Thumbs up! zaključana tema

poruka: 73
|
čitano: 9.976
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Thumbs up!
Tracer kaže...

Ne. Takvi podaci služe da kada npr. pitam za preporuku nekog hardware-a da sasvim drukčije mogu rangirati mišljenja pojedinih korisnika tj. nekoga s kime se većina ljudi uglavnom slaže i smatra njegovo mišljenje kvalitetnim i nekoga tko uglavnom piše idiotarije po forumu, jer ja nemam vremena ovdje provoditi mjesece kako bi ispitivao tko nešto zna ili ne zna i da bi zbog toga trebao prethodno upoznati pola foruma.

Isto tako, meni zvjezdice ništa ne znače. Primjerice, ja ih imam dvije, ali moje znanje programiranja i programerske teme u kojima sudjelujem vjerujem da svakako govore da znam puno više od dvije zvjezdice. Zapravo, ako zvjezica predstavlja ocjenu onda bi se moje znanje ocjenilo dvojkom, što je glupost. Isto tako, moderatori automatski dobiju 5 zvjezdica samo zato što su moderatori, ali to nikako ne znači da su oni tako kvalitetni, uslužni i korisni. Stoga, zvjezdice nikako nisu stvarni pokazatelj realnog stanja.

Zato bi samo (ako bi već htio vidjeti statistiku) trebao imati uvid u HVALA. TD I TU su tu samo kao ukras, kao i zvijezdice Namigiva

I sa ovim donjim se slažem.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
16 godina
neaktivan
Thumbs up!

Ajmo reći da korisnik A ima 1000 plačeva,a korisnik B 500 palčeva.Kako ti znaš koji je korisnik dobio više palčeva upravo na onim temama na kojima ti tražiš odgovor?Što ćeš tražiti palčeve po porukama?Nisam ja rekao da su zvjezdice mjerilo znanja,nego koliko je neki korisnik kvalitetan.A kvalitetan i pametan korisnik neće pisati gluposti po temama niti će davati savjete na području za koje nije kompetentan.Ako neki korisnik napiše dobar post koji odgovara na tvoje pitanje,sigurno će dobiti "palac gore"od ostalih korisnika.Ako netko zna odgovor,napisat će ga.Primjera radi,ja za sebe smatram da sam dosta dobro upoznat sa radom u Photoshopu,i ako netko nešto ne zna,ja ću mu probati pomoći.Sa druge strane,nisam dobar programer i jedino što poznam su osnove C-a i ne pada mi napamet davati savjete na tom području,a znam da ima korisnika koji su vrsni programeri i koji će već pokušati pomoći.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 11:49 (dncrmt).

1 0 hvala 1
17 godina
Buffer Overflow kaže...

Zato bi samo (ako bi već htio vidjeti statistiku) trebao imati uvid u HVALA. TD I TU su tu samo kao ukras, kao i zvijezdice Namigiva

Statistika da - to bi svakako trebalo forumu!

Pogotovo statistika korisnika - ukupno vrijeme provedeno online pojedinih korisnika, to me živo ali živo zanima...

TU i TD je nekaj normalno i nema razloga da toga ne bi bilo, kao i Hvala.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
protjeran
dncrmt kaže...

Ajmo reći da korisnik A ima 1000 plačeva,a korisnik B 500 palčeva.Kako ti znaš koji je korisnik dobio više palčeva upravo na onim temama na kojima ti tražiš odgovor?Što ćeš tražiti palčeve po porukama?Nisam ja rekao da su zvjezdice mjerilo znanja,nego koliko je neki korisnik kvalitetan.A kvalitetan i pametan korisnik neće pisati gluposti po temama niti će davati savjete na području za koje nije kompetentan.

Pa evo, i sam si dao odgovor na svoje pitanje.

A ako već obojica imaju 500 i 1000 palčeva svakako ću puno ozbiljnije razmotriti oba prijedloga nego desetke ostalih koji možda nisu niti približno toliko kvalitetni.

16 godina
neaktivan
Thumbs up!

Nisi me razumio.Što ako ovaj ni jedan nema palčeve iz područja na koje ti imaš pitanje?A i sam si rekao da ne sudiš korisnika po zvjezdicama.Zbroj svih palčeva ne znači ama baš ništa.Zato kažem,zvjezdice su solidno mjerilo kvalitete korisnika,pa ponavljam da kvalitetan i pametan korisnik neće pisati gluposti po temama niti će davati savjete na području za koje nije kompetentan.Eventualno,broj HVALA bi značio nešto.Sad da se više ne prepucavamo,ono što hoću reći je da tvoja ideja nije loša i točno znam što misliš,ali ukupan broj palčeva ne bi puno značio jer je teško precizirat na kojim je točno porukama korisnik dobio palčeve.Trebalo bi onda uvesti filtere palčeva po porukama,a sve je to previše nepotrebnog posla za tako neku trivijalnu stvar poput palčeva.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 12:14 (dncrmt).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dncrmt kaže...

Nisi me razumio.Što ako ovaj ni jedan nema palčeve iz područja na koje ti imaš pitanje?A i sam si rekao da ne sudiš korisnika po zvjezdicama.Zbroj svih palčeva ne znači ama baš ništa.Zato kažem,zvjezdice su solidno mjerilo kvalitete korisnika,pa ponavljam da kvalitetan i pametan korisnik neće pisati gluposti po temama niti će davati savjete na području za koje nije kompetentan.Eventualno,broj HVALA bi značio nešto.Sad da se više ne prepucavamo,ono što hoću reći je da tvoja ideja nije loša i točno znam što misliš,ali ukupan broj palčeva ne bi puno značio jer je teško precizirat na kojim je točno porukama korisnik dobio palčeve.Trebalo bi onda uvesti filtere palčeva po porukama,a sve je to previše nepotrebnog posla za tako neku trivijalnu stvar poput palčeva.

Pa ne pišem niti ja nikakve gluposti nigdje gdje se u temu ne kužim. Zapravo, samo sudjelujem na forumu programiranje i opet imam samo dvije zvjezdice. Znači, nije dobro.

Usto, ako netko ima veći broj pozitivnih mišljenja sigurno ih nije skupio tako da je pogađao informacije, niti bi se takav blamirao bezveze petljajući u nešto što se ne kuži - kao što i sam kažeš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 12:20 (Tracer).
16 godina
neaktivan
Thumbs up!

Najbolje da se iskljuci bilo kakav sustav rangiranja tj. ukinu se zvjezdice a maknu i palcevi (koji ionako nemaju veze sa zvjezdicama vec su tu da se izbjegne pisanje debilnih postova poput - ˝Potpisujem˝). Po postovima se brzo vidi tko je dosao spamat na forum i bezveze filozofirat a tko je dosao pomoci i ima volje i znanja da nekome pomogne.

Pojedinci cvile za zvjezdicama ko mulci i salju mi na pp poruke u kojima moljakaju da im dam zvjezdicu. Neznam dal ste ovdje zbog toga da nekome pomognete ili da se hvalite po birtijama kako imate 2 i pol zvjezdice na BUG forumu?! Nisam znao da se trebe pale na BUG-ove zvjezdice.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

15 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Tracer kaže...

Usto, ako netko ima veći broj pozitivnih mišljenja sigurno ih nije skupio tako da je pogađao informacije, niti bi se takav blamirao bezveze petljajući u nešto što se ne kuži - kao što i sam kažeš.

Sad moram u školu,pa nemam repliku Namigiva,ali da, tu si u pravu i slažem se s tobom.Ali opet mislim da cijela ideja treba biti dobro razrađena i da ima ostalih varijabli koje treba uzeti u obzir.

alrighty then
17 godina
neaktivan
Tracer kaže...

Ne. Takvi podaci služe da kada npr. pitam za preporuku nekog hardware-a da sasvim drukčije mogu rangirati mišljenja pojedinih korisnika tj. nekoga s kime se većina ljudi uglavnom slaže i smatra njegovo mišljenje kvalitetnim i nekoga tko uglavnom piše idiotarije po forumu, jer ja nemam vremena ovdje provoditi mjesece kako bi ispitivao tko nešto zna ili ne zna i da bi zbog toga trebao prethodno upoznati pola foruma.

Zasto mislis da je on hvala i thumb up pokupio svojim znanjem? Mozda je samo objavio milijun smijesnih slika, napisao 10 viceva i linkova za smijesne youtube clipove, tamo se najvise dobije gumbica gore i hvala! Onaj koji nekome znanjem pomogne u nekom topic-problemu, taj dobije od autora ili eventualno 2 thumb-upa, dok tko stavi smijesnu sliku dobije i po 20!;D

Tako da nikakv sistem ocjenjivanja ne treba uzeti zdravo za gotovo, kao i u skoli...

17 godina
protjeran
Luka kaže...

Zasto mislis da je on hvala i thumb up pokupio svojim znanjem? Mozda je samo objavio milijun smijesnih slika, napisao 10 viceva i linkova za smijesne youtube clipove, tamo se najvise dobije gumbica gore i hvala! Onaj koji nekome znanjem pomogne u nekom topic-problemu, taj dobije od autora ili eventualno 2 thumb-upa, dok tko stavi smijesnu sliku dobije i po 20!;D

Pa čim je nekoga uspio nasmijati tim slikama to znači da je ipak bio koristan tom dijelu forumaša, zar ne?

Uostalom, onaj tko će imati veći broj TU će se truditi da to ne izgubi pisanjem besmislica po forumu i svi će se truditi da budu maksimalno korisni jedni drugima, a ne da se upuštaju u kilometarske rasprave i obračune mišljenja po forumu jer će za to automatski dobiti TD.

17 godina
neaktivan

Hoces reci da je bolje precutati ako se ne slazes sa necim da bi dobio vise TU? JA necu. Reci cu sta mislim makar dobio milion TD ali argumentovano. Ja znam zasto nemam vise zvjezdica ali me bas briga. Nisam zato tu.

17 godina
protjeran
logic kaže...

Hoces reci da je bolje precutati ako se ne slazes sa necim da bi dobio vise TU? JA necu. Reci cu sta mislim makar dobio milion TD ali argumentovano. Ja znam zasto nemam vise zvjezdica ali me bas briga. Nisam zato tu.

Ne trebaš odmah izbacivati bijes pravednika jer nigdje nisam takvo što niti rekao Namigiva. Sve dok je u topic rasprava kulturna i argumentirana onda je ok, ali dosta ljudi će ovdje u žaru rasprave najednom postati čisti primitivci - a takvo što treba nagraditi s TD.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Slazem se u potpunosti, nije ovo grinding area za zvijezdice nego mjesto gdje ce ljudi izreci svoje misljenje (to je svrha foruma i svatko na to ima pravo) i biti spremni stajati iza svog misljenja kada ga netko ubode protutvrdnjom - neprocjenjivo!

Za sve ostalo tu je WOW... i Mastercard! ;D

Evo Logic je dobio hvala od mene, znaci on se sada jako dobro razumije u kAmpjutere, stavi jos koju sliku na smijesne slike i suti dalje, nemoj nista pisati i bit ces medu top 30! :D :D

Tko to voli neka izvoli, ima pravo na to! Ovako kako je sada na forumu je i vise nego sto treba, imate sve, mozete biti grinderi, mozete reci i bosti rijecima, mozete sto god hocete!

Onaj tko se zna sluziti forumom ce i bez takvih "pokazivaca" znati sto valja od napisanog teksta a sto ne valja i sukladno tome prihvatiti ili odbiti to misljenje!

...Jedino sto mrzim je kada se netko boji reci sto misli da ne dobije thumb-down, vec se "pokori" a to je meni dvolicno i odurno! Jos vise volim kukavice koje dodu u temu i podijele 10tak losih gumbica raznim osobama i pokupe se iz teme a da nista ne komentiraju i iznesu zasto su to napravili (ali imaju pravo na to i neka to rade sto im ja mogu)!

...Tko voli grindati neka grinda, tko voli stavljati smijesne slike neka ih stavlja (ja ih volim pogledati), tko voli gristi neka grize, tko suti neka suti, svatko neka odabere svoj class i deri! ,D

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 14:33 (Luka).
17 godina
protjeran
Luka kaže...
logic kaže...

Evo Logic je dobio hvala od mene, znaci on se sada jako dobro razumije u kAmpjutere, stavi jos koju sliku na smijesne slike i suti dalje, nemoj nista pisati i bit ces medu top 30! :D :D

Tko to voli neka izvoli, ima pravo na to! Ovako kako je sada na forumu je i vise nego sto treba, imate sve, mozete biti grinderi, mozete reci i bosti rijecima, mozete sto god hocete!

Onaj tko se zna sluziti forumom ce i bez takvih "pokazivaca" znati sto valja od napisanog teksta a sto ne valja i sukladno tome prihvatiti ili odbiti to misljenje!

Ne. Jedan TU ništa ne znači niti je to poanta. Ali kada budeš kod nekoga vidio par tisuća TU onda je to nešto sasvim drugo.

Isto tako, možemo i tvoj cinizam sada primjereno nagraditi s jednim TD Smijeh

17 godina
neaktivan
Thumbs up!

kad se bude moralo argumentirati TD, TU i hvala a "glupe" i nepotrebne zahvale, TD, TU se budu brisale i dodjeljivali kartoni tada će i rangiranje zvjezdicama koje budu ovisile samo o tome nešto i značit... znači klik na TD i automatski se otvara reply ...

... ovoliki je bija, majke mi...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 14:51 ((s)izgoreo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Thumbs up!

Joj jedva cekam da Domagoj vidi ovu temu, pa vam svima podjeli po zuti, jer je rekao da nema rasprave o zvjezdicama!

Onda ce doci Garfield_LŠ i svima TD pa cete izgubiti jos bodova :D.

OT: ja mislim da treba ukinuti sve znakove, samo ostaviti tko je koliko na forumu.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 14:59 (goodye).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
goodye kaže...

Joj jedva cekam da Domagoj vidi ovu temu, pa vam svima podjeli po zuti, jer je rekao da nema rasprave o zvjezdicama!

Onda ce doci Garfield_LŠ i svima TD pa cete izgubiti jos bodova :D.

OT: ja mislim da treba ukinuti sve znakove, samo ostaviti tko je koliko na forumu.

OT:

hoćeš reći da na forumu postoje tabu teme?

"neispravni" OT te u tom slučaju neće spasiti od žutog Namigiva

OT ends

... ovoliki je bija, majke mi...
17 godina
protjeran
Thumbs up!

Ma meni je sve općenito jasno, pa i negativan stav nekih ljudi ovdje. Realno, ovaj prijedlog u sebi nema ništa loše, no ekipa koja vodi forum je u većini slučajeva uvijek našla neki razlog da odbije bilo kakav prijedlog za neki novi feature (iako po mom mišljenju je u pozadini svega zapravo riječ i o maloj lijenosti programera) pa zato i sada ljudi već unaprijed se staju na tu stranu i kao traže razloge protiv Smijeh. Jedino što se negativno spominje glede ovog prijedloga je natjecanje među forumašima, ali ovdje nije riječ o natjecanju u broju postova (pa time i broju spam poruka), već o natjecanju u kvaliteti postova. 

Kao što sam već rekao, to je samo prijedlog za kojeg zapravo sada niti ne očekujem da će biti prihvaćen, jer će uvijek biti lakše naći neki razlog protiv nego za, pa morati programirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Tracer kaže...

Ma meni je sve općenito jasno, pa i negativan stav nekih ljudi ovdje. Realno, ovaj prijedlog u sebi nema ništa loše, no ekipa koja vodi forum je u većini slučajeva uvijek našla neki razlog da odbije bilo kakav prijedlog za neki novi feature (iako po mom mišljenju je u pozadini svega zapravo riječ i o maloj lijenosti programera) pa zato i sada ljudi već unaprijed se staju na tu stranu i kao traže razloge protiv Smijeh. Jedino što se negativno spominje glede ovog prijedloga je natjecanje među forumašima, ali ovdje nije riječ o natjecanju u broju postova (pa time i broju spam poruka), već o natjecanju u kvaliteti postova. 

Kao što sam već rekao, to je samo prijedlog za kojeg zapravo sada niti ne očekujem da će biti prihvaćen, jer će uvijek biti lakše naći neki razlog protiv nego za, pa morati programirati.

Čisto za tvoju informaciju, kad već prozivaš, interno imamo mogućnost vidjeti koliko tko ima čega prilično detaljno, tako da nije stvar u "lijenosti programera" već u izbjegavanju bilo kakvog bespotrebnog natjecanja, kojeg bi, iz iskustva, bilo više nego što misliš. Već i sada ima međusobnog udruživanja ili bedaka koji svima daju hvale i palčeve, no sustav je dovoljno "pametan" da to ne utječe na konačni rezultat. Jedini parametar za koji u praksi nema većeg natjecanja jesu zvjezdice, i to isključivo stoga što je formula tajna. U više navrata mi je došlo da napišem detaljan post o tome kako se zvjezdice računaju, jer sam izuzetno ponosan na tu formulu i vjerujem da bi mnogim kolegama programerima bilo vrlo zanimljivo pročitati, no to bi značilo puno lakšu manipulaciju, pa nažalost ništa od toga.

Drugi put malo lakše s neutemeljenim nagađanjima s elementima vrijeđanja.

Domagoj
17 godina
protjeran

Svoja "nagađanja" sam iznio iz svojih zapažanja na ovom forumu, a to je da se ljudi gotovo pa boje dati neki konkretan prijedlog za poboljšanje rada foruma jer u većini slučajeva završe popljuvani i/ili ušutkani bilo od strane nadležnih, moderatora pa zatim i od ostalih forumaša koji slijede njihov primjer. Zato je bilo logično da se zapitam čemu to, osim ako se u neku ruku izbjegava posao. Tako da, moja nagađanja nisu neutemeljena već evenutalno netočna, i ako je tako onda se ispričavam.

Također, već sam napomenuo da mogu razumijeti zašto je ukinut brojač postova jer se time barem "spriječava" spam. No opet, ovaj forum nelogično drži neke restrikcije koje je gotovo pa nemoguće bilo gdje drugdje naći. Stvarno sam član na mnoštvo stručnih i programerskih foruma i ama baš nigdje nisam vidio da su ukinuli tu informaciju o broju postova. Zašto? Zato što moderatori puno bolje rade svoj posao i automatski kažnjavaju članove koji spamaju, vrijeđaju, ili na bilo koji drugi način krše pravila foruma. Neki se nakon baniranja vraćaju s novim profilima da bi ponovo spamali ali zatim zarade abuse kod svog ISP-a, pa tko voli neka izvoli. I kad se par puta pokaže zube onda svi shvate da nema zafrkancije.

I zašto bi baš svaki oblik natjecanja nužno bio loš?? Štoviše, u ovom mom konkretnom prijedlogu nema nikakvog lošeg natjecanja već samo u kvaliteti, ali ti umjesto toga generaliziraš ovaj prijedlog jer nisi ničime konkretnim niti napisao zašto je ovaj prijedlog loš. Čak se i po prvom postu vidi kakvo je mišljenje forumaša o ovom prijedlogu, no sumnjam da će i to biti važno jer ćete vjerovatno učiniti onako kako vama odgovara, a ne forumašima, zbog kojih je ovaj forum i napravljen (valjda). No opet, forum je vaše vlasništvo pa imate pravo raditi kako želite. Stoga, logično je zaključiti da sve što pišem će otići u vjetar i da samo gubim vrijeme. Još ću na kraju ispasti bedak što sam uopće nešto i pokušao predložiti.

17 godina
Thumbs up!

Ako se moje mišljenje igdje "računa" mislim da je ovo veoma solidan forum sa veoma raznolikim društvom.

Ne poistovjećujem ga sa rpg achievmentsima i statistikama, tako da mi ne treba milion opcija oko posta i avatara.

Kome su bitne zvijezdice na ovom forumu, nek se malo zamisli koliko "zvijezdica" ima zapravo u stvarnom životu...

Vidim da neki zagovaraju da se na TD treba dati Replay - ne vidim uopće razlog zašto bi netko trebao išta odgovarati i argumentirati, ako se samo ne slaže sa tobom.

Tim zagovaranjem zapravo se vidi da je nekome povrijeđen ego.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Thumbs up!

Jel se ti uopce sjecas pocetka foruma? Koliko se ja sjecam bilo je rasprava, ja imam licinku, ja bubamaru, pa naxem (spamer :D) mislim da je prvi zaradio bubamaru na steroidima, i onda brze sto vise postova i sto vise glupih tema da bi se nakupile poruke.

Kako ne shvacas da meni i 80% drugih forumasa ne odgovara, kad postavim temu i imam pitanje, da moram procitati 20 glupih spamerskih poruka da bih dosao do odgovora, onda se tema razvuce na 10 stranica i ja moram sve procitati da bih skuzio da je tih 10 stranica napisalo 3-4 covjeka, koji su zeljni paznje i velikog ranga. To ne trebam na ozbiljnom forumu, ako zelis, idi na forum.hr i tamo se natjeci, imas broj poruka.

Svaki put kad otvorim neku temu, vidim, pogotovo kad netko kulturno i fino postavi pitanje, poruke kupi novo napajanje, ili 100% je do win 7, iako je ovaj rekao da se isto desava na win xp i da ima dobro napajanje. Samo da se dobije ta zvjezdica. Zasto, ne znam sta imas od toga sto imas prikaz koliko tko ima poruka? Sta je tu vazno, ako te bas toliko zanima broj poruka nekog korisnika, posaljes pp Domagoju ili nekom drugom adminu, i mozda ti izade u susret i rekne broj poruka odredenog korisnika, iako ne vidim razlog zbog kojeg te zanima ta informacija.

Koliko sam ja skuzio, ti zelis da znas tko je ozbiljan na ovom forumu? Fino pogledaj tko je aktivan, tko je koliko na forumu, ako je netko tu 20 mjeseci i jos uvjek je aktivan i ima bar 2 zvjezdice, znaci da je koliko toliko ozbiljan i da mozes slobodno poslusati savjet tog korisnika.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
goodye kaže...
Kako ne shvacas da meni i 80% drugih forumasa ne odgovara, kad postavim temu i imam pitanje, da moram procitati 20 glupih spamerskih poruka da bih dosao do odgovora, onda se tema razvuce na 10 stranica i ja moram sve procitati da bih skuzio da je tih 10 stranica napisalo 3-4 covjeka, koji su zeljni paznje i velikog ranga. To ne trebam na ozbiljnom forumu, ako zelis, idi na forum.hr i tamo se natjeci, imas broj poruka.

Okani se fantaziranja. Odakle tebi ideja da ti znaššto želi 80% forumaša? Ako ćemo gledati po ovom topiku preko 80% forumaša i želi da se uvede ovaj prijedlog a ne obratno. I sad si ti najednom našao mane normalnom funcioniranju foruma samo zato jer bi eventualno pisalo koliko tko ima postova, a taj isti način rada koriste na tisuće drugih foruma. Uostalom, za čišćenje topika je zadužen moderator, a ne opcija "sakrij broj postova".

EDIT:

Vidim da ovo zaista nema smisla pa odustajem od daljnje rasprave.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 19:09 (Tracer).
17 godina
neaktivan
Tracer kaže...

Ne. Jedan TU ništa ne znači niti je to poanta. Ali kada budeš kod nekoga vidio par tisuća TU onda je to nešto sasvim drugo.

Isto tako, možemo i tvoj cinizam sada primjereno nagraditi s jednim TD Smijeh

Vidi se da si svjez na forumu iako si uclanjen 18 mjeseci! Ima tema gdje malo tko zna odgovor pa kad se nade 1 koji to zna i pomogne covjeku, zbog ne pracenja takve teme dobije samo 1 thumb up pa nikada ne stigne u top 300! Ti prebrzo citas tekst jer mislis da si sposoban za to pa nisi skuzio sve pa cemo polako... isticao sam da broj zvjezdica ne mora znaciti znanje individualca, vec samo "uredno poslovanje" na forumu!

...Definitivno si pun samopouzdanja, to je zdravo ali da ne poletis prebrzo i ja sam na onaj tvoj post "primjereno nagradio sa TD"! ;D

17 godina
neaktivan
pa imate gore desno link autori pa link najbolji autori. Valjda to nesto znaci. Ja sam medju top 30 a ako izbacis moderatore i puno vise. Valjda to nesto znaci :)
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ja bi htio samo da se rijesi problem sa korisnicima kada vam netko pomogne u necemu i ovaj ne klikne hvala nego ti ga sam napise i pokupi se s foruma.To je najvise zivcira ali nezelim biti neko ko plazi za zvijezdicama i pisat mu PM kada jednostavno to nije problem,problem je u korisniku kada nezna koje opcije sve forum zadrzi nego sam gleda svoje dupe da mu neko oko neceg pomogne i pokupi se i nema ga vise a ima njih dosta kolko sam vidio.

Forumska utopija, bit nekomercijalnog foruma iz perspektive obicnog clana, ili ti kako bi to lijepo bilo kad ne bi postojali attention whores i fame pursuiters je pomaganje drugima iz cistog te neskrivenog altruizma. Tko je otisao nakon servisa - nevazno, nekomercijalni forum - ne clanski business, altruizam.

Palci, hvale, zvjezdice i p* matere kao feature koga veseli, hrana za taštinu.

From dying heaven To living hell
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 22:10 (PureEntity).
16 godina
neaktivan
Thumbs up!

Mene veseli tvoj avatar :-D

Ali ruku na srce, moje misljenje je da ove zvijezdice ne sluze nicemu.

Domagoj, iako bi vrlo rado bacio pogled na tu formulu, mislim da je nemoguce napisati formulu na bilo koji nacin osim opseznog text-mining algoritma, koja bi izvadila kvalitetu korisnika vani na forumu koji je ovako opsiran kao ovaj.

Po mojem iskustvu, covjek mora popamtiti autore kojima vjeruje. Recimo, kakvu god dilemu da imam, tocno znam kome vjerovati iako je mozda pritom popljuvao sve druge na topicu i pobrao brdo TD-ova (primjerice, Buffer Overflow). Kad pricam s Tracerom, cesto smo u raskoraku i dijelimo si TD-ove jer se, ocito, ne slazemo jedan s drugim, ali da zadjem u podrucje koje mi je strano vjerovao bi mu na rijec iz tira. Isto tako itf4an, Nax, Horagio, Paulo, etc... (pardon ako sam koga zaboravio).

Poanta, zvijezdicama se ne sluzim ama bas uopce, i po meni su stvarno samo ego-blowjob, uz dozu riddlea :-D

Sad, kao pravi kolega, moram malo komplicirati, ali ne zelim ispasti kriticar bez ijednog konstruktivnog prijedloga: mozda bi progress-barova trebalo biti vise, za razlicite kategorije foruma? Onda je jednostavno vidjeti ako netko ima 5 zvjezdica u Ostalom i ako netko ima 5 zvjezdica u programiranju. Takodjer, KISS princip me navodi da je ovo jednostavnije rijesenje puno prakticnije od uber-formule na koju se mnogi zale - uostalom, ako je tajna, kako da prosudimo na koji nacin 'mjeriti' korisnika?

A ovako cisto da dodam malo papra (a ovo bi me moglo kostati kartona), moje kratko istrazivanje je pokazalo da broj zvijezdica ima veze s brojem otvorenih topica i posjecenosti tih topica vise od icega drugog. Nekoliko korisnika koji redovito primaju masu TD-ova i Hvala (poput Tracera recimo) imaju malen broj zvjezdica. S druge strane, par korisnika koji konstantno otvaraju nove, zanimljive teme, dobilo ih je zanimljivo visok broj.

Biljezim se sa stovanjem :-D

Intoxicate your brain with what I say - if not, you'll lie knee-deep in trouble.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 22:23 (Deus ex machina).

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Mene veseli tvoj avatar :-D

Sa zadovoljstvom cu ti zbog toga dati - - - THUMB UP! Namigiva

From dying heaven To living hell
16 godina
Thumbs up!

ja sam cuo da NEX dila zvjezdice Iznenađen (100€ a dobis i gratis jedan njegov hack)

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GRDI-146 kaže...

ja sam cuo da NEX dila zvjezdice  Iznenađen  (100€ a dobis i gratis jedan njegov hack)

i CDkey za GTAIV

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice