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
15 godina
neaktivan

ma kad bih kupio PS3 kupio bih moćan TV da igram GTA, PES, MAfiu-2, Gran Turismo i TDU2 ko čovik!

PC je uvijek najjača "konzola", i ja sam fan PC-a. Ali ako zbilja možeš bez trzanja i patcheva 5 godina igrati za oko 15000 kn to je OK.

kažeš da nemoreš recimo GTA MAfiju igrat s mišom i tipkovnicom na PS3?

Onda ništa, ne želim se naučiti na te gamepadove....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Z_interactive kaže...

ma kad bih kupio PS3 kupio bih moćan TV da igram GTA, PES, MAfiu-2, Gran Turismo i TDU2 ko čovik!

PC je uvijek najjača "konzola", i ja sam fan PC-a. Ali ako zbilja možeš bez trzanja i patcheva 5 godina igrati za oko 15000 kn to je OK.

i ovaj od 4 000kn je mocan tv i igrat ces ko covik!!!

a i zasto bih kupovao ondda ps3 ako bi zelio igrati samo na tipk+mis samo da ti dulje traje?....meni je slade igrati na kontroleru a i dok se priviknes uopce nije tesko.

17 godina
neaktivan

ovaj ciko kaze da moze mis i tastatura na PS3 :D

I got my weed from the west,my pills form the east....Young Money
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nyxem kaže...

ovaj ciko kaze da moze mis i tastatura na PS3 :D

ja sam na xboxu isto mogao,ali kazem slade mi je dok imam wierless kontroler,zavalim se u postelju i drmam pod krevetom :P

15 godina
protjeran
Jel se moze mos i tipkovnica spojit na ps3,xbox pa da se vako igra kao na videu
Zasto se teme o thompsonu brise a teme tipa "pc-mac" ne?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

koliko znam ima specijaliziranih miseva  za konzole s kojim se mozes igrati (nesto ovakvo http://img706.imageshack.us/img706/1479/scorch3.jpg  )pretrazi malo po proslosti buga mislim da je bilo u vijestima prije par mjeseci.Mislim da sam vidio po netu neke adaptere za xbox360 za 'obicne' periferije

15 godina
protjeran
Nasao sam nesto za ps3 http://www.crash.hr/hr/artikli/985

jel znate postoji li ovo za xbox,moze link gdje ima kupit
Zasto se teme o thompsonu brise a teme tipa "pc-mac" ne?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tcherot kaže...
Toni93 kaže...

koliko znam ima specijaliziranih miseva  za konzole s kojim se mozes igrati (nesto ovakvo http://img706.imageshack.us/img706/1479/scorch3.jpg  )pretrazi malo po proslosti buga mislim da je bilo u vijestima prije par mjeseci.Mislim da sam vidio po netu neke adaptere za xbox360 za 'obicne' periferije

Kolko sam ja gledao po rewieima nisu tolko nahvaljeni ti miševi za konzoleNeodlučan

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
15 godina
neaktivan
Z_interactive kaže...

Isusa ti krista, daj molim te ne piši više xD

15 godina
neaktivan
Z_interactive kaže...

Nemoj više, nemoj molim te, agonija.

15 godina
neaktivan
Z_interactive kaže...

Pa nemoj se učiti, mozak ti je zakržljao.

17 godina
neaktivan
Z_interactive kaže...

Konzole imaju, što se tiče grafike, prednost nad PC-jem samo u početku njihovog životnog ciklusa, PC ih dosta brzo prestigne. Ali ako ti je prioritet igrati dugo bez dodatnih troškova, možda konzola i je bolje rješenje.

Ja osobno koristim PC i za druge stvari (gledanje videa, dizajn, obrada fotki, surfanje webom...) pa mi se više isplati svako toliko nadograđivati njega nego kupovati još i konzolu i TV. Posljednji puta sam grafičke kartice (imam SLI) upgradeao prije skoro tri godine i mogu komotno vrtiti skoro sve igre koje su do sada izašle na najvišim postavkama (bez AA) i rezoluciji 1920x1200. Od svih igara mi jedino štekaju Crysis i Napoleon: Total war.

15 godina
neaktivan

meni je bolji PC

netriban kupovat originale i moguće ga je nadograđivat

i zašto svi govorite ovako: "bolje kupiti recimo PS3, TV, periferiju i bez problema igraš slijedećih 5 godina"

pa igrat ćeš i na PC-u slijedećih 5 godina samo na malo slabijim postavkama, ali opet grafika neće bit lošija nego na konzolu jer su inače slabije

ispravite me ako sam u krivu
Moj PC  
2 2 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice