Slike u većoj rezoluciji

poruka: 7
|
čitano: 1.587
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Slike u većoj rezoluciji

Vidim da se na forumu nađe dosta slika koje uploadaju članovi, ali nažalost dosta njih je nečitljivo zbog smanjene rezolucije. Primjerice ukoliko se uploadaju neke tabele sa specifikacijama novih uređaja (što je dosta često)..

Postoji li ikakva mogućnost (plan u skoroj budućnosti) uvođenja uploada slika u malo većoj rezoluciji?

Barem da se ponudi neki dodatni externi link odakle je slika došla (ukoliko nije sa računala uploadana)..

17 Slažem se
3 Ne slažem se

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Slike u većoj rezoluciji
EchoOne kaže...

Vidim da se na forumu nađe dosta slika koje uploadaju članovi, ali nažalost dosta njih je nečitljivo zbog smanjene rezolucije.

Da, ponekad je možda premala rezolucija, ali dosta slika je nečitljivo jer ljudi nikad nisu čuli za crop, odnosno obrezivanje slike. Dobro da nemaju dva monitora pa da ne dobijamo i sliku desktopa raširenu kroz dva monitora. Tako da, kad bi se ljudi malo više potrudili, takvih problema gotovo ne bi bilo.

EchoOne kaže...

Primjerice ukoliko se uploadaju neke tabele sa specifikacijama novih uređaja (što je dosta često)..

Možeš li dati neke konkretne primjere gdje je to zaista nužno?

EchoOne kaže...
Barem da se ponudi neki dodatni externi link odakle je slika došla (ukoliko nije sa računala uploadana)..

Svaki korisnik sam može staviti link na fotografiju koje god veličine želi.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
EchoOne kaže...

Vidim da se na forumu nađe dosta slika koje uploadaju članovi, ali nažalost dosta njih je nečitljivo zbog smanjene rezolucije.

Da, ponekad je možda premala rezolucija, ali dosta slika je nečitljivo jer ljudi nikad nisu čuli za crop, odnosno obrezivanje slike. Dobro da nemaju dva monitora pa da ne dobijamo i sliku desktopa raširenu kroz dva monitora. Tako da, kad bi se ljudi malo više potrudili, takvih problema gotovo ne bi bilo.

treba limit na upload pa će narod shvatit da je ovo IT forum 

Work like you don't need money, love like you've never been hurt, dance like no one's watching And SEED LIKE THERE IS NO BANDWIDTH LIMIT
13 godina
neaktivan

Naravno, shvaćam da je to u praksi malo teže za izvest jer bi i sam forum zahtjevao više prostora. No to bi vrjedilo samo za slike koje su pune teksta recimo i u opcijama bi članovi mogli staviti kvačicu pored "ne srezati rezoluciju" ili "slika sa tekstom" - tek u tom slučaju slika nebi bila srezana. Evo kao primjer jedan link, bilo ih je još dosta, ali ne sjećam se sve gdje su. Ukoliko je potrebno potražit ću..

I znam da svaki korisnik može sam link staviti, ali većina ih ni ne razmišlja o tome, pa je rezultat takav kakav je..

Ideja je tu, na vama je da je prihvatite ili odbijete ;)

http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/samsung-pod-istragom-europske-komisije/2413519.aspx

17 godina
moderator
EchoOne kaže...
I znam da svaki korisnik može sam link staviti, ali većina ih ni ne razmišlja o tome, pa je rezultat takav kakav je..

Ideja je tu, na vama je da je prihvatite ili odbijete ;)

http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/samsung-pod-istragom-europske-komisije/2413519.aspx

Dobar primjer - defaultna veličina slike na forumu je definitivno premala za ovu sliku. S druge strane, kad se ta slika ne bi resizeala, trebalo bi je skrolati i opet je upitno nije li i slika sama po sebi s tako sitnim slovima pa bi je zapravo trebalo zumirati. Svi ti problemi pak ne bi dolazili do izražaja da se slika otvara u novom prozoru/tabu, gdje je možeš slobodno skrolati i zumirati bez da u pozadini imaš cijeli forum koji će se također skrolati i zumirati. Dakle, osoba koja je napisala poruku lako je mogla riješiti problem tako da stavi link na originalnu sliku. Propust forumaša je što je niste upozorili na to!

Da, bilo bi zgodno da je jedino ograničenje maksimalna širina slike (dakle, da se omogući samo vertikalni skrol), ali je li baš nužno? Što ako će korisnici početi to iskorištavati pa ćemo dobiti poplavu postova s velikim slikama? Ulijenit će se. Ni sad nisu previše zainteresirani za croppanje, kako bi tek bilo tada (pogotovo kod uspravnih slika - ako netko uploada uspravnu sliku visoke rezolucije, kolika je vjerojatnost da će se udostojiti resizeati je prije uploada?)? {#} Eto, po mom mišljenju bilo bi zgodno, ali nije potrebno i otvara mogućnost za nove probleme.

13 godina
neaktivan

Shvaćam kako to izgleda iz vaše perspektive, kao što sam i djelomično rekao i u prvom postu, slažem se s vama. Nije to baš lako izvedivo.

Primjer koji sam dao je slika koja se nebi smjela resizeat jer sadrži dosta tekstualnih elemenata koji se ne bi vidili. Rješenje možda leži u tome da bi ta slika vodila na novu stranicu (ukoliko korisnik odabere dole kvačicu da slika ima tekstualnih elemenata). Svaku zlouporabu bi trebalo nagrađivati bijelim kartonom recimo i opet bi sve bilo uredu. Možda malo više posla za moderatore, ali šta da se radi :)

Bilo kako bilo, zasad ostajemo na milosti i nemilosti neinformiranih članova. A ako vam se bude dalo, možda i složite to bolje ;)

Imam još jedan prjedlog, al taj će zahtjevati novu temu. Tapatalk native (načuo sam da je potreban vBulletine, al više u novoj temi) ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 10:06 (EchoOne).
14 godina
neaktivan

ja kada god mogu pripremim sliku da je vidljiva jasno na forumu, ukoliko to nije moguće koristim druge upload alate...i fino u odgovoru okačim linkove tih fotki u većoj rezi...mislim da je to najjednostavniji recept

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice